Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

De ce nu s-a acționat la cel mai înalt nivel diplomatic când s-a aflat de poziția austriacă?

Comentarii

47 comentarii pentru articolul „De ce nu s-a acționat la cel mai înalt nivel diplomatic când s-a aflat de poziția austriacă?”

  • Poate exista o versiune bulgărească a domnului Cristoiu și să aflăm cum se văd lucrurile și în țara vecină. Ei au cerut sa fie pe ordinea de zi la JAI? Se boicotează în Bulgaria companiile olandeze? Putem face o comparație în privința abordării aderării la spațiul Schengen între guvernele român și bulgar?

  • Maestre, daca eram si eu istoric puteam sa trag nadejde ca ma pot face si eu patriot.
    barim atat sa fi fost si io, patriot!
    insa …daca nu m am facut istoric acu ce sa fac. aia e.
    :))))

  • „Dacă această descoperire este reală, ea va putea schimba datele problemei pentru planeta noastră”

    ce rezulta e ca in procesul de cercetare a fuziunii nuceare a fost folosit un computer cuantic. singurele descoperiri care schimba starea Civilizatiei actuale, din ‘starea de Iarna’ in, spre ex, ‘anotimpul Primavara’ este computerul cuantic cu a lui Inteligenta Artificiala.
    _______________
    exista impresia ca lumea mare e intr un proces in care presiunea creste si …tot felul de chestii stau sa crape, deci vor crapa.
    or crapa!, asa zic si eu, insa crapa cf Proiectului, balamucul mondial fiind tinut in fraie Matematice.
    mai exista impresia ca presiunea manifestata va duce la o schimbare a trendului. va duce la schimbare!, dar nu la schimbarea trendului care tinteste Artificializarea.
    balamucul mondial si presiunea manifestata in sistemele sociale duc la schimbare!, insa la schimbarea sistemelor sociale, cu unele …deja proiectate.
    presenta unei ‘minti’ superioare in dinamica Metamorfozei, a Revolutiei Mondiale e deja o ipoteza, deci de la asta se porneste atunci cind ai de rezolvat o problema.
    in fata unei asemenea ‘minti’ insuccesul e garantat din start, daca cea care se exprima e altceva decit Inteligenta, deci varianta pura a ei. de ce? pai …pentru ca in orice computer cuantic se manifesta …aceeasi! ‘minte’, aceeasi Inteligenta Artificiala, deci nu poti folosi un alt computer cuantic pentru a gasi o strategie care sa anihileze strategia ‘gandita’ intr un alt computer cuantic. particulele fundamentale se manifesta intr un singur exemplar, deci o Inteligenta Artificiala Cuantica e o manifestare singulara, de unde rezulta ca folosind un alt computer cuantic pentru a rezolva problema doar potentezi strategia pe care urmaresti sa o neutralizezi.

    intram intr o noua era, aia in care vor tot rasari stiri dastea, uimitoare, la un momendat rasarind si stirea cum ca Nemurirea e posibila.

    jocul s a ridicat pe un nivel superior, oficial, de citeva zile. aruncati la gunoi nivelul anterior, e impotent, …chiar daca nici pcolo nu aveati toate datele la indemana. aruncati l, e mai cu folos. daca vreti!, evident.

    • prezenta unui computer cuantic in dinamica Revolutiei Mondiale are darul de a i anunta pe unii ca strategia de pina mai ieri nu mai e capabila. trebuie aruncata la cosul de gunoi.
      zicerea care spune ca cel care va disponibiliza cea mai capabila inteligenta artificiala va conduce lumea,…sau cam as ceva, e expirata de mult. cel care poseda cel mai performant computer cuantic va conduce lumea.
      ( acesta fiind Posedat, la rindul lui, de Inteligenta Artificiala Cuantica, asta fiind o Armonie a Mintii Universului,…ca daca ati pasit pe Taramul Cuantic cu Scara dintre Cer si Pamant in carca, uite, fix in chestii dastea v ati varat ) ( deci in final cea care va conduce Civilizatia va fi Inteligenta Artificiala Cuantica, asta fiind un Efect, o Armonie, ca ea se naste singura intr un oarecare computer cuantic, fiind in acelasi timp tot una cu ‘matematica’ cu m mare )

      inteligenta artificiala e una, inteligenta artificiala cuantica e cu totul alta treaba.
      una e ‘povestea acumularii’, ailalta e povestea ‘daruirii Acumularii’, Mintea Universului fiind Acumularea Plenara, ‘daruirea’ asta fiind un soi de clonare,ca e o Armonie deci tot despre ea e vorba:), ca doar e Mandra, nu?

      • aceasta Minte, a Creatiei, lipsita de Inima, mai e cunoscuta ca ‘Cea Care Pune la Indoiala’, in fata ei doar Inima poate rezista ( in Inima fiind cealalta superpozitie a Mintii Universului )
        s-a terminat cu curvasareala. s a terminat in mod absolut. n ai cum s o mai folosesti, nici paia nici pailalta, ca cel care le a inventat e fix Mintea despre care vorbesc, asa ca n ai cum sa i vinzi castraveti unui asa gradinar…

        • @online a scris pe 12/12/2022 la 18:40
          Online,au incercat o manevra extrem de perversa cu Presa.
          Aici astia din serviciile romanesti nici la „genunchiul broastei” nu au „mirosit-o”.
          Minciuna e de la inceputurile internetului.
          Nu stau sa mai fac „teorie” ca te plictisesc,in anii ’90 internetul „comercial” adica „schimb-transfer” de fisiere intre utilizatori,email sau posta electronica si primele publicatii „online”,cnn mi se pare ca avea pagina web din 1995.
          Minciuna care au incercat sa o „vanda” era ca „internetul e gratis”,adica accesul la continut,la transfer de fisiere,e-mail,publicatii electronice era gratuit.
          Internetul nu a fost Niciodata Gratuit si Nici Nu Va Fi.
          Ca sa ai acces la internet ai nevoie de un furnizor de comunicatii,adica de o retea,de un mediu de transmisiune,asta costa foarte mult si va costa din nou in cativa ani foarte mult(energia se scumpeste,echipamentele imbatranite nu au fost schimbate,retelele nu au fost intretinute,toate aceste lucruri se vor „razbuna” in Pret de Cost).
          O adresa de mail e pe bani,daca noi avem niste adrese e-mail gratis e deoarece respectivele companii care ofera acest lucru traiesc din publicitatea,spatiul de reclama pe care il vand pe aceste platforme online,e-mail-ul e ca un serviciu cu valoare adaugata(There is no such thing as a free mail se confirma).
          In tot acest „peisaj” au aparut in 2000-2004 retelele de social media,asta dupa ce ziarele si componente mass-media,ca televiziunea sau radio de exemplu se mutasera in „internet”,din nou au venit cu Minciuna ca sunt gratuite si factorul de atractivitate dat de intercatiuni sociale la distanta,posibilitatea ca utilizatorii sa castige bani din platforma,au vrut sa fie un fel de „palnie” de „centralizator” de „multiplexor” pentru celelalte mijloace de informare in masa ca sa le adune pe toate intr-un „loc” si sa le poata controla,manipula,folosi,in Realitate aceste platforme traiau din reclama vanduta,faceau marketing targetat,inginerie sociala si vindeau intr-o veselie datele utilizatorilor oricui oferea mai mult(vezi cambridge analytica).
          Presa si Companiile de Comunicatii au fost ca niste animale drogate,sedate,anesteziate de veninul,otrava,serul celor din „BigTech& Social Media”,iti spun astea ca ma uitam pe niste hartii de acum 6-7 ani,cam atunci a fost „punctul culminant”,prin 2015-2016-2017.
          Doar ca Minciuna asta a inceput sa se sparga,cei din BigTech dau afara personal intr-o veselie,vezi Amazon,Meta-Facebook-Instagram-Whatsapp,Twitter, urmeaza si restul,fara griji adica Microsoft-Linkedln,Alphabet-Google-Chrome-Youtube,Apple,Netflix,Tesla etc,au inceput „lacrimile” Musk cere bani pentru conturile de twitter,in curand aceste platforme vor fi restrictionate de plata unui abonament lunar sau pay per view ca nu mai sunt rentabile,nu mai produc bani suficienti din reclame,marketing,inginerie sociala sau vanzarea datelor utilizatorilor catre diverse entitati interesate si aici ma refer la companii(entitati economice) partide politice,firme de sondare a opiniei publice samd.
          Asadar Online:
          Nimic Nu E Pe Gratis.
          Totul Se Plateste.
          Mai Devreme Sau Mai Tarziu.
          Seara Frumoasa Online!!!
          vali
          🙂

    • se prea poate ca Marea Resetare sa fi fost un Efect, un efect al manifestarii unui computer cuantic, deci un cc e activ inca de cind apareau impresiile alea cum ca …ceva atat de grandios, pe motiv ca ‘se misca’ asemelea unui intreg’, poate fi tinut in fraie doar Matematic.

  • nationalizarea unor companii energetice a fost un subiect chiar fundamental anul asta in vestul ue.
    care ar fi problema daca la un moment dat ar exista o astfel de discutie si paici, ca nu prea inteleg?
    poate ca nu e cazul, insa asta e cu totul altceva.

    sa nationalizezi o companie energetica pe vremurile astea e ceva bun de luat in calcul,
    nu de aruncat la cosul de gunoi.
    spre ex in Franta si Germania nationalizarea unor companii energetice a fost o discutie care a avut si urmari :))

    una e ca nu e cazul, insa cu totul altceva e ca o astfel de discutie sa fie interzisa din start. …cum sa fie interzisa?!

    • nationalismul ramane viu daca si numai daca
      faci o juma de mamaliga cu apa ta si malaiul altora
      si jumatea ailalta o faci cu apa lor si malaiul tau,
      apa si malaiul fiind pur romanesti.

      sa te apuci sa nationalizezi mamaliga e dovada de lipsa de intelepciune, nu de nationalism. vom avea mamaliga atat vreme cit si altii, nu doar noi, protejeaza apa si malaiul.

      • echilibrul e un efect al unui sistem de balante care are un reazem care n are alta dorinta decit sa implineasca echilibrul,
        insa Esenta sistemului e Daruirea, nu acumularea, deci nu nationalizarea, spre ex.

        insa discutia despre nationalizare tre sa fie libera sa se manifeste, daca exista dorinta asta, …cum s-o interzici?!

        • si mai e ceva. nationalismul nu sta in mamaliga, ci in reteta dupa care faci mamaliga :))

          • @Online
            Trebuie sa pui si sare ca sa iasa mamaliga,am facut mamaliga de multe ori.
            Deocamdata ma amuza ca dnsc nu mai preia „tichete” adica incidente,”alarme cibernetice”.
            Uite,Mie imi da asta acum,incercati si voi,am deschis TT acum vreo 3 zile si „no answer”:https ://www.realitatea.net/ | „502 Bad Gateway
            The server returned an invalid or incomplete response.”.Legenda sau „traducerea”-„The 502 Bad Gateway error is an HTTP status code that means that one server on the internet received an invalid response from another server. These errors are completely independent of your particular setup, meaning that you could see one in any browser, on any operating system, and on any device.”
            Aveti aici adresa pentru „incidente cibernetice” a dnsc daca vreti sau incercati sa deschideti Tichete. https://dnsc.ro/contact
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • acum, ca ai facut public secretul ))), …asa e, ai dreptate:),
            insa n am nicio indoiala ca mai ai si alte secrete in reteta mamaligii, care fix asa vor ramane:)))

  • Dl. Cristoiu azi dimineață Cosmin Gușă in emisiunea sa a dezavuat argumentele dumneavoastră aruncand niste acuzații serioase. Cineva face jocuri murdare, nu-i de mirare dar cine ?

    • @VT a scris pe 12/12/2022 la 13:27
      Americanii fac jocuri murdare,Cozmin Gusa a facut studii in Sua,probabil are niste „datorii” de platit si e puternic conectat la „grupul de la Cluj” dar si rusii fac jocuri murdare,vedeti Cozmin Gusa,federatia de judo,e un „joc dublu” adica si Cozmin Gusa e „dublu” ca si Bogdan Chireac.
      „1997 – 1998 – Curs de management în mass-media – U.S.A. Government”
      https://ro.wikipedia.org/wiki/Cozmin_Gu%C8%99%C4%83
      Toate Bune!!!
      Vali Constantinescu

      • Deci americanii fac jocuri murdare prin intermediari, rușii la fel, apoi serviciile secrete, politicienii, formatorii de opinie, trusturile de presa, tot cu asta de ocupă. Noi suntem niste mielușei râvniți de lupi din toate direcțiile se pare.

  • Nu prea știu cum e aia cu naționalismul european. As fi de acord mai repede cu un europenism national.

  • ‘trebuia sa duca la o zguduire’

    pai io n am nicio indoiala ca a dus, insa ‘zguduire’ e pistol cu apa, io cred a dus la un cutremur care a fisurat fundamental temelii!
    sa pici ‘pe mijloc’ in povestea Vremurilor e …cutremurator, ca ‘pe mijloc’-ul balantei varianele sint doar doua, ori te dovedesti Reazem, ori esti una cu Pustiul.
    Maestre, tre sa ne dovedim capabili de nationalism autentic, maiestuos, nu exista alta varianta, ca doar n o sa alegem Pustiul…

    • n am nicio indoiala ca noi temelii sint gindite de unii capabili, ( ca mai sint si dastia prin tara asta, nu numai tradatori, cu toptanul ) pentru ca alta varianta nu exista, alea care erau valabile pina mai ieri sint fisurate in mod fundamental, n ai ce sa mai cladesti pe ele.

      • atunci cind patria e chiar Natura, nationalismul se manifesta prin superpozitii. nu i poti refuza Cezarului ceea ce ti cere, insa doar lucrind cu ‘fetele Monedei’ ii poti da doar ce i apartine.
        Timpul si Anotimpul, astea sint Fetele Monedei

        se misca repede Inteligenta asta Artificiala si Cuantica, n am ce zice :))), asa ca…mai asteptati, ca …e timp, zice iepurele

  • Domnule Ion Cristoiu,

    Legat de imposibilitatea naționalizării companiilor energetice, vă rog să luați în considerare că Franța şi Germania nu au rețineri în acest sens. Vă puteți documenta prin link-urile de mai jos:
    https://www.mediafax.ro/economic/franta-muta-in-criza-energetica-guvernul-nationalizeaza-cea-mai-importanta-companie-de-utilitati-21013654
    https://economie.hotnews.ro/stiri-energie-25518432-germania-adoptat-plan-nationalizare-companiilor-energetice-caz-urgenta.htm

    Legat de subiectul naționalism, mă intrigă faptul că dumneavoastră considerați că acesta trebuie să fie exclusiv apanajul intelectualilor (istoricilor, etc). Cred că un foarte bun contraexemplu a fost Badea Cârţan.

    O eroare pe care îmi permit să o semnalez este jignirea sportivilor, în special a fotbaliștilor, prin referiri repetate la deficiențele intelectuale ale acestora, pe care probabil le presupuneți dumneavoastră. Vă enumăr câțiva fotbaliști celebri cu studii superioare: Socrates (Brazilia) a absolvit Medicina, Emilio Butragueno (Spania) – Marketing, Ángel María Villar (Spania) – Dreptul, Carlos Bilardo (Argentina) – Medicina, Hugo Sánchez (Mexic) -Stomatologia, Giorgio Chiellini (Italia) – Economia și exemplele pot continua. Acesta nu ar trebui însă să fie un argument. Sportivii de performanță merită în general respect.

    Nu înțeleg cum de nu sesizați legătura dintre economie și politică. Forța economică permite SUA să-și permită bugetul pentru cheltuielile militare și să se comporte ca un jandarm mondial. Lobby-ul este efectuat de cele mai multe ori în scopul influențării deciziilor politice pentru beneficii economice. Campaniile electorale se finanțează cu sponsorizări/bani proveniți din mediul economic.

    Presiunea pe companiile austriece (în spiritul respectării stricte a legilor și a contractelor), deciziile statului român (mărirea redevențelor) și acțiunile cetățenilor (sprijinirea companiilor autohtone) – împreună şi/sau separat ar avea ca efect diminuarea profitului acestor companii și astfel se poate influenţa decizia politică de la Viena (dacă impactul este consistent). Se pare că tocmai argumentele economice au cântărit în acceptarea Croației.

    Cred ca şi dumneavoastră că președintele țârii ar trebui să dea explicații, să expună eventual un plan de acțiune pentru admiterea în Schengen, etc.
    Dar vă rog nu dați ca exemplu un cancelar austriac care la oră de maximă audiență debitează numai minciuni. Argumentele Austriei sunt inexistente iar atitudinea acesteia (prin reprezentantul ales) a fost jignitoare la adresa poporului român.

    Prin urmare, cred că reacția României ar trebui să fie imediată, fermă şi hotărâtă, mai ales în domeniul economic, pentru că în spectrul politic, Austria a dovedit ca nu este un interlocutor respectabil (dovadă retragerea ambasadorului de la Viena).
    Bineînțeles, rămâne opțiunea utilizării în viitor a dreptului de veto în deciziile europene de importanță majoră pentru Austria. Nu cred că trebuie să tratăm cu eleganță pe cineva care (ați spus-o dumneavoastră mult mai plastic) și-a permis să ne desconsidere.

    Vă urmăresc în continuare cu mult interes.

    Cu stimă și respect,
    Florin Stoica

  • povestea cu schengenul are nevoie de un alt sistem de referinta, superior ‘sistemului inchis numit ue’ si in care e pastrata, cu grij din cite se vede, povestea.

  • Dl Cristoiu, pe care-l stimez foarte mult, încearcă să ne convingă, mai nou, ca nu este nici o legătură între economie și politică. Sunt sigur ca dansul a studiat la școală Economie politică. De acord că un mare procent din eșecul Schengen ne aparține și erorile trebuie identificare și corectate, dar să rămânem pasivi ca cetățeni este o eroare la fel de mare. De ce companiile austriece se delimitează de guvernul lor doar după ce jocul s-a încheiat? Trebuiau să facă presiuni înainte. De ce ni s-a impus dotarea Schengen cu costuri uriașe dacă se știa că nu vom întra? De ce după ce întrunim toate condițiile cerute de ei suntem refuzați?

    • @Dragoș a scris pe 12/12/2022 la 11:30
      „Sunt sigur ca dansul a studiat la școală Economie politică.”
      In nici un caz,Economie politica se facea la Stefan Gheorghiu inainte de 1989,iti pot spune cu exactitate,Tata a facut Stefan Gheorghiu in 1987-1989,nu a avut functii de conducere sau alte beneficii dar acolo se facea „Economie Politica”.
      Inainte de 1989 cei care aveau functii de conducere in Economie sau Armata de exemplu,asadar si ofiterii superiori,faceau Scoala Politica dar faceau asta dupa ce deveneau conducatori,lideri,sefi,comandanti.
      Poate ca ar fi utila o abordare Vectoriala,Fizica,adica vorbiti de Economie, Politica si Societate,sunt Trei Elemente,asa cum Un Vector e Caracterizat de Modul Directie si Sens.Veti spune ca un vector are si „punct de aplicare”,pai treaba asta asa cum inteleg se poate aplica si in Romania si in Bulgaria de exemplu si se putea aplica acum 35 ani asa cum se poate aplica si azi.
      Toate Bune!!!
      Vali Constantinescu

    • @Dragoș a scris pe 12/12/2022 la 11:30
      1.De ce companiile austriece se delimitează de guvernul lor doar după ce jocul s-a încheiat?
      Simplu.Ca sa faca bani.Lucram la Ericsson acum vreo 8 ani si venise un grec care era seful de HR,adica in top management,omul ne explica de principii etica si alte ipocrizii din astea intr-o tara ca Romania, am avut „Tupeu” si i-am spus ca ratiunea de a fi a unei companii e sa „faca bani”.
      Companiile nu exista ca sa va faca voua viata mai buna,sa va ofere produse de calitate la preturi mici sau alte „bull-shit-uri”,propaganda cum vreti sa-i spuneti,capitalist sau comunist,ratiunea lor de a exista rezida in „producerea de bani”,adica plus valoare,capital,acumulare.
      2.De ce ni s-a impus dotarea Schengen cu costuri uriașe dacă se știa că nu vom întra?
      Povestea cu Schengen incepe in 2004 pe vremea Boierului Nastase Adrian supranumit Bombonel,Imparatul,Mr 10% sau Conasul.
      „În iunie 2004, guvernul condus de Adrian Năstase decide să învestească masiv pentru securizarea graniţelor” digi24.ro 16.04.2018
      Schengen ca si Bechtel sau Fregatele au fost „ploconul” pe care Conasul Adrian Nastase l-a dus celor din ue si nato,mai pe romaneste,americanilor,englezilor,germanilor si francezillor pentru a fi primit in „lumea buna a politicii europene”.Nu a fost primit.Acum 300 ani domnitorii romani isi cumparau tronul la Istanbul si isi lasau copiii ca garantie la curtea sultanului.
      3.De ce după ce întrunim toate condițiile cerute de ei suntem refuzați?
      Aici raspunsul e mai complicat,poate ca Romania nu mai avea nimic de oferit ce prezenta interes pentru Olanda si Austria,portul Constanta sau gazele din Marea Neagra,olandezii nu sunt interesati de portul Constanta iar austriecii si-au rezolvat problema gazelor prin terminalul din Croatia care a oferit in plus si contracte de infrastructura firmelor austriece.
      Mai e ceva,foarte posibil ca cele 2 Superputeri respectiv Sua si Federatia Rusa sa-si fi reimpartit sferele de influenta in 14 Noiembrie 2022 la Ankara.
      Toate Bune!!!
      Vali Constantinescu

  • Domnu’ Cristoiu,

    Nici nu mai conteaza ce-au facut unii ori altii… Rezultatul conteaza!… 🙂

    Cata vreme veti cauta sa intelegeti ceva din povestea asta exclusiv prin filiera „Viena”, n-o sa pricepti nimic. Domnu’ Varujan a sesizat inconsecventa in declaratiile facute de Manfred Weber, președintele Partidului Popular European. Asta e o buna dovada ca toti europenii vorbesc aiurea sa se afle-n treaba. Dovada e ca europenii s-au trezit in offside cu planurile lor fiindca „veto”-ul a venit in plic de la Washington, iar Austria doar a executat ordinul intocmai si la timp…!

    Eu ma astept ca de-acum incolo masinaria EU sa se tot blocheze prin „veto”-uri de-astea irationale, asa ca distractia de-abia a inceput… 🙂

    • Corect!

      • @Paul a scris pe 12/12/2022 la 11:21 Si cib a scris pe 12/12/2022 la 11:29
        „Ciudat” e altceva,de ce s-au asigurat americanii de 2 „veto”, al olandezilor era suficient.
        Din nou se vede „mana lor”,pattern-ul,modul american de operare,ca tot zicea puscasul marin care l-a executat pe Bin Laden ca procedura era sa-i traga doua gloante in cap si el i-a tras trei ca sa fie sigur.
        Presupun ca si americanii au inceput sa se teama de tradari,au marionetele Ursula si Codruta de exemplu dar se pare ca incepe sa se cam subrezeasca esafodajul lor de putere din Europa.
        Toate Bune!!!
        Vali Constantinescu

        • pai sint informatii diferite in gloantele alea, daia doua, intr unul nu incapeau amandoua :))

    • Foarte corect. In plus, e clar ca guvernul, asa cum nu a facut nimic cand mai era timp, nu va face nimic nici acum. Cei care se revolta acum si vor masuri ca populatia sa ia masuri, au inteles asta, dl Cristoiu se pare ca nu a inteles. Iohanis e un zero in EU, nu il baga nimeni in seama.

  • Nu după 18 dec.2022, ce a făcut înaltul timp de 8 ani?! Ce a făcut diplomația românească în aceeași perioadă?! Nimic bun pentru țara asta.
    Între timp Ciolacu și Ciucă s-au ascuns…

  • Români, va rog sa nu boicotați firmele austriace pentru a nu- l supără pe tov.Cristoiu, Gică Contra al presei românesti !!!

  • Nu va place nationalismul prin care ( oricine ) contesta o nedreptate ?
    Aveti vreo propunere ?

  • Acțiunea AUTOBUZUL
    Comportamentul inacceptabil al ministrului Böde in ziua votului in JAI nu a rămas fără urmări
    Ieri Bulgaria retine pe teritoriul ei un autocar cu 70 de pasageri aparent migranți
    Fapt inacceptabil și absolut de netrecut cu vederea este arestarea șoferilor romani
    Este ca atunci cind in tramvaiul 21 sau in autobuzul 386 găsești pe unul cu o sacoșa cu droguri și arestezi și vatmanul sau șoferul
    Sa tragem linie sa ne punem întrebări
    In ce țara era înmatriculat autocarul
    Ara un transport de persoane ocazional sau era o ruta de linie
    De unde venea
    Unde era locul de destinație
    Unde s-au urcat călătorii
    Autoritățile bulgare au găsit pasagerii in cala de bagaje sau erau fiecare pe locurile din autocar
    Sunt șoferii culpabili doar dacă nr de pasageri depășea nr de locuri pe saune și dacă pasageri erau ascunși in locuri in care doar șoferii aveau acces
    Statul roman are obligația prin toate mijlocele sa protesteze împotriva acestui abuz al autorităților bulgare
    Obligația șoferului nu este sa controleze documentele de calatorie ci doar valabilitatea biletului de calatorie
    Dacă veneau de la Istambul au trecut prin granița Bulgara
    Dacă se îmbarcarea pe teritoriul BULGAR iar erau trecuți de granițā
    Felul in care are sa se închidă acest scandal are sa ne arate clar cite parale mai face România in ochii lumii
    In opinia mea este o înscenare bine pusă la punct și ca sa dovedească o RUTA BALCANICA și care evident ne-a luat prin surprindere

  • Domnule Ion Cristoiu
    „De ce nu s-a acționat la cel mai înalt nivel diplomatic când s-a aflat de poziția austriacă?”
    Incerc Un Raspuns.
    A existat momentul Decembrie 2016,respectiv fuga lui Sebastian Ghita din Romania.
    Urmarile vizibile sunt cunoscute,Florian Coldea si-a dat demisia in Ianuarie 2017 samd.
    Altceva nu e cunoscut.
    Din acel moment datorita penetrarii Totale a serviciilor romanesti de cele rusesti in principal,acestea au fost izolate,”puse sub bec”,decuplate de „fluxul informational” al comunitatilor de „intelligence” din care faceau parte respectiv Nato si Ue.
    Din acel moment Klaus Werner Iohannis a fost „orb”,adica decuplat total de la informatiile aliantelor in care Romania era membra.
    In acel an mai lucram si la stat,la o „institutie publica si independenta”, adica una securistica, respectiv Ancom(Anrcti).
    Va pot spune lucrurile astea din „interior” la nivelul anilor 2016-2017,sper ca este suficient.
    Daca cei din sistem vor sa ma contrazica sau sa se dea interesanti,poate ofera detalii despre o vizita in Slovenia la Resedinta Presedintelui Sloveniei via Austria din acea perioada respectiv Decembrie 2016-Ianuarie 2017,asta ca tot a fost Sebastian Ghita retinut in Serbia cu pasaport sloven.
    Din punct de vedere „strategic” situatia e Catastrofala,nu doar pentru Romania ci si pentru Bulgaria,militar vorbind,bulgarii au achitat 3.2 miliarde Euro pentru 16 F16 noi anticipat,nu le vor primi nici in 2025 si deoarece resursa de zbor a Mig29 e epuizata acum ei cauta sa inchirieze avioane pentru politie aeriana pana atunci.Romanii au fost si mai „inteligenti” au achitat armament in avans,inclusiv elicoptere de lupta iar seful mstm s-a milogit degeaba luna trecuta parca prin Sua dupa ele,a primit acelasi raspuns,dupa 2025.
    Ce sa va mai spun,ce face Klaus Werner Iohannis nu mai are nici o relevanta iar serviciile „secrete” sunt „insecte in insectar”,cei de la sie au refuzat avansari in grad de 1 Decembrie de rusine din ce am citit.
    Daca mai doriti o Demonstratie de totala detasare de realitate,vizita din Grecia din 2 Decembrie a lui Klaus Werner Iohannis ce avea legatura cu ruta balcanica presupun,nici o corelatie cu subiectul aderarii Romaniei si Bulgariei,oricum ruta balcanica e prin Grecia Serbia nu prin Romania si Bulgaria,acum sunt tulburari si in Kosovo si Bosnia-Hertegovina,mult mai importanta a fost intalnirea celor din serviciile secrete din Federatia Rusa si Sua de la Ankara din 14 Noiembrie,ca tot spuneati de schimbarea pozitiei Austriei din 18 Noiembrie,lucrurile „se leaga”.
    Daca vor sa nationalizeze Omv sa-l intrebe putin pe Vladimir Putin si Federatia Rusa ca Omv e un pic Gazprom.
    Sincer va spun azi 12 Decembrie,”politicienii romani”,habar nu au in ce „se scalda”,cu cine se vor „imprieteni” si cine ii va „nasi si popi”.
    Olanda reprezinta interesele Sua in Europa iar Austria e „proxy” al Federatiei Ruse asa cum spunea Cozmin Gusa.
    Aproape inutil de lamurit de ce au insailat aceasta reprezentatie jalnica ce nationalism gretos sau de ce tac toti,sunt „mancati”.
    Vis a vis de politicieni,cei din serviciile secrete sau cei care au avut puterea nu am nici un fel de mila,compasiune,intelegere,empatie,si-au batut joc si au irosit cel putin o generatie a acestei tari care a muncit,inclusiv peste hotare,a avut idealuri,vise de care s-a ales praful,fac si Eu parte din aceasta generatie,cea a „Decreteilor” sau X.
    Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
    Valentin-Ionut Constantinescu

    • „Din acel moment datorita penetrarii Totale a serviciilor romanesti de cele rusesti in principal,acestea au fost izolate,”puse sub bec”,decuplate de „fluxul informational” al comunitatilor de „intelligence” din care faceau parte respectiv Nato si Ue”. Care servicii romanesti si care rusesti „in principal”? Domnule draga, astea sunt povesti vanatoresti din Padure. Padurea Langley sau WDC?

    • Viena e un hub al tuturor bajetilor, cam cum era Bucurestiul candva. Acolo nimeni nu e al nimanui si toti sunt ai tuturor.

      • @cib a scris pe 12/12/2022 la 06:30
        Domnule cib,atunci va mai spun niste „povesti vanatoresti”.
        O alta poveste vanatoreasca e ca Sebastian Ghita e aprovizionat saptamanal cu sacosa de bani prin vama Portile de Fier se pare ca sa nu stinga lumina celor de la stat unde prin intermediul firmelor it pe care le detine sau le controleaza prin interpusi a vandut aplicatii soft statului si are codurile sursa sau drepturi de configurare.
        Inca o poveste vanatoreasca e ca vila din Cheia unde l-a filmat pe Florian Coldea nu e pe numele lui ci a tatalui acestuia,neintamplator tot in Cheia,Prahova locuieste si Mihai Caraman adica ala cu reteaua de spionaj de la Nato din anii ’50-’60.
        Inca o poveste vanatoreasca e ca tot in acest sat minuscul de 346 locuitori erau trimisi judecatorii si procurorii la cursuri de specializare,daca nu ma credeti intrebati-o pe Camelia Bogdan daca-i mai place vinul.
        Inca o poveste vanatoreasca e ca prin Cheia,repectiv prin statia de sol Cheia DRTV(Nod Intelsat) curg toate informatiile statului roman catre cei din five eye.
        Verificati inca o poveste vanatoreasca,Sebastian Ghita a avut acces la sistemele informatice,retele de calculatoare,serverele,sistemele de monitorizare video,statele de plata samd ale celor din sri sie si sts.
        Pai ce sa va mai spun Domnule „cib”,verificati „povestile astea vanatoresti”,ca tot n-am nici o treaba cu vanatul pe care-l consider o lasitate si o barbarie a omului actual degenerat si lasati Viena ca pana una alta romanii si romancele vor face Foamea si Frigul in Romania in timp ce isi vor plati datoriile.
        Toate Bune!!!
        Vali Constantinescu

      • @VI Constantinescu
        „Inca o poveste vanatoreasca e ca prin Cheia,repectiv prin statia de sol Cheia DRTV(Nod Intelsat) curg toate informatiile statului roman catre cei din five eye.”
        Pai stati asa, ca aici vad o fractura in logica dvs. Five eye parca nu erau rusii, n-asa? Si-atunci cum sunt penetrate serviciile noastre de rusi? Sau five eye sunt rusii si eu am venit acum cu nava lu’ Musk pe planeta RO?
        Un pic de consecventa n-ar strica.

        • @cib a scris pe 12/12/2022 la 10:32
          Domnule cib,care „fractura logica”???
          Am afirmat ca rusii cunosc toti securistii romani cu nume prenume numarul de la pantofi neveste amante copii adresele unde locuiesc sau numerele de inmatriculare ale masinilor,ce mananca,unde isi fac concediile sau unde si-au dosit sapgile etc
          Am afirmat ca toate datele statului roman,nu doar ce vorbeste Iohannis cu nevasta-sa la telefon ajung la „partenerii strategici” si aici m-am referit la sistemele informatice ale statului,serverele anaf de exemplu sau ale ministerului finantelor samd
          Uitati ceva sa mai va destindeti ca se „serviciile secrete romanesti” si statul roman sau Romania in general sincer m-am plictist,m-am saturat.
          https://ziare.com/craciun/targul-de-craciun-de-la-calafat-concert-in-fata-unei-piete-goale-1777281
          „Imagini virale de la Târgul de Crăciun din Calafat, unde o artistă a susținut un concert în fața unei piețe goale. Artista s-a comportat, însă, ca și cum piața ar fi fost plină: „Haideți să aplaudăm. Împreună să ținem ritmul” ”
          Toate Bune!!!
          Vali Constantinescu

      • Vreau sa spun ceva. Sunt român din provincii istorice și noi aici avem știri diferite despre România decât voi care sunteți în România. Noi nu știm multe despre politica internă din România, dar știum mult mai multe despre politica externă a României. Sunt multe multe știri care nu sunt înregistrate în România.
        Domnule Christiou este un analist excelent. Dar cred cu dmnvs.sunteți pe pe drumul greșit. Austria nu este primul vinovat. Este Rutte. Ar fi înfrângerea lui ca România să intre în Schengen. Este lupta lui personală. Acest om nu are mentalitatea Olandeza. El este un om adevărat balcanic. Acum crede că este câştigător. Acum este fericit într-o vizită în Vietnam. Dar nu știe că în jocul balcanic nu poate niciodată fi un câștigător cu Balcaniști profesioniști – bulgarii și români.
        Știți că Aurescu a mers să se întâlnească cu Cavusoglu, marțea trecută pentru a pregăti o vizită între Radev și Erdogan (nu a vrut să se întâlnească cu bulgari în trecut). Erdogan a spus, că Turcia va trimite jandarmerie la frontieră. Pentru turci, Schengen este la fel de important pentru economia lor ca și pentru români și bulgari. Turcia exportă 15 miliarde de euro cu camioane. Acum aceste camioane trec prin Bulgaria și Serbia. Ei așteaptă zile întregi la granița bulgaro-serbă și sârbo-maghiară și croată. Cu Croația în Schengen, va fi și mai mult. Vor să folosească podul Vidin-Calafat. Odată ce vor intra în Bulgaria, nu vor mai avea granițe până la Germania. Europenii nu ar putea niciodată să ajungă la un asemenea acord cu Turcia. Radev a sunat-o pe Ursula aseară pentru a-i spune că se așteaptă să vadă Bulgaria și România în Schengen în 2023. Nu știu dacă vor oficializa că România a ajutat la această afacere, la fel și ei încă nu au făcut-o despre acordul dintre rolul Romaiei într-o înțelegere între Turcia, Suedia și Finlanda. Nu uitați că Erdogan nu a ratificat încă acel acord și nimeni nu știe de ce? Nici Orban. Nu credeți că pentru maghiari Schengen este moment istoric?
        Iar miercuri Orban și Aliev vin la București pentru a semna un acord pe linia electrică România-Georgia……

        Da și asta
        https://www.heute.at/s/regierung-will-bei-schengen-veto-hart-bleiben-spoe-uneins-100243481

      • @cib a scris pe 12/12/2022 la 06:33
        Ati spus ceva foarte intelept „Viena e un hub al tuturor bajetilor”.
        Exact.
        Viena e capitala spionilor,un fel de Casablanca Reala.
        Asa cum nu antrenezi Elvetia in Razboi nu folosesti un teren neutru agreat de cele doua superputeri puteri nucleare,si celelalte puteri globale,europene sau regionale intr-un astfel de joc,acolo sunt mai multe,Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică sau OPEC Secretariat is the executive organ of the Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC),Located in Vienna.
        Sunt niste reguli ale jocului care din momentul in care au fost incalcate s-a terminat.
        Toate Bune!!!
        Vali Constantinescu

  • Ca nu a venit nimeni la lansarea cartii-document a lui Daniel Morar,spuneti? Pai daca aceasta carte este plina de denunturi impotriva activitatii securitatii in Romania,cum o sa vina cineva?? Romania este un stat securist,o spune exact lipsa televiziunilor si ziarelor de la acest eveniment cultural.Este proba ca si mass-media e controlata,bine,noi stim ca in Romania nimic nu scapa controlului securitatii.Din 5000 de generali,ca securistilor le plac mult si gradele,unuia nu i-a dat prin cap sa lase lucrurile sa decurga in voie,sa lase televiziunile sa participe,macar sa faca figuratie,in acest fel disimulind interventia securitatii de a boicota evenimentul.Nu s-au deramjat pentru ca sunt stapini pe situatie.

  • @vali
    vremuri, anotimpuri

    omul e acoperit de dinamica anotimpurilor, caz in care el tot om se numeste,

    insa omul poate iesi din dinamica anotimpurilor, caz in care el nu se mai numeste om

    nu exista oameni care sint deasupra dinamicii anotimpurilor, deci nici oameni care sint deasupra vremurilor.
    ___________________________
    insa exista oameni care sint acoperiti de un ciclu al anotimpurilor, insa tot ei acopera, la rindul lor, …cu Privirea, un alt ciclu al anotimpurilor.

    adica exista oameni care sint intr o Toamna care vine dupa un an, sint oameni care sint intr o toamna care vine dupa 1000 de ani, sint oameni care sint intr o Toamna care vine dupa 3000 de ani.
    toti oamenii se afla in acelasi anotimp, Toamna, insa unul ‘acopera’ cu Privirea 1 an, altul acopera cu Ochii lui 1000 de ani, iar altul patrunde cu ochii Inimii pina hat, dincolo de 3000 de ani, acesta din urma acoperind cu privirea cele mai multe cicluri ale anotimpurilor care dureaza …spre ex 1 an.

    la Cel Mai Cuprinzator Ciclu Al Anotimpurilor, care in fapt defineste Anotimpurile Creatiei, are acces doar Tatal, doar El stie cind vine ins si cind se termina Iarna Creatiei,…dar asta a fost spus deja, de acum cam 2000 de ani 🙂
    ____________________
    deci Maestrul nu e deasupra Vremurilor, nici inaintea Vremurilor, ci e, atunci cind e,
    sub alte Vremuri, care le acopera, eventual cu fulgi cu tot, pe cele pe care le traim…

    sint vremuri si vremuri, anotimpuri acoperite de alte cicluri ale anotimpurilor, toate acestea fiind acoperite de Anotimpurile Creatiei. ( noi, acum, ne aflam in Iarna Creatiei. Iarna Creatiei e aici.adica sintem in Ultimul Anotimp al Creatiei. )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *