Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

De ce se bat forțele politice din România pentru ca Codruța Kovesi să ajungă procuror european? Pentru că au interesul să scape de ea pe plan intern!

Deoarece la finele lui 2019 se desfășoară cel mai important examen al anului pentru clasa politică autohtonă – prezidențialele –, important fie și pentru că președintele e Șeful Ocultei și Pașa de București al Înaltei Porți de la Bruxelles, vara aceasta, spre deosebire de altele, nu respectă condiția de vacanță a politicului. Mai mult sau mai puțin evidente, se desfășoară bătălii crînene între forțele competitoare. Cea mai importantă rămîne bătălia de pe partea Dreaptă, dintre PNL și USR, respectiv dintre Klaus Iohannis și Dan Barna, în pregătirea scrutinului prezidențial. Alte bătălii au loc între alte forțe politice și chiar în interiorul unor forțe politice, cum ar fi, în PNL, cea dintre Rareș Bogdan și Ludovic Orban sau, în PSD, cea dintre noua echipă, condusă de Viorica Dăncilă, și structurile liviudragniste din partid, din administrație și de ce nu? chiar din Servicii.

Ca de obicei, tipic nu numai politicii de la noi, dar și politicii de aiurea, interesele deosebite în planul puterii duc automat la puncte de vedere diferite, la divergențe și chiar la păruieli în mai toate chestiunile importante ale momentului, de la situația Secției speciale de anchetare a magistraților pînă la starea deficitului bugetar.

Există însă o chestiune asupra căreia forțele politice din România sînt de acord mai mult sau mai puțin spectaculos:
Sprijinerea Codruței Kovesi pentru a ajunge procuror general european.

Nici n-a apucat bine să se stingă ecoul negustoriilor pentru șefiile de la Bruxelles că în România forțele politice s-au și grăbit să anunțe drept prioritatea prioritățile bătălia pentru nominalizarea lui Codruța Kovesi de către noul parlament European.

Președintele PNL Ludovic Orban a cerut europarlamentarilor PNL ca obiectiv prioritar al activității lor parvenirea Codruței Kovesi în postul de procuror European:

„În ceea ce priveşte colegii mei, chiar am discutat cu Rareş Bogdan, cu Siegfried Mureşan şi chiar astăzi în Biroul Executiv le-am dat mandat să intensifice presiunea, lobby-ul, să se implice pentru a relua procedura de desemnare a procurorului şef european, de susţinere foarte clară şi limpede a candidaturii lui Laura Codruţa Kovesi pentru procuror-şef european.”

Să-ți face cruce cu dreapta! cum ar spune Rareș Bogdan. România are multe probleme în relația cu Uniunea Europeană, cele mai multe ținînd de tratarea țării noastre drept Proasta Europei de Est. Ocolindu-le năstrușnic, președintele PNL declară drept prioritară pentru alde Vasile Blaga (va fi ajuns Vasile Blaga la Bruxelles?) sprijinirea unei persoane și nu a țării.

Dacian Cioloș nu s-a lăsat nici el mai prejos. Fostul comisar al Franței pe agricultură sub acoperirea de Comisar al României are o relație specială cu Emmanuel Macron. Dată fiind ascensiunea lui Macron în cadrul UE, te-ai aștepta ca Dacian Cioloș să folosească această relație pentru a îmbunătăți destinul României în UE, pînă acum afectat de dictatura celui de-al patrulea Reich condus de Angela Merckel. Spre stupoarea celor care mai cred că politicienii români ard de patima pentru România, Dacian Cioloș a discutat cu președintele Franței nu despre România, ci despre Codruța Kovesi:

„Azi (vineri – n.r.) am discutat cu președintele Emmanuel Macron despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-șef european. Am convenit să lucrăm împreună pentru a realiza cît mai repede nominalizarea șefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruța Kovesi l-a obținut în Parlamentul European”, a scris Dacian Cioloș, vineri, 5 iulie 2019, pe Facebook.

Pînă mai ieri sub regimul Liviu Dragnea, PSD s-a opus atît la nivel de partid, cît și la nivel de guvern, nominalizării lui Codruța Kovesi. Nu e spațiul aici pentru a discuta de ce a procedat PSD așa. Sigur e că, spre uluirea unor lideri PSD, precum Liviu Pleșoianu, Viorica Dăncilă a sugerat că PSD nu exclude susținerea Codruței Kovesi. Premierul a evitat un răspuns precis, arătînd, la Galați, că o decizie în acest sens va fi luată în forurile statutare ale partidului. Dacă ar fi fost Liviu Dragnea, președintele PSD ar fi răspuns imediat că nici vorbă de o susținere. Faptul că Viorica Dăncilă n-a făcut asta dezvăluie o schimbare radicală a poziției PSD, fie și prin renunțarea la boicotarea nominalizării.

Așadar, cu excepția ALDE, principalele forțe politice din România, dezbinate în o mie și una de chestiuni, sînt de acord în susținerea Codruței Kovesi. Ba mai mult, punînd între paranteze toate obiectivele României la Bruxelles, unele dintre ele, precum PNL, fac din susținerea unei persoane scopul principal al activității europarlamentarilor lor.

E o tradiție de lungă durată în România caprei vecinului ca politicienii să nu vadă cu ochi buni promovarea unuia dintre ei în funcții importante pe plan extern, și din acest punct de vedere, e lungă tradiția boicotării unui politician român cînd acesta e propus, de forțe din afara țării, să fie ștab pe plan european.

Codruța Kovesi face excepție de la această regulă?
De ce?
Sînt politicienii români, în frunte cu Ludovic Orban, amorezați de Codruța Kovesi, de pe vremea cînd aceasta, în cuplu cu Florian Coldea, tăia și spînzura în România ?

Răspunsul, adevăratul răspuns, îl găsim în datele oferite de un sondaj recent realizat, mai precis, în perioada 1-4 iulie 2019. La întrebarea În ce măsură sînteți de acord sau împotriva acestei afirmații Majoritatea politicienilor au furat și ar trebui să facă pușcărie, 60% sînt Total de acord și 19%, Oarecum de acord. Așadar, aproape 80% din români sînt de acord că Majoritatea politicienilor au furat și că trebuie să facă pușcărie.

Cine beneficiază de această stare de spirit?
Evident, persoana care întruchipează în România pe cea care i-a vîrît pe politicieni la pușcărie:
Codruța Kovesi.

Nu întîmplător în același sondaj la capitolul Încredere multă și foarte multă Klaus Iohannis e umăr la umăr cu Codruța Kovesi:
42% Klaus Iohannis, 41%, Codruța Kovesi.

Datele acestea, ca și altele, ca și intuiția, ne spun că o candidatură a Codruței Kovesi la prezidențiale s-ar putea solda cu victoria sa zdrobitoare. Inclusiv asupra lui Klaus Iohannis.
E limpede că fosta șefă a DNA e un pericol nu numai pentru Klaus Iohannis, dar și pentru Dan Barna.

O Codruța Kovesi președinte neliniștete și PSD.
Dacă Codruța Kovesi e nominalizată ca procuror european, posibilitatea de a candida la prezidențiale dispare. Dacă nu, cine știe ce-i trece prin cap Slujirii!

De ce se bat toate forțele politice pentru ca Codruța Kovesi să ajungă în funcția de procuror european?
Pentru că au interesul să scape de ea pe plan intern!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „De ce se bat forțele politice din România pentru ca Codruța Kovesi să ajungă procuror european? Pentru că au interesul să scape de ea pe plan intern!”

 • Ba, esti un individ mizer si fara minte! Stiu, la voi cei putin inzestrati, care aveti grave dificultati de intelegere, credeti ca jignire este atunci cind cineva face afirmatii dovedite ca adevarate, care nu va convin si impotriva carora nu aveti argumente. Toti cei proveniti din mediul rural, adusi de Ceausescu, mai ales in Bucuresti , pe care l-ati distrus si umplut de mizerie, aveti aceste grave deficiente, nevindecabile si impotriva carora nu sinteti in stare sa va aparati decit cu investive, dovedind lipsa totala de caracter si carente de educatie, pe care n-ati avut de la cine s-o primiti. Nu pot fi propagandist, deoarece nu ma refer la probleme din tara, ci la unele privind state straine voua. Oricit de mari dificultati de gindire ai avea, cred ca ar fi trebuit sa stii ca a pune intrebari nu reprezinta propaganda. Tu esti aici sa influentezi lumea cu prostii de-ale tale, desi esti total incapabil. Cert este ca s-a umplut tara de astia ca tine si este mare jale! Abia esti capabil sa indrugi 3-4 cuvinte, natingule!

 • Cei care scrieti ca România este o tara minunata, fara corupti, ati vrea ca politicienii sa fie obligati sa-si justifice averile obtinute din salariile lor de bugetari? De ce credeti ca parlamentarii români nu dau o lege în acest sens?
  În occident, este suficient ca un cetatean sa sesizeze fiscul ca vecinul lui si-a cumparat o masina scumpa, pe care în mod normal nu si-ar putea-o permite si suspectul este verificat la buzunar. La noi, îmbuibatii politici sfideaza prin opulenta fara sa fie întrebati „de unde?”, dar sufletistii saraci cu duhul le plâng de mila hotilor, oripilati ca unii dintre ei ajung la închisoare pentru furaciuni din banul public.
  Ion Cristoiu a scris mereu ca Dragnea a fost condamnat din cauza luptelor politico-mafiote, cine are creier poate întelege din asta ceva diferit de „Dragnea este nevinovat”.

  • Cum este in Vest, unde exista acelasi sistem? Crezi ca i s-ar permite Romaniei o alta varianta, care sa aiba o functionare diferita? Si daca este acelasi sistem, nu crezi ca functioneaza exact la fel? Spune-mi cum este in vest! Stii sau nu?

  • Unu – la noi cele mai scumpe masini le au tiganii care nu sunt politicieni.
   Doi – ar fi oribil sa ajungem iar o tara de turnatori. Inainte se turna la secu, acu tu vrei sa ne turnam intre noi la ANAF si DNA.
   Dragnea nu a fost condamnat ptr. furt sau coruptie ci fiindca nu a fost „premiat” cu medalii de ambasade.
   Mai precis, a jucat numai in echipa Ro.

   • Chiar crezi ca ma refeream doar la masini? Nu ai înteles ce am scris, dar tii partea unui nenorocit de politician care nu ar putea justifica niciodata de unde are atâtia bani, el si întreaga lui familie!

    • Cum este in vest?
     Nu i-a pus nimeni sa dovedeasca de unde au banii! Insistati, sa vedem! Dragnea este singurul din tara cu bani?! N-am inteles c-ar fi fost condeamnat pentru detinere de bani! Multi au fost la inchisoare, dar care este cistigul pentru multime? La ce si cit se cifreaza?

     • Domnule Popescu, ti-am citit postarile de ieri. Te rog sa ma scuzi, dar eu nu polemizez cu geniile.

    • E cea mai simpla metoda sa scapi de explicatii pe care nu esti in stare sa le dai! Pe de alta parte te felicit ca nu-ti este rusine sa te prezinti ca incapabil. De ce te platesc aia ca propagandist, cind nu esti in stare de nimic! Sigur ca citesti, ca doar asta iti este meseria!

     • Bai, imbecilule, ieri te-ai comportat ca un mojic cu cib, care nu te jignise cu nimic. Doar nu crezi ca o sa intru si eu în jocul tau de propagandist care îi acuza pe altii ca sunt propagandisti. Valea!

  • domi
   Legea justificarii averii de catre politicieni are doua hibe. Politicienii nu sunt singurii bugetari si drept urmare toti bugetarii si chiar toti cetatenii ar trebui sa intre sub incidenta acestei legi ca sa nu existe discriminare intre politicieni si restul lumii. Crezi ca bajetilor cu ochi albastri sau magistratilor le-ar conveni? Iti garantez ca nu. Apoi sa nu uitam ca in lumea civilizata averea se prezuma a fi licita. Daca fiscul are probleme cu cineva, trebuie sa demonstreze ca acel cineva a facut averea in mod ilicit. Nu sunt convins ca avem oameni capabili sa faca corect acest lucru. Nu cred ca fiscul are multi profesionisti, diferiti de „portocalele” care n-ar fi rezistat cu probele lor nici cinci minute in fata unui judecator american, sa zicem. Sa nu ne lasam aburiti de Iohannis & Co. Ca si in vest colcaie de smecheri in politica si de multe ori fiscul si justitia de acolo se fac ca ploua. Pana la urma totul nu e decat o chestie da cafteala politica si lupta contra coruptiei e arma cea mai la indemana.

 • Singura realizare a lui Iohannis impreuna cu secu este marea manipulare „coruptia politicienilor”.
  Astfel s-a demonstrat cu succes ca romanii sunt usor de ” imbrobodit” ca sa nu spun prosti.
  Administratia tarii va fi predata in totalitate in mana strainilor.
  Pe mine deja ma apuca frica deoarece sunt absolut convinsa ca Romania nu are prieteni.
  PNListii au vandut tara iar PSDistii le calca pe urme.
  Pacat de Dragnea ca face puscarie degeaba. Sincer, nu meritam sacrificiul lui.

 • 1 e clar prin sondaj ca romanilor nu le place coruptia.

  2 la fel de clar e că romanii percep serviciile de informatii romanesti ca pe niste baieti care ajută maxim procurorii sa ii expună pe corupti si sa ii bage pe corupti la inchisoare. serviciile ajută, trag in directia bună, asta e marea lovitură de imagine care arată populatiei că securitatea a murit, serviciile romanesti de după 90 sunt cu totul altceva.

  3…dar stati ca au protocoale, ca sunt comenzi politice, că au ținte, că au infiltrat tot….ce zice de astea populatia setoasă să vadă toti coruptii la inchisoare? zice că baliverne, inventii, tampenii sustinute de corupti si de oamenii lor ca să isi scape pielea.

  • deci avem lupta dintre bine si rău. raul e coruptia.

   1 binele sunt fortele care luptă impotriva ei. gata s-a terminat. populatia, care se uită ca pe marele ecrane, vede in continuare alb negru, ce se intamplă mai dubios in zona fortelor binelui e un mic accident normal,

   2 in schimb coruptii sunt doar răi si trebuie inchisi, victimele nevinovate cu sentinta definitivă la mână sunt accidente normale, „domnule s-a intamplat”

  • exact ca la cinematograf populatia e interesată doar de lupta asta intre coruptii rai si fortele binelui. nu e interesată de scenarii, de cu cine și-o trag regizorul, producatorii executivi, actorii principali sau ăia secundari. important e ca ăia care au furat, să vadă spectatorii că ăia coruptii merg la pușcărie. asta a fost si ieri si azi si e valabilă probabil și maine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *