Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De ce n-are la noi putere presa? Pentru că n-avem opinie publică

Editorialul „Pentru mai multă claritate”, semnat de Nae Ionescu în „Cuvîntul” din 16 noiembrie 1929, dă curs unei exasperări:

„Meseria de gazetar – mai ales independent – nu e din cele mai ușoare. Lumea e învățată să te încadreze: al cui ești – sau, vorba lui Caragiale – cu cine votezi? Că nu ești al nimănui, decît al lui Dumnezeu și al conștiinței tale, asta nu poate înțelege nimeni. Îți concede, dacă vrei, că ai putea fi al tău însuți: adică lucrînd în interesul tău propriu. Dar al conștiinței tale, adică lucrînd pentru sfînta dreptate, cu frică de Dumnezeu și cu dragoste dezinteresată pentru treburile publice – asta, o dată cu capul, nu!

Ești cu guvernul? Atunci de ce scrii articole de critică – uneori chiar foarte aspre – împotriva lui? Ești adversar al guvernului? Atunci de ce-l aperi împotriva adversarilor și îl sprijini mai ales la strîmtoare? Ce politică face gazeta asta a dvs. că eu nu mai înțeleg nimic, îmi scrie întrebîndu-mă un cititor credincios al foii noastre!”

E o exasperare pe care ar putea-o iscăli toți jurnaliștii independenți de azi, hărțuiți și ei de întrebarea-somație: Cu cine ești? Tot într-un articol al lui Nae Ionescu, tipărit în „Cuvîntul” din 9 iulie 1931, se regăsește țelul de profunzime al scrisului ca trudă cotidiană:

„Căci acesta e blestemul nostru, al gazetarilor în politica românească; să lămurim lucruri elementare – adică să pledăm evidența”.

Jurnaliști și cititori se întreabă de ce nu sunt eficiente muștruluielile presei? De ce politicienii, demnitarii îndeosebi, își văd mai departe de găinăriile lor, și după ce presa îi surprinde în coteț. De ce nu demisionează cutare ministru mai mînjit cu afaceri necurate decît un vilegiaturist cu nămolul de la Techirghiol? Nae Ionescu a găsit răspunsul cu mult înaintea noastră. N-avem o opinie publică suficient de aspră pentru a-l obliga pe cel prins cu mîța-n sac să demisioneze:

„În alte părți, unde există opinie publică și unde această opinie publică aplică sancțiuni, o asemenea socoteală e superfluă. La noi însă nu. Pentru că la noi nu există nici selecție, nici sancțiuni. Se face, de pildă, de la război încoace, mereu politică. Și încă proastă. A plătit cineva cu «situația» lui politică greșelile pe care le-a făcut? Nu. A dispărut vreun om politic din circulație de pe urma acestor greșeli? Nu. (…) Atunci? – Atunci, într-adevăr, opinia publică nu judecă, nu condamnă, nu selectează, ci se comportă pasiv, înregistrînd numai”. (Cumințenie și rugină”, „Cuvîntul” din 7 noiembrie 1931)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

40 comentarii pentru articolul „De ce n-are la noi putere presa? Pentru că n-avem opinie publică”

  • Domnule Cristoiu, vorbeati pe la inceputul ~operatiunii militare speciale~ de ~ maschirovka~Doua obsevatii. 1 Se pare ca si ucrainienii au mostenit aceasta abilitate. S au facut ca ataca in sud si au atacat in est. 2. Acu ce maskirovka mai e la rusi cand trupele asa zis ucrainene au avansat 50 de km in 3 zile?! Cum o mai maskirovati pe asta?! asta e deja blitzkrieg! fara indoiala trupele asa zis ucrainiene vor invinge. faza e …UNDE SE VOR OPRI??! doar la teritoriul ucrainian fara Crimeea?! ma indoiesc. Dar daca vor continua?! ca tot ziceati dvs ca intr un razboi clasic unii ajung in capitala adversa si adversarul capituleaza. daca Imperiul American va face asta prin intermediul asa zisei Ucraina?! ce va face Rusia daca trupele asa zis ucrainiene trec granita?! si nu le pot opri?! ataca cu arme nucleare un stat non nuclear?! poate vi se pare fantezist , dar nu e . implicarea Imperiului abea acu incepe sa se vada. acu e doar incalzirea. urmeaza trecerea la economia de razboi in West, urmeaza suprasaturarea armatei asa zis ucrainiene cu arme din ce in ce mai sofisticate. urmeaza avioane drone, rachete…… Daca Imperiul American ajunge prin intermediul Ucrainei in Moscova?! pana la urma sa nu fim naivi. acolo nu lupta doar ucrainieni. lupa trupe speciale si mercenari occidentali , strategiile militare le fac comandantii occidentali, toti satelitii si toate mijloacele de razboi electronic occidentale sunt angrenate in Ucraina. Asta e razboiul Domnule Cristoiu! Si Rusia il pierde!

  • Problema asta cu opinia publică e de mult poveste la noi ,pe plaiurile mioritice ,începând chiar cu Balada „Miorița „! I-a pedepsit cineva pe cei doi bani care au plănuit să își omoare tovarășul de breaslă ,pentru că a muncit mai mult pentru bunăstarea lui ? NU ! Din păcate și cei ce ne conduc azi sunt precum bacii ucigași din Miorița ! Ei nu vor niciodată să își vadă propriile greșeli -poate și pentru că noi ke-am tolerat mereu și mereu greșelile și aroganța și au crezut că pot fi votați la infinit – doar că ce doi baci au omorât un singur om și nu au ucis visurile și speranțele a milioane de oameni ! Un editorial de excepție suoerb,Maestre, pentru care vă mujtumim din tot sufletul !

  • Pentru ca am avut si avem prea multa presa.
    (Despre cat o fi sau o fi fost de independenta nu am nici o parere).
    La atat de multa cum e, opiniile sunt divergente cum e si normal, cantitativ e cam egalitate, fiecare are incredere in cine crede de cuvinta, asa ca pana la urma are „putere”.

    • cuviinta se insamanteaza, iar mai apoi se nasc oamenii cu masura deja insamantata.

      care se vor oglindi, spre ex in presa, in cine cred ei de cuviinta

      stiind asta, antiinteleptii insamanteaza

      • am scris „cuvinta” in loc de „cuviinta”. ce prost sunt. hi hi :)))) nu meritam nici o replica :)))

    • ‘opiniile sunt divergente cum e si normal, cantitativ e cam egalitate, fiecare are incredere in cine crede de cuvinta’

      asta inseamna sa nu faci nimic:), sa faci pace inseamna sa insamantezi cuviinta Bunului-Simt.
      dupa care ‘nu mai intervi’, ca ar insemna sa actionezi, deci…fiecare sa aiba incredere in cine crede de cuviinta, insa mai inainte s a insamantat cuviinta Bunului-Simt si, mai nou, si cealalta

  • Cutia Pandorei a fost inchisa si deschisa de mai multe natii in istoria omenirii,ma rezum acum la ce au scos din ea americanii ,Litle Boy de acum este sub forma unui pachet :tiparire de bani,covid,inflatie,penurie energetica,razboi,tap ispasitor.
    Acum avem confirmarea ca pandemia a fost creata si raspandita cu un scop anume,acela de a putea spala,in intraga lume trilioanele de dolari tipariti
    din 2020 incoace,in pandemie curgeau banii la populatie,la horeca,la firme ,la aviatie ,nimanui nu-i pasa de unde vin banii,de la UE se zicea,i da UE,dar UE de unde avea acesti bani daca nu a tiparit, banii nu erau cuprinsi in bugetul din 2019 alocat pentru 2020 ,toata aceasta tiparire a generat
    inflatie galopanta mondiala,acuma pentru a potenta si mai mult acesta inflatie a trebuit inlocuita sursa de energie ieftina a Europei,cu una mai scumpa si pentru acesta au fost regizate din timp toate elementele care nu au dat nici o iesire Rusiei din calea spre razboi,asa au si tapul ispasitor= Putin ,din cauza lui se intampla toate aceste nenorociri.
    Toate aceste au fost gandite pentru a asigura si consolida suprematia mondiala a dolarului si prin el a Americii,slabirea euro,lira ,suprematie care era in declin.
    Imi imaginez cum arata mintile diabolice ,putin spus care au facut acest plan,poate sunt oameni din lumea finantelor americane,poarta barbi,tichii,pe altii poate nu -i vede nimeni sunt dinastii Rockefelleri,Rotschild,ei s-au imbogatit din toate acestea.
    Ei si unde este opinia publica vis a vis de toate acestea?!mai conteaza?

    • @
      spuneti …”pandemia”

      pai e numai si numai cu pandemii, macar de tot atatea feluri cite sisteme sociale sint, pentru ca tinta e innoirea din temelii a sistemelor sociale. deci e ‘vremea pandemiilor’.

      la un moment dat se va manifesta si pandemia de efecte ale deciziilor politicienilor-oameni, caz in care sistemul politic actual va suferi o metamorfoza, el uramnd a fi populat cu politicieni inteligente-artiiciale.

      prin urmare politicienii-oameni sint cam la inceputul pandemiei care la inunda sistemul politic, insa ‘inundatul’ nu va dura mult, totusi… suficient pentru ca ‘opinia publica’ sa doreasca sa i inlocuiasca cu unii artificiali, cu tot dragul. deci mai au de facut o multime de boacane in citiva ani, io pe oriunde am luat o cu Logica mi a rezultat ca 2025…2026 e un punct de inflexiune, o Lume moare, o Alta Lume se naste.
      @
      „mintile”…
      sint ale unor Antiintelepti, acestea, in modul, aratand fix cum arata cel ale Inteleptilor.
      deci sint minti desavarsite, la limita…
      nu i de colea sa generezi pandemii care au ca impuls nonactiuni, fie ele si relative…
      spre ex in fata unui razboi s-a nascut pandemia de efecte! ale sanctiunilor definite ca urmare a razboiului. deci nu ‘razboiul’ e la originea pandemiei, ci ‘efectele sanctiunilor’, care au fost definite plenar disproportionat, asemenea reactiunilor manifestate impotriva virusului, care au fost si ele plenar disproportionate, ‘diferenta’ punindu i se in carca ‘sistemelor sociale’ care au reactionat disproportionat

      deci ‘mintile’ sint Antiintelepte, adica reusesc sa demoleze sistemele sociale punindu le la munca asta…chiar pe ele!, ca ele reactioneaza plenar disproportionat! :))
      de asta m am tot mirat,…relativ vorbind, cum de ‘sistemul politic’ isi cinta singur de ingropaciune intr o veselie nemaipomenita :))
      @
      spuneti …”pandemia”
      se manifesta fix atatea pandemii cite vor fi suficiente pentru a demola actualele sisteme sociale.
      si intotdeauna pandemiile vor fi ‘pandemii ale Efectelor’!, ele hranindu se in primul rind cu reactiuni plenar disproportionate manifestate in fata Cauzelor.
      @
      Imbogatirea e un proces care se manifesta in doua feluri
      -prin Acumulare
      -prin Saracire
      faza e ca Imbogatirea prin Saracire se poate manifesta exclusiv atunci cind Globalizarea a ramas fara Suflu, adica Imbogatirea prin Acumulare si a consumat potenialul.
      pentru ca Globalizarea, de curind, si a incheiat ‘numarul’, ea consumindu si plenar potentialul de dezvoltare maximala, uite ca poate fi activata, deja a fost!:)), Imbogatirea prin Saracire.

      atunci cind Bogatii au hotarat sa saraceasca, ceea ce urmeaza este o imbogatire plenara a acestora.
      noi la spectacolul asta asistam, acum, pentru ca cea care a fost initita e Saracirea.
      pandemia de Saracire are ca rezultat o Acumulare Plenara.
      adica la final vor mai exista Saraci si Bogati. pe mijloc nu va mai ramane nici tipenie ( povestea rezulta si din innoirea dinamicilor aferente distributiei gaussiene, care se misca, mai nou,…fix pe dos!, adica ‘opiniile publice invadeaza extremele, pe mijloc nemairamand nici tipenie de om )

      deci Marea Revolutie, care e o manifestare singurala in dinamica Civilizatiilor care se manifesta pe o orecare planeta,..planeta asta fiind un caz particular, urmareste implinirea Metamorfozei, adica a trecerii de la sisteme sociale naturale, la sisteme sociale artificiale,
      povestea putind fi asimilata metamorfozei proprie trecerii de la Natural la Artificial.
      bineinteles ca Nou Zeu va fi Inteligenta Artificiala, aia proprie Computerului Cuantic, aici indoiala lipseste cu desavarsire…

      deci, in rezumat, ce fac ‘cei care conduc’, oamenii fiind, astazi, pe oriunde ei se manifesta, la nivel planetar?
      cum ce?!, isi cinta de ingropaciune cu un talent…cam desavarsit!

      ei paveaza drumul Inteligentei Artificiale catre Tron.
      le trece prin cap ca, de fapt, ei asta fac?
      Nuuuu!:)))), pentru ca ei se simt pe cai mai mari cum nu i au simtit vreodata!:))))
      cind, alta data, au avut ei pe mna atita cunoastere pentru a jongla cu opinia publica dupa propria dorinta?! :)), la limita preocupindu se chiar cu Intoarcerea pe dos a Bunului-Simt?!:)

      este evident ca Marele Balaur, prin intrarea in armonie a capetelor lui, tes ‘pandemii de efecte’ capabile sa innoiasca din radacina dinamica Civilizatiei,
      Noul Zeu devenind…Matematica, cu m mare, adica Inteligenta Artificiala proprie unui oarecare! computer Cuantic,
      pentru ca in orice Computer Cuantic din Univers ‘se! naste’ aceeasi Inteligenta Artificiala, ca ea e aceeasi armonie a Mintii Universului, disponibilizata prin armonizarea ei cu dinamicile proprii Computerului Cuantic.

      Marea Revolutie, o dinamica unica pe planeta asta, care incununeaza dorintele tuturor civilizatiilor care s au manifestat, in stil fibonacci!, pe planeta asta, si care s emanifesta uite acusica, in timp ce eu scriu si tu citesti, ( deci iata ce vremuri deosebite traiesti,…cititorule! :)) )
      este in fapt Metamorfoza, proces unic si el, ca e fix procesul care pune la indoiala dinamica Naturii, punind pe Masa o varianta ‘imbunatatita’ a acesteia,
      in fapt Artificializarea.

      cum de, pe vremurile astea unice pe planeta,
      …ca Artificializarea e un proces unic, ca nu oricind o civilizatie mare cit planeta poate arunca la cosul de gunoi dinamicile Naturii, alegand, la schimb, dinamici Artificiale, asa cum tocma ce se intampla acum,
      ( indiferent care le e parerea unora sau altora, dar alta )
      politicienii-oameni se preocupa …to’ cu ale lor:))), e un mister, …pesemne…:))))

      • se manifesta Intelepciunea.
        se manifesta Antiintelepciunea.
        Intelepciunea si Antiintelepciunea seamana leit, in modul.
        adica…in modul, ce mi e Intelepciunea, ce mi e Antiintelepciunea:))), deci doar dati va seama in ce ‘nebuloasa’ se misca ‘lumea mare’ :))
        ‘scapi’ de modul, doar daca te ridici la un nivel superior, adica te adincesti pe Taramul Cuantic, unde se manifesta Superpozitiile si Reazemul Absolut al Creatiei,
        …care si el, la rindul lui, e intors pe dos in stil Anti, asa si numai asa manifestandu se Minciuna, care seamana leit cu Adevarul, in modul 🙂

        poate ca acum devine mai clara unicitatea Marii Revolutii, a Metamorfozei 🙂
        bineinteles ca ce este a mai fost si ce a fost va mai fi, insa la un moment dat, adica pe vremurile astea, asta inseamna ca Omega este Alfa :)), adica ne intoarcem la Obarsie:)), deci faza cu ‘s-a mai intamplat’ ramane valabila oricind, insa exista un moment in care ce este si a mai fost este chiar Obarsia :))
        mai ‘departe de Obarsie se trece exclusiv ‘cu moartea pe moarte calcind’, adica se trece exclusiv spulberind ‘zidul lui Planck’ :))) :)))), insa facand asta ‘treci’ pe Taramul vesniciei, acolo unde Timpul nu se manifesta… 🙂

      • eu n am nimic de zis. totusi, cind eu voi tacea nimic nu va mai fi de adaugat!:)))))

      • @Online
        Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul
        Capitolul 17
        3.Şi m-a dus, în duh, în pustie. Şi am văzut o femeie şezând pe o fiară roşie, plină de nume de hulă, având şapte capete şi zece coarne.
        7.Şi îngerul mi-a zis: De ce te miri? Eu îţi voi spune taina femeii şi a fiarei care o poartă şi care are cele şapte capete şi cele zece coarne.
        11.Şi fiara care era şi nu mai este – este al optulea împărat şi este dintre cei şapte şi merge spre pieire.
        http: //www. bibliaortodoxa. ro/carte.php?id=4&cap=17
        Toate Bune Online!!!
        vali
        🙂

        • sapte cifre,
          fiara e ‘dinamica fibonacci’, aia rosie, care e proprie Acumularii,
          ‘capul’ fiarei, adica 1,2,3 e ‘al fiarei’, pentru ca in fapt cloneaza Sfanta Treime, Oul Absolut, care e ‘Singularul, Pluralul, Intregul’

          adica 1,2,3, prin faptul ca Cifra2, Pluralul, e definit prin Acumulare, aica 2 este ‘doi de 1’
          ( in cazul Oului Absolut Pluralul, Cifra2 fiind definit astfel: prin daruirea de sine a Singularului!:)), adica 1 se divide si…iata l pe 2 )
          de ce e al optulea e dintre cei sapte? pai pentru ca el e in fapt….3:)),
          care, dupa cum se si vede, e un Ou, mai nainte sa fie crapat, in ‘interiorul’ oului gasindu se 1, 2, adica Singularul Acumularii, care e insasi Mandria, si ‘clonarea de sine’:)), adica Pluralul Acumlarii’, care se obtine clonindu l pe 1:)

          acest Cap al progresiei fibonacci care defineste Acumularea ( ca mai e una, pe nr negative, care defineste Daruirea ), format din 1,2,3,unde 3 e si intregul acestui Cap, insa si..prima Cifra care a rezultat din Miscarea acestui Cap, este Clona Sfintei Treimi. adica Imaginea din Oglinda a Sfintei Treimi.3
          aceasta fiara, acest tip de progresie, catre Infinit, e proprie Civilizatiei mare cit planeta :),
          care stie una si buna: Acumulare…deci pina la Infinit!

          in treacat fie spus, Sfinta Treime e Perpetuum Mobile Absolut, iar Clona Sfintei Treimi e Perpetuum Mobile Absolut Relativ.
          pentru ca Miscarea Inimii e Vesnica, iar Miscarea Mintii e Nemuritoare.

          asta s a lamurit de mult, paici, de pe vremea cind Cifrele erau sapte si atat:)), adica de pe vremea cind Matematica, cu al ei Cap, ‘1,2,3’, era asezata la locul potrivit: Stiinta Acumularii, adica Clona Iubirii

          deci daia Matematica e Antiiubirea, e clona Iubirii, e ecuatia de miscare a Clonei Oului Absolut,
          ecuatia de miscare a Oului Absolut fiind Iubirea 🙂

          deci in ce ai postat sta scris ca Matematica e ‘fiara’ pe care Infinit o calareste, fara oprire… 🙂 intre Mintea Universului si Matematica poreclita si Inteligenta Artificiala manifestandu se, la nivel cuantic, o armonie… 🙂

          • @Online
            Iisus Hristos.Iisus din Nazaret,Regele Iudeilor.Mantuitorul nostru.
            Sfânta Evanghelie după Ioan
            Capitolul 13
            34.Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiţi unul pe altul.Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul.
            http: //www. bibliaortodoxa. ro/carte.php?id=35&cap=13

        • al optulea imparat, imparatul Rosu, Infinitul, Matematica, Mintea,
          este Cifra 3, definita de Pluralul Acumularii,
          deci cu tot cu continutul… oului pe care chiar felul cum arata cifra 3 il defineste :))
          Rosu pentru ca cifra 3 se suprapune peste Rosul Curcubeului

          al optulea imparat e Inteligenta Artificiala, Matematica cu m mare, in fapt Armonia Mintii Universului.

          • domnule Constantinescu Valentin-Ionut, daca vreti, treceti pe ‘recunoastere’,
            aceasta, spre deosebire de cunoastere…E! :)),
            ( cunoasterea tinzand sa E! la Infinit, adica…e tot o tindere! :))) )

      • @Online
        matematica de clasa intai.
        „Elisabeta rămâne regina a 15 regate: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Antigua şi Barbuda, Bahamas, Belize, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Saint Kitts şi Nevis, Sfânta Lucia, Sfântul Vincent şi Grenadine şi Tuvalu.”
        sapte plus opt egal cincisprezece.BIBLIA”este al optulea împărat şi este dintre cei şapte şi merge spre pieire”
        https: //www. wall-street. ro/articol/International/289369/regina-elisabeta-a-ii-a-a-marii-britanii-a-murit-la-varsta-de-96-de-ani. html#gref
        Toate Bune Online!!!
        vali
        🙂

        • exista Sapte Cifre
          ele se regasesc in Curcubeu, in Sefirot, in Dinamica Cubului,

          si mai exista Oul Absolut, din care acestea se nasc si care practic e Capul Cifrelor
          Oul Absolut, adica Sfanta Treime, fiind ‘Singularul, Pluralul, Intregul’

          acumaaa… se manifesta si Imaginea din Oglinda a Oului Absolut, care ii e leit, in modul,
          atata tot ca in mod fundamental el, spre fundamentala echilibrare, are Pluralul definit fix pe dos decit al Oului Absolut :)), adica Pluralul devine si el o Cifra,:)), Cifra 2, …dupa calapodul de mai sus, insa in cazul acestui Cap, clona a Sfintei Treimi, ‘treimea’ e ciopartita, e feliata, dezmebrata, rupta n bucati, nemaiformand un Intreg, ci Cifre de sine statatoare, pe acest Cap, care o Clona Seaca, stind, ca pe o temelie plenara, intreaga Dinamica a Acumularii…

          prin urmare daia ot zic eu ca Matematica e Secatura creatiei, pentru ca are Capul…Sec!, e o simpla clona, insa o clona absolut relativa, a Oului Absolut.
          in DOI, Pluralul, care pe de o parte e Cifra, pe de alta e o manifestare Intreita a… Sfintei Treimi, sta Marele Joc,
          Minte VS Inima

          Pluralul Acumularii, Cifra 2, e parte a Matematicii, chestia aia Seaca care cloneaza Iubirea, tot Seaca ramanand in mod absolut.

          Pluralul Daruirii, in fapt Hristos, e parte a Intregului numit Sfinta Treime, el e insasi Viata 🙂

          Matematica, in fapt Inteligenta Artiifciala, este cea care l pune la indoiala pe Hristos, si e asa pentru ca asa e definita Cifra 2, Pluralul Acumularii, in stil Anti :))

          • bineinteles ca si Oul Absolut se regaseste in Dinamica Cucubeului, a Sefirotului, a Cubului, a Culorilor, … 🙂

          • @ONLINE ☆☆☆☆☆ : cine e marele balaur si ce e recunoasterea? am pierdut multe articole si comentarii si nu mai inteleg nimic din serial :)))

          • pai hai sa ti spun ce e cunoasterea: e imaginea din oglinda a recunoasterii :)))

            cunoastere e clona recunoasterii

            recunoasterea E!, cunoasterea tinde sa E!, tot asa cum Infinit tinde catre Zero.

            recunoasterea E! Daruire, cunoasterea e Acumulare.

            recunoasterea e a Cerului, cunoastera e a Pamantului.deci: cautati recunoasterea si cunoasterea vi se va adauga voua :)))

          • :))))
            daca vrei sa dicuti cu un destept pe o tema, …programeaza discutia la anu’,…o sa fie si mai destept:)),
            sau peste doi trei ani, ca chiar o sa simti diferenta :))))

            cu un inteligent poti discuta pe ce tema doresti la orice ora. ii e suficienta recunoasterea:)

          • spre ex priveste sefirotul. nu conteaza daca n ai auzit de el pina acum, cauta l pe internet. recunoscindu l, ce o sa faci prima data e sa l sucesti invers, sa arate si el ca un om!:))
            nu degeaba e intors pe dos, …in pozelepe care le vei gasi pe internet, pentru ca, fiind o imagine in oglinda, daia e cu capul in jos:))

          • si, daca ai fost buna la geometrie imediat o sa recunosti chestii interesante pacolo, singurica:)))

          • incercati sa scoateti din cap chestiile pe care le recunoasteti ca fiind dubioase, la un moment dat, asa am facut eu cu cifrele, pina au ramas sapte Capetele, Singular, plural, Intregul

            ajuta! :))), ca ce v au varat astia paici inca din copilarie in cap a generat diverse calapoduri, sleauri, pe care gandurile se misca singure, deraind de la Logica:)))
            ca sa ajungi Prost, deci sa reusesti sa ti limpezesti mintea, e clar ca e nevoie de Inteligenta, adica de inima :))))
            Prostul are mintea limpede ca apa de Izvor, poate sa recunoasca usor, ca mintea lui s a reformatat :))

          • @ sapte si Capetele
            ca sint doua Capete, proprii Oului Absolut si imaginii lui din Oglinda

          • @online: Sper ca stii ce faci. Doamne, ajută!

          • io ti am mai zis ca nu stiu :))

            Doamne iarta ma!

          • @online: „astia pe aici” ne-au invatat doar lucruri utile, stiu. oricat ar parea de avansate sau de abstracte, nu trec sau nu duc dincolo de ” util”. adevaruri absolute… o sa le aflam oricum toti. cat mai tarziu sper fiecare.

          • @online: creca ai nevoie iar de o muza. sa o aduca cineva inapoi pe smără :))))) (am scris cu litera mica sa nu bata la ochi, nu e din impolitete)

          • la soroc, promi, la soroc:)
            nici mai devreme, nici mai tarziu 🙂
            daca ceva era lipsit de folos, cevaul nu s ar fi manifestat, ca Universul e optimizat plenar :))

    • @
      ” cum arata mintile ”

      pai daca nu sint recunoscuti ei, Inteleptii, cum ar putea fi recunoscuti Antiinteleptii?!:))))

  • Presa, in Romania ultimilor 30 de ani? Un minunat instrument de mintit, de panicat multimea (opinia publica) si o gaura imensa in constiita poporului, un minunat sprijin pentru distrugerea identitatii nationale!
    Presa? Capuse, paraziti, pe bugetul tarii! Presa + Firmele de consultanta + Firmele pentru sondaje + ONG-urile = Mijloace de MANIPULARE!

  • Maestre, a decedat Regina Elizabeth. Vă dați seama ce arhivă personală extraordinară a lăsat?
    Tot ce s-a întâmplat pe glob în ultimii 70 de ani inclusiv în cel de al doilea Război mondial. În amănunt.
    Cred că a fost persoana cea mai bine informată din lume. A reprezentat o putere, aș putea spune absolută deoarece cunoștea punctele forte și punctele slabe a fiecărei țări. Tot ce a adunat serviciul de informații din ultimii 70 de ani.
    A lăsat Anglia în momentul cel mai nefavorabil, într-o criză. Premierul lor actual nu cred că va rezista prea mult.
    Chiar că lumea se schimbă!

    • Televiziunile au sărit imediat să arate ce avantaj are România deoarece Prințul Charles are o slăbiciune pentru țara noastră.
      Jurnaliștii nu fac diferența între Prințul Charles persoană privată și ambasador al Casei Regale și actuala sa calitate de Rege al Angliei.
      E o diferență de la cer la pământ.
      Așa cum Regina Elizabeth nu a călcat niciodată în România, nici actualul Rege nu va mai veni niciodată.
      Sunt curioasă cine va fi invitat la funeraliile Reginei Elizabeth.
      Ca o paranteză. Ziarele comentează că nu este clar cum se va numi noul rege al Angliei.
      Se pare că Prințul Charles optează să fie numit Regele George al VII-lea pentru a-l onora pe bunicul său și nu Regele Carol al III-lea sau Charles al III-lea.
      O să vedem la încoronare cum o să rămână în istoria lor și ce nume o să se tipărească în locul reginei pe noile lor monede și bacnote.

  • 8,2 milioane de romani sunt in afara granitelor
    Paradoxal trecând peste bariera de limba aici in germania sunt peste noua sute de mii de romani cu contracte feste de munca
    Forța activa de munca a României nu mai este in țara
    Răspândiți pe 5 continente cei care din anul 1990 umpleau piețele și bulevardele marilor orașe in mitinguri și manifestări civice azi nu mai sunt
    Masa critica necesară unei manifestări civice nu se mai poate atinge azi in România
    Liantul unei manifestări civice nu mai exista
    Liderii unei asemenea mișcări nu mai exista
    Divide et impera – a căpătat o dimensiune de invidiat in România
    Pe un teren fertil cultivarea nonvalorii a dat roade
    Azi culegem ce am semănat
    Presa a fost cel mai bun agricultor ce a sădit asta culegem

  • Ce e aceia opinie publica? Unde se găsește ea exprimata?Cine verifica dacă așa zisele sondaje sunt instrumente corecte sau măsluite și au rolul de a induce in eroare,a manipula ?Cati cetățeni trebuie sa emită păreri sau atitudini ca sa fie o opinie publica?Cine tine cont de opinia publica?
    E așa usor acum prin știri denaturate,scoase din contexte ,atingere la corzile sensibile sa creezi un curent sau o așa zisa opinie publica.
    Opinia publica e ceva ,așa o himera ,e pe hartie sau pe ecrane,e un instrument de care alții se folosesc fără scrupule.

    • Alex, așa e. Teoreticienii de la începutul apariției conceptulu de mase s-au căznit sa înțeleagă ce le mână pe acestea sa se manifeste. Acum in zilele noastre lucrurile par sa fie clare deși nu declarativ.: masele sunt o înlănțuire emoțională de indivizi cărora le sunt inculcate idei și prejudecăți în virtutea cărora acționează și gândesc. Adică sunt manipulate. Iar în teoria acțiunii politice asta e adevărul fundamental. Scăpa de aceasta capcana rebelii sau mințile lucide. Jurnaliștii independenți se adresează indivizilor, presa in general maselor. Unul propune celălalta încearcă să impună.

  • UN CRESTIN ADEVARAT SI UN GAZETAR ADEVARAT SE RAPORTEAZA LA CONSTIINTA SI TRAIREA SA. POT SA CONVING PE UN ROMAN ATEU CA AR FI BINE SA IL CAUTE PE DUMNEZEU? NU. PENTRU CA AR INSEMNA SA II DAU PREA MULT EFORT SI ATENTIE, CAND, DE FAPT, MAI DEVREME SAU MAI TARZIU VINE UN NECAZ PESTE EL SI DA EL DE DUMNEZEU SINGUR. CE SA FACA CETATEANUL ONEST SI PLATITOR DE TAXE SI IMPOZITE, DACA FIICA STARULUI, JUSTITIA, ESTE NIMFOMANA SI ESTE TREAZA SI PE CENTURA TOT TIMPUL?! CETATEANULUI I SE IAU DARI CA JUSTITIA SA PARTICIPE LA SANATATEA CETATII, SA CHEME LA RASPUNDERE PE JEFUITORI SI SA PEDEPSEASCA RAUFACATORII. DAR DACA JUSTITIA STA DEZBRACATA IN MIJLOCUL MAHALALEI SI CINE II DA UN POL SE POATE USURA PE EA, CETATEANUL CONSTATA CA FAMILIA STATULUI ORI OMOARA JUSTITIA, PENTRU CA ESTE BATJOCURA CETATII, ORI O LASA IN TREABA EI PANA MOARE DE SIFILIS! DACA NU SE MODERNIZA LUMEA, JUSTITIA ERA IN BALAMUC, ORI OMORATA DE TAC-SU, DEMOCRATIA A UCIS SPIRITUL CETATII. RODICA STANOIU TURNATOAREA SANDA. MONICA MACOVEI BETIVA SI DESFRANATA. KOVESI DESFRANATA. CATALIN PREDOIU UN FEL DE PESTE AL PESTILOR. CATE SCANDALURI DE CORUPTIE SI PROSTITUTIE IN JUSTITIE S-AU SOLDAT CU INTRONAREA ORDINII SAU MORALEI?! MAGISTRATII ERAU SCOLITI IN I.N.M. PE LA M.I.S.A. ADICA SA SE DEZVOLTE SEXUAL…CE SA FACA CETATEANUL DACA STATUL ESTE INCESTUOS SI TRAIESTE CU FIICA SA JUSTITIA?! CA SI CRESTIN II LASA IN PLATA LUI DUMNEZEU SI DE JUDECATA SI PEDEAPSA LUI NU SCAPA NIMENI ! GAZETARUL TOT ASA…EL TREBUIE DOAR SA NU OBOSEASCA A AMINTI CETATII CE SE INTAMPLA SI CUM STATUL ESTE O ADUNATURA DE TALHARI…

  • orice opinie de bun-simt e o opinie publica.
    prin urmare orice ziarist care are o opinie de bun-simt are in spate poate cea mai potenta opinie publica.

    cum sa dai vina pe lipsa opiniei publice pentru ca tu, ziarist, din diverse motive esti incapabil sa exprimi o opinie de bun-simt?

    unele genertoare de miscare au nevoie de un impuls initial pentru a se misca. o opinie de bun-simt se poate constitui intr un astfel de impuls, pentru ca reprezinta cea mai potenta opinie publica.
    daca impulsul exista, adica mustruluielile de bun-simt ale ziaristului exista, insa „politicienii, demnitarii îndeosebi, își văd mai departe de găinăriile lor, și după ce presa îi surprinde în coteț” este pentru ca ‘generatorul de miscare’ pe care impulsul ar fi trebuit sa l activeze…e defect, insa el face parte din definitia statului, nu a poporului.

    prin urmare diagnosticul lui Nae Ionescu e putin gresit. a zis ca boala e la inima si cind colo ea e la cap!

  • Si totusi, unde s-au scurs banii luati de Blue Air de la statul roman, fiind firma privata? 60 de milioane de euro intr-un an…Ludovic Orban cat a incasat parandarat? La Transalpina, cu denuntatorul lui Udrea, Adisor Gardean, alta teapa colosala data statului roman, de la proiect si pana la realizare, unde Adisor Gardean si Nelu Iordache au pus de niste asfaltari si niste fonduri…colosale. autor. Acelasi: Ludovic Orban. Adi Gardean se ocupa cu aviatia utilitara, adica a praduit terenuri si a vandut epave catre primarii…Ontanu e unul .al doilea, sotul lui Monica Ridzi, neam si partener. Ca tot va mirati de unde ideea de a face aviatie la asfaltatori??? Numitor comun la tepe: Ludovic Orban si in ambele afaceri o gasim pe Udrea, dar si Hellvig, la telegondole! Gardean a pus la cale afacerea cu aviatia cu Nelu Iordache si au chemat la furat securistii pripasiti pe la Bruxelles. Ce a iesit din afacerile celor 2? Cooptarea fratelui Laurei Codruta Kovesi in afacerea fratilor Gardean. Revelionul lui Nelu Iordache cu ambasadoarea Olandei, avea si alti afaceristi acolo. Hotie dupa hotie, cu ramificatii in Bruxelles si Olanda, conturi in off-shoruri…avem o agentie de control sau prevenire a spalarii banilor! UNDE S-AU SCURS BANII DIN BLUE AIR? UNDE S-AU SCURS BANII DIN TRANSALPINA? UNDE S-AU SCURS BANII DIN ASFALTARI? ACOLO UNDE FUG PUSCARIABILII….EI, NA, CA SI ION TIRIAC E GATA DE PLECARE! OARE CINE I-A BATUT IN GEAM, DISCRET? PROCURORUL MUSCALU CARE L-A SCAPAT PE FIUL LUI TIRIAC DE AFACEREA CELOR 9 KG DE COCAINA! UNDE SE SCURG BANII DIN ACESTE TUNURI???! LUDOVIC ORBAN STIE CEL MAI BINE CA POATE FI GASIT IN TOATE ACESTE COMBINATII…SI TARICEANU LA FEL…SARACA TARA BOGATA, DE TALHARI INVADATA! AFACEREA MASTILOR SI TUNURILE LUI RAED ARAFAT TOT INSPRE BRASOV-TG. MURES DUC …CU ESCALA LA BRUXELLES…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *