Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

De-a informatelea

Copiii din Marea Britanie au inventat un joc nou: de-a infectatelea. Un fel de leapșa pe infectate. Inspirat din realitate. Trebuie să-și fi spus ceva de genul „Hai să fim și noi adulți, să ne prostim. Că oricum prostim dacă ne mai țin mult așa…”  Din fericire, unii dintre ei mai au șanse să-și revină. Din nefericire, părinții lor nu par să înțeleagă că, pe termen lung, leapșa pe care o joacă ei cu soarta copiilor e un joc letal, a cărui factură se ridică deja la milioane de ani de viață. Putem să găsim vreo scuză pentru părinții vrăjiți de un guvern a cărui principală preocupare e dezincriminarea și mușamalizarea crimelor împotriva umanității și de o presă care dezinformează și intoxică? Pare din ce în ce mai greu.

Presa anunță cu o enormă delectare câte un caz (bineînțeles fals) de „deces Covid” al unui „negaționist”. Iar „negaționiști” sunt toți cei care crâcnesc la vederea aberațiilor matematice puse în cârca naturii (deși matematica e știință naturală tocmai pentru că are rădăcini naturale) sau contestă necesitatea măsurilor absurde prin care guvernul își propune să pună la pământ economie, educație, sănătate, cultură… tot ce ține o societate modernă pe picioare. Trecând peste execuțiile iatrogene puse pe seama unui virus, deocamdată străin microbiologilor și virusologilor care îl cercetează, argumentul „Uite că n-a crezut în Covid și a murit” e înrudit structural cu cel din manualele de religie, unde apar enormități de genul „Costel a fost călcat de mașină pentru că a păcătuit în fața lui Dumnezeu”. Și e la fel de nul. Dacă ne gândim bine, și-au pierdut viața mult mai mulți oameni care „credeau în virus”. Ceea ce e destul de natural, fiindcă virusul nu stă să te cerceteze la credințe – „A, ăsta crede în mine, deci mă duc să caut altul” – decât pentru mințile infectate ale unor medici și jurnaliști care și-au pierdut și ultimul grăunte de bun-simț.

Peste ani, când vreo rețea socială o să le amintească „informaților” de azi ce frumos era în 2020, când urcau la volan cu mască și vizieră și se spălau cu dezinfectant pe mănuși, viața o să arate deja altfel. Cel puțin o parte dintre copiii care se joacă azi de-a infectatelea n-o să-și poată înțelege părinții care au tăcut mâlc și i-au convins să stea departe de oameni și să poarte botniță, condamnându-i astfel la o viață mai solitară și mai scurtă. Și asta doar pentru că două dintre cele mai nefericite subspecii umane – psihopații cu bani și mârșavii cu funcții publice – și-au dat mâna pentru distrugerea societății întru victoria Noii Normalități. O „normalitate” în care publicul larg o să fie în sfârșit egal: un articol într-o bază de date, un „cap de furajat”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „De-a informatelea”

  • Iar i-ati dat apa la moara amicului meu virtual Cib, care asteapta la colt pâna mai scrieti ceva despre Covid si Oculta Mondiala, ca sa aiba ocazia sa se umfle-n pene ca domnul Viorel Zaicu scrie dupa pofta inimii lui si sa ma atace pe mine în mod crud si impardonabil.
    .
    Nu cred în povestea cu „Noua Normalitate”, „Noua Ordine Mondiala” si „Alte Noutati” pe care le invocati dv. si toti cei care scrieti despre existenta unei Conspiratii Planetare, fara sa aduceti dovezi în sustinerea celor afirmate. Mi se pare imposibil ca o asemenea masinarie diabolica sa se poata desfasura fara nici cea mai mica fisura pe plan mondial. Mi se pare imposibil ca medicii din întreaga lume sa fie de acord cu aceasta gluma macabra pe care o sugerati dv. si alti jurnalisti, putini la numar, totusi.

    Eu cred pur si simplu ca SARS-CoV-2 i-a pus la grea încercare pe toti politicienii din lume, unii mai incompetenti decât altii, ca acesti cacaciosi sunt incapabili sa faca fata situatiei, ca tremura izmana pe ei sa nu plateasca penal pentru greselile de acum legate de decese, iar de aici toata cacofonia si absurditatea masurilor luate nu doar în România, ci peste tot. Ratatii care conduc tari si guverne, fiind cu gândul doar la pielea lor, distrug economii si oameni, în speranta ca totul va trece curând si lucrurile se pot aseza din nou pe un fagas normal si ca dupa cosmar viata lor va continua la fel ca înainte.
    .
    Asta este, ne lasam condusi de niste tâmpiti si suportam consecintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *