Majoritatea românilor consideră că situaţia generală a ţării este mai rea comparativ cu cea din urmă cu 30 de ani, potrivit rezultatelor unui sondaj INSCOP

Dan Barna – pumnalul pe care Klaus Iohannis i-l înfige lui Ludovic Orban pe la spate

Au trecut de la 6 decembrie 2020, ziua alegerilor parlamentare, douăsprezece zile. Nici azi, vineri, 18 decembrie 2020, nu avem un premier desemnat. Dacă ne gîndim că pentru desemnarea unui premier e nevoie de noi consultări la Cotroceni, urmate de negocierile duse de cel desemnat pentru formarea noului Guvern, vom realiza că România se confruntă cu o gravă Criză politică. În plină Criză Sanitară, dublată de Criza economică și în buza unei Crize meteorologice, la Palatul Victoria e un Guvern interimar. Acest Guvern nu poate da ordonanțe de urgență. Prin urmare o serie de măsuri cerute de realități nu vor putea fi luate.

Din presă aflăm că negocierile dintre cele trei partide pentru cele trei șefii – a Guvernului, a Camerei Deputaților și a Senatului – deși au adus cu ele o anume flexibilizare a pozițiilor, nu au avut nici un rezultat. Din cîte s-a spus și s-a scris, negocierile se duc între cei trei șefi de partid: Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor. Pentru ce se duc? Răspunsul ni-l dă decizia Biroului Permanent Național al PNL de a mandata delegația partidului să avanseze două formule:

 1. Florin Cîțu, premier, din partea PNL, și Ludovic Orban, șeful Camerei Deputaților, din partea PNL.
 2. Ludovic Orban, premier din partea PNL, și Dan Barna, șeful Camerei Deputaților, din partea USRPLUS.

Care e mărul discordiei între cele două partide?
USRPLUS vrea șefia Camerei Deputaților, cerînd însă tot în cadrul negocierilor ca PNL să nu-l desemneze premier pe Ludovic Orban.

Propunerea PNL n-a reușit să înfrîngă cerbicia USRPLUS.
USRPLUS vrea mai departe ca Ludovic Orban să nu fie premier.

Din informațiile de culise, la negocierile de joi, USRPLUS a propus următoarea variantă:
Premier Florin Cîțu, președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, președinte al Senatului, cineva de la USRPLUS.

A ieșit fum alb! Vor striga puținii jurnaliști care n-au primit ordin să abată atenția de la Ciolaniadă prin regizarea unui nou proces public pentru deja condamnații în dosarul Ferma Băneasa.
S-a îndeplinit cea de a doua variantă a propunerii PNL.

Cei care știu cît de mult își dorește funcția de președinte al Camerei Dan Barna vor fi rămas uluiți de ușurința cu care acesta a renunțat la postul rîvnit.
Asta da, un altfel de politică.
Iată un politician care se sacrifică de dragul interesului național de a avea cît mai repede un Guvern!
Nici vorbă de fum alb. Asta deoarece USRPLUS prin Dan Barna a venit cu noi pretenții. În schimbul cedării de dragul lui Ludovic Orban, ministerele să fie împărțite în mod egal între cele două partide, chiar dacă rezultatele sînt net diferite.

Liderii PNL sînt puși astfel în situația de a alege între șefia dată lui Ludovic Orban și pierderea ministerelor cheie, a ministerelor care aduc bani cu nemiluita. Credeți că baronii PNL vor fi dispuși să sacrifice ministerele grele de dragul lui Ludovic Orban? Firește că nu. Astfel că varianta propusă de USRPLUS n-are menirea de a debloca negocierile, ci pe cea de a le bloca. Făcînd ca baronii PNL să se întrebe dacă mai merită să-l sprijine pe Ludovic Orban. Și pe măsură ce negocierile bat pasul pe loc, îngrijorați că pretențiile lui Ludovic Orban îi țin departe de ciolan, baronii ar putea lua aminte la Scrisoarea unui iohannist din conducerea partidului care să ceară debarcarea lui Ludovic Orban de la șefia PNL.

USRPLUS e un partid care a dobîndit doar 15 la sută la alegerile parlamentare. Mult mai important, e un partid care, dacă s-ar încheia negocierile, ar fi întîia oară la guvernare. Se presupune că alegerile din 6 decembrie 2020 n-au fost ultimele înainte de Apocalipsă. Vor mai fi și alte alegeri. Ce-ar trebui să facă un partid ca USRPLUS în aceste condiții? Să ajungă cît mai repede la guvernare. Pentru că în domeniile pe care le va administra, USRPLUS poate dovedi poporului român că e un partid care merita mai mult de 15 la sută. USRPLUS n-a fost niciodată la Guvernare. În consecință, are acum posibilitatea să-i fascineze pe români guvernînd în domeniile sale din Guvern altfel decît au făcut pînă acum toate guvernele postdecembriste. Negocierile nu se duc pe programul de guvernare. Dacă s-ar duce pentru asta, USRPLUS ar avea de cîștigat din consecvența cu care blochează negocierile cu pretenții exagerate. Negocierile se duc pe funcții. Și în consecință înverșunarea USRPLUS de a bloca negocierile adîncesc imaginea periculoasă de partid al Ciolaniadei. Dar nu numai atît. În toată această perioadă USRPLUS nu se explică în public de ce se opune cu atîta cerbicie propunerilor venite dinspre PNL.

E un mister?
Nici vorbă.
Ne lămurește declarația lui Klaus Iohannis din 16 decembrie 2020 despre poziția sa față de propunerea de premier:

„Este posibil să se înțeleagă în coaliția de centru-dreapta și să vină cu o propunere. Asta aștept eu, ca Președinte, să se formeze o majoritate și să-mi propună un nume. Dacă se înțeleg PNL, USR PLUS și UDMR și vin cu o propunere, o voi accepta, că este Orban, îl accept, că este Cîțu, îl accept, sau să fie altcineva. Nu știu pe cine negociază ei acolo, dar la urmă vor veni să propună ceva.”

Să mori, nu alta!
Klaus Iohannis, cel care se angajase pe 4 decembrie 2020 că va conduce personal coagularea forțelor de Centru Dreapta, pentru formarea rapidă a noului Guvern, cel care convocase la Cotroceni după alegeri pe liderii partidelor de Centru Dreapta în vederea negocierilor, transformînd Palatul Cotroceni în Bordelul politic al Ciolaniadei, se proclamă acum detașat de negocierile dintre partidele de Centru Dreapta. Firește, așa trebuie să se poarte președintele României. Să fi învățat ceva Klaus Iohannis din lecția lui 6 decembrie 2020? N-a învățat nimic. A rămas același din campania electorală. Detașarea sa face parte din strategia perfidă de scoatere din joc a lui Ludovic Orban fără o confruntare fățișă cu președintele PNL. Eu l-aș desemna de îndată ce Coaliția se va înțelege să fie Ludovic Orban premier. Numai că iată Coaliția nu se înțelege asupra lui Ludovic Orban. Și de ce nu se înțelege? Pentru că Dan Barna inventează zilnic un nou motiv de eșec al negocierilor!

Dan Barna, cel care negociază în numele USRPLUS, e în aceste zile unealta lui Klaus Iohannis. Klaus Iohannis nu-l vrea pe Ludovic Orban nici în funcția de premier, nici în cea de președinte al Camerei. El vrea mai departe premier pe Nicolae Ciucă. Fără ca Ludovic Orban să mai aibă vreo funcție în stat. După dezastrul din alegeri, după ce și-a dat seama că deocamdată PNL e cu Ludovic Orban, după ce AUR a anunțat că e gata să inițieze procedurile de suspendare (chiar și simpla inițiere e mortală pentru Klaus Iohannis), președintele evită o confruntare directă cu Ludovic Orban. El preferă calea, mai complicată, dar mai lipsită de riscuri a folosirii lui Dan Barna pentru a bloca negocierile. Timpul curge în favoarea lui Klaus Iohannis. Preferatul său, Nicolae Ciucă, poate fi premier interimar mult și bine. Peste puțin timp vine Vaccinul. Conducerea operațiunilor de tip militar va reveni lui Nicolae Ciucă. Pe parcursul Festivităților de vaccinare la debut poporul se va convinge că România are nevoie de un premier militar pentru ca Vaccinarea întregii populații să meargă strună. Și în acest timp, prin presa cotrocenistă, care a tras deja primele salve, Ludovic Orban va fi schițat ca principal responsabil al eșecului înregistrat de formarea noului Guvern.

P.S. După ce a fost achitat în primă instanță, Dan Andronic a fost condamnat la trei ani cu suspendare în Dosarul Ferma Băneasa. Despre acuzațiile aduse lui Dan Andronic am scris la vremea respectivă (decembrie 2015) mai multe editoriale. În toate am demonstrat că era vorba de o făcătură menită a dovedi că și în rîndul jurnaliștilor de renume sînt corupți. Scriam într-unul din ele:

„Fără să i-o cer, după ce a fost pus sub control judiciar (deși DNA ceruse arestarea preventivă), Dan Andronic mi-a trimis Rechizitoriul. Ținea să mă conving eu însumi dacă era sau nu vinovat. După lectura Rechizitoriului am scris despre acuzațiile aduse lui Dan Andronic mai multe comentarii. Văzusem multe făcături ale Binomului prezentate drept acuzații de corupție. Cele cărora le căzuse victimă Dan Andronic depășeau în materie de halucinație oficială toate limitele. Nu numai că nu era nici o probă, nu numai că nu se arăta minimul folos al lui Dan Andronic din ceea ce Rechizitoriul numea participarea la un grup infracțional organizat, dar mai mult ziaristul primea în viziunea prozei imbecile care era Documentul puterea de a influența întreaga presă din România. O putere pe care nici un ziarist român, nici măcar Stelian Popescu, n-o avusese în Istoria presei.”

De aceea m-am bucurat cînd Dan Andronic a fost achitat în prima instanță, în iulie 2019. Am văzut în asta victoria dreptății. Între timp relațiile mele cu Dan Andronic nu mai sînt cele de altădată. Asta nu mă oprește să nu iau atitudine în fața unei nedreptăți comise de Înalta Curte de Casație și Justiție. Nu știu nimic despre ceilalți implicați, pentru că nu le-am văzut dosarul. Despre Dan Andronic, al cărui dosar l-am văzut, decizia primei instanțe a fost corectă. Convins că Dan Andronic a fost vîrît în dosar doar pentru că trebuia dovedit că și în presă sînt corupți, semnez și acum cu amîndouă mîinile toate editorialele de apărare ale lui Dan Andronic de la vremea respectivă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Dan Barna – pumnalul pe care Klaus Iohannis i-l înfige lui Ludovic Orban pe la spate”

 • Nu va iesi fum alb decat din capul lui Orban, o sa vedeti, apoi Ciolos va trage o bashina neomarxista peste aceste negocieri si ele se vor prelungi pana dupa Sfantu Asteapta…

 • Revolutia Mondiala aduce cu sine un nou sistem politic.
  acesta se suprapune peste sistemul politic al creatiei.
  in curind, adica spre finalul Revolutiei Mondiale, se vor manifeta doua tipuri de partide, cel mult:
  -partid-Civilizatie
  -partid-Natura

  in mod implacabil si paici se vor manifesta aceste partide, deci cel mult doua.

  singura intrebare e daca se va manifesta doar partidul-Civilizatie sau se va manifesta si partidul-Natura.
  raspunsul creca se gaseste in dorintele Batranilor, manifestate chiar cu mii de ani in urma.

 • abia e, din cite se vede, timp pentru a discuta despre politica. si e bine, pentru ca astfel nu mai e timp pentru a insira povesti horror cu virusi. mai ia si poporul o gura de aer.

  in mijlocul apelor tulburi, ale lumii mari, te opresti din miscare.
  cum-necum guvernul e oprit. tot o gura de aer e si asta.

 • -Maestre, asta sa fie inceputul reformarii statului mult promise?
  Conducatorul suprem al neosecuritatii a trasat principiile reformei si vrea sa inceapa cu libertatea de exprimare!
  Chiar e rusinos,sulfuros sa fie asa de rime!
  Eu am incredere in dvs si in rationamentul dvs si sper ca ,cei o mana de oameni care ati mai ramas verticali, sa nu lasati steagul jos!

 • Punctul pe polïtïchia de mărgăritar

  Mey, Io* zic să ședem strâmb, să judecăm drept și să dăm dovadă de pragmatism și realism.

  Apăi, care sunt puterile koloniale care voiesc să se înfrupte din stârvul Mioriței?

  Prima ar fi Kolonia penitenciară de peste Balta cea mare, zămislită din toți bandiții și ocnașii Europei, condamnați la surghiun în Lumea nouă.

  Aiștea au interese strategice în zonă, ca să zădărască cu bățul prin gard, tot felul de megieși: ba pe Czar Putin I cel Groaznik, ba pe Sultanul Tayyp, ba pe Ayatolahul Persiei.

  Apoi, mai au interes ca sclavii din Kolonie să le cumpere lor, la prețuri de adamante și smaragde, tot felul de armament ruginitură, de prin anii ’80, de stau azvârlite prin deșertul Mojave (lângă epavele de avioane Boieing 747 și Air-autobus 380 – că doar mititelul, admirabilul și fascinantul Covi19 a reușit să le-o dea la țurloaie marilor producători de autobuze aeriene).

  Revenind la imboldurile descendenților pușcăriașilor europeni, trebuie de menționat că aceștia mai au interes ca să transforme colonia mioritică într-o uriașă Kolonie atomică, s-o împle cu centrale nucleare care să producă energie electrică, energie prin care SUA să-și asigure controlul întregii Europe. [nota*]

  Ș-ar mai fi prin zonă interesele celor 100 de bilioane de dolari, cam cât costă cele 200 de bilioane de metri cubi de gaze din Marea Neagră.

  Cei din Alamannia au interesul să reediteze celebrele învățături din ”Mein Kampf” ale tătucului lor ideologic Adolf Schicklgruber. În special reeditarea acelei nevoi expansioniste sintetizată în expresia „Lebensraum”. Amu, acest SPAȚIU VITAL nu se mai referă neapărat la resurse de crăpelniță sau resurse naturale, cât mai ales se referă la resurse energetice (alea preconizate de americani) și care să acopere necesarul energetic al refugiaților muslimi, primiți cu toptanul în Reich-ul Aishei Merkel ibn Kasser. Că doară se știe că anul 2022 bate la ușă, Acordul de la Parij privind schimbările climatice e bătut în piroane de 200, Reich-ul Aishei și-a pus lacata pe centralele atomoelectrice iar producția de energie pe bază de cărbuni e și ea pe ducă.

  De unde energie dacă nu din ”Die Östliche Atomkolonie – Rumänien”?

  Apoi, un interes subsidiar al Reich-ului ar fi transformarea Mioriței într-o uriașă ”Organisation Todt”, manevră prin care undermenschen-ii din Reichsprotektoratul Rröemenika (Östarbeiter) să fie nevoiți să plece la muncă forțată în Vaterlandul gauleiterului Klaus Adolf Plăvannis al II-lea cel Clăpăug și Rânjit.

  Ce interes ar avea Galia Micronului Gerontophil?

  Despre pâcălicii din Galia nu se pot afirma mari interese, arhicunoscut fiind că, actualmente, urmașii vitejilor Gali sunt doar niște găinari.

  Motiv pentru care politica externă a Galiei Micronului este definită doar de găinării: mai un EADS, mai o Aquanova, mai câte un Eurocopter Dauphin sau, de ce nu și dacă se poate, mai o cürvetă pentru Forțele navale mioritice sau un contract Vinci pentru prăduiala vreunei autostrăzi virtuale.

  Ș-ar mai avea interes Galia Micronului să le bage oleacă bățu-n roatele yankeilor, ca să le saboteze acestor atât planul de dominație energetică a Europei (ca să nu se divizeze binomul decizional franco-german și aceștia din urmă să ajungă în situația de ”penis energeticus captivus”), precum și ca să ciugulească câte un oscior de la programele de înarmare stupidă și inutilă a Koloniei mioritice. (vrea și Micronul să vândă ceva ruginituri, măcar atât după ce Europa a râs cu lacrimi de năzbâtia Micronului privind crearea unei… Armate europene care să saboteze poziția dominantă a yankeilor).

  Cam astea-s auspiciile geopolitice ale momentului dec. twenty-twenty (apud Feorica), moment la care trebuie de numit Kanzlerul Reichsprotektoratului.

  Toți se ceartă, toți se-njură, toți își bagă p…rincipiile-n gură, fiecare tabără voind să înșface TOT CIOLANUL.

  Ș-atunci, din înaltul diafan, aseptic și vizionar al Turnului meu Ivoriu, vin Io* cu o soluție infailibilă, bazată pe un pragmatism de bun simț: nu mai bine se adună toți undercoverii CIA/FBI, cu cei ai BND și cu cei ai GDSE ca să propună o formulă de prim-ministeriat bazată pe arhetipalul triumvirat roman?

  Adicătelea să-i calchieze pe participanții de la Yalta anului 1945, să ieie un șervețel de masă ( la o adică merge și o mască anticovid neconformă standardelor calitative) iar pe ea să deseneze cotele de influență ale celor 3 puteri coloniale: 30% SUA, 30% Alamannia și 30% Galia. Cu precizarea că procentele reprezentând ciozvârtele convenite să fie scrise cu culori diferite, cu ajutorul creioanelor dermatograf împrumutate de la vestalele politice Anna Birciala, Raluka Țurkana și Clotida Armanda.

  Iar după ce s-or fi înțeles la împărțeala TAINULUI, să numească un triumvirat de prim-miniștri astfel: SUA pe eroul de mucava de la Nassiryah – jeneralul MacCiucă, Allamania pe Învingătorul Mureschan iar Galia pe colegul din rubricile certificatului de căsătorie al lui Valerie Villemin (kum draaqu îl chema pe ăsta, c-am uitat și am un lapsus crâncen?).

  Inga așa, cu acești sclaveți-triumviri, fiecare Imperiu kolonial o să-și aibă sluga reprezentativă unsă cu caftanul prim-ministerial.

  Inga așa o să fie pace și prosperitate în Kolonie (sanchi!), în toată țara, la orașe și sate, în târguri piețe și oboare, pe poduri, sub poduri și în tuneluri rutiere o să fie realizate lucrări de aducțiune a laptelui și a mierii – prin conducte de-o parte a străzii iar de cealaltă parte a străzii fiind conductele de canalizare evacuând produsul metabolizării laptelui și mierii ce se va fi revărsat peste Kolonie).

  Într-un final cârcotașii cu spirit analitico-rațional vor remarca faptul că 30% + 30% + 30% face doar 90% și lipsește din predicție un 10% misterios.

  Ei bine acest 10% le va fi oferit drept consolare Dănilă Prepelecilor din PSD, nu de alta dar tocmai ce AU CÂȘTIGAT cele mai rușinoase alegeri post-decembriste. Și luând în considerare că Prepelecii fesenismului de caviar și cumătrie sunt deprinși cu onctuozitatea traiului pe vătrai, li se va acorda acest jackpot de 10% întru sustenabilitatea faptică a proverbului „Obrazul (gros) de țărănoi sadea cu cheltuială se ține”

  Ș-am încălecat pe-o șa

  Și v-am luminat mințile așea!

  Morala: „Nu vă certați, mey! Ubiți-vă!”

  Merry Xmas!

  Fröhliche Weihnachten!

  Joyeux Noël

  —–

  * nota: remember Donald Trump în anul 2017

  „Suntem aici pentru a dezlănțui o nouă politică energetică.

  Vom exporta energie americană peste tot în lume.

  Vom fi un exportator. Vom fi cei care vom domina.

  Vom exporta energie americană peste tot în lume, peste tot în glob.

  Am intrat în epoca de aur a Americii.

  Credeți-mă!”

  „Practic, americanii securizând zona, vor controla militar centralele nucleare dar, atenție, au și alt scop și anume controlul energetic al Europei după construirea acestor centrale.

  Practic, în contrapartidă la rușii care controlează Europa prin gaze, americanii vor controla zona prin curent electric”.

  • Doua mentiuni,in rest e destul de corect ce ai spus,Trump e mort politic ,pute a hoit ,doi,Trump a fost the Russian Monkey,folosit de Vladimir ca sa mai defecheze pe amerloci asa cu stropi,dupa ce 20 de ani a mictionat pe ei.Asta in timp ce amerlocii fac planuri de dominatie Planetara. 😆 😆 😆

   • Gurile rele spun ca Trump ar fi lansat o noua politica energetica globala,prin care sa exporte energie americana peste tot in lume ,pe cand era prin vizita pe la Moscova prin 2013,si anume energia rezultata din productia de”lapte de tata”. 😆 😆 😆 😆 😎 😎 😎

    • Doar ca oameni rai,rai,foarte rai,au spus ca ar fi fost stimulat si de niste rusoaice ,in creearea noului concept energetic global. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

 • Bună seara, domnule Cristoiu. Deși trăiesc departe de România de mulți ani, am încercat sa fac tot posibilul sa înțeleg realitățile spațiului „carpatodanubianopontic”. Recunosc ca, din păcate, eforturile mele ramin în continuare fără nici un dram de succes . Mi s-a părut hilara opțiunea unui nou guvern condus de dl Orban din simplul motiv ca domnia sa și-a prezentat demisia după eșecul alegerilor din 6 Decembrie. Ludovic Orban a pierdut orice legitimitate cu mult înaintea alegerilor prin modul dezastruos în care a condus . Dându-și demisia imediat după anunțarea rezultatelor alegerilor parlamentare, a fost o noua dovada a iresponsabilității care îl caracterizează. Indiferent în ce formula un nou guvern va fi, fără sprijinul PSD și AUR, el va fi sortit unui eșec usturător. Bunul simț ar spune ca un nou guvern ar trebui sa aibă și sprijinul acestor partide. Propunerea dlui Ciolacu pt un guvern de uniune națională este nu numai raționala, dar și practica. PNL, USR și UDMR nu au nici o șansă să funcțiuneze armonios împreună in contextul unei realități economice dezastruoase . Un președinte responsabil ar înțelege ca acum are mult mai multa nevoie de PSD decit de PNL ul lui Orban.

A apărut cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”

După ani și ani de documentări, discuții cu unii dintre actorii implicați în evenimentele din decembrie, Ion Cristoiu a terminat de scris cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”.
Apăsați aici pentru mai multe detalii
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog