Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

De ce am votat Dan Barna

De Dan Barna și USR nu mă leagă nimic.
Și totuși duminică, 10 noiembrie 2019, l-am votat pe Dan Barna.
De ce ?
Voi explica în cele ce urmează.

Joi seara, la emisiunea pe care o ține pe Realitatea Plus, Denis Rifai a făcut să se difuzeze cîteva secvențe din popasul electoral al Vioricăi Dăncilă într-o piață, pentru a lua roșii și a discuta cu zarzavagii. Cum candidata PSD era îmbrăcată în roșu, pe burtieră Denis Rifai a postat textul, vădit ironic:
Viorica Dăncilă în roșu la roșii.

Deni Rifai are un dinte (ar trebui să spun, dacă aș fi poet, un dințișor) împotriva femeii Viorica Dăncilă. Secvențele, burtiera și comentariile făcute în deschiderea dialogului cu subsemnatul se voiau ironizarea unui moment despre care nimeni nu putea spune că e altfel decît teatral.
Am fost de acord că momentul ținea de spectacolul electoral, de succesiunea de spectacole teatrale care e o campanie electorală.
Da, așa e, momentului îi lipsește autenticitatea, pentru că o gospodină, nu merge la piață, după roșii, însoțită de un alai de bărbați și femei. Numai că, întreb eu – am continuat polemizînd tocșoist cu Denis Rifai, Klaus Iohannis a fost cumva în această lună de campanie într-un asemenea turneu electoral? A dat el mîna cu un singur om simplu? A fost, doar la întîlniri cu activul de partid PNL, a citit discursuri scrise de alții. N-a fost la nici un interviu pe un post tv, nu neapărat la o confruntare cu ceilalți. N-a zis nimic în intervențiile sale de la întîlnirea cu activul despre mandatul de cinci ani, despre Proiectul său de țară. A ținut-o langa cu mărețele sale fapte de luptă împotriva PSD. De parcă țelul unui președinte al României se poate limita la intrigile împotriva unui partid.

Toți ceilalți candidați au fost în turnee electorale, au poposit în Piețe, în aglomerații, s-au întîlnit cu cetățenii, au participat la dezbateri.
Într-un cuvînt au cerut votul românilor.
Firește, astfel de acțiuni sunt electorale. Ele se înscriu după un secol de democrație europeană, în tradiția solidă a campaniilor electorale. Alegerile sunt momentul în care oamenii simpli trăiesc – chiar dacă uneori iluzoriu – satisfacția de a vedea pe politicieni făcîndu-le temenele ca să le obțină votul.
Singurul candidat care n-a respectat aceste datini democratice adevărate, care n-a respectat nici una dintre cerințele care țin de esența democrației, a fost Klaus Iohannis.

În tragedia lui Shakespeare, Coriolanus, Caius Martius, surpranumit Coriolanus, cuceritorul orașului Corioles, candidează la funcția de consul. Una dintre proceduri în asemenea împrejurări cerea ca pretendentul să-și arate Poporului rănile dobîndite în război. Coriolan refuză asta, și nu din pudoare, ci din trufie. El disprețuiește Plebea pe care o consideră nedemnă de a fi rugată de El să-i dea votul. Să se coboare el pînă la a face pe plac Plebei?! Ca urmare a acestui refuz, Coriolanus pierde postul și ajunge să fie exilat. Chiar dacă nu toți l-au citit pe Shakespeare, președinții postdecembriști la Președinție de la Ion Iliescu pînă la Traian Băsescu s-au supus procedurilor de cucerire a electoratului, indiferent că le plăcea sau nu.
Singurul candidat post decembrist la Președinție care a refuzat să îndeplinească această minimă condiție pentru obținerea votului a fost Klaus Iohannis.
Nu s-a temut că va păți precum Coriolanus?
Nu, nu s-a temut.
Pentru că a refuzat disprețuitor să facă pe plac Poporului, Coriolanus a pierdut. Și toți cei care în istorie i-au urmat exemplu au pierdut. Klaus Iohannis nu s-a temut pentru că, spre deosebire de Coriolanus, de politicienii din democrațiile moderne, el are la dispoziție Camarila cu epoleți. Și generalii din instituțiile de forță l-au încredințat că nu va trebui să se coboare pînă la nivelul Plebei.
Va cîștiga primul tur și fără să facă nimic.
Păstrîndu-se acolo Sus, vorba poetului, Nemuritor și Rece.
Aceasta a fost una dintre misiunile asumate de Generali în cadrul Operațiunii Să-l facem președinte în timp ce doarme.
A doua misiune asumată de generali a fost Asigurarea unei victorii emblematice, o victorie istorică, revoluționară, cu care să se poată făli pe 24 noiembrie seara, după al doilea tur, cîștigat, potrivit Planului Cu peste 80%.

Repet ceea ce am mai spus și am mai scris:
Pentru Klaus Iohannis s-a pus în mișcare o mașinărie de încălcare a Constituției și stîlcire a democrației nu ca să cîștige alegerile (asta e de la sine înțeles), ci ca să le cîștige într-un mod istoric, răsunător, publicitat apoi propagandistic de Cartelul de Presă Pro-Iohannis despre Revoluție.
Am arătat în numerele anterioare că pentru îndeplinirea acestor comandamente aproape imposibile, Generalii au pus la cale o întreagă Mineriadă.
Nu mai trec în revistă gravele încălcări ale democrației presupuse de această Mineriadă.

Cel mai grav efect, cu consecințe incalculabile pe termen lung, a fost și este instaurarea convingerii că n-are nici un rost să mai mergi la vot. Ca și pe vremea lui Nicolae Ceaușescu s-a dezvoltat credința că prezidențialele din 2019 nu sunt o întrecere, o bătălie între candidați, ci un spectacol de sunet și lumini Cum a cîștigat Klaus Iohannis în chip istoric, unic în postdecembrism, un al doilea mandat. Nu un moment al democrației, ci un moment anume pus la cale pentru ca unul din candidați –președintele în exercițiu – să cîștige ca nimeni altul. Să cîștige astfel încît după al doilea tur să se poată făli drept Cel care a învins comunismul în România la 30 de ani de la decembrie 1989.
Potrivit acestui scenariu, alegerile din 2019 nu mai sunt alegeri pur și simplu.
Sunt Revoluție.
Avîndul drept Ghilgameș pe El Însuși, pe Klaus Iohannis.
Pentru aceasta, s-a angajat un uriaș efort nu numai ca Klaus Iohannis să cîștige cu peste 40% primul tur, dar și ca, în al doilea , să intre Viorica Dăncilă.
Pentru a se putea mîndri drept Cel care a pus capăt comunismului în România, Cel care a scos din Istorie Ciuma Roșie, evident, Klaus Iohannis, are nevoie ca Viorica Dăncilă să intre în turul al doilea.

Ziceam la un moment dat că nu m-am decis cu cine să votez.
Știu sigur că nu voi vota cu Klaus Iohannis sau Viorica Dăncilă. Aș fi putut să votez cu Cătălin Ivan, cu Viorel Cataramă, cu Mircea Diaconu, cu Ioana Bruynseels, cu Kelemen Hunor, cu Theodor Paleologu. Am avut cu fiecare dintre aceștia, la emisiunea Gîndurile lui Cristoiu, dialoguri încîntătoare.
Numai că nici unul dintre aceștia nu mi s-a părut a avea șanse să intre în turul al doilea.
Și cum, mai ales, după vîlvătaia din Diaspora, Dan Barna mi s-a părut a avea șanse să intre în turul al doilea l-am votat pe Dan Barna.

De Dan Barna și de USR nu mă leagă nimic.
Evident, în afara de pledoaria pentru un alt fel de politică.
Și totuși de ce l-am votat pe Dan Barna?

 1. A fost în campania pentru primul tur victima unei succesiuni de diversiuni care au făcut din el cel mai atacat candidat. În chip violent, primitiv, fără pic de subtilitate. Generalii au dat în el cu bocancii, nici măcar cu pantofii. Totul pentru a-l coborî în sondaje și mai ales pentru ca voturile sale dinspre Dreapta să-l îngrașe electoral pe Klaus Iohannis. Așa ceva n-am întîlnit în toată perioada postdecembristă.
 2. Nu știu cum se va comporta Dan Barna dacă va intra în turul al doilea. S-ar putea să dezamăgească prin evitarea atacurilor directe la Klaus Iohannis.

Indiferent de ce va face, și dacă îi va înălța ode lui Klaus Iohannis, intrînd în turul al doilea, Dan Barna va face să fie evitate două posibile coșmaruri între cele două tururi:

 • a) Concentrarea întregii campanii pe lupta cu PSD. Cu o Viorica Dăncilă în turul al doilea, nu se va discuta o clipă despre funcția de președinte, despre proiectele de țară, ci despre cît de rău e PSD. Klaus Iohannis se va făli în fața activului cu postura sa de Luptător care a dat jos PSD de la Guvernare. Membrii Guvernului, în frunte cu Ludovic Orban, se vor întrece să facă plîngeri la DNA membrilor Guvernului Dăncilă, Cartelul de presă Pro-Iohannis nu va conteni cu dezvăluirile despre cum a furat PSD în cei trei ani. Ce va spune Viorica Dăncilă, ce va spune PSD nu se va auzi și mai ales nu va fi luat în seamă. Firește, Viorica Dăncilă va face multe acuzații la adresa lui Klaus Iohannis. Venind de la reprezentanta unui partid diabolizat, acuzațiile corecte nu vor avea nici un impact asupra lui Klaus Iohannis. Ca și în 2014, Klaus Iohannis va deveni președinte fără a răspunde la vreo întrebare, fără a da socoteală opiniei publice, fără a fi atins de vreun strop. Democrația românească are nevoie însă de o altă atmosferă între două tururi. Venirea lui Dan Barna în turul al doilea o poate asigura.
 • b) Cîștigarea celui de-al doilea tur de către Klaus Iohannis fără să facă nimic. Cred că nu se va duce nici măcar la o singură confruntare cu Viorica Dăncilă.
  Altfel ar sta lucrurile – mi-am spus – dacă în al doilea tur ar fi Dan Barna.
  Klaus Iohannis, de exemplu, nu va mai putea sărbători Victoria sa asupra comunismului după 30 de ani de la Căderea Comunismului. Va sărbători cel mult obținerea (cu greu!) a unui al doilea mandat.

Nu cred că în turul al doilea Dan Barna îl va învinge pe Klaus Iohannis.
Nu de asta l-am votat eu pe Dan Barna.
L-am votat convins că numai o confruntare a lui Klaus Iohannis cu altcineva decît Viorica Dăncilă ar putea reabilita, fie și doar două săptămîni, democrația în România, alungată înaintea primului tur de Mineriada Generalilor.

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

63 comentarii pentru articolul „De ce am votat Dan Barna”

 • La gândul de Breaking news nu comentează nimeni ?

 • Aș vrea să știu, domnule Ion Cristoiu// cum comentați fotografia postată în apropierea alegerilo /d lui Ludovic Orban ținând pe umăr o maimuță //?/ nu era una de pluș, părea chiar vie… / Înțeleg că Ludovic Orban/ are o fire artistică…/dar asemena postări sunt interpretabile// Faceți un exercițiu de imaginație…/

 • Pentru dl Cristoiu si pentru cei care inca mai au in minte SOFTUL STS, uite ca BEC a incarcat PV-urile cu rezultatele la vot, pe sectii. Ca sa vedeti cat de simplu este sa verificam corectitudinea calculelor finale.

  Dati click pe link: https://prezenta.bec.ro/prezidentiale10112019/romania-pv-temp

  • Asta spuneam și eu, într-o postare de ieri, că tabletele pot fi folosite și la numărătoare, și la centralizarea proceselor verbale!

   • Nu, la centralizarea proceselor verbale tabletele nu pot fi folosite. Doar la numararea votantilor si la stabilirea rezultatelor provizorii ale votului. rezultatele oficiale se stabilesc doar pe baza PV-urilor predate in format fizic

 • Emile, de-ai gândi un pic,
  Ai vedea că ești prea „mic”
  Și de-asta nu-nțelegi nimic!
  Si, fiindcă … tot ai întrebat,
  Îți spun că nu sunt Cernat!
  Așa că poți fii liniștit,
  Și, nu te-opri din „gândit”!

 • Eu am a-i lansa dlui Cristoiu o provocare personală, poate chiar pentru o postare pe blog. Îl rog să imagineze un răspuns la întrebarea; CUM SE FACE CĂ MIE, CARE, PRIN ISTORIA PERSONALĂ, SOCIALĂ ŞI INTELECTUALĂ, PRIN CUNOŞTINŢELE, VIZIUNEA ŞI AFINITĂŢILE TEORETICE, IDEOLOGICE ŞI DOCTRINARE, SUNT OM DE STÂNGA, PSD-UL NU-MI DĂ NICIODATĂ DIN 1990 ÎNCOACE ŞANSA DE A-L VOTA?

 • Zmaule, fii calm, te asigur eu ca George nu-i Cernat! Diferenta dintre un mahalagiu (Cernat) si un om cu bun-simt (George) este evidenta! 🙂

 • La cat ulei au impartit pedelistii prostimii, nu e de mirare ca 40% dintre votantii politukului 7 case (6 furate si una de la PSD deocamdata) nu au liceul …
  (cu ueiul au gasit un copil care sa faca asta, sa nu plateasca ei)-vezi cazul Bechet.
  Iar la diasforezi am auzit ca spaga pe vot pdl e 100 euro, mai ieftin decat data trecuta, cand au transportat zilieri care sa stea la rand si sa zbiere…
  Si pentru cei care comenteaza a 7-a casa: da, de la PSD, pentru ca PSD l-a mentinut in functie pana la incheierea mandatului, desi sunt evidente actiunile lui antiromanesti, in loc sa-l suspende cu prima ocazie.
  Mai am o fantezie: Barna maine arestat dupa model Dragnea iar Dancila poimaine sa se retraga din cursa 🙂

 • @Emil Zmau
  Rău îmi pare, că te-ai supărat,
  Dar, ceva nu prea am înțeles!
  De ce, pe contrasens ai alergat,
  Oare, chiar n-ai avut … de-ales?
  Tare mă tem, că tu ai „alergat”,
  Ca să-l „găsești”, pe Nick Cernat!

 • Domnul Cristoiu are dreptate. Barna l-ar fi pus in mare incurcatura pe KWJ. Pana acum campania „de Dreapta” in Romania s-a limitat la antipesedism: „PSD-ul e naspa, votati-ma pe mine!”. Pana acum politicieni incompetenti si lipsiti program si-au construit carierele doar pe antipesedism, deseori bazat pe demonizarea unor largi categorii sociale si profesionale sau a unor ideologii politice demult apuse in Romania.
  Ori dl Barna nu este nici „Ciuma Rosie”, nici pensionar, nici taran, nici „mitic” sau „sudist”, ci tot un intelectual „superior”. Cum ar fi procedat atunci campania „de Dreapta” a lui KWJ?
  O sa avem aceeasi ciorba reincalizta din 2004 incoace cu aceleasi sperietori: comunism, ciuma rosie, asistatii sociali cei rai… KJW va castiga conforatbil.
  KWJ spune ca vrea sa desfiinteze PSD.
  Esistenta PSD-ul ca sperietoare ii convnive de minune lui si „Dreptei” din Romania.

  • Daca este ‘intelect superior’ de ce si a cladit campania pe negativ si el, adica antisistem? CHIAR si cand s a compromis, cand ‘sunt nou deci nepatat deci fbun politic’ n a mai tinut. Trebuia sa schimbe placa dar deh … nu e cine, securistii sunt mono-toni si sterili, pe langa obraz gros specific.

  • Vasile Pop
   Excelenta postare. 100% corect.

 • Ma bucur ca Paleologu i-a surclasat pe unii care pareau ca au sanse mai mari decât el. Sunt trista nu toti cei care l-au apreciat au iesit la vot.
  😆 :mrgreen:

 • Dle Cristoiu, in ultima vreme ati dat-o in bara cu pronosticurile. Era destul de clar ca Barna vine in cap, pe de o parte penrtu ca activitatea acestui partid de gica contra nu exista, iar pe de alta din cauza destainurilor din presa, chiar in campania electorala (absolut intamplator, desigur).
  Nu cred ca in turul II Dl. Johannis va realiza un scor de 80%.
  In alta ordine de idei, sunt mirat ca, desi va pretindeti „ultimul comunist”, ati preferat sa votati cu reprezentantul unui partid securist. Oricum, partidul lui Barna si-a atins limita de competenta, asa ca pentru viitor trebuie sa va schimbati orientarea.

 • Frunzuliță măr rotat
  și Emil a fost blocat?
  Sau, săracu-o fi plecat
  că să-l caute pe Cernat?
  Tot sunt pus pe întrebat:
  oare s-or fi supărat ?
  Iar, de s-a- ntamplat așa,
  Cred că „greu le va trecea”!

 • Daca priviti coloana b2 de la https://prezenta.bec.ro/prezidentiale10112019/romania-pv-part
  … aceasta arata acum ca 1milion 25mii de cetateni au votat pe listele suplimentare (17 600 sectii de vot numarate din 18 748 sectii in tara.)

  1. Cum se poate ca la 8 milioane care se prezinta pe liste permanente, sa apara 1 milion de cetateni care nu se prezinta la sectiile la care sunt arondati…. Nu pot fi cu totii puscariasi, sau turisti sau recruti in armata!

  In plus de asta, pe cei de pe „suplimentare” se pare ca nu-i verifica daca au votat si in alta parte! Acesti 1 milion de cetateni ar fi putut vota multiplu. (Exact diferenta dintre iohannis si Ponta la alegerile anterioare.)

  2. Din cate imi amintesc, orice banca din Romania iti poate verifica datele de pe buletin, de ce nu s-ar putea in timp real verifica daca un buletin de identitate a fost folosit multiplu in aceeasi zi, pe mai multe liste suplimentare?! Miroase a masa de manevra aici.

 • 1. Turul doi ar fi fost cu adevarat anost, Barna cu dosar la dna cu marsavii cat casa, si cu fonduri ue si cu handicapati, si nevasta si sora, si colegi si consilieri – sitting duck pentru cvasi monosilabicul werner.
  Tamp tamp dar cu un ranjet acid si irezistibil. Barna e la fel de sters, tineti minte CEVA din programul lui? Povestea cu eu sunt nou deci fbun nu mai tine dupa dosar. Si asta e tot la usr, axioma teorema demonstratie. Sunt securisti DECI sterili.

  2. Un tur doi intre doua lepre securiste. Santajabili, altfel nu erau prezidentiabili. Cel mai slab barna, ca e nou si necunoscut pt generali, deci vulnerabil. S ar fi riscat un razboi intern sri sie cu franta vs germania pandant? Barna amenintat profetic ordinar de putoiul bogdan, si pus la zid apoi – ‘iohannis nu uita’ vs un werner care isi permite megatunul cu retrocedarile FDG – vedem toata diferenta intre cei doi in greutate.

  3. Mai avem megacrima colectiv. Mai bine ca werner tampul imprudent pe care l ia gura pe dinainte uneori sa fie colea aproape. Daca barna nu e destul de anost incat sa nu puna probleme in turul doi poate o chemam pe nevasta sa la o declaratie, ca tot e bagata in dosare.

  Trei argumente ca n ar fi fost spectacolul asteptat de Cristoiu. Ca de caractere n avem ce vorbi, nu l impresioneaza cele 4 milioane din contractele lui barna – de departe cel mai lacom candidat. Nici ferocitatea bolsevica a partidului.
  De altfel Cristoiu pare intotdeauna fascinat de meschine intrigi si tehnici securiste, parca e infectat de ‘efectul spectacol’ de care vorbea Debord. Nu l am auzit vreodata sa incerce sa deceleze care ar fi totusi interesul Romaniei.

  • Îți voi adresa o întrebare, la începutul raspunsului :
   Nu crezi că alta ar fi fost „imaginea” acestor alegeri, si-așa anoste, dacă herr generalen ar fi organizat un scenariu mai DEMOCRATIC, de genul TU CÂȘTIGI ÎN TURU-NTÂI, EU CÂȘTIG ÎN TURU’ DOI?
   Pen’că, dacă tot se miza pe JOCURILE FĂCUTE (sau TĂCUTE???) DINAINTE, se putea realiza acest lucru foarte ușor, ba era întreținut chiar și un anumit SUSPENSE!
   Și, probabil Pahonțu, dacă nu cumva și Hellvig, oricum vor fi schimbați!
   Și-acum mai vine o întrebare :
   DE CE OARE N-AU AVUT CURAJUL SĂ PROCEDEZE AȘA?
   ORICUM, N-AR FI FOST SINGURUL CAZ!!!

   • Pe cine mai intereseaza imaginea? CUI sa i o arati? Rusiei si Chinei? Astea sunt tari moderne – chiar daca autoritare, au realizat controlul civil asupra institutiilor de forta, cheia sistemului politic modern.
    Nu la fel stau lucrurile cu ‘partenerii’ strategici, care NU au nevoie de nici o imagine si avand un profund dispret pentru sistemul democratic la periferii.
    Avem un deepstate deja puternic pe vremea lui eisenhower si care efectiv nu l lasa pe trump sa guverneze in sua, model aplicat si la noi. Avem ‘lovituri de imagine’ gen inventarea lui macron, intr o franta neomarxista. Iar in germania … well, trupe de ocupatie si cia la greu. Peste tot la msm control total.
    Pe langa faptul ca imaginea nu conteaza, e greu sa falsifici voturile f mult, de genul ‘turul unu te las apoi castig eu’.
    De ce i ar schimba pe cei doi? Au fost fideli si sunt si santajabili.

    • Dar la alegerile din 2009, respectiv 2014, n-a fost ceva asemănător cu scenariul „visat” de mine?
     Că doar n-or fi fost „pe bune”!

     • Psd ul era monolit, sub tutela securista cu marionete ascultatoare ca leaderi. (Doar grupuldelacluj era mai obraznic). Nu au contestat nimic, de altfel nici la Nastase in 2004.
      Nu exista nici usr, care sa creeze vartejuri, mai bine zis ideologia ‘penalii’ si ‘cei vechi out’ – inventii cia recente ( reactivate mai bine, ca era ceva de genul in 96). Si ‘psd sa dispara’ – adica orice teorie nationala in politica.
      Deci nu ma mir ca frontul antipsd, ca dreapta nu e (e fake-dreapta) ia acum atata. Si nu ma mir ca lua psd ul atata in primul tur anterior.
      In turul 2 au fost ajustari, scenariu aplicat si la bush gore de pilda. Knowhow ul ajustarilor e cia.
      Acum insa exista un nucleu taliban in psd – olguta, codrin, valcu, se zice ca in spate e vicele georgescu bnr. Greu de santajat deci greu de falsificat alegeri.
      Mai ramane insa oricand demantelarea publica si puscaria .

     • Dealtfel conservele baroni psd au facut antijoc, olt, vrancea etc
      Aseara nici un greu nu era langa dancila, ai remarcat?
      Daca s ar mobiliza real infrastructura psd dancila ar avea sanse! Voturile diaconu sunt psdalde, si jumate din barna sa stea acasa.

 • Surpriza ar fi fost daca Maestrul ne-ar fi spus ca a votat cu „duamna Veorica”. Astept cu mult interes gandul din 24 Nov in care Maestrul ne va destainui motivul pentru care a votat cu Iohannis in turul 2 😉
  P.S. Eu am votat cu Dancila…obviously.

 • Felicitari

 • Nu de altceva, dar acum fo 3 zile te dadeai Fecioara Maria…Ca, ¨de unde stiu eu ca votezi cu Barna?¨
  Ete ca stiam destul de bine!!!.. pentru ca ai profilul perfect de descreierat USR/neo KGB! 😀

  • Intamplator tineam cu tine… in fata Veoricai

   • Ete ca esti foarte inteligent, pentru ca ai stiut cu cine votez eu, dupa ce o primavara întreaga am sustinut alianta USR-PLUS si pe Ciolos? Grea deductie ai reusit sa faci, felicitari!

   • Zi, ba, ca ai început sa mi te adresezi din nou în mod decent si „vesel” , asa cum pretindeai ieri, dându-te pur în fata Adei! Descreierat esti tu, magarule!

    • N-am zis decent..am zis capac. 😀
     Nu stiu ce minte bolnava oi avea tu, dar pe mine nu ma intereseaza sa impresionez o fata/femeie pe care n-am vazut-o si n-o s-o vad niciodata.
     A, ba stiu ce minte bolnava, ai demonstrat ieri cu fanteziile tale sexuale deviante.

     • Plimba ursu, ca iar esti pus pe scandal! „Fantezii sexuale deviante” a avut ma-ta când te-a conceput pe tine, ca de-aia ai ajuns un „deviat”!

     • E limpede, esti un porc ordinar…

     • Când sunt provocat de un porc, îi raspund pe limba lui.

     • Nu te-a intrebat nimeni ce limbi straine vorbesti, am zis doar ca ESTI un porc ordinar… 🙂

 • Bazdaganie, esti bine??? 😀

 • Ai avut rabdare 30 de ani de la un punct CRITIC, poti sa te astepti la inca cel putin 30 de ani…Dar nu garantez nimic! 😀

 • Imi pare rau D-le Cristoiu, dar am ales gresit, CAT CREDTI CA MAI DUREAZA PANA LA ADEVARATA REVOLUTIE IN ROMANIA?

 • Nu „bat” deloc exit-poll -ul Curs–Avangarde cu cel al Socioplolului, dar asta-i altă problemă!
  In diaspora încă se votează, așa că sa nu va mire dacă, în seara asta ne culcăm cu un candidat, iar mâine dimineață ne trezim cu altul, pe locul doi!
  Sasu’ a avut un discurs de mahala, spunând că scopul românilor (lui) este să se unească împotriva PSD-ului, pe care vrea să-l DESFIINȚEZE!
  Acum se pune problema daca s-a referit la dizolvarea ca partid, sau la desființarea din punct de vedere … „electoral”?!?

 • Acum am vazut rezultatele. Planul merge impecabil inainte.
  Era pe vremuri un banc. Pe o vreme cainoasa, linga o statie ITB, opreste unul cu Trabantul si-i intreaba pe aia zgribuliti si murati bine: care mai stii ma bancuri cu Trabantul?
  Eu va intreb: care mai stii ma bancuri cu votatul?

 • Domnule Cristoiu, puteati s-o alegeti si pe Merkel, rezultatul e deja stabilit. Indiferent cine va fi competitorul lui KWI din turul doi, El ne va face capu’ mare ca ce luptator anticomunist este. Credeam ca dupa ce ati vazut mascaradele de alegeri Basescu 2 , KWI 1 si europarlamentarele de anul acesta, v-ati lecuit de povestea vanatoreasca a democratiei, recte a votului. Votul nu mai e corect nici macar in occident, singurul accident a fost alegerea lui Trump. Dar baietii cu foarte multi bani care invart toate fripturile pe gratarul planetei nu vor mai permite asemenea accidente. Deci, stati relaxati, KWI va castiga cu 90% din numarul total de alegatori (ca sa fie treaba treaba si ca sa priceapa toata lumea ca nu e de joaca)!

  • Deci a iesit varianta cea mai previzibila, nicio vanzoleala..
   Aici te-as fi contrazis: baietii nu au de ce sa sa se complice ca sa dea aparenta liberului arbitru. Populimea e amorfa, inghite orice!
   Daca era alta varianta decat Krauss+ Veo, sigur nu era venita de la ei..

   • Atacarea lui Barna vroia sa arate ca, vezi Doamne, planul cu KWI e in pericol si sa-i dam lui Barna la gioale. S-a creat o mica tensiune in guvizi. Totul era in scenariu, drept dovada ca nimeni nu il mai deranjeaza pe usrist nici macar cu o floare. Se vede ca planul e venit de la niste bajeti de afara, aici doar se filmeaza cu caii nostri.

 • In opinia mea, exit-poll-urile sunt facute de Securistii noi (sub toate formele lor). Se incearca martelarea(fasonarea) realitatii prezente in cutiile cu voturi pe hartie, asa incat sa se potriveasca cu falsitatea exit-poll.

  As dori ca:
  -urnele sa fie din plastic incasant transparent si sa aiba lacat care se poate deschide doar cu un numar de chei actionate simultan;
  -voturile pe hartie, dupa ce sunt numarate si validate, sa fie ordonate in dosare incopciate, care sa fie depozitate in urne la finalul numaratorii;
  -as dori ca toate urnele cu voturile pe hartie sa fie disponibile oricarui cetatean vrea sa le numere, dupa alegeri.

 • La exit poll-ul de la ora 21, Viorica Vasilica va avea un uşor avantaj. Mâine dimineaţă, Vasilica va trăi un moment de tip „Mihaela, dragostea mea” şi se va trezi depăşită de hipsteraşul golănaş.

  Securiştii lui Barna stăpânesc mai bine şi diaspora, şi online-ul decât securiştii lui Vernăr, care n-o să reuşească să i-l pună pe tavă pe singurul adversar pe care ar fi putut aă-l învingă în turul 2.

 • Cred că Iohannis și-a ales singur chiar și „competitorul” cu care va concura in turul doi! De acord?

  • Asa e, altcineva i-ar fi pus reale probleme. Asa toate indicatoarele din turul 2 arata spre El Presidente. Stima noastra si mandria!

 • Dan Barna a fost atacat pe nedrept? asta chiar e o știre 😉

  • bine, si Iohanes a fost atacat tot pe nedrept, cu casele alea șase. Tot generalii au fost. Nu aceiasi …dar mai știi? 😉

 • La nimeni nu-i ca la noi,
  Votăm pentru … locu’ doi!
  Iete-a-naibii șmecherie,
  Căz doar locu-ntâi se știe!

  • Denis Rifai, o analfabetă rezist. maestre Cristoiu, ocupați-vă și de jurnaliști, nu doar de majorete tembele formate la școala de escroci a lu Gușe

   • Ion Cristoiu s-a reprofilat. Ii plac”fătucile” liber-schimbiste imbecile și patronii securisti care le învârt cheița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *