Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De ce nu demisionează Volodîmîr Zelenski, deși sub conducerea sa Ucraina a pierdut o treime din teritoriu

Nu pentru a mă fuduli, ci pentru a semnala un fapt straniu, am arătat în comentariile dedicate Referendumurilor din teritoriile ocupate de Armata Rusă că sînt singurul publicist din România, și poate nu doar din România, care-și exprimă stupoarea că în anul de grație 2022, și nu în 1601, nu în 1700, o putere militară răpește unei țări independente, membre ONU, 15 la sută din teritoriu. Adăugat celui anexat în 2014, acest teritoriu ridică la procentajul de 20% din Ucraina mărimea teritoriului ucrainean care devine rusesc.
Rusesc pur și simplu.

O dată transpuse în practică rezultatele Referendumurilor – scriam în comentariile anterioare de pe cristoiublog.ro – harta Europei și a lumii se schimbă. Federația Rusă sporește cu 20% din teritoriul ucrainean, în timp ce Ucraina se reduce cu 20%. Teritoriul care va face parte din Federația Rusă e un teritoriu vital pentru supraviețuirea Ucrainei. Realizează 60 % din PIB-ul Ucrainei, cuprinde ieșirea la mare a Ucrainei și, mai ales, porturile prin care Kievul respira economic.

Pentru a fi mai exact, eu n-am vorbit de anexarea teritoriilor. Am vorbit de modificarea prin forță a hărții stabilite de Dreptul internațional, dar mai ales de crearea unei realități care, după cîteva luni, dacă Ucraina, ajutată de Occident, nu-i va arunca pe ruși în Mare, eliberînd teritoriile din Sud mai ceva decît Armata Roșie în 1944 teritoriile rusești din Vest, va deveni greu de desființat chiar dacă Rusia ar vrea. Cîtă vreme teritoriile respective erau doar cucerite militar sau chiar și cîtă vreme erau sub forma unor republici independente, un Tratat de pace, sub semnul lui Teritorii contra păcii (renunțarea de către Rusia la Donbas în schimbul Crimeii) se mai putea ajunge la o înțelegere. O dată intrate în componența Federației Ruse teritoriile respective vor deveni o realitate rusească, asemănătoare celei din Basarabia de după 1812. În cazul teritoriilor ucrainene din 2022, intrarea în componența Rusiei înseamnă infinit mai mult decît cucerirea militară. Pe teritoriul respectiv se vor aplica toate legile din Federația Rusă. De la administrația locală pînă la școli, instituții cultural artistice și limbă de stat, totul va deveni rusesc. Mult mai important, bogățiile teritoriului vor deveni bogății ale Rusiei. Deja liderii din Donbas au confiscat toate bunurile oligarhilor ucraineni din zonă, inclusiv ale celebrului proprietar al echipei Șahtior Doneț. Oameni de afaceri din Rusia, dar și oameni de afaceri ucraineni colaboratori ai rușilor vor pune mîna pe contracte bănoase. Vladimir Putin a anunțat că în aceste teritorii se va trece la reconstrucție masivă. Firește, asta va costa Rusia, dar reconstrucția sau chiar construcția nu numai că va modifica realitatea de pînă acum din temelii, dar, mai mult, va obliga Rusia să apere cu orice preț aceste teritorii. În scurt timp se va crea o realitate social-economică și politică rusească (la asta Rusia țaristă a fost măiastră) încît dacă la Kremlin ar veni un Navalnîi, să-i spunem, acestuia i-ar fi imposibil să restituie de bună voie teritoriile deja rusificate. Noua realitate va face sute de mii de oameni interesați vital în păstrarea Sudului în componența Rusiei. Ca să nu mai spunem că nimeni din Rusia n-ar fi de acord cu asta. Putem presupune că dacă Ucraina nu-și recapătă teritoriile în cîteva luni, împotriva unei ofensive a Kievului se va ridica întreaga populație din aceste teritorii.

În editorialul din 27 septembrie 2022, scris imediat după încheierea Referendumurilor, notam că rezultatele nu înseamnă automat intrarea teritoriilor în componența Rusiei:

„Deocamdată nu știm dacă decizia privind alipirea nu se va amîna. E o șansă infimă să se întîmple asta (Vladimir Putin a anunțat din 21 decembrie alipirea) dar ea trebuie luată în calcul.

Dacă ea va avea loc vom descoperi că acest fapt împlinit ar fi fost imposibil dacă Referendumurile nu s-ar fi desfășurat. Altfel spus dacă ele ar fi fost amînate sau suspendate pe motivul real că nu se pot desfășura în condiții de minimă securitate.”

Ziua de 30 septembrie 2022 ne-a dovedit că sansa infimă n-a avut loc. Practic, teritoriile cucerite după 24 februarie 2022 au devenit ale Rusiei. Chiar și regiunile Herson și Zaporojie, declarate doar independente, nu din alte motive, dar ele mai trebuie mărite înainte de a fi anexate, au devenit ale Rusiei.

Scriam așadar că Referendumurile s-au desfășurat netulburate.
Dacă ele ar fi fost amînate sau suspendate sine die, pe motiv că atacurile partizanilor ucraineni pun în pericol securitatea desfășurării, atunci momentul 30 septembrie n-ar fi avut loc. Spre surprinderea mea, atît de mult invocații patrioți ucraineni, gata să-și dea viața pentru pămîntul sfînt al Ucrainei, n-au mișcat un deget. Tot spre stupoarea mea, presa mondială, pe deplin mincinoasă în Războiul Ucrainei, n-a încercat nici măcar să născocească un caz de acțiune individuală împotriva desfășurării Referendumurilor.

Celor scrise în septembrie trebuie să le adaug următoarele.
30 septembrie n-ar fi avut loc dacă rușii ar fi fost și acum, după șapte luni de război, doar la cîțiva kilometri cuceriți în Sud. Volodîmîr Zelenski și Occidentul ne-au pisat zi de zi cu eroismul ucrainenilor în apărarea patriei. Pentru fiecare metru din pămîntul sfînt al patriei ucrainenii sînt gata să-și dea viața. Și nu e vorba doar de militari, ci și de civili.

Cuba a fost timp de decenii insula dușman a Americii sau a Imperiului, cum zicea Fidel Castro. Și cu toate acestea, excepție făcînd dezastruoasa debarcare din Golful Porcilor, America n-a încercat niciodată o intervenție militară în Cuba. Și asta s-a petrecut și după ce Uniunea Sovietică s-a destrămat.

De ce ?
Americanii știau bine că o intervenție militară în genul celei întreprinse acum de Rusia în Ucraina i-ar fi costat enorm. Cuba era pregătită să se apere după principiul ridicării la luptă a întregului popor. Din toate punctele de vedere, Ucraina lui Zelenski a fost din 24 februarie, în raport cu Federația Rusă precum Cuba lui Castro față de SUA. Dacă ar fi să dăm crezare talk-show-urilor zilnice ale lui Volodîmîr Zelenski, poporul ucrainean s-a ridicat ca un singur om împotriva agresorului. În această luptă, spre deosebire de Cuba lui Castro, Ucraina lui Zelenski n-a fost singură. A avut de partea sa America, Occidentul, Serviciile secrete occidentale și mai ales întreaga presă occidentală.

Spre Ucraina au curs arme, bani (miliarde de dolari), informații obținute de Serviciile secrete occidentale, specialiști în armament sofisticat, mercenari.
De dragul Ucrainei presa occidentală s-a transformat într-o Pravda bolșevică.
Slăbiciunile regimului Zelenski, inclusiv plecarea peste graniță a oligarhilor din camarila președintelui, cu bani cu tot, fără a contribui cu o grivnă la apărarea țării, au fost trecute sub tăcere.
Corespondenții străini din Ucraiana s-au încolonat cuminți sub comanda lui Zelenski.
Și cu toate acestea nu după cinci ani, nu după un an, ci doar după cîteva luni, Armata Rusă a cucerit 15% din teritoriul ucrainean fără să întîmpine o rezistență înverșunată.

Acum, după ceremoniile Anexări, i ne dăm seama că acesta a fost de la început obiectivul lui Putin. Pe parcursul Războiului am fost asigurați că serviciile secrete occidentale știu tot ce gîndește Putin, că pot prevedea și cînd merge Putin la pisoar. Punînd la cale Maskirovka așa zisei cuceriri a Kievului, rușii s-au concentrat în Sud. Cum de nu s-au aflat că adevăratul obiectiv al lui Putin era Anexarea din aceste zile? Pînă să se prindă ucrainenii că obiectivul adevărat al rușilor era cucerirea Sudului, un mare teritoriu ucrainean era în mîna agresorului. Dar chiar și în aceste condiții, fiind vorba de apărarea pămîntului sfînt al patriei, te-ai fi așteptat ca împotriva cotropitorului să se ridice întregul popor.

În Primul Război Mondial, în timp ce bărbații erau pe front, franțuzoaicele lucrau în locul bărbaților în uzine. Femeile și copiii din Rusia lui Stalin au trudit zi și noapte în frigul Siberiei pentru a pune pe picioare industria militară în Războiul cu nemții.

Unde e întregul popor ucrainean care se ridică la luptă? În timp ce militarii se băteau în Sud Kievul, Lvovul își vedeau de treburile zilnice. Ce fel de apărare de către întregul popor putem vorbi cînd din Ucraina au plecat în Europa milioane de refugiați? Dacă ar fi fost atacată Cuba, Castro ar fi plecat din țară femeile și copiii? De ce nu s-ar lupta cu agresorul și femeile, ba chiar și copiii? E o întrebare pe care ne-o punem luînd în serios propaganda ucraineană și cea occidentală care au insistat pe eroismul poporului ucrainean în lupta cu Imperiul.

Momentul 30 septembrie 2022 a creat o nouă realitate.
Volodîmîr Zelenski jură că va porni o ofensivă de proporții și în cîteva luni îi va arunca pe ruși în mare. Și că pentru aceasta, poporul ucrainean va face un efort uriaș. Lăsînd la o parte că în ofensivă e mai greu decît în defensivă, avem dreptul să ne întrebăm:
De ce nu s-a făcut acest efort în apărarea teritoriului ucrainean?
Dacă s-a fi făcut acest efort, nu s-ar fi ajuns la Referendumuri și la Anexare.
Altfel spus, la o fază a Războiului mult mai periculoasă pentru pacea lumii decît cea din prima fază.

Nu excludem ipoteza unei geniale viclenii strategice.
Și anume că Rușii au fost lăsați să cucerească și chiar să alipească 20% din Ucraina, pentru ca ucrainenii, cu un potențial uman și militar păstrat în rezervă, ascuns rușilor, să declanșeze o ofensivă pe întregul front de o mie de kilometri, și, ca un tăvălug de neoprit, într-o lună să elibereze cei 25 000 de kilometri pătrați, să-i spînuzre în trecere pe colaboraționiști și să-i ia prizonieri pe toți rușii din teritoriile eliberate. Sau măcar să creeze pentru ruși un nou Dunkeque din al doilea Război mondial.

Trebuie să luăm în calcul și această ipoteză.
Ea ar explica multe ciudățenii.
Și faptul că ucrainenii s-au retras pînă la granița Donbasului fără să opună o rezistență eroică.
Și faptul că presa lumii nu dă amănunte despre Armata Ucraineană.
Și faptul că Referendumurile s-au desfășurat netulburat.
Și faptul că la provocarea rusească a Anexării Occidentul a răspuns pînă acum slab.

Mai mult ca sigur Volodîmîr Zelenski are un asemenea plan și l-a împărtășit aliaților occidentali.
Dacă n-ar fi așa Volodîmîr Zelenski ar trebui să-și dea demisia de onoare.
Nu de alta, dar sub conducerea sa Ucraina a pierdut o treime din teritoriu!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „De ce nu demisionează Volodîmîr Zelenski, deși sub conducerea sa Ucraina a pierdut o treime din teritoriu”

  • in Dinamica Civilizatiilor, care e una de tip fibonacci, ultimul ‘razboi’ e ‘razboiul mondial’

    odata cu ‘al doilea razboi mondial’ orice discutie despre un nou ‘razboi mondial’ e fara sens, indiferent ce rang are cel care o poarta.
    definitia ‘razboiului mondial’ a expirat, ‘si dusa a fost’, gen.
    cartea numita ‘razboi mondial’ a fost deja jucata.

    • Civilizatia mai poate juca o singura carte pe vremurile stea, care sa i asigure saltul la nivelul urmator.
      ea e Metamorfoza, Revolutia Mondiala, care in fapt inseamna trecerea dinamicilor Civilizatiei de pe o ecuatie de miscare Naturala, pe una Artificiala.

      Metamorfoza este o dezvoltare in stil fibonacci a Razboiului Mondial.
      potentialul de innoire pe care Metamorfoza il poarta este de 1,6 ori mai capabil decit Razboiul Mondial.

      Metamorfoza e un proces Singular in Dinamica Civilizatiilor ( care se manifesta pe o oarecare planeta )

      ( Razboiul Mondial fiind o manifestare care are ca esenta Pluralul, daia s a si manifestat prin ‘doua aripi )

      • Metamorfoza este Singularitatea Civilizatiilor

        dincolo de Singularitate se gaseste Taramul Anti. dincolo de Singularitate se afla ‘Imaginea din Oglinda’

        Metamorfoza e calea catre manifestarea in Civilizatie a dinamicilor de tip Anti( Natura)

        doctrina Noii Lumi, a asteia care sta se nasca…uite acusica, e Doctrina Anti

        • ultima Esenta a Doctrinei Anti este Antiadevarul, adica ‘Adevarul din Oglinda’

          Antiadevarul e Minciuna Absoluta

          minciunile care se manifesta in sanul Naturii sint minciuni relative,
          ele nu pun la indoiala Natura, ci manifestari ale Naturii. ( insa paveaza calea catre Minciuna, asta asa e )

          spre fundamentala deosebire, Minciuna pune la indoiala chiar Natura, mai exact ultima Esenta a Naturii, care e Adevarul.
          Adevarul, adica SI.

          atunci cind de Decarteaza SAU, singura carte capabila sa i faca fata este aceasta si doar aceasta: SI!

  • Nu putem ști cu siguranță ce se va întâmpla și care esre strategia de luptă a Ucrainei și a Occidentului ,dar putem anticipa că – prin desfășurarea în liniște a referendumurilor din zonele cucerite de ruși și prin încercarea Rusiei de a le anexa la „Paria Mamă „acum pericolul declanșării celui de-al treilea război mondial este iminent ! Și atunci stai și te întrebi
    dacă nu cumva această tăcere din partea Ucrainei și a Occidentului nu este o adevărată conspirație
    sângeroasă din care atât Ucraina cât și Occidentul să poată avea ceva de câștigat ! Vă mujtumim din tot sufletul pentru tot efortul de a ne clarifica aceste lucruri și pentru editorialele absolut superbe !

  • O intrebare care nu are legatura cu articolul cine e corespondentul RRA la Moscova Alexandru Beleavski sau Liviu Iureaj

  • Acu o săptămână pâinea pe care o cumpăram era 3 lei acum e 5 lei.
    Până în Crăciun poate să ajungă la 50 lei sau să nu o mai găsești, având în vedere că pâinea se coace în cuptoare electrice iar multe brutării mici vor da faliment.
    Întreținerea la bloc s-a dublat (fără termoficare) doar fiindcă blocurile au lifturi electrice. Motorul ăla de la lift nu poți să-l înlocuiești cu un led ca becu.
    Prețul la apă s-a triplat din cauză de distribuție – turbine, pompe și alte motoare electrice.
    Nenorocirea e că vara e pe sfârșite, adio piețe cu roșii, vinete și ardei, adik mâncare ieftină.
    PNL ne anunță că România nu mai este dependentă de gazul rusesc, că suntem conectați la conducta de gaze Bulgaria-Grecia.
    Minciuni gogonate, nimic nu poate suplinii cantitatea de gaze pe care o livrau rușii pentru a menține o industrie.
    Tragic e că România pune umărul la toate deciziile imbecile ale oligarhiei de la Bruxelles, se închină la zeul Ursula de Germania.
    Politicienii noștri au decis să ne ruinăm odată cu Germania cu Franța și cu țările nordice.
    Adik să fim solidari în prostie.

    • Dragi politicieni, în frunte cu Iohannis! Dacă vreți să priviți cum o țară este sub ruine, nu vă uitați la Ucraina, priviți la propria voastă țară care este făcută economic pulbere. Dar nu vă pasă, nu-i așa?

    • Perfect adevarat ce spui! Cealalta varianta nimeni nu se impotriveste lui Putin si in 3 ani ai Herson=Bucuresti! Este visul oricarui roman care a trait in perioada minunata condusa de Ceausescu! Plus ca sa se ajunga acolo trebuie sa moara sute de mii de romani! Ce greu e cu centrala termica in casa! Ce bine e sa fi in Liman sau orasele cucerite de Rusia:))

  • Puteti publica va rog o harta concreta a teritoriilor care au fost alipite rusiei sau care si-au declarat independenta? Toata lumea vorbeste de ele dar vezi zece variante cu unde e acum granita. Scrie in decretul lui putin pana unde se intind?

  • Referendumul nu sa facut cu secții de votare care puteau fi atacate sau observati, filmati cei ce voteaza, ci cu urne mobile prin localități.
    Armata ucraineană a făcut apărare si rezistență foarte dură si puternică pe tot frontul. Altfel, rușii luau demult Odesa. De unde ideia asta ca pe front s-a facut figurație?
    Maestru nu știe ca Navalnyi, încă acu mulți ani a declarat ca dacă ajunge președintele Rusiei nu va ceda never Crimeia.

  • Maestre, textul pe care l-ați scris este o concluzie a intervenției a Rusiei în Ucrania, adik acțiunea militară a luat sfârșit.
    Discursul lui Putin a fost de asemenea un discurs de încheiere a intervenției în Ucraina.
    Ucraina nu a pierdut doar 20% din teritoriu și-a pierdut suveranitatea.
    Când accepți ca armata ta să fie condusă de alte state sub pretextul „instruirii”, când accepți ca strategia ta să fie făcută de spionii din alte țări, când te îndatorezi nebunește, când accepți ca populația ta să părăsească țara, asta înseamnă pierderea suveranității.
    Nu știm ce se va alege de Zelensky când ucrainienii își vor da seama.
    *

    În acest moment este cazul ca Europa să se repoziționeze față de Rusia, în sensul ca sancțiunile să fie ridicate și să renegocieze contactele de petrol și gaze cu Rusia. Conductele Nord Stream 1și 2 reparate prin efort comun și redeschise.
    Ar fi primul pas de domolire a inflației și de salvarea economiilor.
    Dar, mă tem că deciziile liderilor vor fi exact pe dos.

    • ‘Când accepți ca armata ta să fie condusă de alte state sub pretextul „instruirii”, când accepți ca strategia ta să fie făcută de spionii din alte țări, când te îndatorezi nebunește, când accepți ca populația ta să părăsească țara, asta înseamnă pierderea suveranității.’

      …aoleo!
      pai…

    • @
      ‘în sensul ca sancțiunile să fie ridicate și să renegocieze contactele de petrol și gaze cu Rusia. Conductele Nord Stream 1și 2 reparate prin efort comun și redeschise.’

      pai si cu Noua Lume cum ar ramane?!, in cazul asta :))

      Noii Lumi nu i te poti opune.

  • ‘Noua Lume, pe care noi nu ne o dorim, fara noi nu se va manifesta’ ( Putin, in discurusul de la Soci )

    tot ce se ntampla e despre Noua Lume. nu e despre rusi, nu e despre chinezi, nu e despre americani. e despre Noua Lume si despre pozitionarea acestora fata de ea.
    pentru ca Noua Lume sa se nasca ajutata de catalizatori potenti s-a ales varianta negocierii…pe teren.

    pesemne ca daca s ar fi zis: ‘uite, asta e Noua Lume’, unii ar fi zis ‘ o asa grozavie noi nu vrem’
    dar daca se serveste aceeasi Noua Lume, insa in ‘fragmente’, gugustiucii o vor inghiti fara reactiuni.

    rusii isi negociaza pozitia fata de Noua Lume…nu cu tancul!, ci cu arma nucleara pe masa. Noua Lume e o grozavie, prin urmare pe masa pui…tot o grozavie. daca ai, daca poti…

    poate ca problema nu e ca rusii au o opinie fata de Noua Lume, ci ca ailalti n au :))

  • Ați făcut referire în conținutul pastilei video la modul cum a reflectat evenimentele de la Moscova corespondentul TVR Liviu Iurea, care ar fi și corespondentul RRA. Cred că faceți o confuzie. Corespondentul RRA la Moscova este Alexandru Beleavski , cu care de altfel ați avut și un interviu foarte reușit pe 16.05.2020 . Vă urmăresc constant și nu-mi amintesc să fi avut vreun interviu cu Liviu Iurea .

  • Ca de obicei, corect si la obiect !

  • De ce am ajuns aici?
    Ma aștept la Dvs ca istoric sa faceți o disecție mai adinca a faptelor
    Fără a contesta nici un cuvint din cele scrie de Dvs in primele paragrafe mie imi răsuna in urechi întrebarea
    De ce am ajuns aici ?
    Nimeni nu vorbește de cele doua tratate Minsk I și Minsk II
    Ce anume stare de fapte a generat apariția in acea forma a acelor tratate
    Întreaga opinie internațională a acceptat consensual conținutul și motivația lor
    Ucraina nu numai ca nu le-a respectat dar a continuat politica de epurare etnica
    Lingă mine in germania trăiesc nenumărați cetățeni ai fostei Uniuni Sovietice la Weimar oraș din Turingen a fost una dintre cele mai mari garnizoane Sovietice
    Surpriza este ca in ea nu erau ruși ci ucrainieni
    Rămași aici după 92 mulți dintre ei se comporta încă bizar ei trăiți născuți și crescuți intr-o țara civilizata
    Ce așteptări de buna conviețuire sa am de la ei la ei acasă cu cei 600 de mii comunitatea romană din Bucovina
    Mulți imi spun ca așa s-au purtat și cu rușii 38% din populația Ucrainei care dacă socotim și familiile mixte ajungem la 44%
    Analiza nebuniei care ne înconjoară astăzi nu trebuie facuta in negura secolelor trebuie doar sa vrem sa vedem faptele
    Refuzul de a discuta depre participarea României la combinatul de la Krivoirog
    Blocarea brațului Sulina cu nava Partizan
    Construcția canalului Bastroe
    Toate acestea făcute unui vecin eminamente pașnic
    Dacă au făcut la fel și cu Rusia acolo și-au găsit nasul
    Zelenski are cea mai onorabila cale de a face pace și a scoate țara și planeta din aceasta Nebunie
    Nu nu trebuie sa își dea demisia
    Terbuie sa se împuște
    Singele spală singe
    Onoarea lui și a Ucrainei este salvata
    Omenirea poate sa meargă mai departe

  • Mereu spuneti, maestre, ca jurnalistii nu relateaza din mijlocul evenimentelor, ci insaila niste prostii. De ani de zile bat drumurile Ucrainei si daca existau cunoscatori si interesati de realitatea de acolo, se spunea ca Donetk este regiunea cea mai bogata a Ucrainei. Lugansk-ul la fel. Hersonul este vatra stramosilor slavi…nu a ucrainienilor, nu a rusilor, ci vatra stramosilor tuturor. Ucraina nu este decat un stat artificial, creat pentru a dezbina populatia spre a o stapani mai bine. Pentru a crea acolo o patura de politicieni si administratori pusi pe hotie, sub protectia hainei statului. Kucima? Facea naveta la Moscova permanent. Ianukovici e la Moscova si acum. Timosenko? A redat rusilor portul Sevastopol si in fapt ea a cedat controlul Crimeeii. In 2013-2014 se stia ca daca Ucraina va vrea Crimeea inapoi, va fi razboi, dar nu va mai primi nimic. Conducerea Ucrainei a preluat-o Occidentul prin betivul si diabeticul insulino-dependent Porosenko, care era inconjurat numai de consilieri straini. Dovada ca si astazi sta in Occident. El a praduit Ucraina, a vandut tot ce s-a putut si si-a burdusit conturile in strainatate. Dar in umbra imbecilitatii lui si a dezvoltarii Maidanului ONG-ist al lui Soros au inceput sa creasca si sa doreasca raul poporului, sclavia, jaful total, rasturnarea credintei ortodoxe si ordinii spirituale, puii progresismului iudeu. Daca intrebi oamenii din orice colt al Ucrainei, cine a facut prapadul asta, de la razboiul declansat in Dombas anii trecuti( cine a vorbit vreodata de mercenarii occidentali care luptau si ucideau populatia civila in Dombas? Civilii!! ) pana la parjolirea campurilor si distrugerea padurilor, ti se va spune ca evreii rusnaci scoliti si sustinuti de americani. Nu ucrainieni, nu rusi, nu tatari, ci evreii rusnaci..
    Adica traitori si cu numele doar de slavi, cu interese total contrare populatiei…care nu au nici o treaba cu istoria poporului sau suferintele prin care a trecut poporul. Acolo este vorba doar de jefuirea resurselor Ucrainei, care sunt cedate scriptic, dar nu pot fi scoase din teritoriu pentru ca rusii stiu ca ciuma jafului se va intinde, mai devreme sau mai tarziu, si spre jaful Rusiei. Vitali Kliuciko a candidat la primaria Kievului fix pe metoda impunerii lui Volodimir Zelenski…afise electorale, panouri imense si publicitate agresiva cu minciuni. Ciuma portocalie a fost identica si in Ucraina si in Romania. Basescu a permis jefuirea Romaniei, ca asta a fost intelegerea. Ca pe vremea Imperiului Otoman, luati ce vreti si cat puteti! Numai ca in Spatiul U.R.S.S. altele au fost conditiile…conducerea Ucrainei era asemeni PDL, dar umbrele lor de la Moscova erau pe stil vechi…adica ce e al meu, nu poate fi al tau, decat daca vreau eu!

  • Simate maestre ,
    Am urmarit discursul lui Putin ( la un post frantuzesc , fac alergie cand ii aud pe „ai nostri ” cu comentariile lor aiurea) . Nu mi s-a parut a fi pe moarte .

    • Pe moarte sunt televiziunile noastre de știri care manipulează grosolan telespectatorii!

  • O emisiune de turism pe Rfi,în care francezii ne spun cum americanii care au trecut pe Telemunca se stabilesc în Mexic ,drept care au crescut Toate preturile .Este ceva asemănător cu Europa?Rezultatul, mexicanii amărâți au devenit mai mulți și sau retras la tara sau cum ne place noua sa spunem,ne retragem în munți.

  • Înțelegerea între rusi,americani și chinezi a avut loc înainte de a începe războiul.Acum vedem doar un serial bun de tv.Dar eu ma întreb,Cine va plăti pentru conductele sparte?Noi populația?Poluarea cred ca este frte mare și nici un miting în sensul asta.Cate războaie au fost în Războiul de 100 ani?eu cred ca vreo 16.

  • Cantarea imnului Rusiei in Piata Rosie a fost o maiastra si motivanta demonstratie a puterii Mamei Rusii si a sustinerii lui Putin de catre popor. El insa nu stia textul pe de rost de asta era ca mister Bean cand manca pe furis bomboane in biserica dar se indesa cat putea la refren, pe care-l stia si el, racnind: Haleluia, Haleluia. Cum de nul-a intrebat vreun corespondent de presa daca stie sa recite pt telespectatori prima stofa a imnului, ca la noi, cu politicienii nostri de hartie? Asta inseamna statut de om politic pugernic, cu care ziaristii nu se trag de sireturi.

  • Ucraina e un stat artificial, aflat in granite nefiresti, cum spunea pe drept dl Marga. E o Jugoslavie formata din rusi, polonezi, romani, unguri si cativa ucrainieni dezamagiti si poate si infuriati ca bogatiile tarii au ajuns pe mana asasinilor economici din vestul salbatic. Si atunci de ce sa nu treaca cu totii la rusi, unde bogatiile, dupa cum le spunea Lenin, apartin intregului popor? Domnule Cristoiu, cum sa rusifici o regune formata din rusi care beau votca, fumeaza mahorca si beau ceai din samovar? Si poate ca mai citesc carti interzse de Gogol sa Turgheniev? Si care poate ca mai au pe perete tabloul unui tatuc, fie el tar sau vreun drac de bolsevic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *