Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Dacă le adunau pe hârtie ca acum 20 de ani, aveau totul la patru zecimale de azi dimineață

Deci despre ăștia care cică fac vot electronic și blockchain și bullshit.
Site-ul autorității electorale permanente e varză, datele sunt puse efectiv în fișiere excel, pe care le schimbă într-una, zici că a fost programat de contabila de la vreo primărie de comună. Așezarea datelor în excel e și ea amboulea, trebuie să te uiți la ‘legendă’ ce înseamnă fiecare chestie ca să găsești ceva.

Oamenii de la Code for Romania au făcut un soi de interfață care să le prelucreze, da ce să vezi, garbage in garbage out, azi a urcat prezența peste 90%, apoi a scăzut la 20% și apăreau datele vechi din momentul respectuv, apoi au oprit actualizarea cu totul, acum pare că merge dar nu poți să mai știi pe ce date.

Și roaep.ro și rezultatevot.ro dau separat și complet aiurea votul din țară de ăla din străinătate, fără nici un reper comun, deși eraau doar niște banale adunări de făcut. Și de-aia toate procentele care apar pe site-uri și la TV îs pe lângă drum – PMP de exemplu n-are 4,7-4,8 ci posibil foarte puțin sub 5, poate câteva sute de voturi. Sau poate o să aibă puțin peste la Senat dacă se găsește cineva să semneze că a găsit vreun sac mai burdușit.
Dacă le adunau pe hârtie ca acum 20 de ani, aveau totul la patru zecimale de azi dimineață. Da’ hai, seteseule, hai cu blocceinu*, arată-ne ce poți!

(Text de Lucian Davidescu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *