Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De ce a fost adus Henry Kissinger la Davos și pentru cine a vorbit?

La Davos, fostul secretar de stat american Henry Kissinger nu a vorbit în numele lui Putin și nu a prezentat ideile lui Putin. (Nici eu, care am exprimat de mult idei similare, nu am făcut asta vreodată.)

Kissinger nu este “pro-rus”, ci pro-american. Să nu ne lăsăm induși în eroare de slugoii propagandei războinice a așa zisului “globalism-progresist” și a “noii normalități” care îi taxează pe toți cei realiști sau pe toți cei pacifiști sau pe toți cei care nu utilizează salutul lui Bandera, “Slava Ukraini!”, ca fiind “putiniști”.

El a spus ce gândește ca exponent al doctrinei geopolitice a realismului.
Popoarele trebuie hrănite, iar ele nu se hrănesc din iluzii, ci din realități. Cei care așază dorința înaintea putinței sunt responsabili pentru nefericirea popoarelor. Cei care nu au înțelepciunea spre a distinge între ceea ce se poate și ceea ce nu se poate nefericesc lumea. Nu contează că realitatea nu ne place. Numai pe temelia ei se poate construi ceva cât de cât just, și, în orice caz, fezabil și durabil.

Apoi a spus ceea ce gândește ca susținător al intereselor americane și euro-atlantice vitale.
Este interesant de remarcat că talibanii euro-atlanticismului de la noi, care pledează fără limite ca România să nu iasă din vorba SUA, consideră că ideile expuse de Kissinger ar fi nocive pentru români. Să fi constatat ei că ar fi dispărut congruența între interesele strategice americane și cele românești?! Aflăm, astfel, că aceștia nu sunt de fapt pro-americani, ci pro-soroșiști.

În al treilea rând, întrucât față de evoluția reală a situației în lume și pe frontul ucrainean, tot mai mulți lideri occidentali se pregătesc să iasă din încurcătură abandonând Ucraina, sunt convins că Henry Kissinger a fost trimis la Davos ca să spună public, de pe înaltul soclu al autorității sale profesionale, ceea ce aceia gândesc, dar nu au curajul sau nu vor încă să spună.

De aceea, cine are urechi de auzit, să audă! Nu trebuie să îți placă Putin sau politica lui, ca să vezi realitatea mersului istoriei. Cu cât ieșirea de pe contrasensul istoriei va întârzia, cu atât amenda va fi mai mare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „De ce a fost adus Henry Kissinger la Davos și pentru cine a vorbit?”

  • deci…pun la indoiala previziunea care zice ca rusii vor sud-estul ucrainei pentru a rezolva Crimea.
    pur si simplu n-au de ales, tre sa si faca granita din Nipru.
    de ce?
    pentru ca granita asta e…o granita intre Doua Lumi!, nu e intre ei si uncrainieni.

    noi, azi, in Ucraina, vorbim despre stabilirea unei granite care desparte lumea mare in doua halci.
    deci povestea acestei granite e putintel mai complexa decit…asa zisul vis al lui Putin de a ramane in istoria rusilor ca fiind cel care a a dus Crimeea acas’ la…mama Rusia.
    ce face Putin acum, pe de o parte, insa si ‘ceilalti’, pe partea ailalta, este o poveste despre Viitor!

    vi se pare ca granitele ucrainiene sint…superflue, azi?
    habar n ai cum vor arata maine?, sa zicem?
    pai…in cazul asta vorbim despre un tip bine definit de granita, insa daca vom evalua toate tipurile de granite si ce se intampla cu ele pe vremurile astea vom putea observa ca toate granitele sint in miscare…de ametesti!

    mirarea ar putea fi…de ce unii vad cum granita ucrainienilor se schimba de azi pe maine, in conditii de pace, insa nu vad ca si granitele proprii se schimba tot asa?!:))), tot in conditii de, chipurile, pace!:)))
    daca e vorba despre alt tip de granita…nu se pune?…sau ce?!:))))))

    • procesul de Demolare
      …controlata, nimic de zis,
      a Lumii Mari,
      e pe masura Vremurilor.

      de ce s-or minuna statele ca granitele ucrainiene, azi,…nu se mai stie pe unde sint,
      in timp ce propriile granite,…nu musai fizice!, nu se mai stie de mult pe unde sint:))),
      ar putea fi un mister:))
      insa nu e

      Lumea Mare va fi altfel…incepind cu Temeliile Lumii Mari :))

      ce vedem e inceputul,
      ca trebuia inceput de undeva,
      insa…toate granitele vor fi Demolate.
      pentru o Noua Lume, Noi Rinduieli.

      chioar si daca nu ti doresti Noua Lume, tot tre sa ti rinduiesti o alta ecuatie de miscare,
      oricare ar fi numele tau, statule :), chit ca Rusia, chit ca America, chit ca China ( ei sint cei mai apropiata de Viitor, deci in cazul Chinei pesemne ca procesul de Demolare va fi atenuat )

    • Putin va ramane in istoria Rusiei ca fiind cel pe vremea caruia a inceput Metamorfoza,
      faza cu Crimeea si aducerea ei in sanul Mamei Rusia… va fi infasurata de importanta Marii Revolutii,
      la fel ca Trump, ca Biden, ca Xi, ca Macron si ca ceilalti conducatori de mari natiuni pe vremea carora a inceput si s-a desfasurat Marea Revolutie si care au influentat o, intr un fel sau in celalalt.

  • intre Rusia si UE nu va exista niciun tratat de pace.
    de ce?
    pentru ca intre Rusia si UE nu va mai exista nicio intersectie, deci tratatul…n are pe ce sa stea.

    intre UE si Rusia nu va exista niciun tratat pentru ca va fi vorba despre…Doua Lumi.
    una la vest de Nipru, alta la est de Nipru.

  • pentru cine a vorbit?
    pentru ‘davosul’ de astazi.
    adica…’davosul de ieri’ i-a vorbit ‘davosului de azi’

    opinia mea e ca a vorbit, insa n a fost auzit.

    • …nu suna bine, suna prea bland.
      ‘n a fost auzit’ ar trebui inlocuit cu ‘ a fost bagat in ma…!’

    • balamucul din Ucraina va continua pina cind europenii, care or ramane in ue, …poate ca raman toti, se vor rupe de Rusia.
      ..mai altfel spus…se pare ca vinovatii de neterminarea balamucului sint cei din ue, care…nu renunta, odata, definitiv!, la orice intersectie cu Rusia :)))

      daca maine vor renunta la petrol si gaz si…restul, atunci maine se va termina si razboiul.

      Rusia e interesata de halca aia ucraineana, iar ceilalti de ruptura plenara intre Rusia si UE.
      operatiunea rusilor se termina cind intra in posrsia halcii, iar operatiunea celorlalti se termina atunci cind UE se deculpleaza de rusi, cuplindu se in mod fundamental cu SUA.

      • noile cuplari si decuplari seteaza tevile prin care se va misca energia in Noile Sisteme de Vase Comunicante Planetare.

        • in invechitul ‘sistem de vase comunicante’ potentialele s au cam echilibrat, miscarea s a imputinat, iar lipsa miscarii ii e sinonima mortii.
          prin urmare indiferent cum arata ‘noul sistem mondial de vase comunicante’ el e mai de folos decit cel prezent, pentru ca asta e mort de a binelea.

      • rusii pesemne ca vor ajunge la concluzia ca Niprul va fi granita de est a…republicilor separatiste , deci Ucraina s ar putea sa ramana cu portul Odesa.
        deci Harkov, Poltava,…

        • jocul e prea mare pentru ca Rusia sa nu defineasca Niprul ca granita care va desparti plenar Cele Doua Lumi.

          • la un moment dat, insa in curind, peste Nipru mai degraba nu va exista vreun pod

  • Bun articol, felicitari!

  • A fi sau a nu fi PACE!. O intrebare DILEMA pentru AMERICANI and COMPANY.

    1. Daca faci pace ai o problema. Cresterea economica. Cum si cu ce o faci. Economia este in colaps. Vor fi miscari sociale care vor duce la schimbarea societatii. In ce se va schimba!. Comunism, socialism sau sistemul chinez!.
    2. Nu faci pace, iar este o problema. Razboiul duce tot la miscari sociale datorita saraciei iar saracia va duce implicit la schimbare. In ce, vom vedea. Presimt ultimele semne de viata ale CAPITALISMULUI pe planeta.

    America and company mai mult ca sigur au broboane de transpiratie pe sira spinarii!

  • Tratatul cu ucraina prin care ai vandut teritoriile tarii. Tu cu țapul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *