Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Dacă desemnarea lui Dacian Cioloș se va dovedi că n-a fost pe bune, Klaus Iohannis ar trebui suspendat, pentru că nu-i în toate mințile

Desemnarea lui Dacian Cioloș pentru formarea noului Guvern a fost considerată o surpriză de proporții și, cum se întîmplă într-o țară trăitoare sub semnul infinitei trăncăneli mediatice, a dat naștere unui uragan de dat cu părerea. M-au amuzat cu deosebire părerile celor de la PSD. Partidul condus de Marcel Ciolacu a fost convins de șoriceii care se învîrt în jurul conducerii cu eticheta de consultanți politici la gît, în realitate cu gurile căscate după o bucată de cașcaval, să folosească mijloacele de luptă ale celor două partide anti Sistem – AUR și USR. Prin urmare, PSD a mers la consultări cu un scheci electoral. Marcel Ciolacu n-a fost însoțit de premierul propus, ci de niște primari PSD nemulțumiți că n-au primit de la Guvern parale, așa cum s-a întîmplat cu primarii PNL. România se confruntă cu trei Crize majore – Energetică, Politică și Sanitară. Care cetățean simplu, îngrozit c-ar putea muri pe holurile spitalelor din lipsa de locuri la ATI, va fi tresărit la vestea că primarii PSD n-au primit parale de la Guvern, în timp ce primarii PNL au primit? Un partid serios, un partid pe cît de mare, pe atît de responsabil mergea la Cotroceni cu o propunere de premier și un program de guvernare. Pentru a dovedi țării că e gata să preia povara Guvernării.

Din motive complexe, dar fără importanță pentru români, USR a mers la consultări cu o propunere de premier și cu un program de guvernare. Klaus Iohannis s-a confruntat cu o situație aparte. Cu excepția USR nici un partid parlamentar n-a cerut mandat să facă noul guvern. Propunerea UDMR n-a fost serioasă. Ce-i aia premier pentru cîteva luni? În aceste condiții, Klaus Iohannis a încredințat mandatul lui Dacian Cioloș. PSD a sărit imediat din baie. Nu e un premier serios. Păi de ce n-a propus PSD un premier serios, în stare să scoată țara din Criză?  Așadar, din punct de vedere constituțional Klaus Iohannis a procedat corect. Dacian Cioloș a susținut că va face majoritatea prin invitarea PNL și UDMR, formațiuni cu care USR a guvernat timp de opt luni. El a reamintit că pe parcursul Crizei nici unul dintre foștii parteneri n-a pus la îndoială Programul Coaliției din decembrie 2020, al politicii de Centru Dreapta. Singura chestiune atacată de USR a fost felul dictatorial în care a tratat premierul Florin Cîțu partenerul de Guvernare USR. Deși Guvern de colaborare, Florin Cîțu s-a purtat cu USR mai ceva decît Nicolae Ceaușescu cu PCR. Contravenind nu numai normelor tipice civilizației politice, dar și Protocolului semnat în aprilie 2021. El, Dacian Cioloș, va fi un altfel de premier. El nu-i va trata pe miniștrii PNL ca pe niște văcsuitori cu limba ai ghetelor sale. Ce putea să facă președintele? O întrebare menită a pune capăt bombănelilor PSD și AUR.

A procedat însă Klaus Iohannis și din punct de vedere politic în chip corect?
Dar cu condiția să fi fost vorba de o decizie serioasă, responsabilă și nu de una șmecherească, așa cum e suspectată de mai toată lumea. Cică lui Klaus Iohannis nu i-a trecut o clipă prin cap că Dacian Cioloș ar putea deveni premierul României. Prin urmare, l-a desemnat pe Dacian Cioloș convins că președintele USR nu va reuși să facă majoritatea și prin urmare va da mandatul înapoi înainte de împlinirea celor 10 zile. Această suspiciune atribuie lui Klaus Iohannis următoarele scopuri diabolice:

  • 1) Compromiterea USR în ochii electoratului de Dreapta dovedind că partidul e izolat pe scena politică. Nici un partid nu vrea să guverneze cu USR.
  • 2) Umilirea lui Dacian Cioloș pe care președintele nu-l are la inimă.
  • 3) Desemnarea unui premier care nu va face guvernul.

Astfel se consumă prima propunere. A doua va fi Florin Cîțu. Florin Cîțu va face un guvern minoritar sprijinit de PSD. Electoratul de Dreapta nu va mai bombăni la acest USR2, deoarece a văzut eșecul USR.

Nu știu dacă așa a gîndit Klaus Iohannis.
Dacă așa a gîndit, e un iresponsabil care trebuie suspendat pe motiv de pierdere a lucidității.
Cum adică?
Țara se confruntă cu unul dintre cele mai grele momente din mandatul lui Klaus Iohannis și președintele își permite să se țină de șmecherii politicianiste?! Păi mai bine nu-l mai desemna pe Dacian Cioloș dacă a făcut-o convins că acesta va eșua. S-ar fi evitat pierderea unui timp prețios cu un șeptic politic. S-ar fi evitat consumarea unei prețioase cantități de energie politică. Tripla Criză prin care trece România reclamă instalarea cît mai repede a unui Guvern cu puteri depline și cu majoritate în Parlament. Prelungirea Crizei politice, varianta unui guvern minoritar dependent de PSD – sînt dovezi de iresponsabilitate mai ales cînd vin de la președinte.

Dar chiar dacă n-a fost un calcul mărunt. Klaus Iohannis e obligat să facă totul pentru ca Dacian Cioloș să alcătuiască majoritatea. Majoritatea invocată e cea de Centru-Dreapta. Criza politică a fost urmărită cu neliniște de electoratul de Dreapta. Acest electorat a cerut și cere politicienilor din cele trei partide să lase deoparte orgoliile, jocurile de culise, interesele meschine și să guverneze împreună. În acest moment cele trei partide evoluează în fața electoratului de Dreapta. PNL a pierdut deja enorm cramponîndu-se de Florin Cîțu. A pierdut enorm și Klaus Iohannis, suspectat a-l sprijini pe Florin Cîțu pînă-n pînzele albe. Cînd PNL a anunțat că merge la Cotroceni fără o propunere de premier, electoratul de Dreapta a răsuflat ușurat:
Slavă Domnului, celor de la PNL le-a venit mintea la cap!

Nimeni n-a crezut că Klaus Iohannis a renunțat la pupilul Florin Cîțu. Și culmea nimeni nu crede c-a renunțat, nici după desemnarea lui Dacian Cioloș.
Presa de Dreapta e unanimă în a-l suspecta pe Klaus Iohannis că l-a desemnat pe Dacian Cioloș numai și numai pentru ca acesta să eșueze și să lase locul lui Florin Cîțu. Refuzul ferm al lui Florin Cîțu, președintele PNL, de a negocia cu Dacian Cioloș, a întărit suspiciunea că președintele nu vrea refacerea Coaliției de Centru Dreapta.

Poate Klaus Iohannis să convingă PNL-Cîțu să intre într-un guvern condus de Dacian Cioloș?
Unii spun că da.
Alții că nu.

Eu spun că n-are importanță dacă poate sau nu.
Întreg electoratul, nu doar cel de Dreapta, e convins că președintele poate influența PNL.
Klaus Iohannis e condamnat să poată influența PNL.
Dacă n-o va face (fie că nu poate, fie că nu vrea) principala victimă a eșecului lui Dacian Cioloș va fi Președintele.

Cât despre Dacian Cioloș va cîștiga indiferent că va face sau nu guvern.
Pentru că practic a cîștigat deja asumîndu-și sarcina de a face un guvern, în condițiile în care nimeni nu vrea să guverneze.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

38 comentarii pentru articolul „Dacă desemnarea lui Dacian Cioloș se va dovedi că n-a fost pe bune, Klaus Iohannis ar trebui suspendat, pentru că nu-i în toate mințile”

  • capacitatea de a genera crize multiple, suprapuse, sta in natura Revolutiei Mondiale.

    intrarea in criza fundamentala a fiecarui sistem social,
    insa chiar a tuturor, la un moment dat,
    e ceva de bun-simt.
    cu asta se preocupa Revolutia Mondiala, cu punerea la indoiala in stil plenar a sistemelor sociale.

    prin urmare poti trage nadejde sa scapi de criza in care se afla… sistemul de sanatate, spre ex,
    insa de bun-simt e ca aceasta criza sa se adanceasca, ca povestea e a Revolutiei Mondiale, care fix cu generarea unor astfel de crize se preocupa, prin urmare mai degraba te apuci sa construiesti un nou-nout sistem de sanatate, ca e mai cu folos.

    din crizele care deja se manifesta, insa si din crizele care urmeaza sa se manifeste, pentru ca, cum spuneam, toate sistemele sociale vor intra in criza fundamentala la un moment dat,
    se iese exclusiv prin manifestarea unor noi-noute sisteme sociale.
    prin urmare, spre ex, din criza sistemului de sanatate se va iesi atunci si numai atunci cind un nou-nout sistem de sanatate se va manifesta.

    invatamantul online e urat, astazi, insa sistemul de invatamant se afla intr o criza fundamentala, care doar se va adanci,
    ca asa e pe vremea Revolutiei Mondiale…, ce sa i faci,
    prin urmare nu prin renuntarea la sistemul de invatamant online se echilibreaza dinamica, ci prin dezvoltarea in stil fibonacci a unui nou-nout sistem de invatamant, pornind de la…coltisorul care deja s-a aratat la fata: invatamantul online

    starea potrivita vremurilor este ‘starea de revolutie mondiala’, si pentru ca ‘revolutia mondiala’ e doar o exprimare desavarsita a ‘razboiului mondial’ rezulta ca starea potrivita este ‘starea de razboi’, cu precizarea deasemenea fundamentala, ca si definitia ‘razboiului’ s-a ridicat pe un nivel superior, prin urmare mai nainte trebuie adusa la zi aceasta definitie.

    • prin urmare…nici vorba despre ‘valul 4, ultimul val’ ( pe motiv ca ne am imunizat cam toti, fie pe cale naturala fie vaccinindu-ne )
      sistemul de sanatate, asemenea celorlalte sisteme sociale. doar se va adanci in criza.

      in cazul in care… se gaseste o rezolvare,
      iar aceasta scade probabilitatea de adancire a crizei
      se va manifesta…ploaia de la Waterloo,
      aceasta corectind traiectoria inspre… adancire.

      varianta care presupune manifestarea sistemelor sociale in echilibru, pe vremea Revolutiei Mondiale, practic nu exista.
      tinta revolutiei mondiale e demolarea sistemelor sociale si construirea altora, noi-noute, prin urmare e ilogic sa tragi nadejde ca actualele sisteme sociale vor rezista, prin urmare…de ce sa te mai apuci sa construiesti altele noi-noute?!

  • Suferinţele populaţiei: pandemie, creşterea preţurilor, căderea leului, din perspectiva şmecherilor sunt nimicuri. Fraierii pot să rabde oricât. Nu există Idealism fără mare cultură. Deci nu prea are nimeni nevoie de reforme, ci mai grabnic de umflarea averii, dacă se poate. Specialiştii care au mai administrat sume mari de la UE, sau de la guvern pentru primării, consideră că e nevoie presantă la noi de o stabilitate maximă pe bază de Protocol şi jurăminte solemne în 7 mănăstiri. Anume: coaliţie PNL-PSD-UDMR până în 2024, urmată până în 2028, ca între gentlemeni, de coaliţie PSD-PNL-UDMR. Şi pe urmă, mai vedem noi.

  • eu nu ma pricep la fotbal , dar am auzit o expresie care i se potriveste perfect lui Johannis: le cere tuturor joc de glezna, sa treaca timpul , sa se ajunga in prelungiri… si atunci inca mai e loc de tergiversari si amanari , pana la lovitura finala… Pandemia e lasata sa-si extraga toate victimele, sa nu fie salvat nimeni, doar nu spunea presedintele ca daca nu esti precaut esti prost, ei bine sa moara toti prostii, asta isi doreste Malai Mare, altfel s-ar misca mai repede si ar arata ca ii pasa de bolnavi in primul rand, de oameni, in general si-si respecta statutul de carmuitor de tara … suntem ca intr-un razboi cu morti in prima linie , dar generalul sta la adapost si unelteste impotriva dusmanilor tot felul de tertipuri neortodoxe, in timp ce in prima linie armata e decimata …

    numirea lui Ciolos e o razbunare crunta pentru USR , Ciolos stie ca nimeni nu vrea un guvern cu el prim ministru, nici societatea nu-l doreste, guvernul Ciolos a lasat amintiri urate …Insusi Ciolos nu a vrut pana mai ieri, a riscat ca sa arate ca usr-ului ii pasa de tara si a facut ce trebuia sa faca daca a daramat guvernul, pe termen lung insa a pierdut, partiduletul lui nu are cum sa formeze o majoritate, risca sa se compromita definitiv … Presedintele pare ca a vrut sa le faca voia, dar in definitiv i-a pedepsit mai crunt decat a facut-o catzu cand a scos ministri de la guvernare … Presedintele stie ca usr-ul ii este ostil si vrea sa demonstreze lipsa lor de responsabilitate: dai jos un guvern si nu esti pregatit pentru ceea ce urmeaza … Si PSD e in aceeasi situatie, sa nu si imagineze ciolacu ca romanii sunt de partea lui cand vad atata lasitate … ranjetul lui ciolacu sfideaza mai mult si vorbele lui isi pierd orice valoare… psd se dovedeste las si sfidator, in cele din urma tradator … romanii se simt inselati in asteptarile lor de la un partid mare care ar fi trebuit sa iasa din zona asta confortabila in care s-au instalat … eu una nu voi mai vota niciodata cu PSD, USR, PNL

    • Si eu nu voi mai vota un psd condus de rimele, meduzele, presurile din actuala conducere a psd-eului.

  • Sunt de acord cu analiza pe care ați facut-o și aș mai adăuga ceva. Partidele care, de acum încolo, vor băga bețe în roate formării urgente a unui guvern care să gestioneze criza sanitara si cea economică în România sunt formate din persoane de cea mai proastă calitate, din oportuniști și intriganți care își bat joc de români.

    • @profu

      Nu draga, domnu’ Cristoiu a spus altceva decat spui tu.

      El a spus ca daca Ciolos nu reuseste sa faca o majoritate in parlament, inseamna ca Johannis trebuie suspendat. Fiindca un presedinte normal la cap n-ar proceda iresponsabil in conditiile astea.
      Deci problema nu e la partidele politice ci la Johannis. In loc sa ia lucrurile in serios si sa rezolve criza prin a gasi solutii la situatia reala din viata politica si sociala a tarii, el se tine de prostii pe pielea romanilor, incepand cu prostia despre pandemia incheiata pe timpul verii si terminand cu destabilizarea tarii prin ordinele pe care i le-a dat lu’ Cutu’ atunci cand exista o alianta functionala atat la Guvern cat si in Parlament, pe care insa el a facut-o praf de nu se mai intelege nimeni cu nimeni.
      Asta-i opera lu’ Johannis si doar cine nu vrea nu pricepe ce se intampla in jur… 🙂

      • Citește mai atent!
        Ion Cristoiu: „Nu știu dacă așa a gîndit Klaus Iohannis. Dacă așa a gîndit, e un iresponsabil care trebuie suspendat pe motiv de pierdere a lucidității.”
        Deci, Ion Cristoiu nu știe, el analizează scenaritele care circulă prin gura târgului, nu a spus ca tine „ca daca Ciolos nu reuseste sa faca o majoritate in parlament, inseamna ca Johannis trebuie suspendat”.
        Apoi, știi foarte bine că și eu m-am pronunțat tot timpul împotriva lui Iohannis, dar acum trebuie să fim realiști: nu avem forțe politice puternice și serioase care să determine suspendarea președintelui, deși acesta ar merita-o cu vîarf și îndesat, așa că preocuparea principală este formarea urgentă a unui guvern care să nu lase țara să ajungă și cu al doilea picior în groapă.

        • @profu,

          Recitește titlul, e suficient. „Pe bune” înseamnă ca se face guvernul și e votat în Parlament. Altminteri e „pe glume”. Dacă tot nu ți-e clara ideea, asculta și emisiunea de la Marius Tucă de ieri în care domnu’ Cristoiu vorbește și mai detaliat pe tema asta. O sa înțelegi… 🙂
          Nu poti arunca responsabilitatea formarii guvernului Cioloș asupra partidelor obligându-le sa voteze post-factum ce a decis Johannis. Parlamentul nu e PNL ca sa facă ce dictează Johannis. That’s it.

          • Da, am recitit titlul și am observat din nou că tu nu iei în considerare acel „dacă” din titlu care lasă loc și la cealaltă posibilitate, ca Iohannis să-l fi nominalizat pe Cioloș „pe bune”.
            Și, trebuie să recunoști că Iohannis (de data aceasta!) a respectat procedura prin desemnarea la funcția de prim-ministru a unuia propus de către un partid, nici nu contează care.
            De altfel, polemica aceasta ar trebui s-o avem abia atunci când și dacă Cioloș nu va reuși să formeze noul guvern.

          • @profu,

            Aici discutam despre „spusele” domnului Cristoiu care a făcut chiar si-un pariu cu Marius Tucă în văzul lumii întregi. Așa ca eu mă aștept ca domnu’ Cristoiu să-și mentina spusele. De învârtite și rasucite din condei nu mai e cazu’. That’s it.

          • Paul, dialogul nostru a pornit de la postarea mea, care se referă la acest articol, nu la emisiunea cu Tucă. Eu vorbeam despre una, tu despre alta… Bine și așa ?

          • @profu

            Da, eu ti-am recomandat emisiunea fiindcă n-ai priceput textu’ și de-asta în comentariul tău ai „adăugat” ceva ce nu găsești nici în text nici în emisiune. Iar dacă încă tot n-ai priceput ideea, e fix problema ta. Te pup!… 🙂

          • Ha, ha, vrei să ai tu ultimul cuvânt, chiar dacă nu ai înțeles că domnul Cristoiu nu a făcut aceleași afirmații în acest articol ca în discuția pe care a avut-o cu Tucă. La revedere.

          • P.S. Mai citește o dată prima mea postare ca să înțelegi în cele din urmă ce am scris. Sau, dacă ți-e greu să înțelegi că am scris că sunt de acord pur și simplu cu autorul… asta este problema ta.

          • @profu

            Nu draga. Tu zici ca esti de acord cu ce zice domnu’ Cristoiu, iar apoi „adaugi” propria ta idee prin care modifici ideea lui. Mai exact, el il are in vedere STRICT pe Johannis ca SINGURUL responsabil de un eventual esec al lui Ciolos. Daca domnu’ Cristoiu ar fi vrut sa transmita ideea ca nu doar Johannis dar si „partidele” sunt duse cu capu’ daca nu-l voteaza urgent pe Ciolos, ar fi spus-o el si tu n-ar fi trebuit sa mai „adaugi” nimic. Dar n-a spus-o. Ai spus-o doar tu, cand ai „adaugat-o”. De-asta te-am tras de maneca fiindca degeaba zici ca esti de-acord cu el daca prin ce „adaugi” schimbi ce-a spus el. Intelegi macar acum ca ideea e diferita de a lui si de-asta ai considerat importat sa o „adaugi”?… 🙂

  • ‘Potrivit fostului director de software al Pentagonului, Nicolas Chaillan, SUA au pierdut deja bătălia pentru inteligenţa artificială cu China.’

    potentialul unor state, in fapt al unor popoare, in intelegerea si dinamizarea proceselor legate de inteligenta artificiala sau chiar, daca nu cumva mai ales, a Inteligentei Artificiale, e de acelasi tip cu cel care s-a manifestat in intelegerea si dezvoltarea acupuncturii, moxibustiei si presopuncturii.
    prin urmare e de bun-simt ca dinamica inteligentei artificiale, sau chiar Inteligentei Artificiale sa fie mai vizibila in… spre ex China, insa… mie mi se pare ca in poveste e prezenta in mod fundamental si Corea.
    inginerii Coreei de Nord, spre ex, cu greu pot fi pusi la indoiala, la fel se intampla si cu cei ai Coreei de Sud, …practic nu exista sustinere logina in afirmatia: ‘inginerii coreeni nu se pot exprima in stil genial, ridicind dinamicile inteligentei artificiale si ale computerului cuantic pe noi nivele, care poarta un potential de dezvoltare colosal.
    China, SUA,…uite ca io, asamblind informatii publice despre ia si computerul cuantic, ma uit mai degraba spre Coreea. acolo e o energie potentiala cu totul si cu totul speciala…

    • ( si mai e un potential, bun de luat in seama: cel al poporului francez+ cel al poporului israelian. suma asta sta pe un potential ultradeosebit, in mod clar, atunci cind e vorba despre dinamici cuantice, despre exprimari revolutionare care tind sa influenteze lumea mare… )

  • Dacian Ciolos a doua nastere (de data asta prin cezariana). Sunt uimit despre cum televiziunile de stiri din Romania reusesc in mai putin de trei ore sa il readuca la viata pe Dacian Ciolos in mai putin de 3-4 ore. Dupa ce au adus la suprafata pana si laptele pe care la baut cand avea doar cateva ore urmeaza operatiunea „o noua personalitate se naste in Romania” si romanii o vor digera bucurosi. Poate ca aceasta violenta mediatica devine din ce in ce mai vizibila pentru cainocenta romanilor este atat de puternica incat orice forma de manipulare a maselor esueaza in Romania dupa perioade din ce in ce mai scurte de timp.Poate ca masuratorile de analfabetism functional in Romania se fac doar pe clasa politica.

  • Propunerea e serioasa, Dacian Ciolos a spus de-acum o luna ca premierul trebuie sa vina de la USR. Cred ca de aia PNL si PSD n-au propus pe nimeni, ca sa ii ramana presedintelui o singura optiune viabila. Penibili.
    Cand 2 politicieni se cearta, puteti fi siguri ca e numai circ acolo.

  • Iata ca am avut dreptate..! Pozitia USR de a-l refuza ferm ca premier pe Cîțu sau pe oricare din gasca lui, i-a facut pe cei care-i scriu agenda lui Iohannis sa ”reconsidere” optiunile, si sa-l oblige pe ”teleghidatul” lor de la Cotroceni sa ”inghita o broasca” mare cat casa..!
    Practic, speriati de faptul penalul nr. 1 al tarii si totodata ”drona” lor prea slugarnica Klaus Iohannis ar putea putea fi suspendat ”din scurt”, chiar anul acesta, cei care l-au plantat la Cotroceni i-au ordonat sa inghita o broasca pe care pana mai ieri, exact el, impostorul si escrocul imobiliar urmarit in 17 dosare penale , Klaus Iohannis, la fel ca si ”partidul meu”, o considerau ”râioasă” si stergeau pe jos cu ea.
    Sigur ca Iohannis nu a inghitit broasca cu mare placere (i-a trebuit o saptamana, pentru ca prea ii statea in gât), insa a facut-o pentru ca aceasta ”broasca rîioasa” (USR), pe care el si restul mafiotilor, cozilor de topor si gunoaielor politice din organizatia infractionala care-si spune in bataie de joc ”liberali” si ”partid national” o umpleau de mizerii in declaratiile lor dupa ce au fortat-o sa iese de la guvernare revocandu-i ministrii, e singura care-l poate ajuta pe termen scurt sa scape de suspendare si puscarie , bineînțeles, asta in caz ca Ciolos va putea aduna in jurul lui o majoritate parlamentara..”constantă” (”baietii din paduri” au totusi destui ”acoperiti” in PNL si UDMR si ii pot ”trage pe linie moartă” pe Cîțu si camarila-i care-l voia premier cu orice preț pe puscariasul cu cazier facut de Iohannis presedinte PNL, netezindu-i astfel lui Ciolos..”calea unor negocieri de succes”).
    Asta spera Iohannis , desigur..! Insa eu am sa-i spun lui Iohannis, ceea ce i-am spus si cand a decis sa mearga pe mana lui Cîțu ”pana-n panzele albe”, anuntand pe toata lumea ca orice-ar fi tot pe el il numeste premier si proțăpindu-l presedinte PNL: Iohannis, nici nu stii ce țeapa iei..!:))

    (Scenarii posibile dar ..improbabile, in caz ca Ciolos nu reuseste o majoritate care sa dea votul de investestire unui guvern condus de el:
    a) Iohannis il numeste premier tot pe Cîțu, caz in care obligatoriu ii trebuie un blat cu PSD, altminteri il paste supendarea, sau , in cel mai bun caz pentru el doar.. alegeri anticipate, ceea ce insemna numai o..amanare a suspendarii lui.
    b)Iohannis propune ca premier o personalitate nealiniata politic, care va avea ca misiune sa incerce o ”coalizare” a fortelor ”patriotice” din parlament in vederea formarii unui guvern de uniune nationala (sau de ”tehnocrati”) ce va trebui sa infrunte pandemia si..dezastrul socio-economic si medical adus Romaniei de guvernarea Iohannis-Cîțu.
    c)Iohannis propune ca premier pe Ciolacu dupa ce-l ”convinge” cu ajutorul DNA sa guverneze in alianta cu aripa iohannist-cîțulist-neosecuritica din PNL, si cu UDMR (multi pesedisti si penelisti fiind ostili unui asemenea aranjament, plus ca Ciolacu isi va pierde orice urma de credibilitate si va trage astfel in jos si PSD-ul)
    d) Iohannis il propune premier pe Ludovic Orban sperand la refacerea aliantei de guvernare PNL+USR+UDMR , conditia pusa lui Orban fiind ”stergerea cu buretele” ..interesului national a felului bolsevic in care Iohannis si serviciile l-au plantat pe Cîțu (prin manipulare, mituire, santaj, frauda morala si materiala) in fruntea PNL si a guvernului.
    e) Iohannis, invocand probleme personale (de sanatate), renunță la functia de presedinte)

    • Urgenta nr. 1 e alungarea cat mai rapida a lui Cîțu, a ”guvernului meu” si a ”partidului meu” de la butoanele guvernarii si administrarii banului public (au ruinat Economia, Finantele, Cultura, Sanatatea, Educatia, Inteprinderile mici si mijlocii, Agricultura, Industria hoteliera si turismul, etc, au distrus echilibrul dintre PIB si datoria externa, au imprumutat in numele statului si a urmatoarelor 2-3 generatii zeci de miliarde euro si lei de la bancile comerciale si au sifonat cam tot atat, pentru ca nici macar singur euro din banii respectivi nu se regaseste in cresterea calitatii vietii cetateanului roman. Urgenta nr.

      2 e alungarea lui Iohannis de la Cotroceni, conditie sine-qua-non pentru ca invrajbirea romanilor si tradarea intereselor nationale ale acestora sa inceteze, pentru ca Romania sa-si redobandeasca demnitatea nationala si mai ales suveranitatea, iar celelalte natiuni ale lumii sa ne acorde din nou respectul de care ne bucuram ca natiune inainte de 2014, adică inainte de a ajunge Iohannis la Cotroceni iar Romania, datorita mandatelor sale de presedinte si titular al politicii externe si relatiilor internationale, ”ultima gaina” a UE, inclusiv ca reprezentare si putere de influenta ..!

      • Cert este ca s-a demonstrat inca o data faptul ca Iohannis, pe langa faptul ca e o coda de topor din cale-afara de prost mobilata la mansarda, mai are si consilieri de-o prostie iesita din comun.
        Asa se explica de ce urmand sfaturile lor, Iohannis nu a realizat altceva dacat sa-si releve periodic submediocritatea desavarsita ca politican, ”strateg” si caracter. Si sigur ca da, bietii lui propagandisti n-au de ales, sunt obligati sa-si stoarca neuronii si de ultimile picaturi de imaginatie si fantezie pentru a-i nega evidenta-i submediocritate desavarsita ca politican si caracter, pentru a-i minimaliza efectele dezastruoase ale deciziilor jigodist-politicianiste cu care a bagat Romania in criza socio-economica, politica si medicala, pentru a-i bagateliza tembelismele din declaratii, pentru a-i lauda ca fiind ”succesuri depline” esecurile catastrofale si si pentru a-i aplauda in delir ca fiind ”realizari mărețe” tradarile intereselor nationale cu care a facut din Romania in cei aproape 7 ani de cand e ”seful statului” si ”titularul politicii externe si relatiilor internationale” ”ultima gaina” a UE la toate capitolele ce tin de de calitatea vietii (Educatie, Cultura, Sanatate, putere de cumparare, etc),. de suveranitate, demnitate nationala si influenta in organismele de decizie ale UE.
        L-au decorat stapanii ..? Nimic inedit..! Se stie ca stapanii isi rasplatesc din cand in cand slugile cele mai obediente.

  • fosta coalitie, adica pnl-udmr-usr, …nu mai exista nici macar in teorie.
    daca ea nu mai exista…ce sa refaci, domne ?!:))
    intre timp pnl a devenit o exprimare prin superpozitii, or asta are potentialul de a modifica in mod fundamental ecuatiile dinamicilor politice.

    • in cazul in care se va manifesta…nou-nouta coalitie pnl-udmr-usr, atunci aceasta va genera o majoritate care si ea se va exprima prin superpozitii :))

      • ( daca…’politica prin superpozitii’ nu pare a fi ceva nou, poate ca ‘superpozitiile majoritatii’ or avea mai mult succes :)) )

  • Domnu’ Cristoiu,

    Va zica de cateva luni bune toata Romanica e data peste cap fix de catre domnu’ Johannis, si-acuma, brusc, ce sa vezi? Nici usturoi n-a mancat si nici gura nu-i pute… Mai e putin si-o sa ne spuneti ca-i de-a dreptu’ geniu’ politic!… 🙂

    Sa fim totusi seriosi.

    Informatia cu „Ciolos-candidat” pe care v-a suflat-o cineva din anturajul lui Johannis nu face doi bani. Stiti de ce? Fiindca au aflat-o si altii, inclusiv Ciolacu. De-asta nici un alt partid nu s-a dus cu alta propunere. E asa greu de priceput? Totul a fost premeditat. De-abia de-acum incep jocurile de culise adevarate. Iar dupa mintea mea, in toata povestea, cea mai importanta necunoscuta este fix Ludovic Orban… 🙂

    • Aaaaa, si inca ceva extrem de important:
      MOTIVAREA CCR s-a publicat fix in aceeasi zi cu jocu’ de-a alba-neagra Ciolos-candidat… 🙂

      Adica o chestiune care tine de STATU’ DE DREPT trece neobservata si nediscutata ca sa nu se observe jocurile murdare care se fac in Romanica. Pai daca pana si CCR-ul a fost implicata in lupta asta a politrucilor ca sa-l favorizeze prin tergiversarea publicarii motivatiei pe Cutu’ lu’ Johannis sa ajunga presedintele PNL-ului, ma intreb ce naiba mai tot discutam noi despre legi, reguli si… scheme politice?
      Mai simplu ar fi s-o zicem de-a dreptu’ pe-aia pe care oricum o stie oricine: Romanica e considerata doar o colonie de catre EU si de-asta toate deciziile importante se iau numa’ la Bruxelles… !

  • „PSD a mers la consultări cu un scheci electoral.Marcel Ciolacu n-a fost însoțit de premierul propus,..Un partid serios, un partid pe cît de mare, pe atît de responsabil mergea la Cotroceni cu o propunere de premier și un program de guvernare. Pentru a dovedi țării că e gata să preia povara Guvernării.”

    Dar stie el Ciolacu ce-i si cum …Uitati-va la el cat este de „imprastiat,dezorientat si balbait”,in idei, ori de cate ori apare la TV, ba uneori se mai si „enerveaza”cand i se cer unele asa zise „lamuriri”.Si cand te gandesti ca spunea ca nu se baga-n disensiunile din coalitie pe vremea cand se razboia Orban cu Catzu, sa-si rezolve singuri problemele. Ei ce sa vezi ? Nici blat nu facuse cu dl KWI si PNL ? Da cum se „scremea” el, ori de cate ori era pe la TV,sa-i lamureasca pe toti ca PNL si KWI nu-si vor rezolva problemele cu ajutorul PeSeDeee ! Si iar „a dat-o cu oistea-n gard” !!! Na c-a mai luat o „plesneala” peste gura de la dl KWI,asa „din respect fata de institutiile statului” (ca doar cu acest pretext au fost la consultari).In concluzie, dle Cristoiu, INCA NU V-ATI LAMURIT CA DL CIOLACU SI PSD, CEL DE ACUM, FAC NUMAI „FIGURATIE” LA TV SI IN PARLAMENT ??? CE LE MAI PASA LOR DE POPOR, CRIZE DE TOT FELUL SI TARA ???

    • Aunt de acord cu Rana. Ce este mai rau ca ciolacu s-a inconjurat cu indivizi cam de teapa lui, inclusiv dincu cel cu vacantele cu conducerea SRI.Ce incredere sa ai in asfel de „trompete goale”

  • Guvernul Ciolos a fost gandit de mult. Liberalii se alinta, dar la ordin vin supusi la noua ordine mondiale,respectiv USR. Dreapta va avea in 2024 la presedintiale un candidat unic, respectiv Ciolos. Stanga va desemna iar un prost drept candidat. Iohanis va pleca la UE, o functie buna si linistita. Catu va fi guvernator BNR. Nu este exclus ca Fritz de la Timisoara sa ajunga in 2025 prim ministru. Astfel, SUA, Franta si Germania vor avea Romania. Degeaba ne gandim noi ce vom vota. Gandesc altii.

    • Aici in Romania conduce axa Austria Germania Rusia(Axa Germania Rusia conduce Europa).Prin USR vrea si Franta sa se bage in seama pe plaiurile mioritice sa inhate o felie de tort(alaturi de nemti ,austrieci,rusi).America i Pa de mult,de pe aici(si au luat copaile ca sa si le plimbe prin Marea Chinei,doar doar l or impresiona pe Xi,pe care il cam doare la basca rosie).

  • Domnule Cristoiu, toti jurnalistii se concentreaza acum pe ce poate sau nu poate sa faca ciolos si pe cite ambulante fac coada la spitale ca cica-s pline cu pacienti cu covid… Herr ciolhanis l-a propus la plezneala pe ciolos.In felul asta cistiga 10 zile de vacanta, cum spun si alti comentatori pe la alte articole scrise de dvs. De ce-i trebuie vacanta?Ca atentia sa nu mai fie chiar pe el, atentia sa fie momentan pe ciolos si pe restul partidelor care incep sa se dea in stamba. Nu cred ca multi observa, si sigur nu vor fi de acord cu faptul ca in paradisul herrului de la sibiu, sint ceva probleme…cred ca problemele lui personale il tzin pe virfuri, de partide si tara il cam doare-n basca pe nea ciolhanis, mandatul asta , al doilea, il irita si i-a generat situatii neplacute la nivel personal. De ce spun asta?Analizati la rece, detasat, filmari cu herr si inestimata mnealui sotie, filmari de la diversele intilniri cu politicieni, filmarea de la congresul lor cu mici unde sta intre orban si citu si veti vedea un patern. Paternul e urmatorul: cind i-a pus capac cuiva, il trateaza cu siktir, il sfideaza, ba chiar imi da impresia uneori ca i-ar trage si-o palma celui ce l-a scos din sarite. Uitati-va cum se comporta cu strainii de care se poate folosi (politicieni,ambasadori,printi,ce straini intilneste el) si cum se comporta cu aia de pe urma carora nu are nimic de cistigat. Uitati-va cum raspunde jurnalistilor/reporterilor pe care nu da o ceapa degerata si cum raspunde jurnalistilor/reporterilor de care se poate folosi pt imagine.Uitati-va la congresul cu mici,cum sta cu spatele la orban, il sfideaza pe fata, e ca si cind orban nici nu exista acolo.
    Apoi uitati-va la filmari cu el si nevasta-sa.Acum citiva ani aveau un anume fel de a se afisa in public.Uitati-va la filmarea de azi unde-s criticati ca au mers la biserica la Sibiu fara masca.Nu treceti usor peste aceasta filmare, uitati-va de citeva ori la imaginile cu el si ea. El da sa sparga ceva, ea cam fierbe dezamagita. El ride sec doar cind face cu mina cuiva, apoi isi schimba brusc rinjetul fortat intr-o grimasa hidoasa. Ea la fel, ride aiurea si vorbeste cam peste el. Uitati-va la filmarea din curtea bisericii unde ea vorbeste in acelasi timp cu el si brusc ea se opreste, el se uita oriunde numai spre ea nu. Apoi cind pleaca tinindu-se de mina se vede tensiunea dintre ei, de la rinjet la grimasa, apoi rinjet, apoi grimasa. Se intimpla ceva neplacut la nivel personal pt herr, nu cred sa-l preocupe soarta cetatenilor platitori de taxe. Daca analizati diversele filmari din ultimele aproximativ 6 luni, veti vedea ca e o tensiune reala intre herr si „nevasta mea”, se vede o diferenta in comportament intre ei atunci cind apar in public. Ciolos a mai fost ministru si-a facut o laie, nu exclud si posibilitatea ca nea Macrou sa fi avut vreo convorbire cu herr si sa se fi inteles intre ei cumva. Herr e la fel ca basescu,amindoi „presedinti jucatori”; herr joaca mai prost decit basescu, ramine de vazut la cite mese a jucat unu’ si la cite mese joaca celalalt. Oricum ciolos nu rezista pina in vara lui 2022, chiar daca e acceptat ca prim ministru, tot vor fi scintei; cind egoul fiecaruia e mai mare decit greutatea lor adunata, nu te poti astepta ca lucrurile sa mearga pe o directie buna. Oricum ciolos e o greseala,ciolos, barna, nu sint demni de vreo incredere, sint doar functionari pe bani, dupa bani si privilegii…e greu sa mai gasesti pe cineva capabil, ar trebui un prim ministru care sa nu faca parte din nici un partid,unu’ capabil sa fie impartial si sa-i puna la punct pe toti.Din shleahta de politicieni de azi nici unu’ nu face fata, sint toti, toti fara exceptie depasiti de situatie si nu au IQ-ul minim necesar ca sa se ocupe de problemele reale.Ca politician convingi oamenii ca esti bun, cind se vad rezultate.Daca doar spui ca esti bun, te lauzi singur si arunci la TV cifre si procente, pt mine inseamna ca esti bun doar in capu’ tau sec. M-a distrat propunerea lu’ hunor…un partid pe criterii etnice cu 4-5% dupa spusele lor, ca realitatea cine stie cum e, vrea sa conduca tara timp de 6 luni…. uauuuuuuu, ce tip nemaipomenit, rezolva in 6 luni problemele grave ale Romaiei, vine iarna, ne scoate hunu’ din iarna,ce sa spun…astia n-au pic de bun simt, tupeul lor e extrem. L-a investigat cineva pt faptul ca a plecat acasa, dupa ce a fost inlocuit ca ministru, cu documente referitoare la Rosia Montana? NU.De ce? Cine poate raspunde?…si vrea prim ministru porcu’ asta imputit….Va rog analizati ce v-am descris mai sus, pariez si cistig, la herr sint probleme in paradis, n-are el chef de condus o tara…ciolos n-are decit sa faca tumbe, e nebunu’ regelui pt moment…Aia e.

    • @
      Pai nu e clar?… Ia analizeaza putin si imaginile alea cu Johannis si Cutu si-o sa vezi motivu’… 🙂

      • Paul, nu stiu la care „imagini”te referi exact, dar din”imagini” cu citzu si ciolhanis,n-ai sa „vezi motivu'”.De ce? Simplu…citzu e impus, e compromis cu mult timp inainte de a ajunge orice in Romania, e dintr-o familie de hoti,deci santajabil pe multe planuri, a facut scoala (cica)pe la amerolacii pe care-i copiaza intr-un mod peste ceea ce numim penibil,e un individ ambitios pe stil amerolac sa fie el piua intii,ceea ce nu numai ca se vede, dar cineva abil poate profita de aceasta dorinta bolnava chiar a unui citzu,plus ca are mandat clar (de facut imprumuturi mari,de vindut ce mai e al statului,de bagat vaccinarea obligatorie,de bagat euro oficial,de a da control si acces unora din afara la informatii cheie care tin de interes national-asta facindu-se prin asa zisii”consultanti” care nu-s altceva decit niste bagatori de seama platiti pe bani grei, adica le dai voie sa stie tot despre tine si ii mai si platesti pt asta), de a lasa sa intre pe piata,neobservati,diversi dubiosi cu firmele lor de asa zisa „asigurare”, pt ca si chestia asta cu asigurari nu merge bine in Romania in comparatie cu tarile din vest,din asigurari se pot aduna trilioane pe care contabilii abili stiu cum sa-i treaca din registrele ce trebuie audiate periodic,in registrele reale care se tin in seif,sub cheie si cod.De aia e citzu unde e,a fost impus,nu l-a ales herr ciolhanis ca-i place lui de satrapu’ asta periculos, din poze insa,de-a lungul timpului, se vede dezgustul lui ciolhanis la adresa satrapului citzu. Ciolhanis are o mutra acra de felul lui, dar daca intr-adevar esti capabil(te rog sa ma scuzi,o spun cu sinceritate,nu cu vreo intentie rautacioasa, dar eu stiu ca nu esti capabil sa analizezi si sa citesti expresiile faciale, mersul,gesturile in anume situatii,etc, mai ales la politicieni), deci cum spuneam, daca intr-adevar esti capabil sa „citesti fetele” oamenilor, combina ce vezi pe fata lor cu gesturile pe care le fac in momentul analizat, si da atentie la ce spune persoana respectiva, cum spune(viteza cu care vorbeste, intonatia, cuvintele pe care le accentueaza,litera pe care o scoate in evidenta in cuvintul accentuat,etc sint multe de spus aici) si ai sa vezi ca herr nu l-a ales pe citzu ci i s-a impus citzu…Orban se da de toti peretii pt ca nu pricepe nici pe ce lume e, crede ca ciolhanis il favorizeaza pe citzu in detrimentul lui(al lui orban), nu intelege ca herr (santajabil si compromis la rindul lui), nu a avut de ales. Herr e prea puturos si prea interesat de propria persoana si avutie personala ca sa-i mai pese de jocuri politice, el are alte planuri si alte vise de viitor. Deci din „imagini” doar, nu ai sa vezi mai nimic din ceea ce se petrece in realitate intre ciztu si herr, trebuie sa dai atentie si la vorbele ce le ies pe plisc. Apropos de un mic amanunt,trece neobservat pt multi: cu ceva timp in urma,herr ciolhanis a avut iesirea aia la adresa PSD-ului, unde a zis ceva pe huna si s-a behait ca un tzap „PeeeeSeeeeDeee” si s-a luat de huni…mai tii minte? Bun, acum vine citzu si dupa ce ciolos si barna l-au dat in git pe citzu, ce face satrapu’ la mai toate aparitiile pe care le are?Lauda si lauda si iar lauda si pupa-n cur…pe cine? PE HUNI. Pai cum adica?”Shafu” al mare ii scuipa pe fata si subalternu’ nu sta in linie cu pozitia „shafului” fata de o minoritate greu suportata cam de toata lumea?De ce?Mai ales ca e clar dupa atitia ani de domnie ciolhanis, ca in momentul in care herrului i se pune pata pe cineva, ca-i persoana sau grup, nu-l mai scoti din ale lui, cine i-a cazut in dizgratie, acolo sta, nu se mai uita herr la diszgratiati, daca se uita, se uita in jos cu o sila pe care nu si-o poate ascunde. Asa ca daca stii sa analizezi „imagini”, analizeaza si discursurile si gesturile…pe mine ma distreaza si citzu si herr…herr zici ca-i legat cu sfori si cineva il trage de miini aiurea, si- parca-l impunge in spate cu cite o bita ceva, crosa de golf poate, iar citzu, care-i un pitic puchinos, se aseaza la pupitrele alea de zici ca s-a apucat puternic de ceva solid si urmeaza sa vina vreo viitura peste el si de aia se cramponeaza bine pe picioare. Tot ce ti-am descris sint lucruri clare, vizibile oricui…acum daca ma refer in termeni generali, lumea nu si-a facut o meserie din ai citi pe altii, pt ca „a citi oameni” e o meserie, subiectiva de cele mai multe ori, or stii si intelegi, or te lasi de ea ca poti sa distrugi vieti presupunind una,alta fara sa a fi in stare sa-ti demonstrezi cu dovezi ceea ce vezi …
        Clasa politica romaneasca e foarte slaba, avem in frunte indivizi vinduti, caractere urite, oameni slabi la minte, lacomi, usor de manipulat si usor de convins daca le arati morcovul de marimea potrivita. Nu astia pe care-i comentam fac jocurile de culise, ci aia din spate care se inteleg intre ei de veacuri – ia Istoria Romaniei in date, e o carte din care ai sa ajungi la o concluzie banala – asa zisele mari puteri si-au impartit deja domeniile in care au interes in Romania, pe masura ce tehnologia a avansat, germania,franta,anglia si-au tras fiecare ce a dorit…asta e foarte clar inca de la anii 1700-1800 iar interesele lor nu sint diferite azi, ei merg inainte cu acaparatul acelorsi domenii conform intelegerilor facute in perioada amintita. Dupa al doilea razboi mondial a inceput sa le scada influenta in Europa de est si in Romania mai ales. Au revenit in „afaceri” ca sa zic asa, dupa ’89, dupa un scenariu clar care nu e strain celor trei profitori care domina Europa si care a fost scris,rescris si schimbat pe mai multe decenii pina a venit momentul cheie – DECEMBRIE’89. Asa ca doar din „imagini”, n-ai sa vezi toate astea, imaginile care ni se lasa la vedere,ca sa spun asa, sint mai mult ca o consecinta a ceea ce am scris pe scurt aici…
        P.S.stii pe cine pierde toata lumea din vedere si nimeni nu-i baga in seama pt moment?Amindoi stau in umbra si tot de acolo vor rasari la momentul cheie…Geoana si coana Ana Birchall…ce facem noi cei ce comentam, se numeste birfa ieftina, dam practic apa la moara jurnalistilor, dam idei celor ce ne citesc, ca-ti spun eu ca astia mai tinerei care fac pe reporterii si jurnalistii,citesc aici si se inspira la greu…si-n timp ce noi ne consumam pt ca vrem sa vedem odata ca iese Soarele si pe strada Romania, comentam la ce ni se prezinta ici-colea, ei, shmecherii isi vad de indeplinit ordinele primite(acum e important sa bage vaccinarea obligatorie,nu doar la anumite categorii de personal, ci la toata populatie,daca Romania reuseste asta,ceilalti din afara au un punct de care se pot lega…la noi e laboratorul principal,se incearca si cind iese,UE-ul mai da o decoratie lu’ herr, cacarafat,etc, aduna date si vad ei dupa aia daca datele le sint pe plac sau nu si ce-o sa faca cu ele…cu hunu’ la ministerul sanatatii, fie si-n trecere, sa vezi ce-l asteapta pe roman)

    • Cred ca nimeni nu stie ce va fi…scenarita curata…..se va ajunge la anticipate si la suspendarea Dulapului….Orban nu va vota coalitia…un PNL puternic ii va aduce darea afara din partid. Doar anticipatele il mai salveaza pe el si cei 40% ai lui din partid…un esec major al PNL la anticipate il termina pe Citu…un PSD si AUR cu scor mare la anticipate va duce la suspendarea lui Iohannis…Orban scapa de Dulap…

  • Salut cu respect raționamentul dumneavoastră și îmi doresc ca cetățean român să fie adevărat și sper să câștigați stiloul pus la bătaie de domnul Marius Tucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *