Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

De ce nu mai e și acum așa? După depunerea Jurămîntului miniștrii noului Guvern ieșeau de la Palatul Regal în aplauzele mulțimii

Citind pentru eseul despre cuvîntul fripturist, de care toți de azi sînt convinși că l-a născocit Caragiale, cînd în realitate e opera lui Nicolae Iorga, sau mai bine zis opera furiei lui Nicolae Iorga că n-a ajuns el la friptură, aflu din presa vremii atmosfera din București ori de cîte ori apare o Criză politică, înțelegînd prin asta căderea unui guvern și formarea altuia. Pe 27 martie 1926, Ionel Brătianu depune Regelui Ferdinand demisia Guvernului Brătianu, la putere din 1922. Se încheia un mandat constituțional. După patru ani de guvernare autoritară Ionel Brătianu trebuia să treacă în Opoziție. Duminică, 28 martie 1926, au loc consultările Regelui cu șefii partidelor de Opoziție, Nicolae Iorga de la Partidul Național, generalul Averescu, de la Partidul Poporului și Ion Mihalache de la Partidul Țărănesc. E limpede pentru toată lumea că Regele va desemna ca premier al unui guvern de alegeri pe liderul unui partid din Opoziție. Se pariază pe Iuliu Maniu, copreședintele Partidului Național. În coaliție cu Ion Mihalache, Iuliu Maniu ar putea face un guvern. Perspectiva ca după patru ani de guvernare liberală, ce a părut infinită, să vină la putere Opoziția a dat Crizei politice dimensiuni uriașe. Despre atmosferă din București o imagine ne-o dă reportajul din Universul, 31 martie 1926, publicat sub titlul Cum se desfășoară criza politică. Consultările M. S. Regelui. Atitudinea partidelor politice:

„Frămîntările politice, cari au mers crescînd, pe măsura ce parlamentul şi guvernul liberal se apropiau de ziua expirării legislaţiunei, au sporit considerabil sîmbătă, iar duminică toată ziua au ajuns la o intensitate necunoscută în viaţa noastră politică de pînă acum.
Fireşte, mai cu aprindere s-a agitat şi s-a frămîntat lumea politică, dar şi lumea cealaltă s-a pasionat să discute evenimentele politice de acum.

Pretutindeni furnicar. În toate cercurile şi în toate părţile, unde se întîlneau doi oameni, discuţia primă se încingea despre politică.
Cum se va rezolvi criza ministerială, cine va alcătui noul guvern şi din cine, întreba toată lumea.

Combinaţiile cele mai variate, presupuneri de tot felul se născoceau; se purtau vorbe, șoapte; s-au făcut nesfîrşite prinsori, multe pe sume însemnate şi la condiţii de cote cari se întîlnesc numai la pariurile de curse şi la matchurile celebre. Partidele şi combinaţiile au fost transformate în acţiuni şi s-a încins între pasionaţii de politică un joc fantastic de bursă politică. De jocul acesta pasionat politic au fost cuprinse, ca de o vrajă, şi femeile şi atîtea familii pașnice, dintre ale căror preocupări obișnuite politica nu intra şi nu ispitea.

Cluburile politice fremătau de lumea partizanilor partidelor respective şi de asemenea fruntaşii politici toţi erau asediaţi de prietenii curioşi să afle, să cunoască mai curînd ce se pune la cale şi cît mai multe taine.

În clocotul şi vălmăşagul acesta de veşti, în lupta aceasta aprigă a lumii întregi, conducătorii de partide, înconjuraţi de cei mai credincioşi şi mai isteţi, pregăteau cu grije şi nădejdi bune formaţiunea cabinetului nou şi alegeau oamenii, care să fie aşezaţi la conducerea autorităţilor administrative.

Conducătorii partidelor opoziţiei unite au avut Sîmbătă şi Duminică întrevederi politice cu scopul de a ajunge la încheierea unui acord de guvernare, care să înlesnească rezolvarea mai grabnică a crizei ministeriale.”

Nicolae Bratu, director și proprietar al săptămînalului Foaia poporului, oficios al Partidului Național, ajuns de la Sibiu la București pentru a se documenta la fața locului, surprinde și el atmosfera de după audiențele de la Palat. Fuseseră în audiență: PNR prin Nicolae Iorga, Partidul Țărănesc, prin Ion Mihalache, Partidul Poporului, prin generalul Averescu. Toată lumea paria pe desemnarea unuia dintre cei doi lideri, Maniu sau Mihalache. Scrie Nicolae Bratu în Foaia poporului din 4 Aprilie 1926:

„Ce se petrecuse pînă acum? Două rînduri de audienţe. Toţi bine primiţi, dar nu era încă nimic clar. Ce discuţii şi frămîntări au fost în această seară, la cluburile politice, în cafenele, pe străzi, e greu de închipuit.

Foarte mulţi legau rămăşaguri pe mii, ba chiar zeci de mii de lei. Afară de foarte puţine persoane singuratice, toată lumea socotea sigur cu formarea unui guvern al Partidului Naţional în frunte cu Maniu sau național-țărănesc în frunte tot cu Maniu.”

Așa o fi și acum, cînd s-au încheiat consultările de la Cotroceni?
Pînă la urmă, sub influența Reginei Maria, pilotată de Barbu Știrbei, Regele îl desemnează ca premier pe Averescu. Manevra fusese inițiată și dirijată de Ionel Brătianu, care a pus un premier de paie, în speranța că tot el va guverna.

Tot lui Nicolae Bratu îi datorăm descrierea atmosferei din stradă din momentul de excitație colectivă numit depunerea Jurămîntului de către noul guvern, o realitate tipică interbelicului, azi dispărută:
Ieșirea noilor miniștri de la Palatul regal din Piața Palatului regal în aplauzele mulțimii.

Miniștrii despre care e vorba în propoziția de mai jos sînt cei ai Guvernului Averescu, desemnat de Ferdinand sub forma unei lovituri năprasnice date Opoziției întruchipate de Partidul Național și de Partidul Țărănesc:

„Clubul Partidului Naţional e în dosul Palatului Regal din Calea Victoriei. Ieşind în stradă, abia mă pot strecura prin mulţimea care se adunase în piaţa din faţa Palatului. Sosesc tocmai în momentul potrivit, spre a vedea cu ochii mei primirea ce se face noului guvern la ieşire. E ora unu și jumătate după amiază. Noii miniştri ieşind din palat, se aşază pe treptele palatului, unde sunt fotografiaţi. După aceea se urcă în automobile închise (cum e prescris) şi pornesc spre Capşa. Lumea aplaudă.”

Universul de joi 1 Aprilie 1926 surprinde atmosfera intrării la Palat pentru depunerea Jurămîntului. O atmosferă care spune multe despre mult cîntata democrație interbelică:

„Marți 9 (30 martie 1926 – n.n.) la ora 10 M. S. Regele a venit la palatul regal din centru.
La ora 12 şi 10 au început să sosească şi noii miniştri să depună jurămîntul.

La ora 12 şi 23 a sosit, cel din urmă, şi d. gen. Averescu, preşedintele noului guvern, iar la ora 12 şi 30 precis, miniştrii au urcat sus, în sala tronului, unde au depus jurămîntul în fașa Suveranului și a preoților.

Frămîntarea rămăsese în plin, de cu noaptea, cînd se încrucișaseră felurite zvonuri. Unele versiuni porneau numai din fantezie. Altele, – cele mai multe, – din încercarea de a se face presupuneri întemeiate pe logică. Ultimele, mai discret rostite, dar care, ieri dimineață, s-au impus, deoarece corespunseseră realităţilor.

Şi cînd la orele 9 d.m., s-a aflat, că d. gen. Averescu era la Cotroceni, ca­să primească însărcinarea, să formeze noul guvern lumea înghesuită în calea Victoriei de ziua frumoasă de primăvară şi de dorinţa să asiste la desfăşurarea întîmplărilor atît de pasionate, lumea aceasta imensă, în valuri, a căutat să se fixeze în fața palatului regal din calea Victoriei ca să poată observa toate mişcările. Era masa cea mare a curioşilor, fără pretenţii de atitudini proprii si dornică să vadă şi să se asocieze la manifestațiile indiferent de unde si cum pornite.

Autorităţile, cari prevăzuseră că avea să fie aglomeraţie mare şi avuseseră şi temerea că, poate, erau să se producă demonstrații zgomotoase de stradă, luaseră întinse măsuri de ordine. Detaşamente puternice de armată aşteptau – gata să intervină – în diferite puncte din centrul Capitalei, în special, în jurul Palatului Regal. Pe calea Victoriei, de la ministerul Finanţelor, şi pînă la bulevard, şiruri de jandarmi, în monom, strejuiau marginile trotuarelor, silind mulţimea să circule. Comisari regali, ofiţeri de la comenduirea pieţei, ofiţeri de jandarmi, inspectori de poliţie, inspectori de siguranţe, pretutindeni.
Cu cît se apropia mai mult amiaza, – adică vremea, cînd se ştia, că miniștri cei noui aveau să se ducă la palat, – cu atît se îngroșau rîndurile curioşilor.”

Universul din 1 Aprilie, apărut pe 31 martie 1926, după amiaza confirmă într-un articol luarea unor Măsuri de ordine în Capitală:

„Autorităţile militare au luat, începînd de Duminică, întinse măsuri pentru menținerea ordinii în Capitală.
Numeroase patrule de jandarmi circulă prin centrul oraşului. La prefectura poliţiei se află concentrat, în permanenţă, un regiment de jandarmi.
De Luni la prînz, toate trupele din garnizoană sînt consemnate în cazărmi.

De asemenea, sunt păzite milităreşte toate ministerele şi Palatul poştelor.
Ori, la 6 d. a., d. G. Tătărescu, subsecretaar de Stat la Interne, a fost la prefectura poliţiei spre a lua înţelegere cu autorităţile militare asupra măsurilor de ordine ce urmează a mai fi luate.
Ori, toată ziua, au fost concentraţi la poliţie, toţi inspectorii şi numeroşi comisari.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „De ce nu mai e și acum așa? După depunerea Jurămîntului miniștrii noului Guvern ieșeau de la Palatul Regal în aplauzele mulțimii”

  • Scapa cine hotareste Sfantul Bunul Dumnezeu sa scape. „Numărul 68 și strania sa coincidență
    Primul Război Mondial a durat din 1914 și până în 1918. Acesta este considerat și astăzi ca fiind unul dintre cele mai mari războaie din istorie. Peste nouă milioane de combatanți și șapte milioane de civili au murit ca urmare a războiului. Conflictul a început pe data de 28.07.1914 când Austro-Ungar a declarat război Serbiei. Astfel, să reținem data de început a conflictului: 28+7+19+14=68.

    Cel de-al Doilea Război Mondial a ținut șase ani, din 1939 și până în 1945. Acesta a fost cel mai amplu război din istorie, și a implicat direct mai mult de 100 de milioane de oameni din peste 30 de țări. Istoricii consideră că războiul mondial a început pe 1 septembrie 1939, odată cu invazia Poloniei de către Germania Nazistă. 1.09.1939. Astfel, conform aceluiași calcul, 1+9+19+39=68.

    Pe data de 24 februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina, marcând o escaladare abruptă a războiului ruso-ucrainean, care începuse în anul 2014. Invazia a provocat criza de refugiați cu cea mai rapidă creștere din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, peste 8,4 milioane de ucraineni fugind din țară și o treime din populație fiind strămutată. Conflictul este încă în desfășurare. Așadar, 24.02.2022, nu? 24+2+20+22=68.”

  • CIA este actorul principal al subversiunii ideologice în SUA, nu KGB. Putem adăuga diverse organizații și institute care au participat la dezvoltarea ideologiei neomarxiste și sexomarxiste. Activitatea lor a fost inspirată și coordonată în diferite perioade de corifeii școlii de la Frankfurt: Georg Luckacs, Antonio Gramsci, Walter Benjamin, Herbert Marcuse, Max Horckheimer, Theodor Adorno, Erich Fromm etc. Scopul lor a fost dizolvarea valorilor culturale și sociale ale occidentului, transformarea oamenilor în zombie fără identitate și docili.
    În România subversiunea a început în 1990 pe mai multe planuri. Grupul pentru Dialog Social condus de Silviu Brucan (Saul Bruckner) și finanțat de Soros a promovat liberalismul general și vag până în 2004 cînd neoconii ajung la putere în țară prin gașca băsistă-pdlistă. Ulterior liberalismul promovat devine dual neomarxist și neoconservator (o ideologie care nu are legătură cu conservatorismul ci cu transformarea capitalismului și a pieței libere în religie și adularea corporațiilor transnaționale în paralel cu critica statelor naționale și a identității naționale care sunt o concurență a monopolului globalist al corporațiilor). Gașca de la GDS (Liiceanu, Pleșu, Patapievici, Stelian Tănase, Paul și Andrei Cornea, Ion și Vlad Alexandrescu, Raluca Alexandrescu, Gabriela Adameșteanu, Theodor Baconski, Andrei Oișteanu, Dan Perjovski, Mihai Șora, Vladimir Tismăneanu, Monica Macovei, Andrea Pora etc.) a fost educată în birourile Uniunii Scritorilor din România din anii 80, o organizație leninistă dirijată de cabinetul 2 (Brucan, Gogu Rădulescu, Ștefan Voicu, Petre Roman și alții). Scopul lor a fost să manipuleze cultura română în direcția liberalismului dizolvant și să împiedice renașterea culturii interbelice. Ei l-au trădat pe Constantin Noica mimând că îl promovează. Ei mimau și conservatorismul. Așa se poate înțelege cum îi promovau în revistele și emisiunile lor pe lgbtistul Alex Leo Șerban sau românofobul neomarxist Lucian Boia. În ultimii ani și-au dat arama pe față. Liiceanu în cartea Isus al meu atacă teologia și religia creștină cum nu a făcut-o nimeni până acum în cultura română. Pleșu dă lecții de morală de pe poziții șovine antiromânești. Aceștia au fost suporteri fanatici ai sectei Rezist și ai partidelor nemarxiste USR-PLUS.
    În spațiul social și mediatic s-au creat ONGuri de extrema stângă, avem pe sexomarxiștii de la Accept și Mozaiq care te dau în judecată dacă nu ești de acord cu ei, am avut la Cluj-Napoca Tinerii Mânioși conduși de Mihnea Blidariu de la Luna Amară, Adrian Dohotaru, Mihai Goțiu, Istvan Szakats, Cristian Grecu, Paul Socol, Bogdan Bob Rădulescu (Epic Show), Cornel Vîlcu care au îndoctrinat clujenii cu anarhism și marxism, săvârșind și acte de violență și vandalism ocupând instituții publice în oraș (Occupy Conti, Occupy UBB etc.). Au fost finanțați de Open Society. La fel și mișcarea Salvați Roșia Montana începută de Blidariu și Goțiu la Fânfest. Scopul a fost crearea unei stări de nemulțumire isterică pe fondul căreia să fie manipulați emoțional și îndoctrinați oamenii. Vladimir Volkoff are în Tratat de dezinformare un capitol în care explică scopul mișcărilor de stânga și activismul isteric față de o cauză (de ex. Roșia Montana). Omul agitat emoțional și tulburat social (prins în gloata activistă care manifestă pe străzi) e mult mai fragil mental (dezindividualizat și colectivizat în turmă) și mai ușor de manipulat. Psihologia mulțimilor a lui Gustave Le Bon își spune cuvântul.
    Cea mai eficientă manipulare este prin filme și muzică, pt că asta duce la controlul fantasmelor și a imaginației umane. Pornografia de pe MTV duce la confuzia de gen și la dependența de imagini sexuale și astfel la proliferarea viciilor patologice cu parafilii. Perversiunile care șochează se combină cu imagini repetitive ingenios combinate care duc la dresaj pavlovian. Exemple de videclipuri care induc imagini perverse: Christina Aguilera – Not Myself Tonight (conține imagini blasfemiatoare la adresa creștinismului – orgii în biserică), Rihanna – S&M, Britney Spears – Work Bitch, Taylor Swift – Look what you made me do, Miley Cyrus – Mother’s daughter și Prisoner, Lady Gaga – Alejandro. Din muzica românească Alexandra Stan – Come into my World. În videoclipul lui Alexandra Stan se observă limpede succesiunea de imagini care produc dresarea pavloviană. Imaginile erotice cu trupul cântăreței sunt înlocuite rapid cu bărbați semi goi îmbrăcați în latex care au gesturi feminine astfel plăcerea produsă de imaginea cântăreței este rapid asociată cu trupurile bărbaților. Experiența repetată de multe ori duce la confuzia percepției genului corporal al celuilalt. Observați cu atenție videoclipul. Alexandra Stan a scos anul ăsta un nou album cu imagini pornografice și scene perverse. E pasionată de parade gay unde face poze multe să vadă toți fanii ei adolescenți ce cool e. La astfel de videoclipuri se uită copiii voștri. Altă susținătoare a lgbtismului în muzica românească era Andreea Bălan, scene pornografice mai apar la Ruby.
    În ce privește filmele, fascinația față de America a fost indusă de filmele hollywoodiene. America e paradisul terestru, toate filmele lor prezintă o lume cosmetizată în care e plăcut să locuiești și toți sunt fericiți. În paralel în România Lucian Pintilie a creat curentul subversiv al minimalismului mizerabilist, moștenit de noul val cinematografic. Aceștia fac filme despre România care îți produc repulsie și greață, aruncă cu noroi în ochii telespectatorilor. Te fac să ai o stare de sfârșeală când te gândești la țara ta. Gașca Tudor Giurgiu, Ada Solomon, Cristian Mungiu, Nae Caranfil, Radu Jude, Radu Gabrea, Călin Peter Netzer, Adina Pintilie, Radu Muntean, Corneliu Porumboiu prezintă o Românie din care vrei să evadezi ca să ajungi în SUA. Singurul care e cineast onest e Cristi Puiu. Tudor Giurgiu și “veselul” Mihai Chirilov folosesc TIFFul pentru propagandă ideologică, 95% din filmele prezentate în festival sunt neomarxiste și nihiliste.
    Ni se distruge identitatea națională prin controlul imaginației noastre, adică ni se cenzurează imaginile pe care le avem despre propria țară, fiind în continuu hrăniți cu noroi ca să învățăm să vedem doar partea negativă a societății noastre. Are legătură cu procesul de demoralizare de care vorbea Iuri Bezmenov. Se cenzurează posibilitatea realizării unor filme istorice proromânești sau a unor filme cu acțiunea în prezent făcute în stil american prin care să fim fascinați de propria noastră societate. În același timp am fost dresați să râdem de filmele istorice românești făcute înainte de 1990 că ar fi proaste sau că falsifică istoria (de fapt acele filme sunt mult mai aproape de realitate decât majoritatea filmelor istorice hollywoodiene) sau că promovează șovinismul naționalist sau că sunt desuete. Acele filme prezintă o imagine pozitivă despre România care frânează procesul subversiv de maculare a identității naționale. Ca să dau un mic exemplu, vă aduceți aminte la începutul filmului Dacii apar niște imagini cu animale sălbatice și cu munții noștri care sunt foarte frumoase și au un sens simbolic paradisiac. Astfel de imagini, din punctul de vedere al agenților de subversiune, nu trebuie să mai apară vreodată pe sticlă…. mai bine te uiți la scena din Balanța lui Pintilie în care minerii o violeză pe Maia Morgenstern, vei asocia imaginea aia oribilă cu societatea românească unde nu mai există nici o speranță de salvare, astfel vei fi demoralizat, așa cum zice Iuri Bezmenov, vei vrea „schimbarea” adusă de ei ca să scapi de infernul în care trăiești. Vei visa la Lady Gaga și la zgârie-norii din Manhattan.
    Când vă gândiți la România care sunt imaginile care vă vin în minte? Cu siguranță multe dintre ele sunt predeterminate de media vizuală de după 1990 care v-a fost servită (vă aduceți aminte de imaginile cu orfelinatele, cu morții de la revoluție, cu bulibașele, interlopii și curvele de la periferii, cu minerii care urlau pe străzi? Țineți minte starea aia de spirit depresivă de la mijlocul anilor 90? Revedeți filmele Pepe și Fifi de Dan Pița sau Prea Târziu de Lucian Pintilie de exemplu ca să vă aduceți aminte ce stări de spirit v-au fost inoculate), astfel vă este cenzurat modul prin care vă percepeți propria identitate națională și socială prin imagini trunchiate și mizerabiliste. În paralel cu imaginile astea ați vizionat serialele Dallas și Baywatch cu imaginile luminoase ale paradisului american unde viața e frumoasă și oamenii sunt bogați și fericiți. Ura față de propria țară și idolatria față de occident pleacă de la astfel de manipulări ale imaginației voastre. Așa apare dorul de ducă.
    Imaginea mizerabilistă despre România este întreținută în prezent de serialul manelistic Las Fierbinți. Acest serial trebuie să fie o oglindă pt viața și societatea voastră. Trebuie să vă identificați cu personajele lui. Când audiența a scăzut și au început criticile repede Pleșu a scris un articol în Dilema veche, ziar neoconservator și neomarxist care mimează din ce în ce mai prost conservatorismul, că e un serial bun la care el se uită și că ar reflecta într-un mod sincer societatea românească. Ce, nu vă place să vă priviți în oglindă? Ironia disprețuitoare și șovină a lui Pleșu a făcut mult rău culturii române. Trebuie să ne eliberăm de dependența de acești oameni.

  • Foarte bune și avizate atât întrebarea dumneavoastră din titlu, dar și opiniile dumneavoastră, Maeste Cristoiu ! De ce , înainte vreme, miniștrii aleși ieșeau în uralele mulțimii de la Palatul Regal ? Pentru că , din momentul în care erau
    votați și se angajau într-o acțiune ,aleșii chiar trebuiau să își îndeplinească toate promisiunile, pentru că mulțimea, poporul ,era cel mai autentic judecător al lor ! „Promisiunea dată era datorie curată „cu adevărat ! Aleșii din zilele noastre au ca judecător crud , neindurător ,repere și restricții impuse de factori externi și nu interni, de parcă aleșii noștri ar fi aleșii străinătății și nu ai noștri și…chiar….Așa.. este ,privit din anumite puncte de vedere ! Totuși ,liberul arbitru ar trebui să funcționeze mai mult în mintea miniștrilor noștri și indiferent cine ar fi ales, proiectele țării noastre să fie adaptate la condițiile din teren ale țării noastre și nu la ambițiile marilor lideri ai Europei și ai lumii, pentru că așa vor aceștia ! Vă mulțumim pentru un editorial superb ,foarte interesant, Maestre ! Felicitări !

  • ori occidentalii au inventat o noua forma de energie,
    ori inca n au inventat o, insa stiu deja ca o vor inventa in doua trei luni,
    ori …’subsecretar de Stat la Interne, a fost la prefectura poliţiei spre a lua înţelegere cu autorităţile militare asupra măsurilor de ordine ce urmează a mai fi luate’ pentru a tine poporul in frau, ca momentan e valabil principiul cum ca Perpetuum Mobile e…imposibil

    pe de alta parte…nu doar ‘va ninge in toiul verii’, ci si invers, ‘va fi vara in toiul iernii’, deci pe alocuri la iarna creca nu va mai fi nevoie de energie pentru a te incalzi, pentru ca va fi…direct cald

    • Da, cald nemtesc!

    • Aș, n-au inventat nimic, scapa cine poate. Aia din tarile puternice, adica.

    • @Online…Superpozitii…Analiza Cuantica…Exista…Un Prag…Pe Ciclul De Histerezis…Intelegi…Cu Siguranta…Cand Se Atinge Pragul…Cum Sa O Zic..Ca In Biblie…Popoare…Neamuri…Gloate…Limbi…Societati…Tari..Natiuni…Forme De Organizare Sociala….Devin Incontrolabile…Sau Necontrolabile…
      Noi vrem pământ! George Coşbuc
      „Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
      Să vrem noi sânge, nu pământ!
      Când nu vom mai putea răbda,
      Când foamea ne va răscula,
      Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
      Nici în mormânt!”

      • astazi, daca ceva devine realitate, la nivel mondial, atunci ‘cevaul’ mai intai a fost simulat, concluzia fiind ca…se poate!, deci indiferent cum arata situatia, ea e tinuta in fraie, cine mai stie de ce fel…, insa pesemne ca neurostiintele sint vedetele

        totusi, atata putere de calcul…
        cine mai stie cit de avansata o fi cercetarea di dezvoltarea ‘computerului cuantic’

        vorbeai despre ordinea care se naste din haos. pai…se pare ca Noile Sisteme Sociale, ale lumii mari, cele care au ca vedeta Inteligenta Artificiala, se nasc chiar din Haos.
        nu ca n Laos, dar haos, Haos Mondial. pina la urma Revolutia Mondiala fix asta e, o stare de haos din care se naste o Nou-Nouta lume, …nu i asa?

        lumea mare ride de gafele lui Biden. io nu. aceasta ‘slabiciune’ declarata la nivel mondial mie imi spune ca, de fapt, ‘cei care conduc America’ sint…Puternici. adica…se prea poate sa fie in stare, alaturi de ceilalti Maestri, sa tina in fraul chiar Haosul, la limita. ( deci cred ca exista…muuulta cunoastere in buzunarele fiecarui Maestru, despre ceilalti. asa ca asambland miscarile lor se asambleaza ecuatia de miscare a Civilizatiei, pina la urma )

        deci…nu s de ce, insa cred ca nenorocirile care vin, teoretic, vor fi duse duse pina la limita…insa limita aia nu va fi trecuta, pentru ca despre ea exista cunoastere fundamentala. cred ca felul in care au reactionat statele, popoarele, cetatenii, indivizii, in vremea pandemiei, a permis obtinerea unei cunoasteri despre acestia intr atat de potenta incat astazi sint disponibile profile phihologice pentru…toti acestia. prin urmare haosul asta e unul aparent. insa n am nicio indoiala ca unii habar n au…ca joaca si in ce piesa joaca.

        • Marea Revolutie e posibila acum, insa pentru prima data in Istoria Civilizatiilor.

          cea care o face posibila,
          in lipsa manifestarii acesteia de aceasta civilizatiei alegandu-se, asemenea tuturor celorlalte civilizatii, Praful, Cenusa,
          este Inteligenta Artificiala.

          prin urmare nu e nicio ondoiala ca ‘haosul mondial’ e tinut in fraie in acest fel,
          intebarea care se pune mai fiind doar aceasta: cit de avansata este, in realitate, cercetarea si dezvoltarea Computerului Cuantic, deci cam cit de departe sintem de manifestarea Inteligentei Artificiale care se ‘misca’ exclusiv intr un astfel de computer?
          ca, teoretic, cum ziceam, Marea Revolutie e legata Ombilical de manifestarea acesteia.

          • Strategia generata de Desteptaciunea Intruchipata poate fi echilibrata doar de o Inteligenta pe masura.

          • @ONLINE……
            Istoria Culturii si Civilizatiilor……5 VOLUME….CARTI…..OVIDIU DRAMBA…..
            Relaxare……Detasare……
            Toate Bune ONLINE!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *