Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Dacă eșuează negocierile cu USRPLUS, PNL pregătește un USL 2 sub forma unui Guvern de specialiști cu mandat limitat în timp sprijinit în Parlament și de PSD

Orice istoric și nu numai orice istoric, dar și orice student la Istorie, știe că evenimentele care marchează destinul unei țări sînt rodul unor cauze complexe și nu al simplei întîmplări. Teza cauzalității în istorie a fost introdusă de Marx, care a realizat astfel unul din marile sporuri ale lucidității la nivelul omenirii. Pînă atunci, marile evenimente erau puse pe seama Personalității, a întîmplării, a lui Dumnezeu, într-un cuvînt pe seama a orice, dar nu a cauzelor obiective. Teza a fost distorsionată de comuniști în politica lor curentă. Pentru a justifica preluarea Puterii, comuniștii au pus pe seama cauzelor obiective, înțelese ca proces fata – ca fatalitate – omenirea urca dinspre sclavagism spre comunism trecînd prin capitalism și socialism spre comunism, unde împietrea. Prin urmare socialismul nu poate fi pus la îndoială de capitalism, ci doar de comunism, deoarece Istoria nu se întoarce. Eliminînd excesele – și personalitatea și întîmplarea joacă un rol în Istorie, nu însă determinant – Istoricul se apropie de un eveniment decis să-i descopere cauzele. Căderea țarismului n-a fost nici opera lui Rasputin și nici opera bolșevicilor. O minimă privire asupra regimului țarist ne spune că, mai devreme sau mai tîrziu, regimul, ținut deoparte de reforme, se prăbușea. Ca și regimul comunist, de altfel. Cu sau fără Gorbaciov, regimul comunist se prăbușea mai devreme sau mai tîrziu.

Dacă Istoricul ia în calcul automat cauzele obiective, de ce n-ar proceda la fel și Istoricul clipei?
E o întrebare pe care mi-o pun urmărind – nu fără amuzament – explicațiile date în presă și în politică actualei Crize politice. Liderii USRPLUS o pun pe seama personalității lui Florin Cîțu. Dacă Florin Cîțu ar fi fost Ludovic Orban, omul tuturor combinațiilor și al clinchetelor de pahare, Coaliția PNL, USRPLUS, UDMR ar fi rezistat mult timp de acum încolo. E atît de mare convingerea liderilor USRPLUS, impusă și propriului electorat, că Ludovic Orban ca premier ar fi făcut toate concesiile USR, sacrificîndu-și partidul, încît ei sînt gata să intre într-o alianță cu Partidul pe care Ludovic Orban se pregătește să-l înființeze pentru a merge la Cotroceni cu propunerea comună de premier.

Ce simplă ar fi rezolvarea crizei dacă lucrurile ar sta așa de simplu!
Klaus Iohannis, care e suficient politician ca să sacrifice pe oricine de dragul supraviețuirii la Putere, ar sugera PNL să renunțe la Florin Cîțu (îl vedeți pe Florin Cîțu făcînd gură?!), ar desemna un alt premier și, gata, USRPLUS ar reveni în Coaliție în aplauzele națiunii. Numai că, iată, Klaus Iohannis nu dă semne c-ar vrea să facă pe placul USRPLUS. Dimpotrivă, președintele a avut două intervenții la rînd, pe 5 și pe 6 octombrie 2021 în care nu numai că nu s-a lepădat de Florin Cîțu, ba mai mult a atacat USR și nu PSD.

Zarvă mare în presă și-n politică.
Președintele e gata să sacrifice țara de dragul lui Florin Cîțu și atît de mult ține la Florin Cîțu încît ar fi dispus chiar să treacă prin examenul Suspendării (AUR și Ludovic Orban strîng semnături pentru inițierea Suspendării) numai și numai de dragul lui Florin Cîțu.

Noi știm însă din Istorie că în politică nu există simpatii și antipatii, nici măcar legături de rudenie. Într-un eseu intitulat Neamurile ce se căsăpesc la nivel continental am dovedit că Istoria Europei e plină de crime pentru putere petrecute în familie: Fiul își otrăvește Tatăl, Fratele își decapitează Fratele. De cumnate și verișoare inutil să mai vorbim.

De ce nici măcar nu sugerează Iohannis că e dispus să renunțe la Florin Cîțu?
Pentru că Florin Cîțu poate fi sacrificat la schimb cu niște concesii uriașe făcute de USRPLUS în materie de ministere. Altfel spus USRPLUS, ar trebui să se resemneze cu ministere care nu aduc nici parale, nici capital electoral și nici măcar glorie: Ministerul Culturii, al Educației Naționale, al Sportului.

Să mă explic.
Așa cum am mai scris originea Crizei se găsește în formarea Guvernului Florin Cîțu.

La negocierea pentru formarea Coaliției, PNL a plecat de la formula Guvernului de colaborare între PNL și USR și nu de la cea a Guvernului format în jurul PNL. În consecință, Puterea la toate nivelele s-a împărțit în mod egal între PNL și USR. Mai mult, sub influența lui Ludovic Orban, care a vîndut PNL cît ai clipi pentru a-și asigura postul de președinte al Camerei Deputaților, dar și la sugestia lui Klaus Iohannis, grăbit ca România să prindă Festivitatea vaccinului ordonată de Bruxelles cu un Guvern al Meu, USRPLUS a luat toate ministerele grele, altfel spus aducătoare de bani. PNL s-a trezit cu buzele umflate. Rămăsese cu ministere din care nu izvora nici un chior. Fusese lipsit de ministerele care administrează domenii cu a căror dezvoltare se lăudase partidul în Campanie. Partidul care avea cel mai mare procentaj beneficia de ministere precum al Culturii, al Educației Naționale, al Energiei. Avea, desigur, premierul. Dar ce puterea avea un premier PNL asupra ministerelor conduse de USRPLUS? O întrebare ce va deveni pe zi ce trece mai dramatică din clipa în care PNL și-a dat seama că miniștrii USRPLUS aveau clientela lor politică și n-aveau de gînd să dea din paralele la îndemînă nici un ban colegilor de Coaliție. Se sperase că miniștrii USRPLUS, lipsiți de experiență politică, flancați de secretari de stat PNL, vor apela la PNL. Miniștrii USRPLUS nu numai c-au trecut rapid la satisfacerea propriei clientele – mai flămînde decît cea a PNL – dar mai mult au început să atace pe predecesori. Care predecesori erau miniștrii PNL! Denunțarea nu s-a limitat la spațiul public. În rîndul procurorilor există o Grupare strîns legată de USRPLUS. Miniștrii și chiar prefecții USRPLUS au făcut denunțuri la DNA și la DIICOT împotriva colegilor din PNL. Culmea a atins-o ministrul Cătălin Drulă, care a acceptat să poarte echipament de supraveghere dat de procurori pentru a-i prinde pe ceilalți miniștri. Așa ceva nu s-a întîmplat în Istoria României. Ditamai ministrul era folosit de procurori ca o dronă pentru lichidarea colegilor de Guvern.

Nemulțumirea crescîndă din PNL n-ar fi răbufnit într-o Criză politică dacă USRPLUS, prin Stelian Ion, nu s-ar fi îndreptat spre Klaus Iohannis. Sînt date că Stelian Ion, în strînsă legătură cu procurorii nostalgici ai Republicii Procurorilor, îi pregătea lui Klaus Iohannis numiri la DNA și DIICOT astfel ticluite încît însuși Kluas Iohannis să fie agățat. Acțiunea lui Stelian Ion confirma suspiciunea tot mai puternică în PNL și la Cotroceni că USRPLUS și-a luat lumea-n cap. Îmbătată de puterea dată de PNL în decembrie 2020, formațiunea a început dă se poarte ca și cum ea ar fi fost partidul în jurul căruia s-a format Guvernul. Lucrurile se răsturnaseră spectaculos. Din Guvern de colaborare Guvernul Cîțu a devenit Guvern format în jurul PNL. S-a purces atunci la Operațiunea Punerea USR pe coji de nucă. Demiterea lui Stelian Ion s-a făcut (așa cum am remarcat) cu o brutalitate ostenativă, menită să oblige USRPLUS să iasă de la Guvernare. A urmat sub conducerea lui Klaus Iohannis Operațiunea de compromitere a USRPLUS în fața electoratului de Dreapta. O operațiune în care diferite partide și diferiți politicieni au jucat un rol mai mult sau mai puțin conștient:

1) Oferta AUR adresată USR de a semna Moțiunea de cenzură. USRPLUS, căzută în capcana urii față de Florin Cîțu, a aceptat oferta. Dacă ar fi avut lideri maturi, USRPLUS ar fi intrat în Opoziție pur și simplu. Fără a face vreo concesie AUR.

2) Pentru ca rahatul în care a intrat USR, combinîndu-se cu AUR să fie mai mare, AUR s-a lansat brusc în acțiuni spectaculoase menite a sublinia adversitatea față de USR. A organizat o demonstrație antivaccinistă de amploare. USR a apărut ca un partid aliat cu un partid antivaccinist violent. George Simion, timp de opt luni, prudent pînă la cenușiu, a purces la acțiuni zgomotoase:
Agresarea lui Florin Cîțu; Amenințarea cu moartea la adresa lui Alexandru Muraru chiar de la tribuna parlamentului; Inițierea Suspendării lui Klaus Iohannis prin anunțul strîngerii de semănături. Nu spun că George Simion a făcut parte din piesă. Spun că tot ce-a întreprins AUR de la semnarea Moțiunii de către USR a avut drept efect convingerea electoratului de Dreapta că USRPLUS s-a aliat cu un partid extremist.

3) Oferta PSD de a vota o Moțiune de Cenzură al cărei text pune dezastrul Guvernării pe seama miniștrilor USRPLUS. După compromisul alierii cu AUR a venit compromisul așezării în spatele Ciumei Roșii. Cam mult pentru ceea ce s-ar putea numi răzbunarea pe Florin Cîțu.

Indiscutabil, USRPLUS beneficiază de un electorat fanatic, gata să accepte orice mișcare a liderilor USR. Da, dar acest electorat e redus ca număr. E deosebit de activ pe Facebook (el alimentează postările injurioase la textele lui Klaus Iohannis), dar nu suficient de mare pentru a se identifica cu întreg electoratul USRPLUS și mai ales cu întreg electoratul de Dreapta. Nu e de mirare că USRPLUS se prăbușește în sondaje. Partidul a primit votul pentru a îndeplini făgăduielile electorale. Ce electorat normal la cap e de acord ca partidul pe care l-a votat să intre în Opoziție după doar opt luni de guvernare? Și pe ce motiv? Că i-a făcut nu știu ce persoana numită Florin Cîțu?!

O simplă privire de Istoric asupra Cauzelor Obiective ale Crizei dezvăluie că ea are drept principal temei lupta pentru Putere (inclusiv, dacă nu mai ales) pentru resurse, între PNL și USRPLUS. Operațiunea n-a avut drept țintă trimiterea cu orice preț a USRPLUS în Opoziție. Și PNL și Klaus Iohannis știu că Dreapta nu și-a epuizat resursele electorale după doar opt luni de Guvernare.

Ținta o reprezintă Fezandarea USR.
Klaus Iohannis a amînat consultările nu pentru că n-are soluție. Nici măcar pentru că nu vrea să-și bată capul.
Le-a amînat ca să cîștige timp.
Pentru:

  1. Rezolvarea Crizei din PNL astfel încît susținătorii lui Ludovic Orban, parlamentarii, îndeosebi, să-l părăsească.
  2. Fezandarea USR. Prin asta înțeleg pe de o parte compromiterea USRPLU în ochii electoratului de Dreapta, pe de alta ivirea nemulțumirilor firești, provocate de întrebarea: L-am dat jos pe Florin Cîțu. Și cu asta ce-am făcut.

Dacă USRPLUS nu cedează, Klaus Iohannis are la dispoziție planul B:
Un guvern tehnocrat sprijinit în Parlament de PNL și PSD, pînă în martie 2022. În martie 2022, pe baza unui Acord încheiat de pe acum cu președintele, se dă drumul la mecanismul de declanșare a anticipatelor. Declarațiile dinadins ambigui ale lui Marcel Ciolacu au lăsat să se înțeleagă că PSD propune un Guvern de tehnocrați care să gestioneze țara pe perioada campaniei pentru parlamentarele anticipate. Nici vorbă de așa ceva. Constituția nu permite asta.

PSD propune următorii pași:

  1. Încheierea unui Acord între PSD și PNL garantat de Klaus Iohannis prin care în martie 2022 se declanșează mecanismul anticipatelor. Guvernul demisionează. Se fac două propuneri succesive de Guvern care urmează să cadă în Parlament cu votul PSD și PNL.
  2. Se formează un Guvern de specialiști propus de ambele partide. Acest Guvern, potrivit Acordului, e votat de ambele partide ( care au majoritatea în prima ședința de investire. Propunerile legislative și deciziile Guvernului de specialiști vor avea aprobarea ambelor partide.
  3. Propunerea PSD are drept termen de cădere a Guvernului de tehnocrați luna martie 2022, în funcție de evoluția Pandemiei, scopul prezentat public fiind cel de administrare a Crizei. PSD și PNL vor justifica această înțelegere ca singura în stare să salveze țara. Evident, o asemenea combinație, un fel de USL 2 mascat, e posibilă numai după ce negocierile dintre PNL și USRPLUS eșuează. PNL și Klaus Iohannis vor spune că n-au avut încotro. Au fost obligați de situația dramatică a țării să asigure cu orice preț un Guvern.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

47 comentarii pentru articolul „Dacă eșuează negocierile cu USRPLUS, PNL pregătește un USL 2 sub forma unui Guvern de specialiști cu mandat limitat în timp sprijinit în Parlament și de PSD”

  • Dacă vom avea neo-uselism, vom avea și explicația de ce președintele Iohannis nu și-a exercitat rolul de mediator nici la începutul crizei de guvern, nici după moțiune.

  • in Inima lui Yang se gaseste Esenta lui Yin
    in Inima lui Yin se gaseste Esenta lui Yang.

    Inima lui Yin e cea mai adanca Esenta a lui Yang
    Inima lui Yang e cea mai adanca Esenta a lui Yin.

    de unde ar rezulta ca…ovulul este… esenta masculina iar spermatozoidul…esenta feminina:)))) 🙂

    prin Daruire, esenta lui Yang si Esenta lui Yin formeaza Intregul, adica omul.

    Civilizatia are…povestea ei:)), care e una a Artificialului, deci care e una a…Naturalului intors pe dos si cu capul in jos ( Civilizatia tinzand sa fie imaginea din oglinda a Naturii )

    prin urmare ea va tinde sa genereze un om nou,
    care va fi o poveste a Acumularii, care, logic vorbind, va tinde sa fie o suma dintre Esenta lui Yin SI Yang, dupa cum foarte bine ar putea sa fie o suma dintre Esenta lu Yang si Yin.

    insa tot asa cum Matematica este Clona Iubirii ( Iubirea fiind ecuatia de miscare a Oului Absolut ), si ‘omul civilizatiei’ va tinde sa fie…tot o clona:))), atita tot ca e o clona nasita dintr o adunatura, dintr o Acumulare…de tip Yin+yang, respectiv Yang+yin

    prin urmare ‘drepturile artificiale’, in baza carora se poate sustine spre ex dreptul femeii de a fi barbat si invers privesc…inspre orizont, inspre noulom, cel care va pune la indoiala Daruirea de tip ‘Yin SI Yang’, decartind Acumularea…de tip ‘Yin+yang, Yang+yin’ ‘, in fapt…’clona umana’

    • (…cred ca procesul de clonare va putea fi echilibrat in asa fel incat povestea cu ‘Yin+yang , Yang+yin’ sa insemne…doi gemeni:)), doua clone gemene:))), prin urmare procesul de clonare umana va avea intotdeauna ca rezultat…doua clone!:))), fiind imposibila ‘facerea’ unei singure clone 🙂 )

      • ( si asta n-ar fi nimic iesit din comun, pentru ca…Pluralul, adica insasi Viata, are o exprimare duala, acoperind Unda insa si Particula,

        Pluralul, cel nascut din Daruire, fiind o poveste..povestita matematic pe numere negative, iar Acumularea e una care povestita tot matematic…e aia pe care o invatam la scoala, cum ca 1+1=2:)))
        prin urmare nasterea unui copil conceput in mod natural e o poveste a Daruirii, 1+1 fiind egal cu Intregul, care e…sinele lui Zero,
        adica Pluralul, astfel definit, il situeaza pe 2…in sanul lui 1, Intregul ( care 1, Singularul,, s-a daruit pe sine insusi Intregului, rezultatul fiind manifestarea lui 2, insa acest 2 fiind…o manifestare prezenta in sanul lui 1 :))) )

        Pluralul, cel nascut prin Acumulare, in fapt clasicul 2 care ne varat in minte inca de cind sintem mici :)), e rezultat…din Mandrie:)), ca !,Singularul, n-are chef sa se daruiasca pe sine insusi, el…in schimb clonandu-se de cite ori e necesar, in fapt pina la Infinit:)), pentru a genera definitia…Pluralului obtinut prin acumulare.
        ––
        Rezumat:
        dinamica Naturii e rezultatul manifestarii Pluralului generat prin Daruirea lui 1, adica a Singularului.
        dinamica Civilizatiei, care practic pune la indoiala insasi Natura, e rezultatul manifestarii Pluralului generat prin clonarea Singularului:)),
        deci e de Bun-Simt ca Natura sa si perpetueze miscarea preocupindu se cu…facerea de copii in stil clasic:)), iar Civilizatia sa tinda sa se preocupe cu…facerea clonelor.

        nici nu se putea altfel, creca, pentru ca cea mai seaca stiinta din Create, care e Matematica, e maestra in Pluralul definit prin Acumulare, ea fiind, la limita, produsul Computerului Cuantic,…alta grozavie a Civilizatiei:))

    • Asa e „online”, ai dreptate. Si plugu’ cind ara pamintu’,partea de dedesupt ajunge deasupra, si aia de deasupra ajunge dedesupt.Ca fiecare are un pic din esenta celeilalte.Asta-i ce se intimpla cind Yin si Yang, sau Yan si Ying o iau pe aratura….

  • pe vremea Revolutiei Mondiale,
    pe vremea Revolutiei Plenare,
    adica pe vremea asta, ‘legile de miscare’ ale sistemului care e vizat de Revolutie se suprapun peste ‘legile de miscare’ ale Creatiei,
    tocmai daia intru sustinerea dinamicilor pot fi clamate chiar ‘legile Creatiei’ ( care acopera in mod absolut orice lege a miscarii sistemului numit Civilizatie )

  • singura ‘conducere’ acceptata in mod absolut este cea care priveste cu egala consideratie spre ‘drepturile naturale’ si ‘drepturile artificiale’

    daca neglijezi una dintre ele ‘punerea la indoiala in stil plenar’ se va manifesta implacabil.

    pretuirea ‘drepturilor naturale’ se face prin neingradirea manifestarii ‘drepturilor artificiale’.
    – clamarea manifestarii drepturilor naturale se poate face cu tupeu… chiar in fata Universului, a Arbitrului ( absolut ), daca si numai daca cu aceeasi considerare privesti si ‘drepturile artificiale’.
    poate ca asta pare a fi ceva bun de neinteles, insa abia asa sta drept…intelesul.
    – parasind acest echilibru, acest tip de ‘conducere’ devine imposibil in mod absolut.

  • pe vremurile astea devine ceva de bun-simt manifestarea dualismului ‘drepturilor omului’.
    – drepturile naturale
    si
    – drepturile artificiale
    sint cele capabile sa genereze o stare de echilibru relativ

    acest ‘drept al omului’, de a alege…ce drepturi i se potrivesc, chit ca asta, in mod absolut, se va dovedi ca e ‘judecata suprema’, e ceva ce nu-i poate fi refuzat…omului, indiferent ca e vorba despre o punere la indoiala a lui in stil plenar, deci tocma daia si vremurile sint…plenar cetoase.

  • atunci cind antiteza a fost proiectata in afara Sistemului, a fost afectat si sistemul politic, pentru ca si el e parte fundamentala a procesului.
    prin urmare, atata vreme cit antiteza propune o lume artificiala, si sistemul politic va tinde sa se suprapuna peste Natural, respectiv Artificial, caz in care stanga si dreapta politica vor ocupa una dintre aceste doua poziti negresit.

    tocma daia am si zis ca partidele definite ca fiind extremiste devin majoritare, si fix pe asta se intemeiaza si metamorfoza distributiei gaussiene, care…se! intoarce pe dos si cu capul, prin urmare partidele care vor avea succes sint
    cele…nu doar proNatura, ci una cu Natura,
    respectiv cele care ridica progresismul la masura plenara, masura asta fiind una exclusiv Artificiala

    insa mai inaintea lor s-au nascut…electoratele aferente, ca asta e faza tare, ca electoratele care au aceasta masura, care tinde sa fie Naturala, respectiv care tinde sa fie Artificiala… sint deja…pe piata:))

  • Globalizarea a permis folosirea eficienta a diferentelor de potential.
    Insa ea nu se poate manifesta la nesfarsit, pentru ca odata echilibrate diferentele…nu mai poate fi generata miscare suficient de capabila incat sa genereze dezvoltare de tip fibonacci ( singura acceptata perpetuu in Univers )

    America First!…a fost o promisiune care n-are cum sa ramana singulara, cita vreme diferentele de potential sint cele care genereaza miscare, or prin initierea unei noi Competitii planetare, prin manifestarea promisiunii…America First!, alte si alte pozitii…inalte vor fi cele ravnite.
    ne indreptam spre…’inversul Globalizarii’, spre retragerea in matca proprie a apelor, spre manifestarea unor noi tipuri de potentiale generatoare de dezvoltare in stil fibonacci.

    daca Globalizarea a catalizat migratia cantitativa, Unificarea ( adica procesul invers al Globalizarii ) va cataliza migratia calitativa, care e initiata de state, iar acest proces va ajunge la un moment dat suficient de potent incat Unificarea sa se sedimenteze la nivelul metropolelor, care vor deveni nu numai noile sate, ci si noile state,
    sa fii un cetatean al unei anumite metropole generind un statut adesea superior cetateniei oferita de tara respectiva.

    fundamentala in definirea noilor diferente de potential va fi migratia,
    fiecare stat ‘angajind’ ‘personal’ de cea mai buna calitate, …nefiind exclus ca sa fie initiata si o migratie…in sens invers, a cetatenilor care…pur si simplu isi vor pierde cetatenia pe motiv ca sint incapabili sa respecte ecuatia de miscare a statelor, satelor, metropolelor a caror cetateni…au fost ( in acest fel aparand pe harta lumii statele…fara cetatenie:))

  • „Departamentul Apărării anunță vremuri apocaliptice: Schimbările climatice vor spori conflictele pentru apă și hrană” (stiripesurse ro )

    problema e fundamentala, pentru ca ea poarta in sine o schimbare fundamentala de paradigma in dinamica lumii mari, influentele fiind simtite si in sistemul politic, evident.

    Civilizatia e un Intreg.
    Civilizatia nu e Natura.
    in drumul ei spre desavarsire, pentru ca nu e…una cu Natura, Civilizatia se indreapta spre o manifestare…leita imaginii din oglinda a Naturii, definitia spre care ea tinde fiind aceasta: Artificialul.

    insa pe cind antiteza, pina mai ieri, era localizata in sanul Intregului, acum ea se muta in afara lui,
    antiteza devenind chiar Natura,
    cea pusa la indoiala, cea pe care Civilizatia o pune la indoiala fiind chiar Natura.

    insa pe motiv ca ‘facerea Civilizatiei’ isi gaseste oglindire in Natura, iar ‘facerea Civilizatiei’ tinde spre Artificializare, rezulta ca in oglinda numita Natura se va vedea SI imaginea…artificiala…a Civilizatiei.

    prin urmare ‘imaginea Naturii’ va deveni de nerecunoscut.

    acestei ‘imagini de nerecunoscut’ i se mai spune si…’schimbari climatice’.

    prin urmare…si daca ai scoate plenar poluarea fizica din povestea Civilizatiei cea care ramane este…
    poluarea cuantica! :)))
    Civilizatia polueaza Creatia la nivel cuantic, mai inainte sa polueze Creatia la nivel fizic.

    ‘poluarea cuantica’, nu…’poluarea fizica’ e de luat in seama mai intai,
    pentru ca cele care se afla la radacina dinamicilor macro sint dinamicile cuantice,
    prin urmare chiar daca ai rezolva plenar problema poluarii… fizice, a celei manifestata la nivel macro,
    poluarea cuantica se va manifesta in continuare,
    Civilizatia aflanduse intr o perpetua miscare catre Artificializare,
    prin urmare ce urmeaza e doar o…lupta dusa pentru supravietuire, o lupta dusa…cu Natura,
    care n-a declansat in fapt niciun razboi!:)),
    ca ea doar oglindeste ‘facerile oamenilor’,
    …iar daca acestea sint fix pe dos decat e Naturaaa..ea ce sa faca,
    le oglindeste fix cum se arata a fi!:)),
    preluind in sine insasi, spre absoluta echilibrare, ‘poluarea cuantica’ ( contorsionandu-si propria imagine, care va deveni de nerecunoscut )

    Rezumat:
    Poluarea se manifesta prin superpozitii.
    aceasta…dualitate a Poluarii,
    care se refera si la poluarea cuantica,
    nu numai la macropoluare,
    este singura in stare sa explice dinamicile Naturii

    ( pentru ca se va observa cum ‘imaginea Naturii’ va deveni din ce in ce mai de nerecunoscut, cu toate ca Civilizatia va tinde sa reduca pina la disparitie macropoluarea, …’poluarea fizica’, iar asta pentru ca si numai pentru ca cea care conteaza in mod absolut este ‘poluarea cuantica’ )

    cum spuneam mai jos Definitiile expira, expira periodic, se poate spune ca expira in stil fibonacci, pentru ca si Temeliile la care acestea se refera expira in acelasi stil.
    o echilibrare a dinamicilor e posibila, (cum se si infaptuieste e alta poveste:)) ) daca si numai daca Definitiile sint aduse la zi.
    redefinirea Poluarii, prin redefinirea conceptuala a Poluarii, mai exact prin introducerea in poveste a ‘poluarii cuantice’, pe linga clasica ‘macropoluare’, e…de bun-simt pe vremurile aseta. insa pentru ca nimeni nu se nghesuie la redefinit…Definitii, cea care creste in Civilizatie este in mod cert…Suprapresiunea.

  • Peviziunile unei vrajitoare:
    1. Dacian Ciolos :- Prim Ministru
    2. Rares Bogdan: Vice Prim Ministru
    3. Caru: Presedinte Senat
    4. Barna: Presedinte Camera Deputatilor
    5. Noul guvern va rezista pana in luna Mai,Iunie 2023 cand pandemia va fii declarata inchisa in urma unui nou vaccin care va aparea pe piata anul viitor.
    6. AUR isi va pierde din notorietate din cauza noului partid al lui Liviu Dragnea care va fi sustinut puternic de presa incepand mai mult cu primavara 2023.
    7. Romania va fi mult mai divizata social decat a fost pana acum.

  • deci…cu pandemia
    – in dinamica civilizatiilor care se manifesta in acelasi sistem e posibil un singur razboi mondial ( s-a manifestat deja, avand doua aripi ) si o singura revolutie mondiala ( care e si perpetua )
    – in lumea mare e in plina desfasurare revolutia mondiala. fiind parte a unei dinamici de tip fibonacci ea e mai capabila de innoire, in comparatie cu razboiul mondial, de 1,6 ori.
    ‘innoirea’ presupune demolarea actualelor sisteme sociale si nasterea unora noi-noute, de 1,6 ori mai capabile, insa acestea trebuie sa permita si manifestarea perpetua a revolutiei mondiale.
    -prin urmare ‘starea’ proprie acestor vremuri este ‘starea de revolutie plenara’, iar pentru ca revolutia mondiala e in esenta exprimarea desavarsita a razboiului mondial, ‘starea’ pe masura vremurilor este…starea de razboi.
    bineinteles ca si definitia ‘razboiului’ a evoluat, intre timp, in stil fibonacci, asemenea oricarei alte definitii, prin urmare pentru a seta corect ‘starea de razboi’ mai trebuie adusa la zi si definitia ‘razboiului’ ( bieinteles ca, ulterior, toate definitiile vor fi innoite in ton cu moda vremurilor )
    -orice alta ‘stare’ e impotenta, prin urmare asa se va si dovedi, pentru ca pe vremea revolutiei mondiale toate sistemele sociale sint puse plenar la indoiala, cu treaba asta ocupindu-se fix Universul, pentru ca si Nivelul de dezvoltare pe care doreste civilizatia sa l acceseze cere o prezenta…la acest nivel:)), pe ‘teren’.
    -peste tot prin lumea mare, insa acolo si numai acolo unde ‘starea’ este identificata eronat, se vor manifesta dezechilibre fundamentale in sistemele sociale, e implacabila treaba.
    -e…vremea Revolutiei Mondiale.
    prima si ultima posibila pe planeta asta.

  • „Având în vedere că în acest moment nu avem o majoritate în Parlamentul României, la aceste consultări, PNL nu va face o nominalizare de premier. Biroul Executiv Național al PNL consideră că, pentru deblocarea crizei politice, este cea mai bună decizie ca PNL să nu avanseze la consultările de luni o propunere de premier. Decizia PNL ca premierul nominalizat să fie președintele partidului, Florin Cîțu, nu se modifică”

    • Maestre, se impune o analiză pe text!
      Deci, liberalii vor ca fostul premier să ajungă din nou premier, dar luni, nu o să-i comunice această decizie și președintelui. Oamenii ăștia ori sunt căzuți în cap, ori își bat joc de noi toți.

      • Ba tante profu’, tu scrii si tot tu-ti raspunzi? Ce-ai?Doua barze pa creier? Sau in creir?Cum sa scrieshte ba tante corect?Hai, da colea cu pedagogiatu, pisicologia si filolozofia…Ce-ai al tau,i-al tau…dai pa dinafara da multa dehteptacune…sau pa dinauntru…nu stiu, tu decizi… 😈 👿 😈 😳 😛 🙁 ❓ 😆 🙄 😉 :mrgreen: ❗ 😉 💡 😐 ➡ 😳 🙂 👿 😈 🙄 🙂 😳 👿 😈

        • Măi Muha, textul din prima postare nu-mi aparține. Este un citat (dacă știi ce înseamnă un citat).

          • Mai profu’ (vezi c-ai mincat apostrofu’), in conditiile in care tu le stii pe toate, „iesplica” tu ce-i aia”citat”, ca uite, eu nu ma scald in desteptaciune ca tine, da’ cel putin imi admit in primul rind defectele, ceea ce pt tine e imposibil…putzoii ( cu 2 „da” „i”,ca e la plural…sa nu te incurci…) sau pizdele „destepte” ca tine, (ca scrii de parca esti trans), nu numai ca simt nevoia sa dea lectii altora, lectii pe care nimeni nu i le-a cerut „desteptaciunii”, da’ se sufoca la propriu daca nu dau ei/ele lectii cuiva. Oi fi si tu vreun e”X”croc, ca multi alti impostori care simt nevoia de atentie si sa para ce nu sint…”iete” mi s-a blocat tastatura si nu vrea sa-l ia pe „s”, accepta doar iXu’ cind scriu de potlogari marunti…Cind te-apuci sa comentezi, comenteaza, da nu mai face pe „intelijentza” intruchipata, tu ai inteles de fapt ce ti-am scris? NU, da’ o dai ca-i dat citate…Hahaaaaa…de parca nu puteai sa-ti continui comentariul acolo undea-i dat citatul…cita izmeneala ieftina si-n capu’ tau sec…BATI CIMPII LA GREU in multe comentarii pe care le postezi, iti dau dreptate in unele, dar cred ca te orbeste propria parere exagerat de buna despre tine, ca sa admiti vreodata ca ai gresit cu ceva. Da, eu am gresit cind am scris „excroc” in loc de „escroc”, ai dreptate, mi-e sincer rusine ca mi-a scapat o astfel de greseala, mi-e sincer rusine de felul cum ma exprim de cele mai multe ori.Limba Romana o vorbesc doar aici unde comentez; nu incerc sa-mi gasesc scuze, pt ca nu exista scuze cind vine vorba de limba materna, dar realitatea bate filmul, traiesti printre straini, incepi sa gindesti in alta limba, cind scrii, ajungi sa traduci din limba straina in limba materna si din pacate nu mai stii care-i care sau cum se scria un cuvint sau altul. Mai mult, inveti o limba straina uitindu-te la filme, reportaje, stiri, citind, scoala,etc. Cind te uiti la filmele romanesti, la stiri, citesti ce publica diversele ziare romanesti, te uiti la interviuri facute de reportezi romani s.a.m.d., numai LIMBA ROMANA n-o mai inveti sau reinveti corect,in conditiile in care de la jurnalisti (majoritatea analfabeti), pina la asa zisii mari oameni politici (mari, ca tine, doar in capu’ lor sec), vorbesc in dodii, inveti LIMBA ROMANA la sfintii asteapta – exemple: rebranduit,targhetat, menegeriat,menegiui, randomizat,giob, topic, apdatat,biznis, blurat,discaunt, chesh,staf, OK,start,jecpot,softuer, driluit, etc – NU PRESUPUNE CA HABAR N-AM CUM SA SCRIU CORECT CUVINTELE ASTEA IMPRUMUTATE, ti le-am scris exact cum sint pronuntate LA TELEVIZOR, de catre REPORTERII SI JURNALISTII ROMANI. Daca te-a deranjat asa de mult ca o persoana necunoscuta tie si celor ce citesc aici, a scris”excroc”, cum de nu te deranjeaza ca LIMBA ROMANA e calcata zilnic in picioare de catre reprezentanti media si care au influenta asupra generatiilor tinere care acum invata?Stai ca mai sint si „influenserele”, marile „duamne”care-si dau cu parerea despre orice, silicoane, cum sa inghiti 10 boabe de mazare congelata pe zi ca sa stai slab, ce „bluji” le arata dosul mai bine, unde sa-si faca botox, iar cind citesti cum se exprima, te intrebi daca au trecut vreodata macar de clasa pregatitoare (stii ce-i aia da?Doar te crezi”prof”). De astea de ce nu te deranjeaza ca macelaresc LIMBA ROMANA? Nu stiu de ce intri pe cristoiu blog si nici nu ma intereseaza, fiecare om e liber sa intre pe orice pagina de internet vrea, dar daca ai de comentat ceva, comenteaza la subiect. Poti sa fi de acord cu ce scriu eu si altii, poti sa ma contrazici cit vrei, e in ordine, nu detin adevarul absolut si nici tu sau altcineva, da’ nu te mai lega de greselile de scriere, de alea ai face bine sa nu te mai futa grija atit de mult. Simte-te bine in pielea ta, tu esti destept/a, altii-s prosti, las-o asa. Daca simti neaparat ca nu poti sa te abtii, dai pe afara sa te iei de unu’ sau altu’, i-ati una gonflabila…era un articol pe mediafax despre Japonia, cumparatul „gonflabilelor” e la moda acolo si se extinde si-n Franta, i-ati una sau unu’ si vezi-ti de ale tale…doar sa nu te-apuci sa descrii ceva dupa aia ca atunci chiar ca vomit…Hai, sa ai o zi buna. Ciao!
            P.S. – prinde herr ciolhanis 2024 la Cotroceni sau la NATO? Citu unde ajunge?La Jilava, (sau il trimit sefii lui, de la agentia aia scrisa din 3 litere), in alta tara? Datu’ cu parerea pe subiecte de genul asta, e mai interesant decit faptul ca eu am inlocuit pe „s” cu „x”, iar tu ai uitat de apostrof…nu crezi?

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Caragiale i-a luat in bascalie pe politrucii care se pupa-n bot unii pe altii in sunetu’ fanfarei fix pentru a demasca ipocrizia lor, in nici un caz pentru ca noi sa acceptam ca asta e „normal” si deci „n-avem ce face”. Asadar Caragiale ne spune sa nu-i toleram pe ipocriti ci sa-i dam jos din functii iar in locul lor sa punem altii care sa ne respecte daca vrem sa fim respectati. Pricepeti cat de genial a fost Caragiale? A scris o satira ca sa rada toti cu gura pana la urehci, dar in acelasi timp ne-a aratat si „calea” de urmat daca vrem sa scapam de politruci si sa impunem conducatorilor pe care i-am votat sa ne respecte drepturile si voturile. Altmineri, orice tampenie pe care o fac ori o spun conducatorii iar noi o acceptam ca fiind „normala” ne arunca fix in sceneta lui Caragiale. Si-atunci, el, Caragiale, chiar poate sa rada de noi… 🙂

  • dl cristoiu incearca sa acrediteze ideea ca Malai Mare e un mare strateg, un politician abil … aiurea … avem un presedinte pus pe capatuiala , plimbareala , relaxare , chiar lux si opulenta este lenes si obsedat de avere … sa nu ai copii, mostenitori adica si sa cumperi case din meditatii si alte intelegeri ascunse arata cat este obsedat de averi si de un trai bun fara prea multa munca … mai este si ranchiunos , traieste in lumea lui ca un autist … nenorocirea este ca noi ca popor toleram un asemenea personaj … cu un asa presedinte nici clasa politica nu poate arata altfel …

    In primul rand Johannis indeamna la lene si relaxare … ce atata munca … Clameaza victorii acolo unde situatiile sunt incerte ( vezi a rezolvat el pandemia in mai , inainte de vreme si acum se moare pe capete , aduce el miliarde de euro in tara si de atunci a trecut un an si nu s a vazut nimic ) … este cel care dezbina ca sa stapaneasca … Cu Johannis nu putem construi nimic, l a luat pe Catzu sub aripa doar pentru ca este docil si joaca bine rolul marionetei perfecte … Catzu , in mediocritatea lui suprema , afirma ca nu va spune presei discutiile lui cu Johannis , asta arata cat este de neispravit ca sa construiasca un discurs public … ar putea sugera o varianta de raspuns diplomat , dar nu este capabil … ba mai mult arata ca intelegerile lui cu stapanul au o nota oculta si secretoasa … Cuplul Johannis Catzu cu tiitoarea lui Rares B, reprezinta o grupare periculoasa pentru Romania … un popor de mamaliga avea nevoie de un Malai Mare in frunte … s-ar putea ca mamaliga sa dea in clocot intr o zi …

  • Romania actuala arata cam asa. Niste lupi au intrat in stana, au alungat pastorul si cainii si s-au pus pe jos unde joaca la babaroase cum si in ce fel sa manance oile. Intre timp, mioarele excitate de spectacol aplauda sau se cearta unele cu altele, in dorinta de a fi primele in meniu. Tind sa-i dau dreptate lui Radu. Atat a putut poporul roman.

  • Maestre,
    Faptul ca persoanele numite de USR in functii publice s au intrecut in depunerea de sesizari penale la DNA si DIICOT f in care subiectul principal colegiilor lor din PNL ar trebui mai bine investigata, pentru ca ceva nu se leaga sau poate ca sunt subiectiv recunosc dar acest modelul de actiune este similar celui din perioada de glorie a zeitei KOVESSI.
    Mai tineti minte de inregistratile audio diseminate in spatiul public cand ordinul dat de madam KOVESSI subordonatilor era sa i aduca capul unui ministru de parca era un trofeu de vanatore, asta pe langa faptul ca ulterior martorii facuti de catre DNA dezvaluiau in public ca tinta anchetelor era in final chiar TRAIAN BASESCU, presedinte in functie si ca procurorii nu erau interesati de adevarul si chiar insistau sa se inventeze ca fiind corupt sau orice altceva, conform celor dezvaluite la Gala BUTE.
    Oare nu asistam la o repetitie , cand sub comanda unui anumit TURN de CONTROL ce finanteaza/ controleaza miscarea USR ista , se incearca ca prin aceste denunturi usriste sa l compromita mediatic macar pe KLAUS JOHANNIS in persppectiva alegerilor din 2024 !!>>>
    Asta pe langa insistentele lui STELIAN ION de a desfiinta SIIJ, in fapt un pretext foarte bun pentru a intra in posesia documentelor mai mult decat interesante din activiatate d. si atunci sa vezi santaj la adresa magistratilor si decidentilor romani ….cam asa se vede..

  • De acord cu analiza dar…nu cumva PNL-ul a cedat cam prea ușor ministerele de putere USR-ului? Cu siguranță au existat și cîțiva PNL-iști care chiar s-au simțit nedreptățiți de cum a fost împărțit ciolanul dar majoritatea lor nu cumva a răsuflat ușurată că-și vor rupe alții gîtul cu guvernarea în pandemie?

  • Maestre, vorbim despre un președinte care a anunțat un guvern prin sms(!!!) deci cam cât de responsabil poate să fie?
    Vorbim despre un președinte care alături de servicii s-a folosit de Kovesi pentru a-și termina adversarii.
    Chiar nu știu ce așteptări mai aveți după 7 ani sub Iohannis, fiindcă îl cunoașteți foarte bine, face doar ce vrea el fără raționamente logice.
    Plus că joacă doar cu americanii și e complet izolat de ceilalți președinți din UE. Nu vedeți că absolut nimeni nu-l bagă în seamă?

  • În foarte mare măsură aveți dreptate. Paharul e plin. Dar, ghinion! Se pare că românii și-au terminat misiunea istorică. Resursa de voință e epuizată. Funcționează doar inerția. Elita politică, creatoare de idei și legi, si-a atins nivelul de incompetență. Elita intelectuală, educatoare și consilieră a elitei politice, mai mult nu poate. Poporul, al cărui rost este munca și respectarea legii, e năuc. Nu mai știe pe unde să o apuce. Și, zic unii, Dumnezeu a murit!
    E greu!

  • Teza cauzalitatii introdusa de Marx e doar jumatate din…intreg.
    Cauzalitatea e doar jumatate din…intreg.

    In Univers…’mai intai e Cauza si dupaia Efectul’ SI …’mai intai e Efectul si dupaia Cauza’
    Istoria are o exprimare duala, dualitatea Istoriei rezultind din dualitatea Realitatii, Dinamicile Cuantice si Dinamicile Macro fiind si cele care definesc…Istoria Viitorului respectiv Istoria Trecutului.

    Prin urmare atunci cind Marx spune ca evenimentele care marcheaza destinul unei tari au cauze complexe el nu ia in seama decat o…jumatate din Istorie, aia a trecutului,
    pentru ca el n a mai spus si ca…evenimentele care marcheaza destinul unei tari urmaresc si implinirea unui destin in Viitor,
    caz in care mai intai e Efectul, cel localizat in Istoria Viitorului, despre care am tot povestit paici, si abia dupaia Cauza, in fapt chiar evenimentul in discutie.

    Prin urmare un eveniment care marcheaza destinul unei tari…are doua ancore: una il leaga de Trecut iar cealalta de Viitor,
    pentru ca, cum spuneam, Viitorul e populat cu…dorinte, iar pentru ca ‘implinirea dorintei’ este Esenta a Universului, Viitorul isi cere! implinirea, prin urmare, pina la urma cele care definesc dinamica lumii mari sint…dorintele oamenilor ( Istoria Trecutului ne povesteste despre Prezent nu doar prin prisma efectelor pe care le genereaza, ci mai cu seama prin…tendinta pe care o devoaleaza cu privire la anumite dorinte ale oamenilor, care de multe ori…mai aveau oleaca si se implineau, insa acel oleaca, ramas scris in Istoria Viitorului este fundamental in identificarea Caii pe care lumea mare…curge, pentru in mod absolut acel ‘oleaca’ , ramas neimplinit, isi va cauta implinirea, implacabil.

    Superpozitiile Istorieu sint legate ombilical de cele doua dinamici fibonacci fundamentale, Acumularea si Daruirea, una fiind Istoria Acumularii, iar cealalta fiind Istoria Daruirii.

    Zicerea: ‘mai intai Efectul si abia dupaia Cauza…e cea care echilibreaza zicerea clasica…’mai intai Cauza si abia dupaia Efectul’.

    Prin urmare evenimentele politice de acum sint scrise in…ambele Istorii:)), si asa e si normal sa fie privite, din ambele perspective,…cu egala consideratie 🙂

  • Discursul prezidenţial este în continuare antiuserist, deci nu vor fi negocieri între Rareş Bogdan şi Bulai.

  • PSD nu trebuie sa accepte .
    La alegeri au avut procent mai mare decât PNL.
    Trebuie mers și întrebat poporul nu sa facă Ciolacu ce vrea Johannis.
    Johannis a calcat de atâtea ori constituția. Nimic.
    Johanis ,justiția a demonstrat-o,a furat case.
    PSD dacă nu e ferm în 2024 o sa avem grija.
    Singurii care ne apară sunt AUR.
    Trebuie terminat cu circul Covid . Covid inventat pentru interesele mafiei.
    Istoria nu o sa va rabde. O sa demonstreze ca genocidul creat inventând COVIDUL depășește ororile făcute de nazisti. Naziștii lui Mengele sunt mici copii pe lângă membrii OMS. Rușine. Escroci sunt și în presa . Cu televizorul mințiți poporul și va mai spuneți intelectuali.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Cata vreme sunteti intoxicat cu ideile lu’ Rares Bogdan o sa ratati fix „istoria clipei”… Treziti-va odata la realitate, ce naiba!… 🙂

    Sincer imi pare rau sa constat ca „scenariile” pe care le crosetati in ultima vreme sunt eronate, cap-coada. N-am sa va comentez erorile pentru ca imi e clar ca momentan aveti mintea blocata pe „wishfull thinking”, dar am sa va spun atat: uitati-va atent la ce se intampla in interiorul EU si uitati-va mai atent la PSD si AUR fiindca de-acolo o sa avem „surprize-suprize”.

    Sa nu ziceti ca nu v-am spus!… 🙂

    • S-ar putea ca Rareș Bogdan să fie principalul vinovat pentru „gâlceava” din guvern și din interiorul PNL. Este un mare oportunist, este perfid și se crede foarte deștept, se află în cârdășie cu mafioți tip Emil Boc, are mare trecere pe lângă președinte…este foarte posibil ca el să fie strategul actiunilor care au dezbinat coaliția și PNL-ul. Ținând cont că guralivul este europarlamentar, acolo trebuie să fie cei care-l mânuiesc, poate cu scopul sugerat de tine. Vom trăi și vom vedea, dar asta nu ne va ajuta cu nimic.

      • @profu

        Mie-mi pare rau doar de domnu’ Cristoiu, ca de cand e intoxicat nu mai pricepe nimic din ce se intampla in jurul lui… 🙂
        La ora asta singuru’ care mai tine piept vointei poporului este Robokop. Iar el e atat de tampit incat la conferinta de presa pe care tocmai a tinut-o si-a dat singur foc la valiza. Dupa ce parlamentu’ il suspenda si pe el, nu mai ramane nimic din PNL, asa ca singurul partid care va mai ramane pe partea dreapta va fi USR-ul. Si-atunci cum sa nu voteze demiterea lu’ mutu’, ca asa ocazie ca asta n-o sa mai prinda. La ora asta popularitatea lui Johannis in popor e la pamant asa ca zboara din jiltu’ lui mai ceva ca mingea de golf lovita cu crosa.
        Eu unu’ mi-am pregatit popcornu’ ca meciu’ e palpitant!… 🙂

        • Eu nu cred că va fi suspendat, deși, parcă o caută cu lumânarea.
          Ia-ți popcorn pentru vreo trei ani, pentru că spectacolul ăsta de proastă calitate va fi mai lung decât te aștepți.

    • Nu stiu din ce cauza , Domnul Cristoiu, este hipnotizat de perechea rares=citu, la care vine la pachet si adormitul de iohanis. In rest somul Paul are dreptate.

      • Scenarita marca Cristoiu….ca alegator nu ma intereseaza scenariile….ma doare in cur de Iohannis.. ceea ce vad e ca nu a facut nimic de 7 ani ca presedinte, e arogant si aservit EU…pt mine, suspendarea si demiterea lui e tot ce ma intereseaza…

    • Ion Cristoiu intelege mai mult decit lasa sa se vada.Cu ce prinzi mai usor mustele?Cu zahar sau cu otet? Un jurnalist cu experienta intinsa pe zeci de ani, umblat,vede altfel lucrurile decit restu’ muritorilor.Sint articole in care pe unii ii slaveste, apoi in alte articole ii distruge in 3 vorbe. Nu pun botu’ la chestia cu”istoricul clipei”, ca asta ar insemna ca de aia odata ii lauda, alta data ii termina, pt ca ar comenta”clipa” si orice om poate face si bune si rele, deci aia ar fi o explicatie logica pt faptul ca odata ii pupa, alta data ii scuipa. Toate”clipele” astea care se intimpla azi, miine sint ISTORIE, deci fiecare „clipa” ne defineste istoria de pina atunci…daca ar da de toti peretii cu pomadatu’ ala de rares bogdanel, care ar fi rezultatul pt „Ion Cristoiu istoricul clipei”?Ion Cristoiu nu se „intoxica” usor cu nimic, nici cu „clipa”, da atentie la interviurile pe care le face, omul asta nu crede in nimeni si nimic, crede in el si in ce vede si analizeaza, or omul chiar analizeaza si are o experienta cu care nu multi jurnalisti se pot lauda. Eu ma bucur ca scrie,chiar si daca repeta tot baga ceva nou intr-o propozitie ceva,trebuie sa dai atentie la detalii…are mai multe surse de informare la „brusel” decit isusi rareshel bogdanel care, culmea, isi tiriie aroganta pe la „brusel” ca doar e mare”ioroparlamentar”…Fiecare dinte noi avem o parere despre un anume subiect.Parerile pot coincide pina la un punct, apoi difera, sau pot fi diferite de la inceput, foarte rara oamenii cad la pace avind pareri identice…cine are dreptate?Toti?Nici unul?Asta e viata si asa e de cind lumea. Referitor la AUR, au un patern clar, surprize cind ai un patern clar nu pot sa apara, surprizele apar cind rupi paternul, or pt moment AUR nu e dorit de celelalte formatiuni politice…AUR cam urla la Luna, cind il vad pe tzincu’ ala de Simion cum isi umfla cuvintele intre obraji si le scoate pe gura cum le scoti la foale, iti dai seama ca e imatur, poate are intentii bune, dar e pus acolo pt ca e imatur.Crede el ca a construit un partid, dar crede asta pt ca e naiv si crede ca oamenii il vor sustine. Nu are experienta de viata sa inteleaga ca azi poti fi foarte sus si e suficienta o vorba sau un gest, sau si mai bine, e suficienta o birfa care sa-ti distruga credibilitatea si esti…ISTORIE. E nevoie de AUR pt ca e nevoie de distragerea atentiei de la ce se vrea infaptuit in realitate, AUR pare ca le pune bete in roate celorlalte partide, dar in realitate ii ajuta pe unii sa-si vada de jaf inainte, si AUr face valurile aste pt populatie fara sa inteleaga subtilitatile.Simion se pozeaza singur si se filmeaza sa-l vada lumea pe”feisbuc’,adica cine are „feisbuc”…daca pica”feisbucu'” unde-i AUR? In ’89 cu „tembelizoru’ s-a mintit poporu”, de cind a fost ales herr ciolhanis, poporu’ e mintit cu”feisbucu” si AUR se foloseste de „tehnologia” prezenta…spune-i unui om trecut de 70-75 de ani de „feisbuc” citi au rabdare sau considera utila platforma asta? AUR mizeaza pe copilarii, daca va cistiga ceva in viitor, va cistiga exact asa cum au luat astea 10% voturi de la alegerile trecute.CUM?Pri mishmashuri cu”feisbucu'”…surprize zici?Pai una din surprize poate fi cum cade „feisbucu” in Romajia, taman la alegerile urmatoare…aia da surpriza. Sint multe de spus, ce-am scris e mizilic in comparatie cu cit ar trebui vorbit pe subiectele astea. Nu subestima un Ion Cristoiu, indiferent cum par articolele scrise de el…Citeste, da’ nu crede…cerceteaza…

  • Legatura cauza efect este valabila nu numai in fizica ci si in oricare alt domeniu. Alegerile anticipate sunt singura solutie de bun simt la situatia creata in parlament cu repercursiuni inimaginabil de grele si complexe de la nivel de individ la nivel macroeconomic. Orice intarziere nu este decat o tragere nejustificata de timp in defavoarea tuturor.

  • (Motto: n-au trecut nici doi ani de cand Klaus Iohannis, intaiul fanfaron al natiei, isi bomba pieptul si anunta falos pe toate posturile de televiziune ca el va distruge PSD-ul.
    Iata-l astazi distrugand..PNL-ul, in timp ce se milogeste la PSD sa nu-l suspende)

    Teoretic : Ciolacu nu-l poate lasa pe Iohannis sa fie suspendat.. Fac parte amandoi din aceeasi familie a arivistilor cu stampila ”Acopriti” pe frunte, marionete ale Noii Securitati plantate in fruntea unor institutii, partide, etc., ”drone” al caror traseu e stabilit in aceeleasi ”paduri”.
    Practic: Iohannis s-ar putea sa ia inca o țeapa cu noul lui blat facut cu Ciolacu si cu alte ramașite PCR ale boschetului cu 3 trandafiri care duhnesc de departe a neosecurism, pentru ca atat cei de la USR, cat si cei 40 de deputati si senatori liberali din tabara lui Ludovic Orban, precum si cei de la AUR pot atrage in actiunea de suspendare a lui Iohannis destui paralamentari pesedisti nemultumiti de blaturile repetate dintre ”neosecuricii” Ciolacu si Iohannis.
    Concluzie: daca Iohannis pune iarasi prea mare pret pe un nou blat cu Ciolacu si PSD, cu siguranta va lua o noua țeapă, asa cum a luat si cu blatul prin care i s-a promis ca Fl. Cîtu nu va cadea la motiunea de cenzura.

    • Ma adresez celor de la USR.
      Iesirea voastra de la guvernare si trantirea premierului Cîțu a fost o treaba cat se poate de corecta si..patriotica..! Tot respectul pentru asta..!
      Era evident ca nu mai puteati gira cu prezenta vostra in guvern jafurile si samavolniciile la care incepuse sa se dedea sistematic organizatia infractionala a mafiotilor si cozilor de topor care-si spun in bataie de joc ”liberali reformisti”
      Cu toate astea, o tara intreaga i-a auzit pe Cîtu la motiune, si pe Iohannis imediat dupa motiune, cum stergeau pe jos cu voi in declaratiile lor si va acuzau cu obisnuitul lor jigodism politicianist de tip fanariot ca sunteti principalii responsabili pentru dezastrul si criza in care au bagat tara chiar ei, Iohannis, Câțu si ceilalti impostori penali, neosecuristi ”acoperiti” si cozi de topor din gasca lor.
      Asa ca, daca dupa toate insultele si mizeriile pe care Iohannis si Câțu vi le-au adresat in vazul si auzul intregii tari, voi va duceti la ”discutiile” lui Iohannis cu partidele, atunci Iohannis, Câțu & gasca chiar vor putea gandi despre voi ca sunteti chestia aia cu care se poate sterge pe jos si care se numeste ”cârpa”.
      In plus, penelistii au anuntat deja ca propunere lor de prim-ministru e tot puscariasul cu cazier si tepuitorul de banci Fl. Cîțu..!
      Deci, n-aveti ce cauta la ”discutiile” lui Iohannis cu partidele, discutii dinadins convocate cat mai tarziu, pentru a-i oferi timp lui Cîțu si celorlalti mafioti din ”guvernul meu” si ”partidul meu” sa mai jefuiasca câteva miliarde din banul public si sa-si..stearga urmele..!
      Ar fi o umilinta in plus pentru voi si ..timp pierdut, pentru ca Iohannis nu are ce si nici cu ce negocia, si, nemaiavand ce pierde, va blufa si ..brava incercand sa va santajeze si sa va ameninte cu gandul ca veti accepta supusi si intocmai ceea ce va propune el.
      Mai mult, Iohannis stie ca daca intinde coarda prea tare il paste suspendarea, si deja a pus un nou blat cu PSD prin care, in schimbul votarii de catre mafiotii lui Ciolacu a unui guvern de ”tehnocrati” si a refuzului acestora de a sustine o actiune care sa duca la suspendarea lui Iohannis, vor primi o multime de de sinecuri prin organigrama guvernului, pri regii autonome, prin societati comerciale de stat si print tot felul de institutii.
      Stie ca cei 40 de deputati si senatori liberali loial din tabara lui Ludovic Orban sunt gata sa-l suspende si maine, si sa-i convinga si pe altii s-o faca.
      Deci nu intrati in jocul lui murdar, nu va duceti la Cotroceni..! Nu-i oferiti aceasta satisfactie ieftina..!
      Dati-i cu tifla si lasati-l sa-si rupa gatul definitiv pactizand si guvernand cu PSD. Daca nici PSD-ul nu bate palma cu el, si nici a ..guvern de uniune nationala ”nu-i pute gura”, cereti-i fara prea multe discutii sa numeasca un premier de la voi, ca o garantie ca daca se va reface alianta de guvernare cu voi in formatie, de data acesta alianta se va ocupa cu adevarat de reforme. Si mai spuneti-i ca veti negocia termenii refacerii aliantei doar cu Ludovic Orban si oamenii lui, nicidecum cu Cîțu si echipa lui de fripturisti penali. Daca vrea bine, daca nu si mai bine..!
      Oricum, voi nu aveti ce pierde..! Din contra, dupa alegerile 2024 veti putea fi si mai puternici..!

      • Nu va suparati, da’ cind ma uit la useristii sulii, ciolaci si barnaci, e ca si cind a tunat si i-a adunat. Astia nu-s buni nici de gura, numai prostii le iese pe trapa aia,in plus ei nu reprezinta romanii.Cind i aud pe ciolos, si mai ales pe barna cum se scalimbaie sa folosesca numai cuvinte pompoase,ma intreb cite ore petrece fiecare dintre naucii astia,in fata oglinzii? Aia de la „bruselu'” sulii, alta adunatura rupta de mama realitatii, dau ordine din virfu’ pixului,iar ciolosica si barnica se bat intre ei ca sa convinga „bruselu'” cit de loiali le sint mnealor si ce frumos se inteleg totusi intre ei.Asa o bilcioteca mai rar. Uite cu alegerile usr…cistiga ciolos, isi da demisia apoi ca sa dovedeasca ca are „cuvint”…cui masa pe gheata dovedeste ca mie nu-mi pasa de cuvintu’ nici unuia dintre ei?Daca nu vroia sa fie presedintele usr, de ce-a mai intrat in hora?Ca sa apara la TV sa spuna ca „are cuvint”???are pe aia masii d eprost, are paduchi pe creier si putoarea asta.Apoi apare barna,invinsu’, ala care merge prin „dos”la cotroceni, sufera ca nu e incintat de rezultatele alegerii,da’ asta e, „fair play”…”Fair play” my big ass…doar barna o sa inteleaga ca lui ii place sa-i copieze pe amerolaci,lu’ „jomenfishistu'” ciolos tre’ sa-i scriu in franceza doar ca n-am chef acum…deci, nu va suparati, chiar credeti in ce ati scris, sau sinteti alt formator de opinie?

        • ”Nu va suparati”. Nu-ti face probleme. Niciun pic de suparare. Prostacii ca tine (tampi diversionisti aflati in simbria propagandei iohannist-cîțulist-neosecuritice), nu-mi pot..stârni astfel de sentimente nici daca isi posteaza tembelismele stand drepti..in limbă.

          • Mai vinatorule, nu stiu ce vinezi, da’ sigur visezi la cai verzi pe pereti.De unde ai tras mai amaritule concluzia ca fac propaganda la ratatii aia doi, unu’ betiv si drogat, celalat specialist in achizitionat case?Faptul ca tu sustii un partid format din oligofreni, nu inseamna ca toata lumea sustine alte partide formate tot din oligofreni. Chiar nu intelegi?Nu conteaza partidu’ cistigator, toti sint o apa si-un pamint,toti au interese pur personale si-si vad doar de interesele personale. Tipit e ala care inca mai crede in cai verzi pe pereti si nu e in stare sa faca diferenta intre excroci ordinari si excroci imputiti, repet, toti sint o apa si-un pamint, ca-i ordinar sau imputit, in final au in comun excrocheria. Nu incerc sa te conving ca esti naiv, ca sa nu zic ca esti gramada,da’daca vezi pe undeva prin ce-am scris ca l-as sustine pe avortonu’ ciztu, sau pe talimbu’ national nr 1=herr ciolhanis n-shpe case, copiaza paragrafu’ si pune-l aici, altfel, taci ca esti…sustine usr-u’=partidu’ hotilor de voturi,partidu’ care nu stie nici in ce galaxie se afla planeta asta.Pe pariu ca daca-i intrebi pe „alesii” lor, o sa-ti spuna ca Soarele se invirte in juru’ Pamintului…vai de tine amaritule.A tunat si v-a adunat…Citi ani ai?

          • Măi, gură-bogată, scrie corect „escroc”, nu „excroc”!

  • Interesant text, Maestre aveti talent. Si chestia cu cauzalitatea, bagata la fix.
    DAR: ii creditati pe protagonisti cu niste calitati pe care nu le au, ei doar se cred oameni politici, in realitate au nivelul instructorilor de la judetenele de partid de pe vremuri( normal, daca sunt fii lor).
    Iar Romanika e celebra, in scurta ei istorie aici s-au intamplat cele mai nastrusnice si neasteptate evenimente. Traim intr-o tara paradoxala unde nu functioneaza nici o regula.
    Din pacate vine iarna si scumpirile inevitabile, iar suspendarea lui Iohannis nu tine loc de executia Ceausestilor.

    • Ma daca esti agricultor, da inainte cu plugu’,lasa politica.Doar hunii sint varza la istorie,nu vor ei si pace,nu vor sa admita ca Romania are o istorie de peste 7000 de ani care culmea,se pot dovedi,da’ „nu e voie”…de ce oare?Mai stii?Poate esti hun, altfel ai stii ca istoria tarii pe care o denigrezi, e mai bogata si mai intinsa pe milenii decit incerci tu sa bagatelizezi.Speram sa nu intre aici si formatorii de opinie care tot scuipa pe tara asta. Da avem o istorie a ultimilor 31 de ani pe care multi o vrem stearsa, e o insulta la adresa bunului simt elementar.Dar daca s-ar putea sterge astia ultimii 31 de ani, ar trebui inceput de la popa ala nenorocit de-al tau,hunu’ ala tradator care culmea, a fost sprijinit in’89 de romani, apoi s-a cacat si-n capu’ si-n gura celor care l-au ajutat in numele dreptatii. Dreptate?Uite ce prostii scrii,ce dreptate sa se mai faca cu oameni marunti si cu interese meschine…fugi la buda si lasa istoria Romaniei in pace…Uite un citat dintr-un articol recent din Evenimentul Istoric:
      „…istoria României … în prefața la volumul 1 din monumentala lucrare FontesHistoriae Daco-Romanorum:
      „Din lectura celor două opere ce publicăm acum, precum și din lectura celor ce sperămsă tipărim în curând, se va putea vedea … [că] noi am fost înainte de unguri,nu numai în Dacia , dar, ceea ce este de o extremă importanță și în Panonia și peste tot locul în vechea Ungarie”. – autor Gheorghe Popa-Lisseanu. Asa ca du-te si te plimba…agricultor!?!… poate impostor.

  • Doar porcarii personale in tara nimanui si noi importam porci.

  • Eu m-am saturat sa aud cum partidu X sau Y pun la cale de-o hirjoneala cu partidu’ Z si toate trei se aliaza sa-l dea jos pe partidu W si asa mai departe. Sint prea multe partide, n-au nici un Dumnezeu, astia nu au habar pe ce planeta traiesc si-n ce galaxie,cum Doamne iarta-ma ar intelege oricare dintre ei ce inseamna sa administrezi o tzara, cind ei n-au nici macar un minim de cunostinte generale elementare. O tara condusa de oportunisti provinciali, habarnisti,profitori, e de fapt o tara lasata de izbeliste. Citu e un individ submediocru, de el e nevoie pt ca s-au facut ceva aranjamente cu multinationale amerolace, firme care au interes in Romania, nu ca sa „investeasca” cum ii place lui citzu sa se izmeneasca, ci pt ca au avantaje pe care statul roman i le pune la dispozitie amerolacului si care avantaje nu le capata in hamerica,in hamerica plateste taxe, si tot ce-i cere statu’ sa plateasca ca sa stea in „bisnis”…e mai ieftin si infinit mai avantajos pt o multinationala sa vina in Romania unde statul ii da scutiri la taxe,ii da cladire de-a moaca, sau ii pune la dispozitie teren, mina de lucru e ieftina, si cine mai stie cite alte „gaselnitze” considera amerolacu ca-i sint pe plac…ieri a fost dat jos guvernu’ citzu.Azi nu stiu ce mahari amerolaci din Arizona, au anuntat ca vor sa investeasca cica, in Romania. Asta nu-i coincidenta, faptul ca a cazut guvernul asta de neputinciosi a tras un semnal de alarma pt asa zisii investitori. Multe firme de „investitori” nu ofera altceva decit consultanta,adica indivizii nu produc nimic,doar consuma „odoiu” si elimina „codoiu”, sint maestii in vorbe inselatoare.UE a „dat” , auzi chestie „UE u a dat bani”, de parca ti i-ar da de-a moaca, deci acum trebuie trecut la treaba, ca sa construim ceva mai intii ne”consultam” , adica analizam, vorbim, ne gindim, iar mai vorbim,etc si intre timp ghici ce?Platim consultantii…Deci acum cind citzu e istorie de care nimeni nu vrea sa-si mai aminteasca, investitorii dau buluc ca sa nu piarda trenul. S-a spus ca dupa caderea de ieri a guvernului, ministrii nu mai pot semna diverse. Ce anume nu mai pot semna?Ce anume au voie sa faca si ce n-au voie sa faca? Sa spuna cineva clar ca asta e o chestiune de interes national. Daca au facut vreun shmen cu firme straine, in astea 45 de zile pina cit mai sta citzu la butoane, poate finaliza ce a inceput, sau nu?Eu n-am de unde sa stiu raspunsul, de aia intreb, fiecare cu meseria lui.Daca raspunsul trebuie dat de cineva specialist in drept, apai sa explice prostilor ca mine ce e legal si ce nu.Herr ciolhanis n-a aminat cu o saptamina asa zisul „dialog” ca sa traga de timp,individu’ e pur si simplu un prost ingramadit, in plus vrea sa fie liber ca pasarile cerului, daca el are de mers pe munte, merge pe munte, n-o sa-si piarda vremea intre peretii de la cotroceni ca sa-i auda pe aia pe care-i detesta ca vor si laie si balaie.Herr e naclait la minte,daca a avut vreodata asa ceva, faptul ca a fost prof de fizica acu’ 35 de ani e egal cu zero, mai ales ca a fost un profesor slab la catedra,n-a stiut sa predea cit figura pe statele de plata ca profesor, dupa 35 de ani nici atit.Aia de la justitie nu trebuie sa fac nicio manareala ca sa-l compromita cu ceva, herr s-a compromis singur cind si-a cumparat 7 case din „meditatii”, douan dintre ele fiind pierdute in instanta parca,deci asta ce arata?Ca-i imaculat ca om?NU, e un profitor arogant, lacom care face ceva pe oricine si orice, interesul national e inlocuit complet cu interesul lui personal.Daca herr isi inchipuie ca va merge la asa zisele negocieri cu citzu pe mineca pe care o sa-l „negocieze” pt nu stiu ce ministere,inseamna ca sarmanu’ chiar nu intelege nimic din ce se intimpla, nu intelege ca transforma totul din bici ordinar , in bilci imputit, sau mai stii?Poate de plictiseala la cotroceni si snagov, cind termina cu pedalatu’, intotatu’, plimbatu’, omu se relaxeaza la filme d-alea bune unde Bruce Willis omoara elicopteru cu motocicleta, Mel Gibson impusca agresorii care iau ostatici, Harrison Ford nu negociaza cu teroristii si tot asa, poate omu’ nu intelege diferenta intre ce vede in filme si ce se intimpla in realitate, oamenii find la capatul rabdarii cu asa incompetenti aroganti.Toti trebuie sa plece acasa, TOTI fara exceptie. Au avut 31 de ani la dispozitie si ce-au facut?UN RAHAT PRAF, si-au marit conturile personale din banci si au facut vacante si-au ciocnit „visichi”de calitate.Altceva ce?Intreb pt ca nu se vede altceva.Azi au anuntat ca plafoneaza preturile la energie, maresc salarii si pensii. Sa mai indrazneasca vreunu’ sa-l critice pe nea Nicu. In ’89 anuntase ca mareste salariile cu 10 lei si l-a luat lumea la huiduit. Au uitat politicienii de azi?Sau ei erau prea mici atunci ca sa inteleaga ceva?Apropos de ce spuneati in articol de capitalism, comunism, etc. Comunism nu a existat la noi, si nici altundeva un europa. Singurii care au ajuns sa traiasca ca-n comunism sin indienii pieile rosii, trimurile de indieni din America de Nord au trait dupa principiile si regulie catalogate ca fiind comuniste, nimeni altcineva.Ce a fost la noi inainte de’89 nu se poate numi comunism.PUNCT. Capitalismu’ pe de alta parte e un sistem inventat de excroci si bisnitari. Cind spui „Capitalismul este un sistem economic bazat pe proprietatea privată a mijloacelor de producție și funcționarea lor în scopuri de profit”, spui clar ca fiecare e cu a masii, fiecare e pt el, fiecare e liber sa traga pe altul, interesul poarta fesul. Ideea asta de :privat” a luat mintile multora fara sa-si dea seama ca in momentul in care fiecare e cu a masii, TOTI PIERD, TOTI incepind cu cetateanul de rind si pina la nivel de tara. Daca ar fi asa benefic capitalismul, sa-mi explice un trump, anjelica mercal, un bili gates si altii banditi ca astia, urmatoarele: sintem 8 miliarde de oameni pe Pamint. Daca fiecare, sau macar jumatate, vor sa fie patroni, fiecare vrea sa-si faca macar o firma, cine-ti mai lucreaza?Apoi cite firrme poti sa faci pe lumea asta si sa si produca ceva util sau important pt viitor?Una e sa faca fiecare ce-i bese mintea, alta e sa centralizezi la nivelul statului si sa poti face viata cetatenilor sigura si clara, nu rahatu’ asta, haosul asta, prosteala asta de boala mintii cu „privat”, „capitalism”, ca astea sint doar inventiile unor excroci cu interese personale. Daca cineva crede in povestile alea cum ca milionaru’ X sau Y a pornit de la zero si uite ce minuni a creat, ii spun eu ca n-a creat nimic, majoritatea firmelor n-au nimic de oferit, azi sint sus, in doi ani la pamint, sau fac asocieri cu altii mai puternici, sau isi schimba numele dupa ce da chix.Nu numai asta, dar sa-mi arate cineva un asa zis milionar care a pornit pe banii lui fara sa fure primul miliona(asa se lauda multi milionari,ca daca nu furau primul milion nu ajungeau unde sint). Uite la noi cu milionarii si miliardarii tarii: detin resurse naturale(petrol, gaz,surse de apa potabila,minereuri,pamint cu paduri si ce -i pe acolo) – de unde si pina unde sint unii proprietarii petrolului romanesc? Au fost fatati in putu’ cu petrol ca sa spuna ca-i al lor?La fel cu multe altele. Ce sistem ar trebui sa aiba Romania? Unul cu ca si coada, unul in care sa poata trai toti romanii fara grija zilei de miine, sa nu-i fie frica nimanui ca nu are pt miine un pahar cu lapte pt copil, un polonic de supa pt un batrin etc. Sa ma lase in pace toti desteptii,ca-s politicieni sau altceva, cu lamentari si futut de creieri, cum ca in comunism a fost jale si-n capitalism dai pe afara de bine, ca nu au dreptate. Cum sa se numesca sistemul dupa care ar trebui condusa Romania?CUI II PASA, cui ii pasa de nume?Conteaza principiile si cum sint puse in aplicare, din partea mea poate sa se numeasca oricum.Aia e cu politica si cu izmeneala asta de-un ridicol absolut la care s-a ajuns in 31 de ani de bataie de joc la adresa unei tari, a banului public, a cetatenilor.Politicienii care nu-s in stare sa inteleaga cum poti administra o tara, ce e aia administrarea unei tari, sa nu mai ocupe locurile alea degeaba. Apropos de partide si care ar conduce mai bine sau mai prost: dom’le partidele sint formate de oameni. La conducerea unei tari sint tot oameni.De ce nu sint gasiti oamenii aia care ar fi capabili sa rezolve probleme, sa vina cu solutii la diversele situatii cu care se confrunta o tara si sa fie ignorata macar, ideea de partid. Daca ma intreaba la vreun referendum cite partide as accepta in tara asta, raspunsul ar fi scurt: NICI UNUL. AFARA TOATE.
    Era sa uit…apropos de vaccinuri…coana ursula van der fis, a facut un aranjament pt 1.8 miliarde de doze de vaccin, parca cu Phizer, in conditiile in care UE-u’ are 450 milioane de cetateni. Asta inseamna cam 4 doze pe persoana.Eu ce mama,masii sa inteleg din asta?Ca politicienii vor populatia vaccinata, fiecare cetatean de 4 ori?Deja s-a ajuns la a treia doza, unii nu vor s-o mai faca, reclama a inceput sa fie facuta acum pe pozitiv cum ca cetatenii merg cu miile sa se vaccineze. Pina mai ieri nr de doritori de vaccin era scazut, cum de i-a apucat , cu miile, dorinta de vaccinare? Apoi mai e ceva care ma irita teribil: pe unde traiesc eu se spune ca rata de vaccinare depaseste 70%, ba a ajuns la 80%. Daca e asa, de ce tin guvernele mortis, sa faca vaccinarea obligatorie, de ce au pasat responsabilitatea vaccinarii pe liniile aeriene, angajatori?DE CE?Pt ca cineva vrea mortis vaccinare, ca e logica sau nu, nu mai conteaza, cineava vrea date adunate de la un nr cit mai mare de oameni. Mai mult, se atita oamenii unii impotriva altora: Vaccinati contra nevaccinati, se va ajunge la abuzuri extreme, mai ales pe unde traiesc eu, IQ-ul general e atit de scazut ca ti se face pielea gaina, e greu de descris si greu de crezut , se va ajune sa te trezesti brutalizat fizic sau verbal, doar pt ca refuzi sa fi injectat cu substante despre care nu ti se spune altceva decit ca te salveaza de covid, sau ti se spune ca are in componenta substante comune cum ar fi otetul de exemplu. Pai cind auzi una sau alta, asta iti mareste increderea ca autoritatile locale sua internationale au habar de capu’ lor?Esti amenintat ca nu te mai tine la locul de munca, sau nu te mai poti angaja nicaieri decit daca esti vaccinat. Asta cum se numeste?Nu discriminare pe fata?Pina acum citeva luni se spunea ca masca te salveaza, te speli pe miini, etc. Cacarafat spunea ca el se dezbraca inca de la usa si-si spala toate hainele si face dus, de parca ar fi fost expus la un atac chimic, radioactiv, sau biologic,a transformat o gripa in Bau-Bau si ca el au facut si altii.De asemenea s-a lansat ideea ca nevaccinatii sint niste idioti, niste timpiti care nu inteleg ca salvarea vine doar de la vaccin si insultele continua aiurea. Daca asta e ce se vrea, 2 tabere, apai si aia nevaccinati pot sa spuna despre vaccinati ca-s niste timpiti, nu s-au documentat temeinic ca sa vada despre ce e vorba. Toama idiotenia asta trebuie s ainceteze. Toate stirile astea cu „nu mai sint paturi la ATI”, mor oamenii de la covid, mascarada asta infecta trebuie oprita. Daca exista jurnalisti de investigatii, jurnalisti seriosei care vor sa informeze populatia corect, sa faca investigatii in spitale: sa vada nr de asa zisi infectati, sa ceara fisele celor care-s la ATI sa vada de ce e pacientul acolo? Pt ca are gripa?Ce alte afectiuni are, care dintre afectiuni l-a adus de fapt pe patul de la ATI.Se poate face o astfel de investigatie?SIGUR NU. De ce? Pt ca o sa fie invocata clauza de confidentialitate intre pacient si medic, deci medicii nu vor dezvalui adevarul, vor spune ce vor ei, adica ce li s-a impus sa spuna. deci sansele ca sa aflam vreodata adevarul sint zero pt moment cel putin.As vrea sa fie intrebat cacarafat daca si azi, dupa doi ani de pandelie, inca isi mai scoate hainele la usa, ca asa zicea ca se dezbraca complet ca sa nu aduca virusu’ in casa…

    • În foarte mare măsură aveți dreptate. Paharul e plin. Dar, ghinion! Se pare că românii și-au terminat misiunea istorică. Resursa de voință e epuizată. Funcționează doar inerția. Elita politică, creatoare de idei și legi, si-a atins nivelul de incompetență. Elita intelectuală, educatoare și consilieră a elitei politice, mai mult nu poate. Poporul, al cărui rost este munca și respectarea legii, e năuc. Nu mai știe pe unde să o apuce. Și, zic unii, Dumnezeu a murit!
      E greu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *