Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

De-a renumărarea voturilor de la Sectorul 1

Bună ziua doamnelor, domnișoarelor și domnilor! Am două vești: una bună și una rea. Haideți să încep cu cea bună: procurorii de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au cerut Poliției să renumere voturile de la Sectorul 1, iar rezultatele vor fi confruntate cu procesele verbale de la secțiile de votare. În acest fel, se dă curs numeroaselor sesizări privind corecta păstrare a sacilor cu voturi în anumite secții de votare, pe care, la vremea când au fost depuse, tot onor foarte independenta justiție de la cheiul Dâmboviței le-a ignorat cu desăvârșire.

Și acum vestea cea rea: procesul de renumărare a voturilor va fi finalizat până la sfârșitul anului… 2021! Vedeți de ce am spus că asta este vestea cea proastă? Foarte simplu, pentru că dacă o să comparăm cât timp a trebuit, după votul de la alegerile locale, pentru ca rezultatele de la sectorul 1 să fie omologate cu timpul alocat renumărării voturilor și  celorlalte operații conexe, adică practic un an, parcă-parcă mă încearcă bănuiala ca ceva nu prea este în regulă.

Am, pentru asta, cel puțin două motive. Unu: până când se va afla, la sfârșitul anului viitor, dacă doamna Clotilde Armand a fost aleasă corect sau incorect ca primar al sectorului 1, aceasta va sta bine merci în funcție și va face ceea ce crede de cuviință să facă. De exemplu, va lăsa să zacă maldărele de gunoi pe străzile din sector fiindcă, chipurile, nu știu ce nu îi convine la firma Romprest. După care, având în vedere că treaba merge ca pe roate, cu siguranță că va mai veni și cu alte asemenea inițiative gospodărești în slujba comunității. Toate, bineînțeles, de aceeași factură. Asta una la mână!

Al doilea motiv este și mai îngrijorător, fiindcă dacă vom avea în continuare încă un guWERN pe placul chiriașului din Dealul Cotroceni- sau, Doamne apără și păzește!- mai multe guWERNe de-ale lui, atunci, mai mult ca sigur, ar urma să fie pusă în aplicare o mai veche aspirație a partizanilor politico-ideologici ai pseudo-președintelui Klaus Iohannis și anume desființarea SIIJ. Care secție, după câte știm, provoacă mari îngrijorări unor fețe grele de la Înalta Poartă a UE. În cazul acesta, unde și cui vor mai fi transmise rezultatele renumărării voturilor atunci, la sfârșitul anului 2021? Lui Mutu* de la manutanță?!…

Iată de ce, apreciind și salutând demersul procurorilor de la SIIJ, nu îmi pot ascunde aceste semne de îndoială, pe care tare m-aș bucura să le văd informate.

Și când te gândești că, nu mai departe de azi dimineață, într-un text apărut pe pagina jurnalul.ro, luasem în tărbacă năstrușnicia votată zilele trecute de către onor consilierii locali de la sectorul 1, și anume constituirea unei comisii care să propună doamnei primar Clotilde Armand soluții pentru ridicarea gunoiului, care zace de atâta vreme pe unde vrei și pe unde nu vrei în acest cvasi-arondisment al Micului Paris. Comisie care are ca termen de predare a materialului 15 zile de la adoptarea respectivei decizii, adică data de 30 decembrie 2020. Și uite că acum, luând cunoștință de termenul-limită fixat pentru finalizarea operațiunilor de renumărare a voturilor și a celor ce vor urma – sfârșitul anului 2021- îmi dau seama că isprava consilierilor de la același sector 1 pierde fără drept de apel șansele de a câștiga concursul „Năstrușnicia anului 2020’’.

Așa că nu îmi rămâne decât să constat, încă o dată, cât de multă dreptate avea Tudor Mușatescu atunci când a lansat următorul „Mușatism”: „Pesimistul spune că mai rău decât așa nu se mai poate, iar optimistul spune că, dimpotrivă, se poate!’’
Să rămânem, deci, optimiști!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „De-a renumărarea voturilor de la Sectorul 1”

  • Prietenă Silvia,A spus-o Mark Twain! Și uite cum se adeverește chiar la ei

  • la finalul lui 2021 ar putea fi alegeri, …cine mai stie.
    ar putea sa fie, dupa cum ar putea sa nu fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *