Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Dacă face promisiuni ca în târg la Vitan, Orban se va trezi cu 20 de camioane cu nisip în curtea guvernului

Patronatele din turism au obținut promisiunea premierului că joi, în ședința de guvern, va promova o OUG care să îi ajute pe cei din acest domeniu, grav afectați de criza sanitară.  Mohammad Murad președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, a explicat luni seara, la cristoiuTv, cum a fost nevoit să procedeze pentru a fi băgat în seamă: „I-am dat un mesaj și i-am spus că semnalul colegilor mei este că sunt foarte supărați și nu mai au încredere în Guvernul Orban, dar le puteți schimba opinia. Concret, i-am prezentat 4 puncte. A zis că joi le bagă în ședință de guvern. Dacă joi nu se întâmplă, o să ieșim și noi și punctăm. Eu sunt de acord să fiu păcălit, dar nu în clădirea guvernului. Mă aștept să fiu păcălit în târgul Vitan. Cred că am vorbit cu o persoană responsabilă, în Guvernul României, o clădire pe care întotdeauna am respectat-o și o respectăm. Cred că nu a făcut promisiuni ca în târg sau într-un bazar”.

Patronii din turism au patru cerințe principale.
„Unu. Am zis că scoatem cât se poate de mult persoanele din șomaj, dar reduceți taxele pe salarii. El a zis 40, noi am zis 50%. Suntem de acord și cu 40%.
A doua, impozitul specific. Nu putem plăti noi, că e paușal. Ai grad de ocupare, nu ai, plătești. Din cauză că nu am funcționat din cauza ordonanței de urgență și stării de alertă, dorim să reduceți acest impozit pe o perioadă, pe un semestru. Cât timp a fost blocată activitatea, nu e vina mea.
A treia. Pe litoral plajele sunt toate scumpe. Mai scumpe decât argint, să nu zic aur. Le-am spus să reducă chiriile, că noi nu funcționăm de o lună și jumătate și ni le-au dat în primire. Să le reducă măcar la jumătate față de alți ani. Chiriile se plătesc la Apele Române. El a spus că e o instituție separată. Exact cum aș spune eu că nu-i pot da ordin directorului economic de la mine. I-am promis că dacă nu face acest lucru, îi trimit 20 de TIR-uri de nisip la Guvern.
A patra ar fi ci impozitele locale, care au crescut foarte mult. Noi plătim impozite pe niște clădiri care nu funcționează. Să le reducă pentru un semestru. Să reducă anumite impozite locale că nu din vina noastră nu am funcționat. Am plătit cât s-a putut, să nu afecteze continuitatea. Sumele astea se vor întoarce în buget, dacă guvernul știe să gândească economic. Noi cerem anumite ajutoare să putem plăti și mai mult și mai repede”, a spus Mohammad Murad.

Întreaga emisiune o puteți urmări aici:

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *