Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Darul bunicului

Bunicii sunt cei care iubesc necondiționat și sunt în stare să dăruiască nepoților o parte din sufletul lor pentru a-i face fericiți. Iată că în una din zile, când bunicul aniversa un număr de ani, Matei, nepoțelul care avea vreo cinci anișori, se simțea foarte nedreptățit:
— Pe mine nu mă iubește nimeni! Astăzi e ziua ta, bunicule, și a Paulei, dar nu este și ziua mea! De ce nu este și ziua mea? Pentru că pe mine nu mă iubește nimeni?

Foarte supărat, copilul plânge de-a binelea. Cine să-l împace și cum? Bunicul, însă, inventiv și darnic, asemenea tuturor bunicilor din lume, îl mângâie pe creștetul capului:
— Uite, dragul meu! Eu îți dăruiesc ție ziua mea! Oricum eu nu prea mai am nevoie de ea! Uimit de acest dar neașteptat, copilul ridică ochii, în care locul lacrimilor este luat de un zâmbet senin ca o zi de primăvară, și rostește:
— Este adevărat? Îmi dăruiești mie ziua ta! Mi-o dăruiești de tot?

Bunicul îl asigură că este un dar făcut cu toată dragostea și de-adevăratelea, așa că nepoțelul, sugrumat de emoție, îl îmbrățișează:
— Mulțumesc, bunicule! De acum, această zi va fi mereu ziua mea și a Paulei!

Animat de o bucurie de nedescris, copilul aleargă prin curte făcând tumbe, sărind într-un picior și strigând în gura mare: „E ziua mea! Toată lumea mă iubește!”
Acum bunicul este plecat cu îngerii. Nepotul se înalță ca un lujer drept și frumos crescut dintr-o rădăcină ce ține în brațele ei pământul. Ziua bunicului va fi mereu și ziua lui, pentru că, odată cu acest dar, bunicul a semănat în sufletul nepotului său bucuria de a dărui și seninătatea iubirii, ce trăiește dincolo de definițiile date în dicționare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *