Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Dacă această mult prea trâmbițată contraofensivă nu reușește, Ucraina este kaput

Comentarii

40 comentarii pentru articolul „Dacă această mult prea trâmbițată contraofensivă nu reușește, Ucraina este kaput”

  • Referitor la ofensiva Ucrainiana. Nu inteleg de ce se face atata propaganda si ce se urmareste. Normal, cand erau pregatiti, atacau prin surprindere. Ucrainienii au primit 230 de tancuri vechi. Leopard 2 nu se mai fabrica si nici piese de schimb de 40 ani. Rusii au dupa ultima evaluare 10500 de tancuri. Aviatie uriasa pe care nu au folosit-o, cu exceptia catorva bonbardiere si pentru trimitere de rachete. Au o resursa uriasa de luptatori. Si-au construit sisteme de aparare pe trei nivele. In aceasta situatie cum poate reusi ofensiva Ucrainiana. Sunt convins ca toti expertii militari stiu ca ofensiva Ucrainiana nu va avea succesul dorit. Si atunci ma intreb, ce se urmareste cu aceasta propaganda.

  • Acest razboi este de tipul invingi sau pieri si de aceea nu se va cadea la nici o intelegere intre Occidentul Satanic beligerant, pe mana Ucrainei deocamdata si Rusia Otodoxa. Si din aceasta cauza acest razboi se va sfarsi cu Apasarea Butonului Rosu.

  • Nu va fi curand nicio contraofensiva. Americanii sunt indecisi pentru ca, daca Ucraina nu recupereaza absolut tot, ies ei prost, iar China ii tine intr-o tragere de timp pe toti, prinr-o ameteala diplomatica, uneori rationala si pacifista, alteori usor amenintatoare, e ceva calculat, evident.
    De fapt, in afara de Beijing, restul au dovedit ca nu stiu in ce s-au bagat, niste imaturi iresponsabili toti.

    • @
      sint cel puțin trei cei care știu cu ce se papa vremurile. SUA, Rusia, China.
      cea care a vorbit pe fata despre vremuri este Rusia, discursul de la Soci de prin 2014 e și va fi de actualitate și lămuritor.

    • @ americanii nu sint indeciși, așteaptă vremea potrivită. la soroc vor face următorul pas.

      totul e atât de bine pus la punct, istoricul susține asta, încât ‘indecizia’ nici măcar nu are definiție la nivelul asta

      • @online: care istoric, a spus dl Cristoiu vreodata asa ceva sau a dat vreun termen?

        • evenimentele desfășurate din 2014 pina azi

          • @online: istoria deci. te rog, foloseste si tu cuvintele uzuale sa intelegem si noi oamenii simpli.

          • toți oamenii simpli sint, indirect, complecsi.
            nu toți oamenii complecsi șint simpli.
            deci poți fi simplu și complex, concomitent. tu așa ești?:))

            mie nu mi pasa cum sint:), e suficient sa fiu cum sint, indiferent ce înseamnă asta

          • DEX:
            istoric
            substantiv neutru
            1. Expunere (amplă) a unui fapt, a unui eveniment etc., în împrejurările în care s-a produs, în ordinea desfășurării faptelor etc.
            etimologie:
            limba franceză historique
            limba latină historicus
            limba italiană istorico

          • @online: Cum sa fiu eu complex? Sunt baiat venit de la tara, clase la liceu agricol doar cate erau obligatorii pe vremea aia, nu am lucrat din 92 incoace decat la paza… ce s-o mai sucim…

          • @online: da, stiu ca e corect, greseam eu cautand istoricul ca persoana

        • perfecționist care sa greșească in acest fel nu s a mai pomenit. ..pina azi!:)))
          de unde rezultă că ar fi putut fi intenție, nu greșeală :))

          • @online: chiar nu :)))) ce sa fac acum, de istoricul cutremurelor am auzit, la fel de istoricul cautarilor, al vanzarilor, al bolii si multe altele, dar la „istoricul evenimentelor istorice” nu m-as fi gandit, eu ii zic simplu „istorie”, in contextul asta ne conversam, parca. Da’ am scos-o la capat, de aia am tastatura , sa intreb ce nu inteleg , nu?

          • Marea Revoluție, ..in contextul asta ne conversam, parca.
            Deci despre istoricul Marii Revoluții era vorba
            Da’ am scos-o la capat, împreună, mulțumesc:)

          • @online: ok. Ai perfecta dreptate. Daca nu s-a putut spune „istoria Marii Revolutii”, sa fiu cu bagare de seama neaparat si la Metamorfoza ca aia cu atat mai mult excede istoria, nu? Hai ca-ncep sa invat… ce emotionat sunt. .. ca in prima zi de scoala… cu uniforma, caiete, ghiozdan, colegi, banca, … toate noi pentru mine, parca picat in alt univers… la fel ma simt si acum…

    • ‘urmatorul pas’ tine de rînduiala Marii Revoluții, chiar dacă el e rinduit de Marea Resetare.
      bineînțeles că ‘urmatorul pas’ se va manifesta, însă rămâne de văzut dacă îmbracă forma ‘contraofensivei’, fie ea chiar și o exprimare punctiformă ultracapabila, sau …cine mai știe ce forma va îmbrăca.

      dinamica din ucr e despre Marea Revoluție, nu despre ucr

    • @spicy a scris pe 29/04/2023 la 12:32
      Spicy…Chiar ma gandeam…la ce spui si iti plac expresiile americane…si jocuri de cuvinte…”It ain’t over till (or until) the fat lady sings” is a colloquialism which is often used as a proverb. It means that one should not presume to know the outcome of an event which is still in progress…https://en.wikipedia.org/wiki/It_ain%27t_over_till_the_fat_lady_sings…”It ain’t over because the lady is too fat to sing(anymore)”…merge si asa…
      Adica o tin astia din criza in criza si razboi in razboi de vreo 30 ani…Uite…cate tipuri de Razboi sunt acum…Iraq…Iugoslavia…Urss…Afganistan…Razboaie Africa…Criza Financiare…Primavara Araba…Ucraina…etc…
      1.Razboi Clasic
      2.Razboi Biologic(pandemie)
      3.Razboi cibernetic sau cyberwarefare
      4.Razboi informational(diferit de cel cibernetic adica una e sa distrugi o centrala preluand dcontrolul retelei de calculatoare si alta sunt fake news)
      5.Razboi psihologic(aici intra propaganda sau teroare psihologica cu stiri alarmante,negative etc..s-a terminat apa…mancarea…in curand se va termina si aerul pe Pamant…)
      6.Razboi comercial sau Trade War…2018…China-Sua
      7.Razboi valutar sau monetar…zicea si mugur manole isarescu de el…
      Adica ma gandesc ca unii care au inceput Razboaiele astea or fi murit deja…sau au uitat de la ce au inceput…parca suntem in Evul Mediu cu Razboiul de 30 ani sau Razboiul de 100 ani…daca ma gandesc la Razboiul Rece care tine de vreo 75 ani…ca practic nu s-a terminat nici azi…
      Toate Bune!!!
      Vali Constantinescu

      • @Valentin: da, Vali, ai dreptate, cred ca mai mult imi manifestam o dorinta, sa se termine nenorocirea asta, mi-am dat si eu seama ca nu am argumente foarte concrete. (PS: Nu-mi plac neaparat expresii americane, pare asa pentru ca folosesc termeni de specialitate in engl. ca asa i-am invatat. Lipsa de documentatie in romana.)

        • @Spicy
          „Sunt baiat venit de la tara, clase la liceu agricol doar cate erau obligatorii pe vremea aia, nu am lucrat din 92 incoace decat la paza… ce s-o mai sucim”…..”cuvintele devin multe si tac”…..filologie…filozofie…
          Sincer nu stiu cat o mai tin astia „langa balanga ca nebunii”…daca e sa-mi ascult intuitia… „conducatorii lumii”…stau pe o pojghita foarte subtire de gheata…sub care sunt „rechinii”-chiar popoarele conduse de ei…sau pe un celofan deasupa unei fose septice…daca va aduceti aminte acum putin timp la chinezi au iesit in strada si au strigat Jos Xi si Jos Comunismul…si aia imediat au ridicat restrictiile „covid”…adica in China daca ieseau niste milioane poate…tot relativ recent in China aratau cum pazesc bancile cu tancurile…in Rusia sunt restrictii si sanctiuni economice…Europa e ruinata social moral demografic si economic…vedeti Franta Uk Italia si chiar Germania…Americanii au inceput sa o duca rau ca altceva nu-i intereseaza…”conducatorii” si-au abuzat popoarele sistematic si acum s-au adunat niste presiuni enorme,fantastice(sociale si financiare) care vor exploda…
          Cand…nu stiu exact…foarte probabil anul acesta ma gandesc…
          Weekend Frumos!!!
          Vali Constantinescu

          • @Valentin: vezi prima postare de pe pagina de fb si intelegi deghizarea :))) e in gluma oricum si online stie cand glumesc :))))

          • @Valentin: nici una, nici alta. ceva mai apropiat de ce faci tu.

  • Domnule Cristoiu nu ati inteles nimic. Toti au intors capul dupa dosul doamnei Carmen. Crapatura fusteie era pana apropae de chiloti, Cand urca scarile cred ca acestia chiar se vedeau.

    Doamne fereste sa dai foc ,zczrti. Cand n-am mutat acum 9 ani de la bloc la o casa nou nouta avemm vreo 400 d3 ca59, dar dupa moartea mamei am mai mostenit vreo 2000 de carti pentru care cgiar nu aveam loc. Sotul meu a propus sa le selectam si am dat gratuit vreo 2000 de carti unui domn care avea anticariat online.

  • Omenirea are in fata doua perspective. Ori razboi atomic urmat de epoca de piatra neslefuita ori cybercomunismul pur, angelic si asexuat, organizat in care oamenii vor sta linistiti la locurile lor in stupi.

    • @
      cam da, daca ‘cybercomunismul pur’ este ‘Anti’comunismul pur’,
      pentru ca ‘noul om’ va fi dupa chipul si asemanarea ‘AntiComunismului, adica va fi ‘antiom’, Comunismul fiind ‘comunismul pur’, adica cel despre care povesteau Apostolii, ioan Gura de Aur, insa inteleg ca si Platon povestea despre el…

      rezumat: ‘Omenirea’ are in fata doua perspective,
      una e Omenirea,
      cealalta e Antiomenirea,
      una e proprie Omului,
      cealalta fiind proprie Antiomului.

      asta fiind o poveste a ‘Omenirii’.
      povestea Civilizatiei e deja clara, ea e Patria Antiomului, ea fiind sinonima cu Antiomenirea.
      doctrina Civilizatiei e asta: Doctrina Anti. adica Antinatura, adica Doctrina Artificialului.
      Esenta Doctrinei Anti este ‘Editarea Genetica’, care se va desavarsi pe vremea Computerului Cuantic si a Inteligentei Artificiale aferente.
      Civilizatia este Antinatura, Patria Omului fiind Natura.

      pare a fi un mister …de ce oameni sustin dinamica Civilizatiei, insa nu prea cred ca e un mister prea mare pentru ca in acest caz vorbim de sustinerea unor ‘momentan oameni’,
      acestia urmand sa aleaga fara sa clipeasca sa devina antioameni, atunci cind varianta asta va deveni ceva uzual, adica in curind.
      prin urmare ei doar isi sustin…felul de a fi, ala ultim, acestia fiind un soi de ‘antioameni’ imbracati momentan in haina oamenilor :)), insa vor napirli instantaneu, atunci cind le vine ‘sorocul’, prin urmare atunci cind Nemurirea va fi posibila :), adica in curind.

      Civilizatia e un produs Artificial, ea n are nicio treaba cu Natura, alta decit sa-i cloneze Matematic ecuatia de miscare,…insa si pe asta dupa puteri, atat. ( pentru a definitiva procesul ii mai trebuie un pas, atat, ala care se afla …la Infinit si care l suprapune pe Infinit peste Zero 🙂 )

      (de asta si stim pre ce se indreapta Civilizatia, chiar acusica,…spre Artificializare. cum de ajunge la o asa performanta…habar n am!, insa cum necum va ajunge, un pas important in povestea asta fiind aparitia ‘hranei artificiale’ fix in momentul in care aia naturala nu prea va mai putea fi papata :), prin urmare povestile cu cerealele sint importante exclusiv momentan, in viitor(ul apropiat) discutia urmand a ramane, incet insa implacabil, fara obiect )

      • oamenii ar fi cazul, insa si momentul, sa se intrebe, insa numai daca doresc asta:))), …cam ce ar alege, daca ar avea de ales:
        Nemurirea?
        sau Vesnicia?!

        adica ‘viata sub Timp’ ?
        sau ‘Viata sub anotimpuri’ ?! :)))

        nu va fi chiar simplu de ales, cu tot ceea ce esti!, sa urmezi Calea Anotimpurilor, deci sa te lasi purtat inclusiv de Iarna, atunci cind pe linga tine vor misuna ‘oameni nemuritori’ :))))
        cred ca momentan oamenii nu si pun o astfel de problema pentru ca momentan oamenii mor, toti. deci …’sa mori’ e ceva de bun-simt :)))
        insa povestea se va schimba in mod fundamental atunci cind oamenii vor putea alege sa nu mai moara:)))) :)))))
        bineinteles ca momentan oamenii mor, atunci cind le vine vremea, deci nimeni nu se prea gandeste la diferenta dintre Nemurire si Vesnicie,
        insa ….luati-va umbrelele!, e clar-cristal ca va veni ploaia!:)))))

      • @online: ti-ai depasit ermetismul uzual, nu pricep nimic. Dar de unde stii toate astea, ai Cartilor Sibiline? 😉 ❓

  • Maestre, mass-media occidentala prin propaganda mincinoasa pe care o face vis-a-vis de razboiul din Urcacania pregateste opinia publica in a accepta intratea Occidentului pe fata in acest razboi impotriva Rusiei. In situatia in care ofensiva armatei urcacane se va fasai. Asta-i motivul pentru care toata media occidentala prezinta situatia de pe campul de lupta intr-un mod atat de denaturat. Si cum ofensiva armatei urcacane se va fasai, armatele occidentale vor intra pe fata in razboi impotriva rusilor care va avea drept consecinta transformarea razboiului intr-un conflict atomic. Razboiul se va incheia deci prin apasarea Butonului Rosu care va duce la uciderea a unui numar de 600 milioane-1,5 miliarde de oameni.

    • Domnule, un conflict nuclear major, nu poate avea loc fara distrugerea pamantului. In cel mai rau caz, poate avea loc un conflict nuclear minor intre doua tari cum ar fi Franta si GB, care nu au un arsenal mare, dar intre Rusia si NATO, este exclus. Boierii si-au facut adaposturi atomice si nu-si permit sa lase totul pe apa Sambetei. De parasit pamantul nici nu se pune problema, asa ca un razboi nuclear total este exclus.

    • CORECT !!!!

  • Mă gândeam pe unde nu a fost turistul de lux. Îi lipsesc din albumul personal Noua Zeelandă, Australia și Africa.
    E ceva atipic cu ucrainenii și războiul lor. Ceva nu se leagă totuși.
    Cât de rotativa autohtonă, oricine ar rămâne la guvernare tot cheltuieli faraonice va face, iar plebea bună doar la vot va admira stelele.

  • Nea Ioane, îți stă rău la vârsta matale sa bati câmpii despre Carmen Iohannis…Ești gelos că nu ai o soție că dânsa?
    Am impresia că tot timpul te-ai ocupat de can-canuri!!!

  • Dle.Cristoiu era interesant daca prezentați programul de guvernare al coaliției…

  • Doamna Cora, vă rog să-i transmiteți Maestrului Cristoiu, să stea liniștit în ceea ce privește introducerea impozitării progresive, atâta vreme cât este Iohanis președinte, deoarece această măsură fiscală se aplică dosar de către Stăpânii de colonii, SUA, Franța, Germania, etc, nu și de către Colonia România ☝️Acesta este motivul pentru care în aceste țări stăpâne există clasă mijlocie, care cumpără cărți, care se cultivă și educă permanent, care are grijă de educația copiilor, care pune un ban deoparte pentru viitor, etc☝️In primul rând, Maestrul ar trebui să critice faptul că România nu aplică mult trâmbițata cota unică, așa cum a prevăzut guvernul Năstase, cum s-a implementat de către guvernul Tăriceanu și cum fac celelalte țări foste comuniste, precum Polonia, Bulgaria, Ungaria, etc☝️În al doilea rând, Maestrul ar trebui să critice majorarea salariilor și pensiilor cu aceeași cotă procentuală de inflație, care a dus și va duce la înregistrarea unor diferențe foarte mari intre cel mai mic venit și cel mai mare, fapt înregistrat numai în America de Sud, deși prețul utilităților și al alimentelor este același pentru toți românii ☝️Echitabil ar fi să se calculeze suma absolută cu care a crescut coșul minim de consum și cu această sumă să se majoreze toate salariile și pensiile, asa cum se practică în majoritatea țărilor UE ☝️Ca fapt divers, Maestrul trebuie să știe că impozitarea veniturilor cu cotă unică este o măsură fiscală de sorginte URSS, aplicată în țările membre CAER ☝️Tot ca fapt divers, Maestrul trebuie să știe că Ciolacu aruncă în dezbatere tema impozitării progresive, din populism și pentru a ascunde temele importante de analizat☝️Tot ca fapt divers, Maestrul trebuie să constate că Iohanis iese la declarații publice ori de câte ori apare în spațiul public o temă care nu convine Partenerului strategic sau Bruxelles-ului, dar trece sub tăcere temele de interes ale românilor, dovadă că nu a făcut astfel de declarații în cazul protestelor fermierilor agricoli

  • Ha,ha,ha, acum la radio, nu stiu care, s-a dat, sub titlu de pamflet ,
    emisiunea dvs.cu patania de la Carturesti !

  • Contraofensiva nu va fi sau va fi slaba, doar simulata. Ucraina s-a inarmat, SUA au vandut armament, au facut contracte pe multi ani au înlocuit armamentul statelor din Europa. Se formeaza o mare putere militara in Europa de est – Polonia. Ucraina, tarile baltice care vor fi ajutate sa ajunga si puteri economice. Lovitura este pentru Germania si Franța.

    • Si eu cred ca lovitura este pentru Germania si Franta + Taiwan, Japonia si South Korea, tari care inca mai au ceva industrie. China va fi distrusa cu armele ei. Problema este ca nici o tara nu va fi lasata sa ajunga putere economica, este doar de fatada ca se doreste asta. Razboiul actual sta mocnit de zeci de ani si nu pare ca se va termina fara sa faca miliarde mortaciuni. Eu cred ca se doreste un conflict de uzura, sa faca tot omul sa creada ca asa este normal, si cand vine momentul vom muri de o arma „binara”. Am pus in ghilimele deoarece va avea mai multe etape decat doua. Exercitiul a inceput odata cu guvidul. Tera nu poate rezista la un razboi atomic, campul electromagnetic va fi foarte perturbat si va iesi de pe orbita, in acel moment, sansele sa se ciocneasca cu Luna sau un alt corp ceresc sunt de 90%, caz in care adaposturile nucleare sunt inutile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *