Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De ce a reluat Mircea Geoană teza Fraudării alegerilor prezidențiale din 2009

Un interviu luat lui Mircea Geoană de Digi 24 i-au dat fostului candidat la prezidențialele din 2009 pierdute în favoarea lui Traian Băsescu, prilejul de a declara că el n-a pierdut, ci a cîștigat alegerile, dar că rezultatul oficial a fost rodul unui Pact cu diavlul al unor lideri și instituții:

„Dacă ar fi să vorbesc puțin de 2024, din experiența mea puțin mai veche, este că este o discuție că PSD-ul ar trebui să cîștige. E legitim, firesc, e un partid mare, important. Am avut și eu rolul meu și contribuția mea în acest partid. Să cîștige după 20 de ani alegerile prezidențiale. Aș reaminti faptul că în 2009 noi am cîștigat alegerile prezidențiale și care au fost denaturate dintr-un pact cu diavolul, pe care lideri și instituții l-au făcut în acel moment și consecințele acelui pact cu diavolul le vedem și acum.”

Teza că în turul al II-lea din 2009 PSD a cîștigat alegerile prezidențiale și nu PDL așa cum a declarat oficial Biroul Electoral Central pe 7 decembrie 2009, nu e nouă în cazul lui Mircea Geoană și nici în cazul PSD.

Exit- poollurile din seara de 6 decembrie 2009 l-au dat pe Mircea Geoană învingător, chiar dacă la o distanță mică, , în marja de 3% , de Traian Băsescu. Mircea Geoană s-a proclamat deîndată învingător. La un asemenea scor dat (repet) de sondajele la ieșirea de la urne și nu de numărătoarea voturilor, s-ar fi cuvenit o anume prudență. Mircea Geoană n-a mărturisit-o. La sediul PSD, el și conducerea partidului au organizat o sărbătoare transmisă în direct. Traian Băsescu s-a proclamat și el învingător. Între cele două proclamări se întindea o distanță uriașă. A lui Traian Băsescu era o simplă proclamare sau, ca să fim exacți, o nerecunoaștere a înfrîngerii. A lui Mircea Geoană a avut toate notele unei sărbătoriri. Săritul în sus al candidatului (de aici porecla de Mister Țopăilă), mulțumirile adresate soției depășeau simpla proclamare. Mircea Geoană lăsa impresia că are date în plus față de Exit- poollurile și că aceste date îi confereau certitudinea că numărătoare îi va confirma proclamarea.

Această presupunere a făcut ca lumea să meargă la culcare convinsă că Mircea Geoană a cîștigat. Mulți au făcut-o după ce s-au îmbătat. Alegătorii lui Traian Băsescu, de tristețe, alegătorii lui Mircea Geoană, de bucurie.

În plus, cele două televiziuni care făceau parte din Coaliția politico-mediatică Jos Băsescu! (Antena 3 a lui Dan Voiculescu și Realitatea lui Sorin Ovidiu Vîntu) au creat atmosfera unei victorii indiscutabile a lui Mircea Geoană.

Știm cu toții ce s-a întîmplat după aceea.
Pe 7 decembrie 2009, BEC l-a proclamat învingător pe Traian Băsescu. S-a adus drept argument al diferenței față de e sondaje faptul că anunțarea rezultatelor din seara lui 6 decembrie 2009 nu ținuse cont de votul din Diaspora. Dacă ne gîndim că și în 2014, Diaspora a fost invocată pentru a justifica victoria incredibilă a lui Klaus Iohannis din turul al II-lea, avem temeiuri să suspectăm că votul Diasporei e folosit de Sistem în bătălia politică. Suspiciune întărită atît în 2009, cît și în 2014, de lipsa unor mecanisme serioase de verificare a votului din Diaspora, mai ales, de supravegherea de către presă.

Dacă a fost sau nu cîștigător pe bune Mircea Geoană nu putem ști. Nu s-au ivit documente păstrate pînă acum secrete care să dezvăluie vreo Operațiune a Statului paralel. După mărturisirile lui Dan Andronic despre prezența Codruței Kovesi și a lui Liviu Maior în Sufrageria lui Gabi Oprea în seara anunțării rezultatelor n-au ieșit în lume documente care să confirme că prezența celor doi, absolut ciudată, a ținut de o Operațiune.

Sigur e că anunțarea rezultatului oficial a doua zi a fost o cumplită lovitură de imagine pentru Mircea Geoană. Ea n-ar fi avut loc dacă Mircea Geoană ar fi fost mai prudent în proclamarea victoriei. Raportată la rezultatul oficial, ceremonia de sărbătorire în direct l-a umplut de ridicol. Imaginea de Țopăilă a jucat un rol important în scoaterea sa din jocurile politice pînă la numirea ca secretar general adjunct NATO, începutul unei reveniri subtile a lui Mircea Geoană în prim planul scenei românești.

Mircea Geoană n-a recunoscut rezultatul oficial. El, dar și liderii PSD de la acel moment – Liviu Dragnea, Victor Ponta – au contestat rezultatul oficial atît prin declarații, cît și prin depunerea unei Contestații la CCR, în 8 decembrie 2009, prin care se cerea anularea turului al II-lea și reluarea alegerilor. Pe 11 decembrie CCR a respins Contestația. Traian Băsescu a rămas președintele României.

De atunci în nici o clipă, Mircea Geoană, liderii PSD, presa favorabilă PSD, în frunte cu Antena 3, n-au recunoscut victoria lui Traian Băsescu. În 2017, ca urmare a dezvăluirilor de senzație făcute de Dan Andronic (vezi Scandalul Sufrageria lui Gabi Oprea), discuțiile despre fraudare au fost reluate. S-a constituit o Comisie de anchetă parlamentară, care, în condițiile unui Parlament dominat de PSD, a înaintat Plenului, care l-a votat, un Raport a cărei principală concluzie era Fraudarea prezidențialelor din 2009. Raportul a fost înaintat diferitelor instituții, inclusiv Parchetului.
Nu s-a întîmplat nimic.
Afacerea părea moartă.

În 1 septembrie 2022, la 13 ani de la prezidențialele din 2009, Mircea Geoană reia acuzația. Față de alte dăți el e acum mult mai categoric și mult mai explicit.
De ce?
Pentru că Mircea Geoană va candida la prezidențiale. El știe însă că în campania electorală ( cînd aceasta va începe în chip oficial, deocamdată Mircea Geoană duce una pe șest) secvența Țopăielii riscă să fie folosită cu deosebită eficiență, pentru umplerea de ridicol. Cu deosebită eficiență, deoarece nimic nu e mai periculos în România pentru un politician decît imaginea de tip penibil.
Dacă însă opinia publică se convinge că în 2009 Mircea Geoană chiar a cîștigat, atunci Țopăiala nu mai e Țopăială, ci manifestarea tipică a unui cîștigător.
În plus, ipostaza de victimă a unui Pact cu Diavolul îi va spori capitalul de simpatie.

Are șanse Mircea Geoană să fie crezut?
Are.
Cu o singură condiție:
Să apară dovezi precise ale Conspirației sub forma unor documente ținute pînă acum prin seifuri.

Dezvăluirile despre Traian Băsescu au creat condițiile pentru ca teza Fraudării din 2009 să fie crezută.
Și fără a fi adepți ai Teoriei Conspirației te întrebi cum de a ieșit la țanc de la SRI dosarul de informator și cum de e acuzată fiica de afaceri de corupție pentru campania electorală din 2009.
Pare că Forțele Interne și Externe care au optat pentru Geoană – Președinte au ținut cont de necesitatea de a justifica Țopăiala din 6 decembrie 2009, seara.

Nu știu dacă victoria lui Traian Băsescu e rezultatul unui Pact cu Diavolul.
Prin urmare, nu știu dacă în seifurile unor instituții se află dovezi zdrobitoare în acest sens.
Dacă sînt, Mircea Geoană n-a făcut altceva decît să dea semnalul ca aceste documente vor ieși în lume, după sistemul Dosarului de la Securitate al lui Traian Băsescu.
Dacă nu sînt, Mircea Geoană n-ar trebui să insiste pe această teză.
Riscă să fie mai penibil decît în imaginea Țopăielii fără rost.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „De ce a reluat Mircea Geoană teza Fraudării alegerilor prezidențiale din 2009”

  • Domnule Cristoiu, scuze, vocabularul meu este extrem de limitat,imi vine greu sa folosesc pomposenii diplomatice, adica cuvinte goale…Ce vreu sa spun: pe scurt SA SE DUCA-N PIZDA MASII TOTI. TOTI dom’le fara exceptii…Am avut o tara pusa la punct. S-a ales praful de ea.Toti dobitocii se lupta sa fie alesi. Nu-i alege nimeni, de cite ori sa repet pe aici pe siteul dvs? Nu-i alege nimeni. Alegatorul e paravanul pt aranjamentele facute de altii. Credeti ca e „ales” vreunul inteligent? NU, sint pusi in frunte ratatii, dobitocii usor de santajat si manipulat, lacomi si mizerabili. Aratati-mi unu’, UNU’ care a facut ceva pt Romania fara sa-si umfle buzunarele si fara sa-si aranjeze odraslele.Ce-i asta? Cum adica? De unde si pina unde am ajuns sa avem milionari si miliardari din afaceri, iar pe de alta parte avem o saracie si saraci mai ceva ca-n tarile africane,india si amerixca de sud.Cum e posibil asa ceva intr-o tara cu resurse ca ale Romaniei si care in ’89 nu datora nimic, nimanui. Vin marii „iesperti” sa ma convinga PE MINE, ca Romania era pe o cale gresita in ’89 si ca de fapt era vai de noi. Nu zau, SERIOS? Adica toate fabricile de atunci erau NIMIC??????Locurile alea unde se produceu de toate de la ac cu gamalie pina la componente de avioane si armament, aia e nimic dupa mintea outuroase si infecta a unor autoproclamati „specialisti”????A ajuns sa-mi fie scirba sa mai deschid internetul, program TV nu mai am de ani buni,(mi se facea rau cind incepeau reclamele si de ani de zile se difuzau aceleasi si aceleasi si aceleasi filme pe care le-am invatat ca pe poezie),ziare nu citesc nici daca mi le pui la usa gratis, asa ca sa dea sfintii daca mai poti sa ai vreo sursa de incredere care sa-ti spuna adevarul…Deschid evz-eul si ce va? Nunta lu’ zbenghea, fiul lu’ nu stiu ce manelist…sau nu stiu ce putoare, odrasla de „meleonar” dom’le pai cum alrfel, care si-a facut nunta cu sute de invitati”alesi pe sprinceana”…adica beizadele, hoti si tilhari care au invirtit bishnitza inainte de ’89 si-au facut-o oficiala dupa ’89 cin nu le mai era frica ac vine cineva sa-i ia la intrebari despre activitatile lor dubioase, ba si mai mult, au ficializat prin legi cretine, date de cretini, fel si fel de matrapazlicuri de nedescris. Sa-mi spuneti si mie cu e posibil ca resursele d epetrol ale tarii, paduri si pamint, sa fie proprietatea cuiva? Cum e posibil, imi vine sa urlu efectiv, cum e posibil sa razi de pe fata pamintului tot ce era uzina, fabrica unde munceau sute de mii de romani si sa le dai moaca la straini sa faca cladiri de birouri pe care le inchiriaza romanilor. Cum e posibil sa fi primae, sa traiesti cu mata si tactu intr-un apartament ceausist si imediat dupa ’89 ajungi sa ai proprietati, sa cumperi cite 100 de garsoniere, pina ajungi sa detii ditamai hotelul in centrul Bucurestiului. I-a fatat masa in aur sau ce? Asta e afacere cinstita? NU, NU E, E BISNBITA PE FATA, BISNITA INTRETINUTA DE CATRE ASA ZISII ALESI AI TARII, nenorocitii – nenorocitilor, niste putori,lepre bune la dat din gura si cu interese de ti se intorc matzele pe dos. Revenint la dobitocul asta de Geoana. Dom’le lucrurile sint simple. Da, dobitocul a cistigat alegereile impotriva lui Basescu, e un fapt care nu trebuie dat cotit si invirtit. A CISTIGAT atunci. Astia cu statistica lor fac niste jocuri ordinare. Cind iti spune cineva ca diferenta la voturi e mica, atunci sa te astepti la mirsavii. Nu exista diferenta mica cind vine vorba de milioane de voturi. Exista diferenta mica cind ai 2 candidati, iar votanti atiti cit sa-i numeri pe degete. Da’ nu la milioane de oameni.Basescu era escrocul de serviciu la vremea aia, bun de gura, spunea cu hotarire orice trebuia sa spuna ca sa convinga si-o capra moarta. De geoana se stie ca-i un prost, ingramadit chiar. Un cunoscator, unu’ care cu asta se ocupa, analizeaza riscurile si surprizele pe care ti le poate oferi „caracterul” unuia sau altuia,stie cine e bun intr-un anumit moment. LA vremea cind a candidat geoana,basescu era favoritul din afara. Analizati ce a facut in mandatul acela si citte sedinte a avut in primele sase luni dupa alegeri, unde a mers ca vintu’…analizati ca nu-i greu cu capacitatea dvs intelectuala si cu sursele la care aveti acces. Ce ma infurie peste masura e ca romanul nu intelege un lucru simplu: astia care ne sufoca de peste 30 de ani trebuie sa plece, domne TREBUIE SA PLECE TOTI, de la tupeisti ca ponta, analfabeti ca majoritatea guvernantilor, scirnavii ca presedintii d epardide, manipulatori si mincinosi ca astia care apar sa ma convinga ca-mi vor binele, topti trebuie sa plece. Tara aia are nevoie de singe in instalatie, de oameni integrii, oameni care sa aiba viziune, sa fie in stare sa puna in aplicare proiecte si sa se tina de ele pina le termina, de oameni care sa nu mai semneze in numele tarii fel si fel de cretinitati cum ar fi contracte pt hirburi de avioane, rachete de te caci pe ele, instrainare de pamint agricol, resurse care ar trebui lasate unde sint, NU EXPLOATATE de NIMENI ca nu-i nevoie sa fie exploatate in momentul asta, de oameni care sa puna la punct sistemul de invatamint ca-i jale cu el – au copiat amerolacii fara sa-si dea seama de ce anume copiaza, sa puna la punct sistemyl national de sanatate – nu sa privatizeze sa faca pe plac firmelor de asigurari, care firme de asigurari ar trebui scoase in afara legii, sa-i trimita pe huni la plimbare in pizda mamii lor de sabotori nenorociti, sa creeze locuri de munca si un sistem de angajare cum era inainte de ’89 nu cu ratati care nu-s in stare sa faca nimic si se dau experi in „eici ar”- futu-le HR-u’ mamii lor de prosti si libidinosi buni la nimic….e nevoie de un grup de oameni care sa inteleaga macar ce-am scris aici, si DA, AM DREPTATE IN CE SPUN, nu ma intereseaza parerea nimanui, AM DREPTATE IN CE SPUN si cu asta basta. Am vazut cum era tara mea inainte de ’89. o vad azi, am vazut strainul de ce-i in stare, m-am lamurit, nu am nevoie de cuvintele inselatoare si goale nici ale strainului, nici ale politicianului roman care-mi vrea votul si el e pus acolo de paiatza, e pus de shmenarii care se dau „,meleonari” si „meleardari”, cica „oameni cu shtaif” file-ar shtaifu’ sa le fie, de nu le-o sta in git intr-o zi…Romania nu are valori in grupul de asa zisi politicieni, astia sint cei ce au adus Romania in prapastie si nu au cum s-o scoata tot ei de acolo. Geoana e unul dintre imbecilii de vaza care a profitat de naivitatea romanului de rind si neavind pe nimeni sa-l puna la punct a profitat de fiecare usitza si fereastra pe care a avut-o…crede cineva ca a facut mare cacat pt Romania pe vremea cind a fost ambasador???Serios? Pai poate o fi romanu’ prost, da’ nu cretin…sa fim seriosi. Uite la fiecare nea ambasador care s-a perindat pe la amerolaci, ce s-a intimplat in mandatele unora/ ceva de bine? Ce auzi cel mai des de la caraghiosii care ne-au reprezentat si de la aia care-i au sub supraceghere? „Pretenii” nostri amerolacii-„pretenii” nostri romanii….Uauuuuuuu, ne-am umplut neica de prietenii si prietenie…cit de prosti trebuie sa ne creada, cita lipsa de respect fata de romanul de rind, cita lipsa de intelegere a adevaratelor convingeri pe care le are romanul de rind. Crede cineva ca un timpit ca geoana, o shiopirla veninoasa ca basescu, un arogant ca bombonel(care nu-i prost, are clasa, le da clasa, il duce mintea, pacat de el ca a ales contul personal din banca versus ce-ar fi trebuit sa faca cu adevarat pt Romania), un ponta mizerabil si tupeist, un tzaranoi prost si fudul ca dragnea, un neica nimeni ca ciolos, ciolacu, birna, jdrula ala de nimic, etc…crede cineva ca vreunul ca astia enumeratisint in stare sa tina calea dreapta ? Sint ei in stare sa faca ceva pt Romania? NU TAICULE, NU MUICA, NU NENEACA, NU,NU,NU,NU,NU,NU SI NU.Astia nu-s in stare sa dea cu matura, astia-s cei ce au ingropat sistematic o tara si tot ei au tupeul sa para la mari salvatori si viitori fauritori..de nimic. Sa ma lase-n pace toti fara exceptie, sa faca loc cuiva cu mintea clara…apropos de agricultura…stiu ca multi il ridiculizeaza pe Petre Daea, se fac mishtouri la adresa lui, da’ stiti ceva? De ce nu da numeni atentie la ce stie si ce vrea sa faca omul asta…e si el corupt ca restul? N-am nici un dubiu, sigur ca este,mdoar e din clica aia ordinara, da’ cind vorbeste despre agricultura,[ARCA ARE ATA VIZIUNE FATA DE ciolositzi, birniti si alte excremente umane cu pretentii de mari oameni de stat…Nu pot sa uit vizita frantuzoiului, macrou,(ala insurat cu masa), la Bucuresti atunci cind autoritatile romane i-au oferit o craca de stejar, luata din stejarul plantat de De Gaulles in ’68 parca…Tot in perioada aia Daea urma sa mearga la „brusel” sa le vorbeasca acolo despre agricultura…a luat cu el cadouri impecabile, obiecte specifice locurilor noastre: cojoace superbe, ii, plosca cu tuica de pruna si palinca romaneasca….produse romanesti…il duce mintea mai mult decit pe toti caraghiosii astia pusi gramada…de ce fac comparatia asta? Simplu…astia in vest au cam terminat-o cu „simbolurile”, trebuie sa-i joci la „vizual”,adica ce vad, ce pot folosi, ce pot mirosi, ce pot minca, ce pot purta…chiar daca simbolul cracii de stejar e puternic, stejarul ala a insemnat ceva pt generatiile trecute, generatiile de „puliticieni de azi” au alte criterii si „valori”…ca sa zic asa…
    Am ajuns intr-o perioada in care grupul de politicieni, ma rog, astia care fac si ei pe politicienii, sint mai rupti de mama realitatii decit a fost vreodata clasa politica inainte de ’89.Pe tot pamintul sint numai ratati si cretini in functii cheie. cind ai un idiot sus pus, tupeist si agresiv, restul de „omologi” copiaza sau se lasa „condusi” ca altceva oricum nu-s in stare sa faca dupa mitile lor scurte…mintea politicianului de azi e o succesiune de basini puturoase menite sa sufoce platitorii de taxe, aia care muncesc ca s-o duca bine politicianul…Ar trebui sa dati atentie domnule Cristoiu, mare atentie si sa scrieti pe subiect: respectul pt viata e terminat, dus pe ala Simbetei. Planeta e la mina unor rizgiiati care au preluat milianele si miliardele de la niste fosile, niste senili care la vremea lor au profitat de ce le-a oferit viata fara sa se gindeasca la altii si asta au transmis si odraslelor lor. In plus se vrea eliminata clasa de mijloc, se vor citiva bogati si restul saraci, nu e gluma, e relaitate cruda. Se vrea depopularea anumitor zone, si pun pariu si cistiga, asa cum se fac studii cu incalzirea globala de exemplu, tot asa se fac studii si pe tema popularii-depopularii palnetei care e in stare sa sustina pina la un anumit nr de fiinte bipede. Acum cu covidu’ s-au facut fel si fel de experimente nenorocite pe toate grupele de virsta…de la bebelusi care au fost vaccinati „din greseala” cu vaccin covid, pina la batrini. Au aparut nu stiu cite medicamente si vaccinuri si tratamente impotriva bolilor incurabile, ba chiar s-au folosit ingrediente din tratamentele folosite pt bolile incurabile, in vaccinurile astea covid. Numai chiorii, prostii, neglijentii nu sint in stare sa citeasca ce se intimpla in realitate. Mai mult, acum citiva ani se insista pe salvarea vietilor altora prin transplant de organe de la persoane in stare ajunse in stare vegetativa. CRIMA DOMNE, CRIMA si nimeni nu zice pis pe fata. Mi-e groza de doctori si de ce-s in stare sa faca daca dau de gustul puterii si al banilor. Doctorii de azi nu mai au pacienti, au CLIENTI,iar sponsorii doftorilor moderni sint nimeni altele decit firmele farmaceutice care le dau fel si fel de avantaje, bani, bonusuri, posibilitati de afirmare, titluri, posturi platite bine, ca sa folosesca mizeriile pe care aceste firme le produc. Nu mai exista etica azi,s-a dus…prostirea oamenilor nu mai cunoaste frontiere,limite, nimic. Sa vedeti cit de curind cum si eutanasierea zisa „la cerere” a unora, va deveni lege,regula…astia in vest in eutanasieaza cinii cind bietii catei ajund prea batrini si incepe sa-i coste veterinarul…asa si cu omul…o sa ajungem sa avem doctorii stapini pe viata ta cu aprobarea politicianuui timpit si cretin, rupt de mama realitatii…Romania trebuie adusa la realitate, nu e timp de pierdut, daca a fost distrusa in halul in care e in 30 si ceva de ani, sa vezi cite zeci de ani ai nevoie sa repari imbecilitatile facute de timpitii astia de politicieni…Sar de la una la alta…auzi aizi domnule Cristoiu,auzi aici: citi bani s-au bagat in banci si tomberoane puse in parcuri? Cismigiul avea banca si tomberonul de parca ieseai la aer, ai fi vrut s astai pe-o banca, da’ musai cu tomberonul linga tine sa nu simti mirosul trandafirilor, ci altceva…era necesara parodia asta? Categoric NU. Cum e azi Cismigiul? VAI DE MAMA LUI DE PARC. Perla Bucurestiului ajuns ca o groapa infecta in mijlocul Bucurestiului. Cum era domnule Cristoiu pe bulevard? Cum e azi? Unde au fost politicienii nostri, astia care se vor alesi si se fring in pilde pe care le citesc alegatorului,ca daca ar fi sa le spuna liber s-ar impiedica in cuvinte…Cum e? Ma lasa sloi, iceberg, faptul ca vine geoana sa se fringa in fite ca e el mare scula, bascula la nato. E prostu’ de serviciu, nimic altceva, nato e plin de talimbi.sint citiva cu minte clara si ambitii de nedescris, restul sint fraierii de serviciu, aia care trebuie sa semneze ce li s epune sub nas si care trebuie sa dea declaratii publice…pt asta n-ai nevoie de unu’ destept, e suficient unu’ care sa execute ce i se ordona, sau mai elegant”ce i se sugereaza” ca e benefic unei tari sau alta…Avem un candidat pt funtia de presedinte? NU NU AVEM, NU MAI AVEM SI NU VOM AVEA PREA CURIND daca asa zisii candidati sint cei care zbiara de dimineata pina seara si se fring in declaratii si aparitii TV sau pe retelele de socializare…un presedinte adevarat, un conducator adevarat ju sta cit e ziua de lunga pe retele de socializare,nu se filmeaza sau pozeaza ca sa-l vada lumea, sa-si faca reclama dor-doar s-o aranja de niste voturi. Un conducator adevarat foloseste tehnica asta moderna in mod inteligent, ce fac ai nostri si ce facalti caraghiosi de politicieni in tarile vestice, numai inteligenti nu pot fi numiti, dimpotriva, sint niste lichele periculoase cu idei putine si fixe, amatori care atunci cind gresesc nu au nici decenta, nici curajul sa admita ca au gresit, cind isi fac „mea cupla” si-o fac cu injterese ascunse, sa prosteasca oamenii si atit, ala nu e exercitiu de sinceritate si demnitate, ci de manipulare grosolana, o cotzcarie scrisa de scenaristi pt filmele de la Hollywood si care cotzcarie a prin la analfabetii care vor sa conduca…mediocritatea si subcultura amerolaca vor duce lumea spre dezastru…o sa ajungem o planeta mincatoare de orez sau impartita in doua…una cu orezu, cealalta cu burka…Romania sa-si aminteasca ca avea coloana vertebreala, sa-si aminteasca istoria, sa-si aminteasca cine sintem cu adevarat, sintem pe planeta asta cu mult inaintea altora, sa-si lase prosteala, linguseala si pupatu’ in cur pe la porti straine…strainul doar ia, nu-ti da nimic, riode chiar cit de usor i se pun pe tava lucruri pecare le-a vrut si multe de care nici n-a stiut si acy’ le vrea si pe alea…Geoana sa-si vada de nunti cu progenitura aia a lui, la fel si restul de „meleonari” care dau pe afara de inteligenta, la fel si trogloditii care n-au facut o laie in viata lor da’ vor sa ma conduca pe mine…sa ma lase-n pace pe mine, ca la alegeri nu ma prinde, nu vin decit daca voi considera ca am pe cine pune stampila si din pacate NU AM….eh, poate ma hotarasc si candidez eu…mai stii??? Apropos… de ce nu ati avut rubrica de comentarii la vreo doua din articolele de saptamina trecuta? S-a schimbat ceva ? prin „spate” adica??? cu nebunia care circula la scara globala, nu ma mai mria nimic…e moda „Supravegherii si a bagaturlui de seama prin diverse metode….metode inventate de „spetzialistii” in NIMIC, daca-i pui la munca, au sfeclit-o….Apropos…Romania sa faca bine sa mentina relatii diplomatice cu toata planeta, inclusiv cu rusii. Sa-si lase toti ambitiile ca nu se ajunge nicaieri cu nebuni si nebunia creata in partea aia de europa…nea jelescu va fi istorie curind, a fost prostu’ util, jagardeaua de serviciu care si-a distrus o tara in numele prostiei din capu’ lui sec si ca urmare a sfaturilor primite de la binevitorii vestici…i-au umplut conturile si ca sa nu-l prinda votantii lui, a dat-o pe razboinicu’ aparator de patrie…tu-i muma lui de tilhar ordinar…cum prostesc nulitatile nilioane de oameni…s-a jucat si el de-a politica…s-a gasit si cu cine…cu putin pe de-o parte care-l are pe lavrov mina drepata, si cu vestu’ pe de alta parte care la betie zice unu, cind se trezeste nici nu-si aminteste de la ce-a pornit discutia…de’…”politicieni”, jeguri care vor voturile platitorului de taxe…Aia e.

  • Cui draq îi mai pasă se Gioană?
    Euro e pe topogan, gazele au ajuns mai scumpe ca aurul, lumea începe să se miște în stradă.
    Doar Ciucă e fericit că și-a pus leduri și fotovoltaice.

  • Dovezile exista doar cineva trebuie sa vrea sa le caute
    Și eu pentru germania si foștii mei colegi, colegii din Moldova Spania si Italia din Franța si Anglia sau SUA si Canada ca sa enumăr doar țările cu bazinele electorale cele mai puternice in care se regăsea TB ca prima optiune trăim
    Maria la Bruxelles cea care a făcut centralizarea votului trăiește si sigur mai are datele sau își aduce aminte
    Adrian Videanu poate sa fie invitat sa povestească
    In baza experienței mele electorale eu pot sa spun si ce sa se caute si ce sa se verifice fără a lasă urme de îndoiala
    Din păcate AEP nu vrea asta
    După ce am scris un e-mail către Dvs am intrat pe pagina lor la arhiva sa caut dovezile de care aveam nevoie despre prezidențialele din 2009. Pagina nu se deschide
    Încă o data vin si spun după țopăiala de la ora 21 ora României am mai urmat încă trei ore de vot in Europa cinci ore de pauza si încă 5 ore de vot in Statele Unite Canada America latina si de sud pina in Hawai
    Mirecea Geoana a pierdut toate bătăliile in care a candidat la primărie la presedentie in propriul partid . Cea cistigata la partid nu de el a fost cistigata ci de aparatul imbatabil pe care Viorel Hrebengiuc îl gestiona
    Măcar una din aceste pierderi dacă poți sa o scoți de pe lista si tot este un cistig

    • @Tiberiu Tatulescu a scris pe 05/09/2022 la 06:37
      Sa incercam „sa punem lucrurile cap la cap” asta „ca sa nu ne mai chinuim” si „sa ne invartim in jurul cozii”.
      Voi cita niste surse si o informatie pe care o stiu din sistem ca sa spun asa.
      1.”Mircea Geoana s-a purtat ca un prostanac intre cele doua tururi de scrutin” 01.03.2005 21:21 adevarul
      Ion Iliescu l-a facut, ieri, „prostanac” pe Mircea Geoana in plina sedinta a grupului senatorial PSD. Spre stupoarea asistentei, la un moment dat, cand se discuta un subiect legat de situatia
      Ion Iliescu l-a facut, ieri, „prostanac” pe Mircea Geoana in plina sedinta a grupului senatorial PSD. Spre stupoarea asistentei, la un moment dat, cand se discuta un subiect legat de situatia parlamentara a PSD, Ion Iliescu a spus ca „Mircea Geoana s-a purtat ca un prostanac intre cele doua tururi de scrutin ale prezidentialelor, cand s-a dus prin tara si a spus ca UDMR va fi alaturi de PSD la guvernare”. Ion Iliescu a apreciat ca aceste afirmatii ale lui Mircea Geoana au dus la pierderea unui numar important de voturi in Transilvania, ceea ce, in final, a insemnat pierderea alegerilor prezidentiale de catre Adrian Nastase. Afirmatiile dure ale lui Iliescu la adresa lui Geoana par sa fi fost provocate de cererea pe care fostul ministru de Externe o facuse, cu cateva ore inainte, la sedinta Delegatiei Permanente. Geoana a solicitat ca Ion Iliescu si Adrian Nastase sa declare public pentru ce posturi intentioneaza sa candideze la viitorul congres.
      https: //adevarul. ro/politica/mircea-geoana-s-a-purtat-ca-un-prostanac-intre-861989.html
      2.Porumboiu personal poate să piardă, poate sa dispară, sunt lucruri fireşti, normale în orice colţ al lumii. Grav este că firmele, din 6.500 de angajaţi, nu ştiu dacă mai au vreo 300- 400. Toate firmele au intrat în insolvenţă şi îi întreb pe domnul şpăgar Daniel Constantin, aşa să scrieţi pentru că îmi asum ceea ce spun, şi pe domnul căpitan SIE Ponta îi încadrează dumnealor şi mai ales plătesc dumnealor salariile şi tot ce este de plătit la bugetul statului? Nu se va întâmpla asta. 12 aprilie 2019
      https: //evz. ro/ponta-capitan-sie-porumboiu-constantin.html
      3.alegeri prezidentiale turul 2 2009 basescu 5.277.068 geoana 5.206.747
      Vorbind despre „sistemul de fraudare și de furt” al PDL, social-democratul Victor Ponta a făcut o declarație controversată: „Știam că ne batem cu ei. Trebuia să câștigăm la zece procente ca să nu ne batem cu ei, dar nu am câștigat la zece, probabil am câștigat doar la trei-patru. Și atunci sistemul lor a fost mai bun.” Afirmația lui Ponta a fost interpretată de presă ca un act ratat privitor la fraudarea alegerilor.
      https: //ro .wikipedia. org/wiki/Alegeri_preziden%C8%9Biale_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia,_2009
      4.Scandalul a fost din ce imi amintesc cu sectiile din strainatate si se spunea ca la paris vota un om la 5 secunde parca.
      pai zic asa…cei care se ocupa de comunicatiile ambasadelor sunt cei din sie iar metoda de criptare este asta
      „In cryptography, the one-time pad (OTP) is an encryption technique that cannot be cracked, but requires the use of a single-use pre-shared key that is not smaller than the message being sent. In this technique, a plaintext is paired with a random secret key (also referred to as a one-time pad).”
      https: //en. wikipedia. org/wiki/One-time_pad
      Din cele enumerate rezulta ca iliescu il considera prostanac pe geoana deoarece nastase a pierdut alegerile prezidentiale din 2004,de asemenea un membru marcant psd spune ca ponta este capitan sie,basescu a castigat in 2009 la o diferenta de 60.000 voturi iar daca a existat o frauda la sectiile din strainatate pot fi intrebati cei de la sie.
      Sper ca am lamurit cateva aspecte cu surse/izvoare istorice verificabile.Oamenii astia oricum sunt „istorie”,pe dragnea nu l-am pomenit ca e putin ocupat acum cu niste scandaluri din ce am citit.
      Post Scriptum.
      in 2009 Decembrie…Eu eram in somaj de vreo 6 luni…venise criza…eram la munte cu Mama si am votat la sectia mobila din satul cheia comuna maneciu judetul prahova pentru turul 2 prezidentiale…Eu l-am votat pe basescu iar Mama pe geoana.
      Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
      Valentin-Ionut Constantinescu

      • Baza legală a alegerilor prezidențiale din 2009 este legea 370 din 2004
        Astfel la art 46 din lege este clarificată situația existenta la Paris
        Ulterior art 46. a fost modificat prin Lege 148/2019
        Art 46
        (1) La ora 21,00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea localului de vot.
        (2) Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot.
        (3) Doi membri desemnaţi de biroul electoral al secţiei de votare, din cadrul acestuia, verifică la ora 21,00 dacă în afara sediului secţiei de votare se află alegători care aşteaptă să îşi exercite dreptul de vot şi constată şi monitorizează ordinea în care aceştia au acces în localul de vot.
        (4) Alegătorii aflaţi în situaţiile prevăzute de alin. (2) şi (3) pot vota până cel mult la ora 23,59.
        Ora 23.59 la Paris este ora 0.59 la București
        Da la Paris ambasadorul facind uz de aceste prevederi legale a permis votarea tuturor celor prezenți
        Sigur ca impartind nr de votanți la 14 ore rezulta un vot la 5 minute in realitate s-a votat 17 ore
        In nici o discuție nu se ia in considerare nr cabinelor de vot și a ștampilelor
        In turul doi nu ai nevoie sa cauți candidatul in lista sunt doi ștampilarea durează citeva secunde
        Dacă luam in calcul situația din Berlin unde am fost prezent au fost 5 stampile de vot și cadența de întoarcere a ștampilei la masa comisiei era de maxim 2 minute avem deci la fiecare 2 minute 5 voturi exercitate 14 ore înseamnă 840 de minute împărțim la 2 și avem 420 de cicluri pe care le înmulțim cu 5 numărul de stampile și rezultata 2100 de votanți in realitate au fost cam 2430 ( dacă găsesc procesul verbal de atunci și am cum sa îl postez am sa o fac negreșit ) in secția in care am fost
        Pentru Paris întregul calcul trebuie făcut pentru 17 ore și trebuie știut și cite stampile de vot au fost și atunci cei 3100 de votanți nu au sa para o cifra exagerata
        Mai trebuie spus ca in anul 2009 in cadrul ambasadei la Berlin au fost organizate 2 sectii de vot și una la centrul cultural
        roman
        Dacă AEP face din nou posibila deschiderea paginii privind alegerile prezidențiale din 2009 o sa ne lămurim și mai bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *