Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Dacă BOR tăcea, biserică creștină rămânea

Comentarii

41 comentarii pentru articolul „Dacă BOR tăcea, biserică creștină rămânea”

  • Domnule Ion Cristoiu, cred că nu aveți cunoștință de controversa care există între BOR și Mitropolia Bisericii Ortodoxe de rit vechi din Ucraina. Nu-i iau apărarea lui Vasile Bănescu, dar el prin cuvântul ”adecvare” s-a referit la faptul că Mitropolia ortodoxă de rit vechi din Ucraina nu se aliniază noului rit pe care l-a impus Zelenski în încercarea lui disperată de a zgândări Rusia. Această Mitropolie de rit vechi consideră Biserica Ortodoxă de rit nou (din România și din Ucraina) ca fiind eretică și nu dorește să aibă legături cu ea. În această cheie trebuie citit mesajul Mitropoliei Române.

  • In opinia mea un singur aspect trebuie pus in discuție
    Ucraina vrea sa recapete teritoriile ocupate de ruși
    Cum are sa se poarte cu cetățenii ucrainieni de origine rusa după eliberarea acelor teritorii dacă acum cu cetățenii ucrinieini de origine romană sau ungară sa poarta așa
    Nu exista informații cu privire la comportamentul lor cu minoritatea poloneza
    In opinia mea tocmai acest comportament a generat misiunea specială
    Dacă România a tăcut și nu și-a aparat minoritatea nu același lucru s-a intimplat cu Rusia

  • Maestre,cei doi pomeniti sunt prietenii unuia ,Somanescu,nimeni in drum care ii promoveaza pe un site cu nume de baterii chinezesti.Ai zis ceva de astia imediat sare asta la gatul comentatorului,asta daca nu cenzureaza de-a dreptul.Unde credeti ca va ajunge tara asta cu astfel de deseuri intelectuale care au pretentia sa li se spuna patrioti?Cat priveste reziduurile astea morale infipte in fruntea BOR poporul roman reactioneaza ,ocoleste bisericile cu abnegatie .Asteptam ca macar 10 preoti sa se adune undeva,sa ia atitudine si sa protesteze fata de halul in care a ajuns biserica romanilor.Dar ce sa facem au si ei rate ,facturi de platit si copii de crescut.Vor intelege,daca vor intelege vreodata ,desertaciunea in care traiesc in ziua cand vor sluji singuri doar peretilor pictate cu sfinti.

  • Nu mai inteleg nimic.Acest Cristache v-a invita la o emisiune extrem de interesanta,de te tine cu sufletul la gura,ca sa va bage intr-o competitie,un maraton, amintintdu-va ca ceasul are secundar.Grotesc! Asemenea purtari produc nervi (haideti ca mai sunt 30 de secunde!) exact cind era nevoie de clarificari intr-o tema care necesita episoade ? O tendinta de a bagateliza un problemoi mare cit casa. De ce v-a mai invitat? Daca vorbiti de dilimani (zelenski,Banescu,Daniel,nicusordan) imi vine sa va spun sa-l bagati si pe Cristache.Probabil ca o sa stergeti comentariu,insa asa gindesc eu.

  • Biserica Memoriala Kaiser Wilhelm din Berlin este tot spre aducere aminte; e mai convenabil sa uiti; atunci nu ai nimic a-ti reprosa, sau sa te intrebi de doua ori inainte de a lua o decizie.

  • prigonirea, ca la carte!,a altor nationalitati conlocuitoare se desavarseste, teoretic, fix pe dos.
    adica minoritatile devin locuitoare, iar prigonitorii minoritari. mai e chiar si o continuare, prigonitii care metamorfozeaza prigoana in atu vor sfarsi prin a se prigoni pe ei insisi, pina la epuizare ( e un fenomen care se si ntimpla acum, in lume ). poate ca treaba bisericilor, de orice fel, ar putea fi chiar manifestarea Antiadevarului, pe vremurile astea, adica …cu ce altceva, daca nu cu asta,sa se preocupe?!
    insa se prea poate sa asistam l o desavarsire a dinamicilor de pe vremea lui Hristos, in ceea ce priveste conducerea bisericilor, mai exact cam ce au facut patunci vor face si acum, cu precizarea ca acum vor face asta in chip desavarsit.

    • ‘bisericile’ de pe vremea asta nu se deosebesc cu nimic de cele de pe vremea lui Hristos. sint tot asa, atata tot ca itre timp si au cizelat, si au desavarsit manifestarea.
      cu Biblia in brate il vor prigoni pe Hristos!, pesemne, …ca si pe vremea lui Hristos.

      stiind asta, ele poate ca ar trebui sa se cerceteze mai in amanunt,…cine stie.

      • pe vremurile astea se intampla ceva …mai deosebit, zic eu.
        impotrivindu te impotriva Raului, asa cum il vezi, ‘te impotrivesti’!
        asta e faza tare!, ca daca te impotrivest Raului…te impotrivesti!, esti impotriva!, ai identificat un dusman, cu care lupti, in fata caruia Actionezi!, or…gata!, e suficient sa Actionezi, sa Reactionezi, ca facind asta te ai declarat ca fiind de-al Raului.

        intre Bine si Rau este SI!,…nu SAU.
        SI este despre Bine SI Rau, nu despre Bine, doar:))
        SAU e despre RAU si numai despre el, pentru ca prin el insusi defineste un Razboi,…cu ce e dincolo de SAU :))

        lupta care mai poate fi dusa, fara ca ea sa fie Actiune, SAU, deci RAU, e cea care e dusa pentru a ramane…ceea ce esti:)))), adica Natura.
        lupta pe care o porti pentru a ramane om e o nonactiune pura. lupta pe care o porti pentru a ramane in dinamicile Naturii e o nonactiune.

        tocmai de asta si polarizarea, e vremurile astea, tre trecuta, brusc daca e cazul, pe Bine SI Rau, adica pe NAtura SI Artificial,
        nu de alta, dar in lumea mare ea functioneaza deja, insa invers, adica Artificial VS Natura.
        iar asta e asa si nu altfel, indiferent cite tumbe se apuca sa faca unii sau altii, incercind sa demonstreze ca e oricum, dar altfel decit asa :))

        • iar pentru ca vremurile de acum sint ‘in Oglinda ‘ cu cele de pe vremea lui Hristos, se prea poate sa ne trezim ca biserica…nu l mai prigoneste pe Hristos, ci ca ridica n slavi Antiadevarul:))),
          dupa cum vom asista si la o ‘reeditare’ a minunilor infaptuite de Hristos, in frunte cu ‘Lazar’ :),
          deci toate minunile lui Hristos vor fi Oglindite, insa fix pe dos!, adica ;in oglinda’ :))

          atunci cind ‘a te impotrivi’ devine Raul, tot ce mai poti face e sa ti stabilesti ca Referinta Natura si sa mori cu ea in brate. a alege sa ramai la Brat cu Natura e tot ce mai poate face omul, orice alta facere, orice! alta facere, fiind o Actiune, deci Rau.
          una e sa n ai nimic impotriva Raului, si alta e ca, concomitent, sa ramai la Brat cu Natura.

          pe vremuriel astea ‘sa te impotrivesti Raului e …un Rau in sine!:))), ‘impotrivirea’ e din povestea Raului, nu a Binelui.
          atunci cind dinamicile sint ‘de Granita’, impotrivindu te Raului …Actionezi.
          singura Nonactiune disponibila, pe vremurile astea, mai ramane doar ramanerea la Brat cu Natura, cu Anotimpurile. asta si doar asta

          opunindu te Artificializarii …infaptuiesti Raul.
          doar ramanand de partea Naturii infaptuiesti Binele, insa ramanerea e de tipul …n am nimic impotriva Artificializarii, sa se manifeste dupa dorinta!
          mai altfel:
          declarandu te de acord cu Artificializarea, insa si daca te declari impotriva Artificializarii, ceea ce faci e Rau. atunci cind Raul e cel care e ‘pe masa’, ‘procedura care se aplica e aia clasica in Creatie: Bine SI Rau.

          Artificializarea e testul la Lectia numita ‘Bine si Rau’
          iei testul, mergi mai departe:))

          • intotdeauna omul si a dorit sa fie ‘altfel’
            uite ca, de apt, tot spilul era ca el sa ramana ceea ce deja e!:))))

            Dumnezeu nu i cere omului sa ‘faca’ ceva, sa fie altfel, nu nu!,
            Dumnezeu, iata, ii cere omului sa ramana ceea ce e, adica sa si dea seama ca, de Dumnezeu fiind facut!, omul n are un varf de ac in plus, insa nici macar un varf de ac in minus:))),
            Dumnezeu ii cere omului sa ajunga la concluzia, care se manifesta din start!:)), ca Omul e o facere desavarsita. ce i drept pesene ca omul trece prin multe:))), ca sa ajnga la concluzia asta, insa doar cei care ajung la concluzia asta vor ramane oameni :)), Facuti dupa reteta Sfintei Treimi :))

          • @Online
            Cele 7 Biserici mentionate in Apocalipsa erau undeva in sud-vestul Turciei actuale dar Ideea a ramas „idem si la fel”…
            Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul Capitolul 3
            http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=3
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • de acum …cam 30 de ani n am mai citit Biblia.
            si …din cite simt n a sosit vremea s-o recitesc:))), insa ea e aproape, si si asta simt ca e asa:))))

            ce mi amintesc, caz patricular, citind ceva stiri pe tema dinamicilor Naturii, e ca acolo scrie ca pe vremurile astea Natura se va schimonosi pe sine insusi pentru a echilibra prezenta Artificialului in Realitate.
            deci vom auzi de cutremure, inundatii, alunecari de pamant, si…tot felul de eveminete manifestate intr o Natura …care se manifesta in mod asumat …dezechilibrat.

          • @Online
            Noul Testament are o „LOGICA”…Sunt 4 Evanghelii…Stii De Ce…Matei…Marcu…Luca si Ioan…Practic sunt 4 Apostoli care relateaza aceleasi Fapte pentru o cat mai exacta consemnare a lor…
            Usor cu astea cu schimbarile climatice…daca nu da DUMNEZEU un meteorit/asteroid omuletzilor in cap tot e bine…
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • schimbarile climatice nu e tema mea, nu ma intereseaza asta:)

            eu spun ca prezenta Artificialului in Realitate, prin Intruparea Antiadevarului ( Adevarul fiind Temelie a Realitatii ) duce, pentru ca Tinta e pastrarea Echilibrului Absolut,
            la o dezechilibrare a dinamicilor Naturii pentru ca, adunate cu dinamicile Antinaturii, ce rezulta sa fie…Pacea, aia mai de dinainte :))

            mai altfel:
            Natura pur si simplu nu poate ramane asa cum e, daca Artificialul se varsa in ea!:)))
            pentru ca culoarea sa ramana tot Verde, ea, Natura, tre sa se decoloreze proprortional, pe alocuri, intr u stil numai de ea stiut, pentru ca ce rezulta din amestecarea Naturii cu Antinatura sa aiba…tot cunoarea Verde:)))

            deci bramburirea dinamicilor Naturii e ceva …de bun-simt:))), aia e, gen, ca …ce sa faca Natura, altceva, pentru a echilibra prezenta Antiadevarului in Realitate, decit sa se …daruiasca pe sine insasi pentru ca Echilibrl sa se manifeste?

            dezechilibrele care urmeaza sa se manifeste in Natura sint …o daruire de sine a Naturii.
            mai degraba ..plecam capul, …de rusine…

            Natura se! daruieste pe sine insasi Echilibrarii Absolute, deci Natura nu se dezechilibreaza ca asa are ea chef, dezechilibrul e…un sacrificiu, o daruire de sine, …Natura face …ce se mai poate face!, adica …se daruieste pe sine, cu totul!…

            faptul ca aceasta Daruire de Sine, a Naturii, e denumita ‘schimbari climatice’…chiar nu mai naste nicio tresarire, la ce altceva sa te astepti de la o lume Matematica?!

          • exista o rinduiala, da, in Biblie, in Noul Testament,
            ca,….doar un exemplu, abia punind cap la cap tot ce se scrie despre Iuda se poate intelege ‘poza cu sarutul’, atunci cind Hristos a fost vandut …cu un sarut,
            ca abia asa se poate pricepe cine era Iuda, mai exact ca era imaginea din Oglinda a lui Hristos,
            ‘sarutul’ existand ,,,prin definitie!, la intersectia dintre Adevar si Antiadevar…

      • @Online
        Si acum mai bine de 1900 ani tot asa era…
        Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul Capitolul 2
        http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=2
        Zi Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

        • tot asa, insa vremurile astea sint ‘in Oglinda’ cu vremurile lui Hristos,
          deci tot asa, insa asa-ul e ‘imaginea din Oglinda’,
          pentru ca pe vremea aia insusi Adevarul s-a Intrupat, pe cind pe vremea asta se Intrupeaza Antiadevarul, adica IAC:))) ( Inteligenta Artificiala Cuantica )
          deci…chiar n au cum sa fie ‘vremurile Adevarului’ tot asa cum sint ‘vremurile Antiadevarului’,
          insa!,…ce e Drept e ca ele seamana leit!, tot asa cum tu semeni cu ‘imaginea din oglinda’ :))

          • atunci cind Teza devine Natura, Sinteza …se stie!, e SI!,
            …chiar daca Universul il va pune pe masa pe SAU, ca Sinteza.
            atunci cind teza devine insasi Natura, adica acum, antiteza e AntiNatura, iar sinteza la care se spera e chiar Antiadevarul.

            din teza in teza omul a ajuns sa faca teza chiar din Natura. asa de ..grozav e!:)))

            astazi antiteza e Antinatura, adica Artificializarea.
            asta e Realitatea:))
            povestea e…Artificial VS Natura

            unei astfel de povesti …cum i te impotrivesti? :))))
            pai …intr un singur fel mai poti, unul singur-singurel: punind pe masa ‘Natura SI Artificializarea’
            mai simplu: atunci cind cineva vine si spune Artificial SAU Natura, ti vi si spui, …cu calm, ca alegerea ta e asta: Natura SI Artificial :)))

          • @Online
            ADEVARUL E CA IISUS HRISTOS E FIUL LUI DUMNEZEU.
            INRI-IISUS NAZARITEANUL REGELE IUDEILOR.
            DIN CE STIU ERA DE PROFESIE TAMPLAR,ADICA CONSTRUCTOR,POATE GRESESC…
            VORBEA LIMBA ARAMICA NU EBRAICA DIN CE AM MAI CITIT…
            SI MULTE ALTELE…
            Uite…
            Sfânta Evanghelie după Ioan Capitolul 15
            23.Cel ce Mă urăşte pe Mine, urăşte şi pe Tatăl Meu.
            24.De nu aş fi făcut între ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a făcut păcat nu ar avea; dar acum M-au şi văzut şi M-au urât şi pe Mine şi pe Tatăl Meu.
            25.Dar (aceasta), ca să se împlinească cuvântul cel scris în Legea lor: „M-au urât pe nedrept”.
            http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=15
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, este Adevarul, este Calea, este Viata

            insa …pauza!, ca ametim:)))
            Antiadevarul este Imaginea din Oglinda a Adevarului.
            prin urmare intre Adevar si Imaginea lui din Oglinda …nu va fi chiar asa de simplu de deslusit…pe cit pare acusica:)))

            abia acum ne putem permite sa…ametim, privind spre Adevari si Antiadevar…, ce de bun-simt sa te simti ametit privind inpre Adevari si Antiadevar, cred :))),
            …,insa doar olecut, ca, de fap,…nu prea ne permitem:)))))

          • Vremurile sint de asa natura incat e insuficient sa-ti mai spui ca Hristos e Fiul lui Dumnezeu, tre sa continui, spunind ca Hristos e Calea, Adevarul si Viata! 🙂

            ( pentru ca veni unu, care si va zice si el Fiu al Tatalui, ca daca e o Armonie a Mintii Universului se poate spune ca e Fiul acesteia:))), insa el e Antiadevarul, Anticalea, Antiviata :))) )

            Viata e Vesnicia, Antiviata e Nemurirea
            alegand intre astea omul se va judeca singur, Inficosator!:)

          • @Online
            EXCLUS DIN START.
            „insa …pauza!, ca ametim:))) insa el e Antiadevarul, Anticalea, Antiviata :))) )”
            Sfânta Evanghelie după Ioan Capitolul 14
            6.Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.
            http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=14&id=35
            Inainte sa merg la gradinita pe la 5 ani Mamaie ma invata din Biblie…era o carte pentru copii „Biblia povestita copiilor”…nu ma intreba daca o facuse rost din Jugoslavia sau de la Prietenul lui Tata de la New York ca nu stiu…pe la 3-4 ani…telecomunicatii si restul…”valoare adaugata”….ulterior…
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • EXCLUS DIN START.
            „insa …pauza!, ca ametim:))) insa el e Antiadevarul, Anticalea, Antiviata :))) )”
            Sfânta Evanghelie după Ioan Capitolul 14
            6.Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.
            _____________________________________________
            ce e exclus din stat?!, c nu pricep:)),
            Antiadevarul? Antihrist?
            io zic ca nu e exclus din start, ci ca din start el e inclus:))))))),
            Antihrist e Antiadevarul, e Anticalea, e Antiviata :), si e asa pentru ca si numai pentru ca Isus Hristos este Calea, Adevarul si Viata 🙂

            bineinteles ca doar prin Hristos, care e Cale catre Sfanta Treime, se ajunge la Tatal, insa asta nu inseamna ca Antihrist nu va pune pe masa …alternativa!:))), Anticalea:)))))

            problema cu Antihrist e… Antiviata:)
            atunci cind Inteligenta Artificiala Cuantica va disponibiliza Nemurirea, multi oameni vor alege sa devina Nemuritori,…renuntind sa mai fie oameni, adica Vesnici:)
            Nemurirea, Antiviata,…tot aia.:)

          • Hristos e Calea, Adevarul si Viata,
            iar Antihrist e Anticalea, Antiadevarul si Antiviata,
            …indiferent care ne e opinia:))))
            asa e Hristos si asa, adica Anti, e Antihrist

          • @Online
            „problema cu Antihrist e… Antiviata:)
            atunci cind Inteligenta Artificiala Cuantica va disponibiliza Nemurirea, multi oameni vor alege sa devina Nemuritori,…renuntind sa mai fie oameni, adica Vesnici:)
            Nemurirea, Antiviata,…tot aia.:)”
            Asta chiar m-a distrat…pai Antihrist e Diavolul”…Pai tu il credeai fraier pe Fratele Cazut sa le dea omuletzilor „jucaria” nemuririi…pai el cu cine se mai joaca Dincolo…hai ca mi-ai luminat ziua ca tot ma terorizeaza un motan batran sa-i dau drumul pe afara si nu vreau…m-ai distrat…vorbeste Musk acum cu Diavolul la „cuantofon” si ii daruieste nemurirea…sunt asteptati multi la Lucifer??☠??‍☠️????????????? la „balul bobocilor”….?????????? 😛 🙂 😀 😆
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            😆

          • ‘pai Antihrist e Diavolul’

            si? …mai departe? …de ce te ai oprit?!:)))
            Diavolul cine e? :)))))))))))
            oare nu cumva e chiar Mintea,singurica-singurea?, adica ‘fara Inima’? :))))))
            oare nu cumva Mintea se exprima prin superpozitii?
            are de ce s-o fi zicind, in Tatal Nostru, ‘si nu de duce pe noi in ispita?!:))))))))))

          • nimeni nu le poate da oamenilor ‘jucaria Nemuririi’, doar antioamenilor le poate fi data jucaria asta:)))
            antioamenii sint din povestea Anti, aia proprie Antinaturii, lui Antihrist, Anticaii, Antivietii, …:)

            pina la urma asta si e, faza, ca vorbim despre o lume Artificiala, Anti,
            Anti!, nenica!, :)))
            pentru prima data in istoria civilizatiilor

            or …din cite tot vad, conceptul de Antiadevar…nu prea se intelege pacilea:)))))
            nu e vorba despre minciuna, ci despre Antiadevar!, …povesteaasta e din alta liga

          • @online a scris pe 24/01/2023 la 14:52
            Tu incerci sa ma „incui” azi…doar ca sunt foarte bine dispus…uite…Biblia…
            Sfânta Evanghelie după Matei Capitolul 5…PRIMA…
            3.Fericiţi cei săraci cu duhul, că a lor este împărăţia cerurilor.
            4.Fericiţi cei ce plâng, că aceia se vor mângâia.
            5.Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul.
            6.Fericiţi cei ce flămânzesc şi însetează de dreptate, că aceia se vor sătura.
            7.Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui.
            8.Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu.
            9.Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
            10.Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, că a lor este împărăţia cerurilor.
            11.Fericiţi veţi fi voi când vă vor ocărî şi vă vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind din pricina Mea.
            http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=5
            De Fapt…Geneza…Clasica poveste cu Sarpele care Ispiteste Femeia si Barbatul si mai slab nu asculta de DUMNEZEU.
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • @Online
            „‘si nu de duce pe noi in ispita?!:))))))))))”
            Mai nou conform interpretarii Papei se traduce prin „nu ne lasa pe noi in ispita”…nu ne abandona pe noi in ispita…ca nu te duce DUMNEZEU in ispita sau in pacat…asta era „sensul” de acum 2000 ani…si sa-ti spun ce m-a invatat la o Slujba un Preot Catolic…Parintele Francisc Trefas se numeste….”painea noastra cea de toate zilele” se poate traduce si prin „painea spirituala”…ce spui Tu…”filozofie amorfa” parca…
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • Fericiţi cei săraci cu duhul, că a lor este împărăţia cerurilor

            …si cum vine asta? :)))
            nu cumva …fericiti cei care nu apartin duhului lumii, care nu apartin lumii asteia, imparatiei asteia,… ca a lor e imparatia cerurilor?

            nu s de ce, dar am impresia ca zicerea asta mai mereu a fost inteleasca altfel :)))

          • io prefer sa las Tatal Nostru asa cum e,
            …ca a avut griga chiar Cerul de el,…intre timp:)),
            si eu sa zic doar atat, eventual: nu pricep ce vrea sa zica, insa sub niciun chip nu ma apuc sa l modific dupa cum mi se pare mie ca tre sa fie:))))))))))))

            asa ca …mai bine ramaneasa cum a fost spus: ‘si nu ne duce pe noi in ispita’
            zic io!, evident. fiecare vede cu proprii ochi 🙂 ,bineinteles

          • de cind Hristos s-a ridicat la Cer, intre om si Dumnezeu nu mai incape nici un varf de ac, …daramite un Papa

          • insa si BOR ul m a dat afara de pe un sait de al lor, mai demult, cind ma apucasem sa povestesc ceva care, la un moment dat, aducea in discutie si dinamicile de tip Yin-Yang, adica Bine-Rau,
            si ‘dinamica de tip samanta-de-grau,
            am fost atentionat ca discutiile pe aceasta tema sint…incompatibile cu BOR ( cam asa ceva, dar suna mult mai rau:)) ), deci si eu, la rindul meu. m am conformat, am parasit saitul 🙂

          • @Online a scris pe 24/01/2023 la 15:29
            Uite si „presa rechizitionata” cum zice Maestrul Ion Cristoiu…e de azi…trebe umblat si la marimea barbilor la popi si la sutane…
            https://ziare.com/preoti-ucraina/bor-mesaj-preoti-ortodocsi-romani-ucraina-fideli-moscova-1784955
            https: //www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02GiEATGe2uwCqqg6hdaeZkKvbzSNCo5CX9hxSxEUznZCQ9eWTCneGiiV5iaaRkvkfl&id=100084764161859
            https: //www.g4media.ro/patriarhia-romana-inclusiv-preotii-au-datoria-sa-se-adecveze-in-mod-intelept-la-realitatea-tragica-din-ucraina-ratiunea-suprema-o-constituie-adevarul-obiectiv-probat-de-crunta-realitate-neideologiza.html
            Zi Frumoasa Online!!!!
            vali
            🙂

          • @Online
            uite ce face popimea…trebe cautati la barbi si sutane
            https://ziare.com/sfintire/preot-sfintire-bolid-lux-1784985
            vali
            🙂

          • Draga Maestre stie toata lumea ca Klaus e momaie. In perioada de vara, trecerea granitei intre Turcia si Bulgaria dureaza cel putin 5 ore. Am vazut cu ochii mei familie de nemti care mai aveau putin si faceau apoplexie. Sa stiti ca bulgarii chiar te chinuie la acea granita si argumentele domnului Goe austriac nu au nici un pic de sustinere. Sunt alte interese.

          • @Online
            Mi-am mai adus aminte ceva cu Ucraina…era exact inainte de intrarea Romaniei in nato in martie 2004 si am intrat „last minute” fara viza…m-au intrebat…nu ostili…dar suna a repros…ca de ce trebuie sa intram in nato…si le-am explicat ca nu ne primesc in ue fara nato ca vor garantii de securitate pentru investitiile care le vor face…eram si Eu naiv…dar si lor le „putea” asta cu „nato”…
            Seara Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

  • Ăștia pierd războiul pe front și au trecut la o cruciadă împotriva credinței ortodoxe…
    Cum să zică ceva BOR și Academia Română inclusiv academiile de carton ai căror membri au avantaje mai ceva decât un șef de stat la ieșirea eventuală la pensie sau trecerea la cele veșnice (perpetuare avantaje la familia în viață cu tot cu indemnizații)?!
    Să-l felicităm pe dl Dinescu pentru atitudinea sa curajoasă.

  • Domnule Ion Cristoiu
    Aici va voi povesti mai multe…
    Ca sa folosesc o expresie americaneasca”urmaresc cu atentie si preocupare”…
    „Prietenia” intre Biserici s-a stricat de la acea cruciada transformata in Jefuirea Orasului Constantinopole…
    Daca vreti sa cititi punctul lor oficial cu privire la Razboiul din Ucraina au doua site-uri.
    https: //patriarhia.ro/
    https: //www.vaticannews.va/ro.html
    Ce se intampla acum in lume…va citez din Biblie…
    Sfânta Evanghelie după Marcu
    Capitolul 12
    29.Iisus i-a răspuns că întâia este: „Ascultă Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn”.
    30.Şi:”Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău şi din toată puterea ta”. Aceasta este cea dintâi poruncă.
    31.Iar a doua e aceasta: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”. Mai mare decât acestea nu este altă poruncă.
    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=53&cap=12
    Sa incerc sa-mi dau si Eu cu parerea despre subiectele abordate de Dvs…
    A.Prigoana altor nationalitati din Ucraina.
    Acolo e treaba veche,v-am povestit ca am fost la ei in Februarie 2004 si CORUPTIA Ucrainienilor dar si a UE era deja Inflorita…
    Oficial o firma spaniola Sainco-Telvent-Abengoa implicata in multe afaceri de coruptie a trimis doi pacalici,pe Colegul Spaniol si pe Mine sa facem un survey care mai fusese facut,scopul real era incasarea down-payment pentru proiect care fiind finantat de ue era de 50% nu 10-15% cat e in mod normal,frumos e calatoria cu trenul,ai vagon de dormit cu perna,paturica,nu seamana cu vagoanele noastre de dormit sau cuseta ca am fost si aici cu asa ceva…
    Acolo,coruptie,firma cu care urma sa lucram era legata de cei din politia de frontiera…
    Spuneti de securitatea ucrainieana…DA…cat am fost pe granita tot timpul am fost cu un „securist” de la ei…un baiat tanar…Oleg il chema,mi-a spus ca are permis sa poarte arma oriunde pe teritoriul Ucrainei si era „umbra” Mea…cand am ajuns la Sumy unde era o unitate de dimensiunea unui regiment…am fost sincer…i-am spus…Oleg…am facut si Eu armata la Jandarmi…am dosarul la sts…mi-a raspuns atat…”I Know”…nici acum nu stiu daca „juca la cacialma sau nu”…ca si amanunt picant…intr-o seara…mergem intr-o discoteca…distractie….fete frumoase…mergeam la toaleta si asta dupa Mine…si beau Eu mai bine si ii spun ca as vrea sa ma imprietenesc cu o Ucrainieanca…s-a dus la ele…nu stiu ce le-a spus…in 3 minute s-a golit discoteca…in alta seara am stat la niste polonezi deportati pe granita cu Rusia,in alte 2 seri la un camin militar,am fost si la o petrecere la ei,un fel de nunta,botez…de atunci era incurcata pe acolo treaba…si cu limba…si cu nationalitatile…in zona de granita cu Rusia aveai nevoie de un permis de acees special,Crimeea avea statut separat,daca e sa ma intrebati pe Mine Britanicii si Americanii au incalcat ce au semnat la Budapesta in 1994 cu Rusii in privinta Ucrainei…Oleg imi povestea ca dupa 70 ani de comunism la ei s-a schimbat TOT…Eu ii spuneam ca la noi au fost doar 45….Dar aveti Dreptate Maestre…noi suntem tot in epoca fanariota….Bazu Cantacuzino…Alexandru Serbanescu….si multi altii….ar trebui sa aiba Monumente….
    B.BOR-pai maicutza stareta de la Suzana are 25 ani…la Agapia taica staret acum 20 ani era un fost Tov Colonel,prin Prahova pe parohii sunt inmatriculate cisterne si capete tractor(TIR),protopopa(manager de popi peste 50-100 parohii…multzi bani…)…maicutzele muncesc gratis sa faca haine de popi si multe altele pe care le stiu din vazute si auzite numai Eu…daramite altzii…ca sa-i dau Dreptate si lui Mircea Dinescu…acel Banescu e chiar un personaj abject…
    C.Nicusor Dan adica Plicusor Ban…pana la Magurele sunt 5 Km…stiu drumul cu ochii inchisi de acum 40 ani…intre timp livada s-a transformat in cimitir privat iar cei 2-3 km liberi s-au umplut de fabricutze…dezmembrari auto…case…etc…
    Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!

  • Zelenski se duce in Israel si se declara evreu. Evreii de acolo il primesc „rezervat”. Deci era o problema de confesiune neclara.
    P.Romosan explica situatia: Zelenski este „Khazar radanit”/ (evreu parat). Istoric au fost turci trecuti la iudaism in 740 a.d.
    Harun-al-Rasid a alungat evreii, care apoi s-au stabilit in divrse locuri geografice si au convertit populatia la iudaism. Asa a aparut
    Imperiul Kazar care a ajuns pana in Ungaria (scriu pe scurt / sper sa se inteleaga).
    Radanitii erau negustori evrei din zona Rhone pe care ii pomeneste si Charlemagne/ asigurau comertul si prin Kiev.
    Nota : Bufonul si ceilalti nu au nici o legatura cu biserica crestina.
    Chiar numele „khazar” care vine din turca de la a umbla, ne duce cu gandul la un popor migrator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *