România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Dacă cineva a luat imagini din spațiu, va exista mărturia că de pe pământ s-a ridicat speranța

Astă noapte nu au fost artificii, au fost strigăte de eliberare, a fost Bella Ciao al nostru în milioane de lumini și explozii. Am asistat la un spectacol al eliberării către cer ale glasurilor înăbușite atâtea luni, care au izbucnit într-un spectacol nemaivăzut. Nu a fost un ritual al întâmpinării noului an, ci unul al alungării tăcerilor și spaimelor. Blocurile și cerul s-au luminat în miliarde de stele și steluțe. Dacă cineva a luat imagini din spațiu, va exista mărturia că de pe pământ s-a ridicat speranța. Până și corporatiștii din blocul meu au aruncat sute de artificii. Asta, spre disperarea câinelui de la casele din spate (protagonistul poveștilor mele), care, bietul de el, nici putere să latre nu a mai avut, doar se tânguia. Până când i-am auzit pe stăpânii lui strigând: „Să-l ducem în casă, că moare de inimă!”.

Acum e liniște. De undeva se aude, în surdină, „adu-i doina, adu-i doina…”, nu ca o jale, ci ca o binecuvântare a tăcerii.
Încă o dată, să avem sănătate, noroc și putere să trecem peste ce va să vie! Pentru că nu va fi simplu, chiar dacă ni s-a născut speranța, pentru că 2021 a intrat cu atât de multă lumină!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *