Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

De ce nu merg la vot: Refuz să legitimez prin prezența mea farsa numită al doilea tur!

Am scris că din 1966 pînă acum n-am lipsit de la nici un scrutin. Înainte de 1989, nu era vorba de alegeri, deși Constituția așa le prezenta. Era vorba de un nou prilej de confirmare a măreției regimului. Fiecare scrutin era conceput ca un montaj literar-artistic cu tema:
Mergînd la vot entuziaști și în proporție de masă, cetățenii patriei își sărbătoresc Conducătorul.

Transformarea unui moment pe care Constituția din 1965 îl definea ca alegeri pentru MAN din cinci în cinci ani într-un moment de strălucită adeziune a Poporului român la politica Partidului se realiza prin trei mijloace:

 • a) Așa-zisa campanie electorală era plină de momente de propagandă și agitație. Nu se discuta un moment problemele concrete ale țării. Se organizau momente festive în care era ridicat în slăvi Nicolae Ceaușescu.
 • b) Crearea unei atmosfere de sărbătoare propagandistică. Propaganda înfățișa mase de oameni ai muncii mergînd la vot cu steaguri și cîntece revoluționare. Televiziunea și radioul transmiteau de la fața locului despre fericirea de a vota. Nu lipseau evidentele trucuri propagandistice.
  Mirese care veneau la vot cu nuntași cu tot, bătrîni cît mai albi la bărbi și la păr, dar și copii care se bucurau în brațele mamelor revoluționare că părinții lor votează.
 • c) Asigurarea unei prezențe de aproape sută la sută. Între județe, între municipii se isca o întrecere socialistă privind prezența la vot. Nu alegerea candidaților constituia temeiul sărbătorii propagandistice puse la cale în ziua votului, ci procentajul prezenței.
  Pentru că prezența și nu votul propriu-zis era trîmbițată ca victorie a Partidului.
  Așa se face că procentajul era de 99,99%.
  Mai era puțin și votau și muribunzii.
  Veneau la vot și apoi mureau.
  În aceste condiții, a nu merge la vot era o crimă împotriva regimului.

Așa se explică de ce-am mers la toate alegerile de dinainte de 1989.
Așa se explică însă și de ce nu țin minte nimic despre cum și unde am votat.
Am fost la vot timp de trei decenii aproape, dar nu țin minte să fi fost.
Deși sigur am fost.

După 1989, am fost la toate alegerile, deoarece acum știam că votul meu contează. Și la prezidențiale am votat, ba chiar cu pasiune, convins că particip la o întrecere reală.
Am votat în 1990 cu Ion Rațiu, în 1992, cu Emil Constantinescu, în 1996, cu Emil Constantinescu, în 2000, cu Ion Iliescu, în 2004, cu Adrian Năstase, în 2009, cu Traian Băsescu, în 2014, cu Klaus Iohannis.
Am votat în cel de-al doilea tur și am așteptat cu nerăbdare să văd dacă alesul meu a învins.

Motivul pentru care am mers la vot în turul al II-lea și am pus ștampila pe unul dintre cei doi candidați?
Bătălia dintre cei doi era reală, dependentă de votul românilor.
Ne-o arată diferența mică dintre primii clasați după primul tur cînd România devine cu adevărat democratică.

Tur I, 20 mai 1990 (a fost un singur tur), diferența între Ion Iliescu și Radu Câmpeanu, 74,43%.
Tur I, 27 septembrie 1992. Ion Iliescu și Emil Constantinescu, 16,10%.
Tur I, 3 noiembrie 1996. Ion Iliescu și Emil Constantinescu, 4,03% .
Tur I, 26 noiembrie 2000. Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor, 8,01%.
Tur I, 28 noiembrie 2004 Adrian Năstase și Traian Băsescu, 7,05%.
Tur I, 22 noiembrie 2009. Traian Băsescu și Mircea Geoană, 1,29%.
Tur I 2 noiembrie 2014. Victor Ponta și Klaus Iohannis, 10,07%.
Tur I, 10 noiembrie 2019. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, 15,56%.

Din cîte de vede pe măsură ce societatea românească se democratizează, după primii ani postdecembriști, primul tur dă diferențe mici între cei doi candidați intrați în turul al doilea. Prin urmare, cele două săptămîni dintre tururi au stat sub semnul tensiunii electorale, iar ziua votului, sub semnul credinței că orice vot contează în stabilirea echilibrului final.

Klaus Iohannis are o diferență de 15,56%. Asemănătoare doar celei dintre Ion Iliescu și Emil Constantinescu în 1992, dar cînd mai domina perestroikismul. Începînd cu 1996, în perioada democratică a României, după primii ani postdecembriști, o asemenea diferență (15,56%.) nu s-a mai întîlnit.

O simplă privire aruncată asupra procentajelor obținute în primul tur arată că la al doilea tur, chiar dacă nu toți vor merge la vot, Klaus Iohannis își adaugă procentajele lui Dan Barna și Teodor Paleologu. Încă vreo 20%. Viorica Dăncilă n-are de unde să ia. Poate de la Mircea Diaconu, deși mă îndoiesc serios că votanții lui Mircea Diaconu se vor grăbi să meargă la vot pentru Viorica Dăncilă.

În aceste condiții, duminică, 24 noiembrie 2019, Klaus Iohannis nu-și pune problema dacă va cîștiga sau nu. Își pune problema să cîștige la un scor uriaș, la cea mai mare diferență din vremurile democratice de după 1996. După 1996, cea mai mare diferență s-a înregistrat în Turul II din 10 decembrie 2000. Ion Iliescu, (66,83%), Corneliu Vadim Tudor, (33,17%). Diferența între candidați: 33,66%. Sînt sigur că va cîștiga la o diferență de peste 35 la sută, dacă nu chiar mai mult.

De ce are nevoie Klaus Iohannis de acest scor?
Pentru că, așa cum am scris de nenumărate ori pînă acum, Generalii au avut misiunea nu de a-i asigura victoria – o obținea oricum – ci de a-i asigura o Victorie care să-l proclame drept Sfîntul Gheorghe al luptei cu Balaurul PSD. Duminică seara, propaganda pregătește sărbătorirea unei Revoluții, nu a unei simple victorii electorale. Am învins Ciuma Roșie! Grație Luptătorului, Neînfricatului Klaus Iohannis, în România comunismul s-a prăbușit la 30 de ani de la prăbușirea comunismului în Est.

Către acest moment se îndreaptă tot ceea se întîmplă în cele două săptămîni dintre cele două tururi:
Klaus Iohannis se proclamă în Război cu PSD, nu în bătălie electorală.

Guvernul Ludovic Orban nu guvernează, ci face agitație electorală. Săritul de pe șine, Florin Cîțu, în loc să administreze Finanțele țării, lansează acuzații halucinante la adresa PSD. Ministrul de Interne, în loc să purceadă la transpunerea unui program de reformare a ministerului, se ocupă cu desecretizarea Raportului despre 10 august. Ludovic Orban dă afară PSD-iști nu pentru că aceștia sînt veniți pe pile, nici măcar pentru dePeSeDizarea țării, ci pentru a înlesni ipostaza lui Klaus Iohannis de Biruitor al Ciumei Roșii.

Anul acesta, în 24 noiembrie 2019, va avea loc o farsă.
Românii sînt chemați la vot pentru a îndeplini formalitatea necesară constituțional de a confirma prin prezență ceea ce au decis Generalii cu mult timp în urmă.

După turul întîi, am scris și publicat pe cristoiublog.ro sub titlul Planul Generalilor se îndeplinește pas cu pas: Viorica Dăncilă în turul al doilea, Dan Barna, umilit că de cîteva luni s-a lucrat din greu la intrarea Vioricăi Dăncilă în turul al II-lea.

S-a lucrat din greu nu de echipa de campanie a lui Klaus Iohannis, ci de Generalii din instituțiile de forță.
Indiscutabil, un candidat poate manevra în așa fel încît în turul al doilea să intre un candidat mai ușor de bătut. Intrarea Vioricăi Dăncilă în turul al doilea n-a fost rezultatul unor manevre politice. A fost rezultatul unor Diversiuni de mare amploare, meșterite de Sistemul instituțiilor de forță.

De ce Viorica Dăncilă?
Am adus argumente înaintea celui de-al doilea tur, trecînd în revistă atît căderea Guvernului Dăncilă, instaurarea Guvernului Orban, cît și enigma de la ora 18, duminică, 10 noiembrie 2019. Cînd, spre stupoarea liderilor PSD din teritoriu, mase de PSD-iști au mers la vot în timp ce PNL-iștii și USR-iștii au stat acasă.

Argumentelor de pînă acum le pot adăuga argumentul decisiv al campaniei pentru cel de-al doilea tur.
Ca și în cazul primului tur, n-avem campanie. Klaus Iohannis refuză confruntarea nu numai cu Viorica Dăncilă, dar și cu presa. Înlocuiește cele două momente necesare cu farse de prost gust, precum Dezbaterea organizată de El despre El însuși.
Altfel spus, un candidat își organizeaază o confruntare cu el însuși.

Ca și în cazul primului tur, Klaus Iohannis are o singură temă:
Războiul cu PSD.
Evitarea confruntării cu presa se explică și prin incapacitatea de a ieși de pe șenila sloganurilor clișeu anti-PSD.
Nu ne spune nimic despre ce va face el ca Președinte, cu Guvernul Meu, în următorii cinci ani.
Ne spune doar că vrea să biruie PSD-ul.

Proiectul său de țară se reduce la lupta cu un singur partid.
Nu cu primejdiile și problemele unei țări, ci cu existența unui partid.
Și acela un partid de pe scena politică.

În istorie nu există Ce-ar fi fost dacă…
Ne permitem, totuși, să ne jucăm cu această ipoteză:
Ce-ar fi fost dacă în turul al doilea ar fi fost Dan Barna?
Și-ar mai fi putut limita Klaus Iohannis întreaga campanie la războiul cu PSD?
Firește că nu.
Ar fi trebuit să dea seamă de vacanța de lux care a fost primul mandat.
Ar fi trebuit să prezinte românilor Proiectul de țară.
Proiect pe care, evident, nu-l are.

Ar fi putut refuza confruntarea cu contracandidatul?
Firește că nu.
I-ar fi fost imposibil să regizeze farse în genul conferinței de presă de miercuri sau a dezbaterii de marți.
Nu se știe dacă ar fi cîștigat.
Și dacă ar fi cîștigat ar fi fost la o mică diferență.
Dar mai ales n-ar mai fi fost Biruitorul Ciumei Roșii, iar victoria sa n-am mai fi fost Eliberarea țării de sub jugul PSD-ist.

Promovarea Viorică Dăncilă în turul al II-lea a fost gîndit de Generali ca singura formulă prin care Klaus Iohannis poate cîștiga zdrobitor prezidențialele fără să facă nimic.
Triumful calculat din 24 noiembrie 2019 are nevoie de o prezență uriașă.
Că o va bate pe Viorica Dăncilă cu 70% la 30%, Klaus Iohannis n-are nici o îndoială.
Pentru ca victoria să fie totală, copleșitoare, pentru ca al II-lea tur să nu fie un simplu moment de democrație, ci o Revoluție, un Miracol, Klaus Iohannis are nevoie de o prezență uriașă.
Ca și Nicolae Ceaușescu pe vremuri.

De ce nu merg la vot?
Ca să nu legitimez prin prezența mea farsa numită al doilea tur!

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

48 comentarii pentru articolul „De ce nu merg la vot: Refuz să legitimez prin prezența mea farsa numită al doilea tur!”

 • Maestre, stiu ca v-ar fi peste putinta sa votati un candidat PSD. Ati fost anti-PSDist convins prea mult timp ca sa mai schimbati acest lucru acum. Ca atare, am sa ma sacrific eu pentru dumneavoastra si am sa merg sa votez Viorica Dancila. Stim toti ca Iohannis este un om simtitor astfel ca cele 3.14ms de angoasa generate de votul meu in sufletu-i sensibil vor fi priceless. For anything else there is M***** Card.

  • ???
   Daca ti se pare ca în ultimii 5 ani, Ion Cristoiu a criticat mai mult PSD si pe liderii lui, decât opozitia si pe Iohannis, înseamna ca nu prea îl urmaresti.

   • Daca ma intrebai ce parere am despre revista Cutezatorii probabil ca ar fi avut tot atat de multa legatura cu ce am scis eu cat si fraza pe care ai simtit nevoia sa o slobozesti prin tastatura. Un sfat gratis: ramai la hilizeala cu baietii/fetele de varsta ta. Te prinde mai bine.

    • Daca faceai referire la ceea ce am scris, ai fi putut sa pari putin mai inteligent decât esti. Dar atâta poti, atâta dai…

     • hmmm…sa fac referire la ce-ai scris tu?…tu fiind cine ca eu sa trebuiasca sa comentez ineptiile pe care le debitezi? Altfel, sunt aproape impresionat de cat de convins/convinsa esti ca ma intereseaza opinia ta. Te iei totusi prea in serios.

 • Consilierii și staful de campanie electorală al lui Iohannis sunt de vina pentru acest comportament care irită și care îi va determina pe mulți să nu iasă la vot. Exista chiar pericolul ca efectul pe care l-au dorit ei să fie tocmai invers celui scontat.

  • Adică, duminică, la vot,
   S-ar putea s-o ia în BOT!

  • Daca, în mod accidental, toanta va ajunge presedinte…
   o sa le fie de bine, pentru ca Iohannis si ai lui si-au asumat un risc imprevizibil, chiar fara niciun rost, prin atitudinea adoptata.
   La o confruntare între cei doi, Iohannis ar fi putut s-o bata cu usurinta pe Dancila, consider ca prin refuzul unei confruntari fata în fata s-a comis o mare eroare.

 • Intamplarea nefericita din Timisoara vine la tanc pt ca sa trimita subiectul dezbaterii onaniste a lui Johannis in plan secund . In locul lui Dancila , nu l-as deranja pe Iohannis in sedinta lui de onanie , onanic session group . Si l-as numi IohONANis

 • Ie-te-te unde apăru … LEBĂDA NEAGRĂ :
  LA TIMIȘOARA, tocmai în fieful LIBERALILOR lui ROBU !
  Deci iată cum se creează EMOȚIA, din aproape în aproape!
  In urma GAZĂRII, prin dezinsecția cu fosfura de Al, au murit TREI OAMENI, iar alți 35 sunt in spital !
  Am spus gazare pt că este vorba, efectiv, de eliberarea unui gaz PH3 (FOSFINĂ) in spațiile unde a fost folosită acea substanță!
  Firma respectivă Deratim nu avea autorizație pt folosirea acestei substanțe, care de altfel a și fost cumpărată de pe piata neagră !
  Ca să nu mai spun că ea se folosește mai mult pt dezinsecția și deratizarea silozurilor pt cereale, in agricultură!

 • #TineriiLaPutere sa dea tonul imnurilor de viitor! Doar in pas cu ei nu vom gresi nicicand. Pentru ca tineretea se poarta cel mai la moda de aproape de naturaletea adanca a zacamintelor descoperite prin simtamintele neprefacute inca in diamantele spoite cu profitul vanzarii exploatatoare. Induiosatoarea rasarire spre un timp al iluminarii spatiului nu detine C.V.-ul coruptiei in fapte, sentimente si ganduri, astfel ca nu i se poate pune capastrul manipularii decisive. Si tot de aceea li se spune tinerilor, cu atata invidie disimulata, pe numele de tractiune a Omenirii: rebeli! Tot asa precum democratia mafiotic de post-modernizata si-a creat institutiile care sa mangaie coruptia politic de tradatoare, dar sa se napusteasca in haita coercitiva asupra tineretii care mai striga si ea „hai România!”, ori e suspectata de prea-amenintatoarea tacere – tulburand ordinea si linistea publica a dezastrului national. Dar fie ce-ar fi! Si pentru ca toate acestea trebuie ca reprezinta dinamica unui anume si peren proces de „complexitate a devenirii”! Sa ramanem cuplati la o asemenea speranta tesuta interstitial. Poate ca România nu mai e doar o tara, a noastra (inca), ci un modus vivendi care doare atat de mai rau ca oricand, incat sa capatam feeling-ul unui instantaneu cu o dimpotriva victorie instaurata curand. Rudimentaritatea ideologiilor manevrate de aceasta democratie lozincarda induce efectul nemaiintalnit de a convinge ca decizi ce e bine, in vreme ce, de fapt, vei suferi tragedia complicitatii la o infigere ranjitoare a pumnalului in organul de viitor vital al propriilor copii si nu numai! Asadar (si doar daca vrem sa nu fim nebunii unei istorii depresive a României): sa traim, iubim, gandim, construim, citim, scriem, admiram, empatizam, criticam, dam like-uri, share-uim, injuram (sanatos, chiar)…dar nu mai votati condamnarea implicita a tineretii la dezmembrarea de patrie! Opriti-va! Care e calea?! #Occupy the Power!, ca o lustrare totala!

 • Adriana, Gabriela, criticându-i pe tinerii din ziua de astazi, ar trebui sa amintiti si ca vesnica voastra ministresa de la Invatamânt, Andronescu-Abramburica, a facut mai mult rau, decât bine sistemului de învatamânt românesc!

  • Fetelor, sa votati bine! Ion Cristoiu va tot spune ca Viorica-Vasilica voastra este omul serviciilor, dar voi vârâti capul în nisip ca strutul. Ca sa fiti mai clare, postarile voastre ar trebui sa sune asa:
   „Votez Viorica Dancila, analfabeta functionala mânuita de catre Statul Paralel”… sinceritate pâna la capat, nu?! :mrgreen:

   • ada
    Daca imi poti spune macar un nume care nu e acoperit sau nu e atarnat de sfori de servicii (sau, ma rog, macar cu un rucsac) in sfera puterii (si nu numai) din Romania, ai premiul intai cu coronita de la mine. La cati securici are tara asta pe metru patrat, nu m-ar mira ca noi astia civilii sa fim intr-o minoritate minuscula, daca pot pentru ca sa exprim asa!

    • Bineînteles ca nu pot spune, asa ca premiul tau nu se poate acorda nimanui. Maestrul Cristoiu a folosit de mai multe ori sintagma „FIECARE POLITICIAN FRUNTAS ARE STATUL LUI PARALEL” si eu cred ca are dreptate.
     Deci, sa nu-i facem pe unii „mumă” si pe altii „ciumă”, nici invers, asta era ideea.
     Eu am afirmat ca voi vota fara placere, în timp ce fetele de sus, sunt extaziate ca vor vota inteligenta si puritatea în persoana Vioricai Dancila. 😛

     • … stiu, tu vei continua acum sa-mi repeti lectia despre puterile straine si slujnicuta Ro. 😆

     • cib, tu esti fata, sau baiat? 🙂

     • ada
      Esti de la sectia „cea-cea”? Asta cu „sa nu-i facem pe unii muma si pe altii ciuma, sau invers” e prea catifelata, prea „de la tara”.

     • cib, fii mai clar, ca eu înteleg mai greu! Adica?

    • O să „te-auză” Maestrul, și s-ar putea să se … supere!?! ???

    • O să „te-auză” Maestrul, și s-ar putea să se supere !
     Am mai postat o dată, mai jos!

     • Nu cred ca o sa se supere. Eu am rostit un adevar si Maestrul îmi poate raspunde ca între timp si-a schimbat parerea. 😛
      PS Vezi sa nu uiti ca tu m-ai convins sa ies la vot, promitându-mi ca ma iei din fata casei, daca ma decid sa votez! 😛 😆 😉
      Glumesc.

     • Ada, răspunsul era pt cib, dar a intrat gresit!
      In ceea ce privește votul, rămâne cum am stabilit, dar am nevoie de niște amănunte!
      Vom vedea cum procedăm! ?

     • George, fii cuminte! Prieteni?

     • Chiar crezi că n-am altă treabă? ???

   • … corect ar fi fost „analfabeta functional”. 😛

    • ada
     Pentru cineva care se revendica de la elite si rade de „analfabeta functional(a)”, nu e cazul sa fac si desene. N-asa?

     • Mda… te rog sa ma scuzi, dar mi-e imposibil sa nu râd când vine vorba despre ea. Pe tine nu te amuza chiar deloc? 😆

    • ada
     Pe mine doar ma infioara cel care silabiseste si-si aroga ce nu are!

 • Romania Bunului-Simt

  se spune ca sint 5 simturi, dar Inima si ce simte ea…nu e luata in seama.
  o iau eu si zic asa: simturile sint 6, ca mai exista si o Inima in Povestea Omului.

  …si mai exista un simt, al 7-lea. acesta e un simt special, unic, el avind o singura treaba: sa echilibreze celelalte 6 simturi.

  prin urmare omul are 6 simturi, iar cel care face Pace intre ele este Bunul-Simt, al 7-lea

  asa cum Duminica face Pace intre celelalte 6 zile ale Saptamanii, si daia o pretuim pe masura,
  …sau tot asa cum Verdele face Pace intre culorile Curcubeului:)

  Bunul-Simt e simtul care face Pace intre celelalte 6 simturi. El, Bunul-Simt e Referinta Absoluta a Simturilor.

  Bunul-Simt e Referinta Miscarii oriunde in Creatie, prin urmare e si referinta felului in care se misca o tara.

  E de bun-simt ca Bunul-Simt sa fie Referinta, Unica!, a acestei tari, a acestui neam.
  Cu toate ca e de bun-simt, pe aici se uda tooot felul de referintre, care mai de graba mai tacanite, mai strimbe, mai lipsite de putinta de a face Pace.

  cita vreme TINTA va fi alta decit o Romanie a Bunului-Simt, e de bun-simt sa ne asteptam ca felul in care se misca tara asta sa fie lipsit de bun-simt!

  Aruncati la gunoi toate celelalte Romanii si pastrati Un Singur Vis: Romania Bunului-SImt!
  aceasta si doar aceasta e de bun-simt sa fie Referinta,… sub Timp si dincolo de Timp!, a acestui Neam!

 • De ce merg la vot, desi nu merg cu placere.
  Sa nu legitimez prin lipsa mea o eventuala victorie a Vioricai Dancila, „bucatareasa de Videle”, cea despre care maestrul Ion Cristoiu a scris ca „a fost depasita de functia de premier” si ca „ar fi fost depasita si daca ar fi primit functia de secretara cu cafelele premierului. 😛 😆

  • ei, mergi si tu sa ti mai aerisesti mojicia … daca securista n ai ajuns …

  • Că tot ai adus vorba despre „bucătărie”, m-am gândit la un scenariu de film de „animație”, având ca interpreți ustensile de bucătărie!
   KWJ ar fi un ROBOT (de bucătărie !), iar VVD cam ce-ar putea fi … ?
   Lansez PROVOCAREA !!!
   Opțiunea mea ar fi … O LINGURĂ DE LEMN !
   Aștept și alte răspunsuri !

   • Imi place provocarea ta, e bine sa ne descretim fruntile în bucatarie, decât sa fim mereu încrâncenati ca Popescu si Al! Uita-te la ei ce suparati sunt, bietii de ei, în loc sa participe si ei la jocul tau. 😆
    Revin imediat si-ti spun… 😎 😉

    • Propun sa extindem ideea de „interpreti”, însufletind TOT ceea ce se poate întâlni într-o bucatarie. Imi place expresia cu „sarea si piperul”, dar asta nu se potriveste niciunuia dintre cei doi, asa ca, în cazul de fata, eu as zice asa:
     Iohannis este BICARBONATUL DE SODIU, iar Dancila, DETERGENTUL DE VASE. 😛
     … pentru ca Iohannis este „moale” ca solutia de bicarbonat, iar Dancila, tot „moale”, ca lesia. 😛
     Bicarbonatul curata pe unii, detergentul curata pe altii, dar bicarbonatul este preferabil fiind mai putin toxic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *