Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De ce sînt convins că SRI l-a informat pe șeful statului în legătură cu actul de trădare națională al lui Marcel Ciolacu

Am mai invocat în cîteva rînduri, cînd am vrut să semnalez slăbiciunile noastre naționale, cele care ne întîrzie sau chiar ne opresc pe drumul Intrării în veac, zicerea lui Raymond Poincaré:

„Que voulez-vous, nous sommes ici aux portes de l’Orient, où tout est pris à la légère… (Ce vreți, ne afăm aici la porțile Orientului unde nimic nu este luat foarte în serios)”.

După decembrie 1989, această neluare în serios a lucrurilor importante și-a avut una dintre concretizări în graba de a căuta dedesubturile unui moment politic trecînd ușor peste semnificațiile sale în sine. Nu de puține ori am dispute cu mai tinerii confrați despre fapte și declarații cu o mare încărcătură de Scandal. Dacă un ministru dă afară în chip ilegal un subordonat mai tinerii mei confrați se reped să răspundă la întrebarea:
Ce a urmărit respectivul prin abuzul său?
Astfel abuzul propriu zis e trecut cu vederea.
Opinia publică, de a cărei formare răspunde presa, nu mai ia atitudine față de abuzul respectiv. Se întrece în a-i găsi dedesubturile.

Acest nărav și-a spus cuvîntul în reacția presei față de momentul creat miercuri, 29 aprilie 2020, de Klaus Iohannis.
Să ne reamintim.
Miercuri, 29 aprilie 2020, la ora 12 și un sfert, cînd Națiunea aștepta de la Klaus Iohannis, după anunțarea intervenției, un Mesaj despre ieșirea din Criza de sănătate, Klaus Iohannis a apărut la capătul treptelor de la Cotroceni, cu steagul țării în spate, pentru a face următoarea declarație:

„Bună ziua, dragi români!
Jó napot kívánok, PSD!

Este incredibil, dragi români, ce se întîmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărîte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, pînă sînt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista!

Vă mulţumesc!”

Firește, comentatorii români– și printre ei m-am numărat și eu – au căutat rapid dedesubturile acestei intervenții. S-a văzut în ea o manevră electorală pentru a readuce PNL la viață în sondaje. S-a văzut chiar o capcană pusă la cale cu PPE. S-au văzut multe alte dedesubturi ale momentului. Nimeni n-a abordat momentul de pe pozițiile unui analist străin, occidental, care nu știe că la noi politicienii rostesc ziua în amiaza mare, cu ochii larg deschiși, tot felul de nerozii convinși de consilieri că astfel vor da o lovitură politică.

Cei porecliți analiști occidentali, puși în fața acestui moment, se apucă să-l întoarcă pe toate părțile. Ei, analiștii nu pot trece cu vederea că a fost vorba de un Statement, altfel zis, de o Declarație de presă, în care președintele Camerei Deputaților și președintele principalului partid de Opoziție era acuzat de a fi făcut o înțelegere cu premierul unei țări vecine, membră UE și membră NATO, pentru a-i ceda o parte însemnată din teritoriul național. Din punct de vedere penal, infracțiunea de care era acuzat Marcel Ciolacu apare în articolul 394, Cod Penal, capitolul Infracțiuni contra securității naționale:

Trădarea
Fapta cetățeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizație străină ori cu agenți ai acestora, în scopul de a suprima sau știrbi unitatea și indivizibilitatea, suveranitatea sau independența statului, prin: (…)
c. aservire față de o putere sau organizație străină
se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

Potrivit lui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a intrat în legătură cu o putere străină – Ungaria – în scopul de a știrbi unitatea și indivizibilitatea statului prin cedarea Ardealului.
Aceeași analiști vor fi observat că acuzația n-a fost adusă de șeful statului nici într-un interviu, nici într-o postare pe Facebook, nici măcar într-un Mesaj mai larg. Condițiile apariției lui Klaus Iohannis în fața românilor sugerau o urgență dramatică, o nevoie a președintelui de a interveni brusc și spectaculos pentru a denunța o trădare în desfășurare.

De infracțiuni precum Trădarea în favoarea unei puteri străine se ocupă SRI. Principalul serviciu secret al țării are drept misiune de onoare apărarea unității și indivizibilității țării. Pentru realizarea acestei misiuni, SRI desfășoară cu precădere acțiuni de prevenire. În cazul lui Marcel Ciolacu SRI era obligat să-l informeze pe șeful statului și evident să-i recomande o intervenție publică menită a preveni ducerea pînă la capăt a trădării. Luată în serios, declarația dramatică a șefului statului poate fi considerată ca ținînd de măsurile de prevenire a unei acțiuni împotriva unității statale. Acuzația lui Klaus Iohannis viza adoptarea prin procedura trecerii tacite prin Camera Deputaților a unei legi prin care se dădea autonomie largă Ținutului Secuiesc. Legea a intrat în dezbaterea Senatului a doua zi, 30 aprilie 2020, și a fost respinsă. Prilej pentru Klaus Iohannis de a scrie pe Facebook că asta s-a întîmplat în urma intervenției sale.

Puse alături, cele două intervenții prezidențiale conturează următoarea situație de siguranță națională. SRI l-a informat pe președinte că în urma unei înțelegeri cu premierul Ungariei, Marcel Ciolacu a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care se pune la îndoială unitatea și indivizibilitatea țării. Marcel Ciolacu susține că trecerea a fost urmarea unei neglijențe de a sa. Ca urmare a faptului că n-a fost atent, dar și a faptului că Parlamentul a fost blocat de Pandemie, au trecut cele 45 de zile cerute de Constituție fără ca proiectul să fie respins prin vot. Luîndu-l în serios pe președinte, noi nu-l credem pe Marcel Ciolacu. Dacă ar fi fost doar neglijență, SRI, conștient că trecerea prin adoptare tacită a unei legi precum cea a autonomiei Ținutului Secuiesc pune la îndoială unitatea statului român, l-ar fi avertizat pe Marcel Ciolacu, telefonic sau în scris, asupra riscului întruchipat de scurgerea celor 45 de zile. Cum SRI nu l-a informat (altfel, Marcel Ciolacu ne-ar fi spus), rezultă că Serviciul a suspectat un caz de trădare națională. Cum să avertizezi un trădător să nu mai comită trădarea în plină acțiune? Da, dacă ne gîndim la intervenția lui Klaus Iohannis, mai mult ca sigur SRI n-a avut încredere în Marcel Ciolacu și s-a adresat președintelui țării rugîndu-l să intervină în ceasul al doisprezecelea. E posibil ca SRI să nu-l fi informat pe președinte? Nu cred. Președintele a lăsat impresia că a acționat în ultimă instanță, pentru a mai salva ce se poate salva. Dacă SRI nu l-ar fi informat de actul de trădare, indiscutabil președintele trebuia să denunțe neglijența Serviciului și să anunțe demiterea lui Eduard Hellvig. Pe 30 aprilie 2020, Marcel Ciolacu a ținut declarație de presă care a vizat și SRI:

„Solicit serviciilor de informații să iasă public și să spună dacă i-au trimis președintelui Iohannis vreo informare referitoare la acuzațiile aduse la adresa mea și a PSD”.

Seara, am avut un dialog cu Marcel Ciolacu la cristoiuTv despre această solicitare. Marcel Ciolacu a explicat și de ce a făcut-o:

„Domnule Cristoiu, eu n-am fost acuzat de către un deputat de prin parlament sau de către un senator, sau chiar de un lider politic. Eu am fost acuzat de persoana care reprezintă cea mai înaltă funcție într-un stat. Presupun că președintele unei țări cînd acuză chiar liderul Opoziției de ceva înseamnă că există niște informații.”

Cele două momente – acuzația lui Klaus Iohannis și solicitarea președintelui Camerei Deputaților, președinte al principalului partid de Opoziție – obligau SRI să reacționeze.
Duminică, 3 mai 2020, purtătorul de cuvînt al PSD a declarat în chip oficial:

„SRI nu mai poate să tacă. În această situație, de o gravitate extremă, Partidul Social Democrat cere Serviciului Român de Informații să ia atitudine publică și să spună dacă există informații legate de acest așa-zis troc menționat de președintele Iohannis. În cazul în care Serviciul Român de Informații nu va ieși public, Partidul Social Democrat va convoca Comisia pentru controlul SRI din parlament, pentru a solicita în parlament răspunsurile de care toți avem nevoie.”

De miercuri, 29 aprilie 2020, au trecut patru zile. Din cele spuse de purtătorul de cuvînt al PSD, rezultă că SRI n-a răspuns pînă acum.
Și nici nu cred că va răspunde vreodată.
Pentru că președintele României nu putea fi atît de iresponsabil încît să denunțe public un act de trădare națională din partea președintelui Camerei Deputaților fără a avea drept temei avertizarea din partea SRI. Ori din cîte știm asupra unor astfel de informări SRI, ca orice serviciul secret, păstrează secretul cu orice preț. Nu de alta, dar ar fi obligat să deconspire pe cei care au lucrat la descoperirea acestui caz de trădare națională.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

78 comentarii pentru articolul „De ce sînt convins că SRI l-a informat pe șeful statului în legătură cu actul de trădare națională al lui Marcel Ciolacu”

  • Nu pot sa nu constat un adevar evident: ziaristii ii ajuta pe politicieni sa minta, caci nu ii intreaba mai nimic important. Deci sunt complici. Norodul vede si tace – alt complice. Si ne miram ca in balta asta tulbure se mai balaceste si un covid.

  • Am zis ca deocamdata nu am convinderea ferma ca presedintele Camerei Deputatilor a mintit, dar mai observ si mai astept. Insa nu pot trece cu vederea ca Senatul s-a adunat imediat dupa iesirea presedintelui, desi presa a spus ca procedurile pentru legea cu pricina erau programate incepand cu 04.05.2020. Si mai remarc interventia la cald a Presedintelui Camerei Deputatilor care avea vocea schimbata, semn al unui soc emotional puternic, si care nu a adus argumentele descrise ulterior cu calm si jovialitate in interviuri tv sau la d-voastra, desi afirma ca fusese instiintat, de nu spune catre cine, de trecerea tacita, si telefonase Presedintelui Senatului sa stabileasca sedinta de vot de respingere. Dar nu a spus si nici nu a fost intrebat de nimeni cand au stabilit aceasta sedinta. Asa ca eu am atentia focusata si astept. Deocamdata vad doar niste ape tulburi in care se scalda toti politicienii nostri, fara exceptie de sus pana jos. Cea mai periculoasa minciuna este adevarul spus pe jumatate, adica minciuna prin omisiune, mai exact. Oricum cedarile in fata pretentiilor absurde se petrec pas cu pas de 30 de ani. Vom trai si vom vedea.

  • Cat ar fi cineva de neadecvat si absurd, sau rau intentionat, o doza de proportionalitate intre actiune si reactiune tot exista. Ar putea fi si posibilitatea cu probabilitate destul de mare ca toata lumea sa fi „dormit in papuci” ca se poarta pe plaiurile mioritice. Presedintele Camerei nu cred ca minte, sper deocamdata, dar mai studiez, mai astept. Atentionarea a venit , dar nu sub forma ca exista tradare, ci a evenimentului in sine de trecere tacita a legii cu pricina, si a fost luata mai mult in seama peste ocean. Stapanul stapanilor nu da telefon, el insusi, unei colonii pentru nimicuri, in mod sigur. Ecoul palmei ce si-a luat-o al nostru stapan din ..deal, de la mai marele de peste ocean, s-a vazut in vehementa si dimensiunea interventiei publice. Si s-a vazut inca o data ca nu vrea sa aiba comunicare normala cu opozitia, dar nici cu institutiile statului, sa ceara si sa accepte explicatii, dar si ca doarme in bula lui, iar subalternii au groaza de a-i bate macar la usa, ci merg in varful degetelor de la picioare pe carbuni aprinsi. Autosuficienta este foarte paguboasa pentru statul nostru si pentru natiune. Apoi nu e vorba de patriotism si nationalism gen bardul trecut in nefiinta, ci de orgoliu ranit. Pe de o parte de palma si pe de alta ca in timpul sau i-a tras cineva presul de sub picioare si i s-a micsorat imparatia fara veste. Tot cam asa s-a trezit si stapanul coloniei, ca altii ii deseneaza hotarele. E de „comicii vestiti ai ecranelor”. Nu mai pot de ras!

  • Logica d-voastra maestre ar fi nimerita daca toate ar fi normale, dar nu sunt. Sa-mi fie iertat, dar mai exista ceva ce nu ati luat in seama. La interviul d-voastra cu Presedintele Camerei Deputatilor de acum cateva zile, acesta v-a spus ca inainte de iesirea presedintelui, cu cateva zile, dumnealui si alti parlamentari au primit mesaje pe telefon ca legea cu pricina a trecut tacit. Si ca atunci dumnealui a telefonat Presedintelui Senatului si au stabilit sa organizeze sedinta la Senat pentru vot de respingere a legii. Am nadajduit ca veti intreba de unde erau mesajele primite, dar nu a fost sa fie. Asa ca acum nu stim cine a trimis mesaje pe telefon presedintelui Camerei Deputatilor si altor parlamentari pentru a-i instiinta de trecerea tacita. Si in consecinta rationamentul trebuie refacut. Eu intuiesc interventia presedintelui american, sau/si dorinta presedintelui nostru de a se folosi la momentul oportun de aceasta situatie. Ce ma pune pe ganduri este trecerea tacita a unei legi de aceeasi natura si origine la senat, intr-o perioada ulterioara, in care nu se mai pot aduce argumente de catre nimeni, de natura covid, sau organizare a procedurii on-line a sedintelor Parlamentului, fiindca toate lucrurile erau puse la punct si se lucra
    normal. Deci, ceva este, dar nu aranjament direct cu premierul tarii vecine, desi nu exclud total, ci mai degraba un troc autohton. Si banuiala aceasta a mea nu este numai de acum, ci mai veche, de pe timpul celuilalt presedinte al opozitiei actuale, de dinainte de a fi „izolat” de justitie. Nu sunt un dusman inversunat si absurd al acestui „izolat” si nici dupa gura puterii actuale sau a #-istilor nu ma iau, deoarece am capul meu, dar ceva din instinct imi spune asta. Si instinctul meu colaboreaza cu logica, cu perceptia si cu atentia. Si am vizionat acum ceva mai mult timp in urma niste imagini pentru niste stiri, care nu aveau legatura cu acele imagini si am inregistrat in memoria mea aceste lucruri si mi-am pus intrebari. Se pare ca acum am primit raspuns. Si atunci si acum constat ca in momentul cand un om este bagat in corzi, sau in colt, el incearca mereu solutii sa scape. De aceea nu este sanatos sa se procedeze asa cu oamenii politici, mai ales daca au functii, fiindca pot juca soarta tarii ca la poker. Dar cine sa inteleaga ca acest mod de a face politica cu amenintari, santaje si (in)justitie este catastrofal pentru o tara si o natie? Ar mai fi de comentat despre calitatile politicienilor si conducatorilor, constienta si constiinta lor, precum si responsabilitatea si sacrificiul de care sunt in stare. Atat s-a putut. Poate a fost si o smecherie pe care unii sunt siguri ca o pot folosi fiindca vigilenta si arta lor de care sunt siguri nu va lasa ireparabilul sa se produca. Ori este un soi periculos sau inconstient de amanare, tot bazata pe siguranta de sine. Dar in toate cazurile un politician trebuie inainte de toate sa fie vizionar, prudent, responsabil si vigilent, si sa fie rezistent la „tavaleala”, sa-si ia din timp masuri de precautie, sa fie constient ca neprevazutul se poate manifesta in orice clipa si nu poate juca tara si natia la zaruri. Ceva, cate putin, din trasaturile astea le avea fostul presedinte si poate si primul presedinte de dupa ’89, ai caror fan nu sunt, dar trebuie sa recunosc adevarul. Am sange rece si nu ma antreneaza nimic ad hoc, nu ma implic sub nici o forma si nu am partizanate, caci am fire filosofica, analitica si sintetica si multa logica, dar observ, contemplu, inregistrez in memorie, imi pun totdeauna intrebari si astept raspuns. Totdeauna il primesc. Explic asta nu ca sa ma laud, sau sa ma promovez, ci sa aduc argumente cum fac eu sa ajung la adevar.

  • Ascensiunea dlui Ciolacu în fruntea PSD este puțin neclară.
    Știu că Dragnea a acționat în instanță spunând că șefia PSD este ilegală. Drept e că se referea la dna. Dăncilă.
    Ultimul cuvânt a lui Dragnea către PSD a fost „Firea”.
    Acum nu știm dacă Firea a refuzat, nu știm ce s-a discutat în Cexul lor.
    Personal, așa din afară, cred că Ciolacu a nu fost o alegere bună chiar dacă este vorba doar de un interimat.
    Eu am încredere în flerul lui Dragnea.
    Ref. la situația cu trecerea tacită, orice variantă este posibilă, ori că a fost o scăpare, ori că s-a favorizat un scandal. Nu știm.

  • https://www.aljazeera.com/news/2020/05/tanzania-president-questions-coronavirus-kits-animal-test-200503174100809.html

    Testele pentru depistarea coronavirusului folosite în Tanzania au fost respinse ca fiind neconforme de către președintele John Magufuli duminică, acesta susținând că mostre recoltate de la o capră și un fruct pawpaw au fost testate pozitiv cu COVID-19

  • Toti se acuza,pe plan national de tradare de tara,pe plan mondial de fabricarea Coronavirusului dar:1 La nivel mondial se gandeste cineva cum se rezolva Carcalacu si 2 la toate acuzele astea as vrea sa vad si probele din spatele acuzatiilor,as vrea sa vad cum a negociat Ciolacu Ardealu cu Ungurii(la ce hotel,in ce zi,la ce ora),si cum au construit aia virusu la Wuhan,prin ce mijloace,si din ce componente(procesul tehnologic),adica dovezile ,nu doar acuzatiile. 😆 😆 😆

    • Apropo de Trump,imi aduc aminte ca prin ianuarie februarie o tot punea de un razboi cu Iranul,cand Carcalacu facea ravagii prin Imperiul Galben,imi aduc aminte si de faptul ca Trump a incasat vreo 300 de miliarde de dolari de la Sauditi,ca Trump le a vandut ceva munitie la Sauditi pe banii astia,ei bine ma gandesc ca Sauditii si Iranul se bat de decenii pentru suprematia in Orientul Mijlociu,si nu pot sa nu ma gandesc daca nu cumva sub masca unui contract de vanzare de armament,de fapt Sauditii l au „mituit” pe Trump cu banii aia,ca Trump sa lichideze Iranul,adica contractu asta cu Sauditii sa fi fost de fapt o manevra a Sauditilor care au comandat unui „asasin platit”,Trump,pentru lichidarea Iranului,pe sutele alea de miliarde de dolari,printre altele.Amerlocii nu au schitat nici un gest,cand Sauditii l au taiat in bucati pe Kashoggi,noi am aflat de grozavie,cand turcaletii lui Erdogan au facut scandal,altfel cazul Kashoggi ar fi ramas o necunoscuta pana azi.

      • Acum Trump iese la atac,ca,cica Chinejii vor sa l faca presedinte pe Mos Biden,si ca o sa le arate el la Chineji,pai Trump,cand vrei sa le o tragi la unii,trage le o ,nu mai tot te da mare cum le o tragi tu ,ca aia tac,si isi tin munitia la sfarsit,si la urma lovesc ei. 😆 😆 😆

        • Se vede clar la Iohannis ca faza cu Ardealu si Ungurii e harneala electorala,la fel si la Trump cu laboratoru din Wuhan,tot harneala electorala,sa fie reales la toamna,Trump fiind omul Industriei de Armament,care,in cazul unui razboi cu Iranul castiga de doua ori,a luat si banii Sauditilor,si impulsioneaza si industria de razboi Americana,principala industrie a SUA.Trump trebuie sa castige la toamna pentru a fi de folos Industriei de Aparare a SUA,unii din cei ce l au promovat pe Trumpete,pentru ca sa fie prezident of USA.

          • Pentru mine Trump si Iohannis sunt din acelasi aluat,doi demagogi,care acuza ,ticluesc conspiratii si diversiuni,dar ineficienti la guvernare buni de gura doar.

      • Domnule, daca vereti sa va documentati, in lunile trecute, cati-va militari sauditi in timp ce ereau la antrenamente in State, si-au golit pistoalele prin militarii americani.

      • Adica Sauditii au luat „fiare vechi” Americane de 300 de miliarde de dolari,dar o fi avut „o mica rugaminte” la Trump:daca tot luam „fiare vechi”de 300 de miliarde de dolari de la voi,nu ne faceti un pustiu de bine sa i radeti pe Persii aia obraznici,ca ne supara si ne strang de gat (de Stramtoarea Ormuz),si Trump a vrut sa livreze probabil,ca un contract de 300 de miliarde luate pe”fiare vechi” mai greu gasesti,ma gandesc si eu ❓ ❓ ❓ E si asta o ipoteza.

    • E posibil sa fie fabricat de chineji, cu finanțare Bill Gates & gașca globalistă bioterorista și să nu se fi știut nimic oficial, deși multe date despre experimentele din China, cu astfel de viruși, pentru creșterea aderentei la celula sunt publice !!! De aceea, aprecierea lu Trump că WHO e in cârdășie cu globaliștii și a închis ochii, e corectă. Filiera globalistă din America e bine-cunoscuta, cea din China e însă obscură. E posibil sa fie lucrătură masonica secreta, respectiv americanii să fi „tocmit” un angajat al acelui laborator să scoată virusul.

      N-am nicio îndoială că escrocii de americani globaliști sunt la baza acestui virus, chiar daca el e produs in China, din varii motive.

      • Dar daca l o produs amerlocii lu Trumpica prin 2018-2019 prin americuta,si bantuia bine mersi prin americuta anu trecut,si nu numai,daca o fi ajuns si in alte locuri,dar toti il credeau gripa,anu trecut se spune ca a bantuit o gripa severa foarte contagioasa prin america cu zeci de milioane de infectati,sute de mii de spitalizari,si mii de morti,daca,de fapt printre virusii gripali „normali”bantuiau coronavirusi,daca cumva nebunu ala chinez,care spunea ca ast Coronavirus a fost adus in China odata cu jocurile militare din Octombrie anu trecut,avea dreptate ❓ ❓ ❓ Daca China vine cu dovezi in acest sens ❓ ❓ ❓ Poate ipoteza asta sa fie eronata,dar daca e adevarata ❓ ❓ ❓ Un analist bun al evenimentelor ia in calcul orce scenariu,oricat de absurd ar parea,nu se stie niciodata,deocamdata China tace,dar ,cand China va vorbi,daca va vrea sa vorbeasca,atunci ❓ ❓ ❓ Atunci ne putem face o parere completa,astept replica Chinei,ca sa pot judeca.Desi,si tacearea poate fi un raspuns,iar tacerea nu inseamna neaparat o asumare de vinovatie,ci,poate fi si o atitudine de aroganta superioara fata de adversar,aratandu i acestuia ca nu merita sa i te adresezi.Atunci??? Sunt multe ipoteze de luat in calcul,si multe intrebari de pus,raspunsul nu este atat de usor,cum ni l sugereaza Trumpistii,chestiunea e mai complexa.E posibil ca si Cristian sa aiba dreptate,si ipoteza lui sa fie justa,dar mai sunt lucruri de aflat.Eu imi mentin scepticismul in ce il priveste pe Trump,si,spre deosebire de altii,eu nu cred ca asta e un erou antiglobalist,sau vreo victima,il iau asa cum este,un guraliv,si un negustor de arme,pus presedinte de Industria de Armament,cu misiunea de a vinde arme,si de a aduce profit acestei industrii majore,principala Industrie a SUA(Trump ca si presedinte nu este decat un agent de vanzari al Complexului Militar Industrial).Restu e gargara pentru mine.

        • Ca sa va spun ce parere am eu despre Trump,o parere personala,tot scandalu asta cu laboratorul din Wuhan,si cu amenintarile de represalii asupra Chinei,totul este campanie electorala,Trump le va spune la amerloci ca daca va iesi din nou prezident le va cere chinezilor vreo 20 de triliarde de dolari despagubiri,va face o coalitie a americanilor cu alte tari anglo saxone,si se va burzului ca si presedinte reales asupra Chinei,care,moarta de frica va plati despagubirile si isi va cere scuze la presiunile lui,Marelui Om American.Bineinteles,nici Trump nu crede asta,dar milioane de prostanaci americani vor crede,si il vor reinscauna pe circaru asta presedinte,la toamna,la vot.Aici vine MEGATEAPA pe care regimul Trump reales o va da amerlocilor,in viziunea mea,si adica,Trump reales va face presiuni asupra Chinei,asa cum zice in aceasta campanie,insa raspunsul Chinei fata de Trump si aliatii sai va fi cel al „placutei suedeze” adica ioc.Trump si gasca,si zic eu ca ,atunci va da MEGATEAPA,va spune amerlocilor ca de fapt chinejii i flituie pe americani pentru ca forta militara a americanilor nu este destul de tare ca sa i sperie pe chineji,si,ca daca amerlocii vor sa vada despagubiri de la chineji,sa faca bine sa dea alte triliarde de dolari pentru inzestrarea armatei americane,in asa fel incat armata americana sa fie atat de puternica,incat renumele ei cand isi flexeaza muschii sa i sperie pe chineji incat aia,morti de frica sa dea despagubirile si sa vina si cu scuzele.Evident amerlocii vor da triliardele de dolari lui Trump si armatei sale(Industria de Aparare),insa armata SUA umflata cu ultimii bani de catre amerloci,tot nu se va lua de China,si tot nu vor face razboi cu astia si nu vor incerca sa i intimideze pe Chinezoi,pentru ca aia sunt o putere nucleara,si un razboi SUA China este unu nuclear,care ar distruge planeta,deci exclus,si astfel,Chinezoii nu vor da un cent Americii,in schimb amerlocii vor da triliarde de dolari Industriei de Armament Americane,prostiti de Trump,ca da ,el i va face pe Chinezi sa plateasca(vise cu Pamela Anderson in tinerete goala si disponibila) 😆 😆 😆 ,industrie a carei Agent de Vanzari este Trump,ca sa fabrice astia Supozitoare(rachete Patriot,si alte dispozitive militare),pe care astia mai apoi sa le foloseasca ca si focuri de artificii prin deserturile lumii a treia a Planetei. 😆 😆 😆 Baska ca Trumpica nu a „livrat” nici distrugerea Iranului,pentru care a luat „avans” de la Sauditi vreo 300 de miliarde de dolari,sub forma unui contract de vanzare de „supozitoare si fiare vechi”vandute de catre SUA Sauditilor,deci omul are o „restanta”,in fine treaba lor. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

      • Ma gadesc ,daca ipoteza lui Cristian este justa,si este posibil sa fie,ma intreb cat de natarai or fi si excrocii astia globalisti americani,sa finanteze fabricarea virusului asta in China,in asa fel incat sa se puna mai apoi in situatia de a fi mai apoi santajati de Chinezi(daca este asa cum spune Cristian).Daca e asa China nu ar avea nici o retinere in a i santaja mai apoi pe globalistii astia americani,cand se stie,ca santajul e cea mai tare parghie de putere in lumea asta moderna(toate jocurile politice,economice si de putere la nivelul cel mai inalt se fac prin santaj,puterea o are ala care poate santaja mai tare),practic ,daca Cristian are dreptate,globalistii americani si au cam pus capu n lat la Chineji.Iar un angajat din Wuhan sa fie „tocmit” de globalistii amerloci sa scoata virusu din laborator,se poate,insa serviciile chinezesti sunt cu ochii pe astia,si un „tocmit „sa scoata virusu din laborator nu o putea face fara ca serviciile chinezesti,unele din cele mai bune de pe planeta(in top 5 zic eu),sa nu l fi monitorizat si aflat,aici era nevoie de complicitatea guvernului chinez,pentru ca o astfel de porcarie sa aiba loc(Adica China i a lasat sa si faca de cap pe globalistii Americani si pe”naimitii”lor din laboratoru din Wuhan,pentru a avea mai apoi o parghie de santaj asupra lor,daca e sa l credem pe Cristian,interesting). Iar complicitatea guvernului chinez la „porcaria” globalistilor americani,asta inseamna automat,si o parghie pentru guvernul chinez pentru a i santaja mai apoi pe globalistii americani.Asta pentru chinezi ar insemna glontul de argint asupra Americii ,santajarea globalistilor Americani si posibilitatea de a declansa un veritabil razboi civil in America intre Trumpisti si globalisti Sorosisti,daca China ar face publice treburile astea de care ne zice Cristian.(Chiar si la presiunea lui Trump si a Trumpistilor).

      • Si mi mai vine in minte un scenariu,daca cumva Trumpica face de fapt presiuni asupra Chinei,ca de fapt China sa i dea in gat pe Globalistii Americani(daca Cristian are dreptate cumva),in asa fel incat Trumpistii sa aiba ocazia sa i linseze pe astia,dupa ce China i denunta,insa China are alta agenda,vrea ca si Globalistii Americani sa vina la putere in America,si astia sa conduca intr adevar SUA,insa stand cu sabia lui Damocles asupra capului(santajul Chinezesc cu „afacerea”Wuhan daca este sa l credem pe Cristian)astfel ca astia vor conduce America …dupa dorintele Chinei.Interesante ipoteze se pot naste de aici. 😐 😐 😐

  • Diversiune totala, chiar si aici pe blogul lui Cristoiu.
    Cu cateva zile inainte ca dulapul sa se ia de psd si udmr, a primit un telefon de la tatuc.
    Ala a fost important in declansarea scandalului, tatucul are nevoie de bani si vrea sa mai vanda ceva missile.

    • Asa o fi ,cred faza cu Tatuca si missilele de doi lei pe care ni le vara Tatuca pe gat,missile inutile,fiindca oricum asta iarna acele baterii de missile for defence au fost”dezvirginate public”de rachetele de provenienta sovietica ale Iranului,cand au bumbacit Iranienii Ambasada SUA din Irak,ca represalii pentru moartea generalului Soleimani,oricum si faza cu laboratorul din Wuhan,asta va fi tema de campanie a lui Trump,China cu Democratii lui Biden,mi au facut mie Carcalacu,si mi l au trimis in plic,ca sa ma distruga pe mine,si pe amerlocii mei,si Guvernarea mea mareata.China vrea sa l faca presedinte pe Biden,va urla Trump din toti bojucii,si ne a bagat carcalacu numai ca sa ma dea jos pe mine Marele Om American,sariti amerloci la vot sa ma aparati pe mine si America de Democratii care vand America Chinejilor(Asa cum PSD vinde Ardealu Ungurilor,cum zbiara si Iohannis,apropo astia au vorbit la telefon de curand,s or fi sfatuit si inteles pe diversiuni,adica ce diversiuni baga fiecare in tara lui ❓ Prea seamana diversiunile lui Iohannis cu alea lui Trump,si la diversiuni luam lumina oare de la marele Licurici?) Ma intreb retoric.Oricum sunt multi boi in America,multi il vor crede,si il vor vota pe Trump,si asta ne va cadorisi cu inca un mandat de papagaleala si atatare de conflicte prin lume,si triliarde de dolari aruncati pe apa sambetii(adica pe armament,folosit pe post de supozitoare in America si in lume,asta cand se plictisesc amerlocii sa l testeze prin scolile lor sau in tari subdezvoltate) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 😈 😈 😈 .

  • Dacă lipsește Gabi Șerban nu merită să mai citești comentariile.
    Domnule Cristoiu, ar fi bine( după mine) dacă nu s-ar mai putea comenta la articolele dumneavoastră. Prea se bagă unii în seamă p-aici, când ei sunt vai mama lor.

    • Serbane, iar îti autodedici ode? Esti de râsu’ lumii, caraghiosule!
      Sau ma însel? Esti poate Nikola.

      • Prostovane! Poti sa verifici, nu trebuie sa ghicesti. Ca nici eu nu am ghicit ca esti Sanepid!

        • Bă Niccollo , trebuie să-ți spun , citez , amis pour toujours , je t’aime , etc…
          Pt chestia asta , că am rîs ținîndu-mă de burtă , era să am probleme :
          „Nu stiu ce optiuni, full boarding ti-oi fi luat peste, că văd că nu te uiti la bani. ? ? ? Si zi asa, nu mergi in august ¨din cauza covidului¨, in septembrie ti-a transmis tie că se cară, că nu mai e sezon.. Bă, cat de imbecil esti!”
          Să ne rugăm cerului și lui Hadrian să nu-l blocheze pe retardatul ăsta de Mîzgan , că pierdem sursa zilnică de amuzament !
          În septembrie nu mai este covid , a aflat Vasile la un simpozion , unde a stat el la hotel de 5 stele gratis , cu masă și bani de buzunar , plătiți de…. Pif le chien .
          Ce bou sînt , pe mine m-au costat mii de € simpozioanele și congresele pt EMC , dacă -mi punea o pilă Bîzgău , stăteam și eu moca la 5 stele-n Franța , ba mai veneam și cu bani acasă

    • Ba n-ar fi bine , lasă-i să se bage-n seamă , prostia se cere etalată , după modelul prostului fudul .
      De ex , tolomaca Geo , care pretinde să i ne adresăm cu apelativul seniorial Docteur Ghio de Vasile du Vallon de Bracieux de Pierrefonds de Alexandre Dumas -fiul de Crăiești ot Petreștii din Vale . Altfel , ne amenință cu majuscule .
      Bă Vadime , scrie mai mult , ceva , că tot zice Ghio că tu ești eu , sau vițăvercea , poate se dumirește .
      Am ceva treburi zilele astea și postez mai răruț , asta din cauza „momentului de cumpănă istorică ” sau isterică , cum ne informează unu, Cristian , pe aici , că am trăi acuma . Bă Cristiene , eu nu văd nici momentul , nici cumpăna , nici istoria , dacă le vezi tu , spală-te pe cap cu ele și nu mai da tu indicății că ce și cum să se scrie pe aici ,că nu te-a întrebat nimeni, nu mă inerva , că poate-mi captezi atenția.
      Am o remarcă totuși , tot nu e la cestiune , că n-am apucat să citesc editorialul :
      Docteur Ghio de Vasile ot Crăieștii din deal , de profesie infractor cu cazier bogat , ‘ce că și-a programat vacanță în sept ,( că el e cu covidul , respectă izolarea pînă atunci) ,în insula Noirmoutier , la un camping de 5 !!!!! stele . Una că a zice camping de 5 stele e ca cum ai zice groapă de gunoi de 5 stele , am văzut eu un camping de ăsta de 5 stele ceva mai sus en Bretagne , la Quimper , nici chiar eu , român sărac , n-aș fi stat în mizeria aia , cu cort de 5 stele , dar francejii care se bălăceau în noroi pe acolo erau d-ăia milogi care nu prea aveau bani de mîncare și stăteau toată ziua , în ciubote , să culeagă scoici după reflux , din mîlul rămas . Erau murdari ca niște porci , iar campingul de 5 stele chiar puțea a groapă de gunoi , de la mîlul adus de ăia și de la duhoarea cochiliilor aruncate în coșuri de gunoi și care se împuțeau acolo , că era august .
      Bă Ghio , du-te , bă , la sparanghel mai bine , poate mai apuci recolta a doua , faci și tu un ban cinstit și zici că ești în vacanță la Jărmania .

      • Fraiere, tu ai fost într-un camping de doua stele si te-au prostit francezii ca-i de cinci. Si nu ti-ai permis decît unul la o distanta de 20-30 km de plaja, visând ca prostul ca te-ai dus la mare. Ce-ai cautat, fraiere, într-un camping în Finistère, la capatul pamântului (fin de la Terre, asa-i zice), unde ploua prea mult si unde apa marii este rece tot timpul. Ba, les finistériens intelligents îsi petrec vacantele mai în sud, pe tine doar atâta te-a dus capul, sa te cazezi într-un camping de doua stele în departamentul cu cele mai multe ploi si vântoase din Franta.
        Aiuritule, un camping de cinci stele trebuie sa îndeplineasca niste criterii care îti ofera conditii de sejour super, trebuie sa aiba spa si parc acvatic, restaurant propriu, iesire directa la plaja etc.
        Ia si saliveaza, bisnitarule: https://www.caravanile.com/. Auzi, am închiriat cel mai confortabil chalet de 8 persoane si avem 2 locuri libere. Te invit sa vii cu noi, ca sa-ti cunosc mecla, ca sa înnotam în larg împreuna si sa te pierd la întoarcere pe sub valuri. Îti poti lua si mâtzele, avem si noi una si am platit taxa pentru animale. Promit ca o sa am grija de ele dupa ce tu nu vei mai iesi decât prea târziu la suprafata.

        • Ha,ha,ha…Ce-ai inchiriat, ba? Cel mai confortabil chalet? Ala de 37mp, in care stau 7px??? Ti-am zis eu ca esti garoi, baaaa, saracie! 😀 😀 😀

          • Iar ai aparut, catea, sa-ti aperi stapânul? Marsh!

          • Garoiule! Nu ai raspuns inca la asta:
            Si ca sa clarificam si treaba asta cu periatul si cu tinutul trenei cu multa umilinta, da-mi o singura postare de a mea care sa-ti sustina afirmatia.
            Iti garantez ca nu ai sa gasesti, dar stii deja asta pentru ca minti cum respiri.
            Eu iti dau pana atunci una de-a ta: ¨Ba, sper sa nu-ti stearga nepotu’ comentariile ca îs la fix toate! ¨ Ti s-a mai inasprit limba fata de acum 5 zile. ? ?

          • E tare Ghio , merge la camping în vacanță și e de 5 stele , bă , ti joci ? 397 de barăci , îți dai seama ce-i acolo , te crezi la Dolhasca-n gară . Iar dacă zici că stau 8 în 37 mp , e clar că au paturi triplu suprapuse , cam ca la Jilava .
            Dacă vin vreo 397×6 , să zicem , adică vreo 2500 , nu mai găsește Ghio nicio scoică , moare de foame , să te duci cu salam și slană , Dottore !

          • Ba, înapoiatilor ce sunteti amândoi!
            Franta are dupa SUA cel mai mare numar de campinguri pentru ca are 3 500 km de coasta în cadrul celor 5 fatade maritime, si pentru ca francezii prefera sa îsi petreaca concediile la mare în campinguri din mai multe considerente.
            Campingurile au parcuri proprii, piste pentru biciclete, locuri de joaca pentru copii, bazine în aer liber si acoperite, spatii spa, parcuri acvatice unde se distreaza cei mari si cei mici, restaurante si magazine alimentare proprii si altele. În campingurile de 4 si 5 stele se tin spectacole si activitati comune zilnice pentru copii, cu instructori specializati. În unele, copiii au si posibilitatea sa urmeze cursuri de calarie. Se organizeaza plimbari cu vaporase pe mare…
            Voi vorbiti a proasta fara sa stiti nimic!

          • Ba, încuiatilor, în Franta, medicii trebuie sa participe în fiecare an la cel putin doua simpozioane, care dureaza câte 2 zile fiecare si care se tin întotdeauna în hoteluri de 4 si 5 stele, mai ales la mare. Li se asigura cazarea, masa si primesc si bani pentru participare. Eu am participat la multe „formations medicales” de genul acesta, dar hotelurile acelea de lux m-au lasat rece, prefer de o mie de ori mai mult sa-mi petrec concediul cu familia într-un camping de 5 stele decât într-un hotel de aceeasi valoare.
            Invidiosilor!

          • Bai garoiule, ¨chaletul de lux¨ pe care-l inchiriezi tu pt 6 persoane, costa vreo 85E/zi in septembrie. Acu´nu stiu la ce hotel de ¨aceeasi valoare¨ ati sta voi sase persoane, banuiesc ca la unul d-ala cu wc in curte si unde dati foc la parchet ca sa va incalziti.
            As putea sa dezvolt frumos si de ce te lasa rece pe tine si socati pe angajati, hotelurile de 4,5 stele, dar ¨atat pentru moment¨. 🙂 😀

          • Am scris aici ca-i de 8 persoane, mincinoaso. Si nu costa 85 € pe zi, ci 129 € pe zi, pentru ca am ales toate optiunile de confort. Si este la mai putin de jumatate pretul din august, când nici nu as fi mers anul acesta din cauza covidului.
            Sa-ti intre bine în cap, am închiriat ce era mai mare si mai bun, noi suntem 6 persoane si al nostru „mobilhome” este de 8 persoane, tocmai ca sa avem spatiu suficient.
            Deschinde linkul si du-te naibii, scandalagioaico!

            https://www.caravanile.com/en/accommodation/mobil-home-otello-trio-espace-premium/

          • Atâta esti de tâmpita ca nu ai înteles ca m-am referit la aceeasi valoare de 5 stele si nu de pret!

          • Auzi , că e rulotă , nu cort , nici baracă . Bă Ghio , 129 pe zi pt 8 persoane ? La rulotă ? Cam 15 € pe zi ? Foarte tare , bă , adevărat lux , nu știu cum v-ați permis , ăilalți 6 sînt sigur șomeri , veste galbene . Sau ceva consăteni de-ai tăi , din Crăiești .
            Presupun că , la suma aia , aveți și masă all inclusive . La reflux , scoici din mîl , dacă sînteți ageri la cules .
            Mîine îți voi explica ce înseamnă 5 stele în Nouvelle Caledonie , unde m-a tîrît Iubi az vară , și unde am plătit ambii 2 cam 2400 € , 15 zile , cu 2 mese doar , nu all ca la tine . Plus 1600 aveonul .

          • Maimutoiule, deci are 40mp, nu 37… 😀 Vezi ca ăsta e de 6 persoane, sau cel putin asta cred ca inseamnă ¨maximum 6 people¨. Iar pretul e 805/7=115E
            Nu stiu ce optiuni, full boarding ti-oi fi luat peste, că văd că nu te uiti la bani. 😀 😀 😀 Si zi asa, nu mergi in august ¨din cauza covidului¨, in septembrie ti-a transmis tie că se cară, că nu mai e sezon.. Bă, cat de imbecil esti!

          • Cum ba, Garcea?? ¨nu ai înteles ca m-am referit la aceeasi valoare de 5 stele si nu de pret¨. Esti si m-ai prost decat am crezut, pai tu compari valoarea de 5 stele de la un hotel cu valoarea de 5 stele de la camping???
            Pai mai bine stati acasa, ba, si beti un Alexandrion…tot de 5 stele. La valoarea ta.. 😀

          • mai prost

        • Du-te , bă , deci mergi la simpozioane ca să-ți asiguri puncte EMC pt propriul interes , aia dac-ai avea nevoie ca medic , dar, fiind brancardier , n-ai nevoie , și ȚI se asigură ( cine dracu îți asigură , Iuloș ? ) cazare , masă la 5 stele , ba mai primești și bani ?
          Bă Ghio , nu mai trage pe nas , bă , banii ăia , ceva firfirei , îi primești pt spălat weceuri , unde dracu te crezi ? Bă , din nov încoace , de cînd ai devenit brusc medic , ai luat-o rău prin bălării .
          Așa-i , e plin de chempinguri în Franța , eu n-am văzut decît vreo 2 , foarte mizerabile , populate mai ales de negri și harapi trăitori din ajutor social ,dar mii de hoteluri .
          A , ba da , parcă am văzut niște chempinguri la Val d’Isere , prin feb , la 3300 m , nu erau decît -25 de grade în cort .
          Mai termină , toanto , nu știu de ce mă mai obosesc să comentez așa aberații

          • Tâmpitule, în Franta exista un organism care se numeste Agence National de DPC care se ocupa de finantarea celor care organizeaza aceste simpzioane si ei la rândul lor se ocupa de cazarea si masa participantilor, racoleaza medici care predau, apoi organizatorii ne platesc pe toti. Pentru fiecare participant Statul Francez pune la bataie în jur de 3000 €, deci 6 000 pe an.
            Uita-te, prostovane, citeste daca esti în stare:
            https://www.ogdpc.fr/organismes

          • … da, ba, nu simpizioane, ci simpozioane! Trece-o si pe asta la greseli, chiar daca am corectat, mincinosule!

          • … si îi zice Agance Nationale. Va raspund în viteza la amândoi, asa nu am cum sa scriu perfect.

          • Ba nu , bă , îi zice Agence , te-ai tîmpit di tăt !

  • Stimati postaci,
    Mai dati-va-n kk cu conflictele voastre de doi lei in timp ce lumea crapa de foame pe tot globul !
    Nu aveti pic de rusine?

    • Da, ba! Rezolva tu d-aici problema cu foametea mondiala! Eu prefer sa-mi exercit dreptul constitutional de a face misto de un maimutoi sinistru. Chiar doi, daca e nevoie. 🙂

    • Cristian, calmeaza-te, pe mine nu ai de ce sa ma acuzi! Cei doi, Serban si Nikola sunt prieteni si ma denigreaza pe mine în fiecare zi prin nenumarate postari. Serban a facut la fel si cu altii, pâna acestia au renuntat sa mai posteze. Ultima care a fost alungata de pe acest blog a fost Ada, pe care trebuie sa o stii, virtual, bineînteles.
      Apreciez totusi ca iei atitudine, daca toti ar face ca tine, s-ar curata blogul de postari denigratoare si injurioase!

      • Cristian, poate îti amintesti ca înainte de sosirea celor doi amici, Serban si Nikola, certati cu buna-crestere, atmosfera pe aici era total diferita! Ei bine, în perioada aceea eu postam si nu aveam asemenea conflicte cu nimeni. Foarte curios cum s-au întors în acelasi timp, hartuitorii.

        • Gata,baaaa, te-a iertat! Ridica-te din genunchi!

        • S-au întors , jită sterilă , pentru că , probabil , atunci cînd tu cu pretenă-ta securistă Adameasca , schimbați idei ( ho , hooooo ) interesante !!!! , iar atmosfera era nu știu cum , n-avea nimeni chef să posteze , că le crăpau fălcile de la căscat de plictiseală . Că ți-am zis că tu scrii cam cum vorbește Dulapul Mut Johanes, făsră subiect ,predicat , atribut sau complement , adică așa de mediocru și fără miez că dracu te citește .
          Deci zici , jivină spurcată , că Niccollo NU postează la subiect ? Măi să fie , ia uită-te cam la ce subiect ai postat tu azi .
          Babă scelerată și tupeistă ordinară !

          • Am cam exagerat cu virgulele , mai ales cu aia-ntre subiect și predicat .

          • Da, potaie, ti-e cam greu sa scrii corect, când aici nu te poti corecta! Tu crezi ca eu sunt diliu ca tine, sa-ti numar virgulele?! Înainte cu ceva vreme, te corectam si eu, pentru ca faceai prea mult pe gramaticul ca sa-l concurezi pe Cernat!
            .
            Îti aduci aminte sigur ca eu te-am îvatat sa scrii „oprobriul” si nu „oprobiul”, „pancarta” si nu pancarda etc.
            .
            Ieri am postat la subiect si ati sarit amândoi ca javrele pe mine, asa faceti mereu, deci cred ca nu o sa mai postez la subiect niciodata din cauza voastra, hartuitorilor!
            O sa postez doar cele doua articole în care te regasesti, pentru ca tu mi-ai cerut-o, fraiere! Mamaaaaaaaaaaaa, ce rau îti pare ca te-a luat gura pe dinainte !!!
            .
            Daca nu ai fi alungat-o pe Ada, te-as mai fi slabit. Asa însa, nu uita, asta este un fel de razbunare a ei, o fata inteligenta si educata pe care ti-ai permis s-o batjocoresti ca cel mai mare ticalos, ajutat de sluga ta, Nikola, bineînteles.

      • Limaxule, ai zis ca postarea de mai jos nu e suficient de slinoasa, asa ca ai mai indulcit-o??

      • @geo, atunci când tu insulți in-corpore pe toți cei de pe blog cu adresări de genul „Stimați postaci” ce crezi că faci?

        Termenul „postac” este un mix între verbul a posta și adjectivul prostănac. Acest termen îi definește pe cei care postează fără nicio bază ratională. Nu au o opinie care să se nască în căpsorul lor. De regulă postează idei inoculate de către terti, asta când nu copiază ca niște papagali postările altora.

        • 1. ada, tu nu esti ada pe care a alungat-o Serban de pe blog!
          2. Nu o sa gasesti cuvântul postac în DEX. Acest cuvânt este utilizat de catre internauti pentru a-i nu-mi pe cei care îsi posteaza opiniile despre niste articole. Parerile sunt împartite: unii spun ca-i o denigrare sa-i numesti pe cei care posteaza „postaci”, altii spun ca nu-i asa. Sa fii convins ca eu sunt de partea celor din urma si ca nu am jignit pe nimeni prin acel „stimati postaci”.
          P.S. „Mixul despre care aminteai tu cred ca este „PROSTAC”, acesta, da, este o insulta!

          • 1. geo, așa este, nu sunt aceeași persoană și sunt foarte mândră de acest lucru. Intrucât n-am afirmat vreodată că aș fi aceeași persoana, dimpotrivă aș putea spune, constatarea ta, deși evident adevarată, cred ca este oarecum superfluă.
            2. ok.

          • Bazdaganie, ia arata-ne si noua unde ai gasit ca termenul de postac poate fi folosit fara sa denigrezi, ca eu n-am gasit..In schimb pot sa-ti dau fo 10 linkuri care te contrazic.

  • Este a doua oară când K.I. acuză PSD de trădare. Prima dată zicea că „cine știe ce înțelegeri secrete au făcut evreii!”, iar a doua oară a zis ceva de „înțelegeri cu ungurii prin camere secrete la Parlament”. Prima dată Vioricăi Dăncilă i s-a făcut și plângere penală pentru înaltă trădare. Cred că președintele vorbește cam mult de trădare, care este cel mai grav lucru pe care l-ar pute face un lider politic. Oare de ce? Nu mai are alte argumente, sau ce?

  • Mai are vreo importanta cine pe cine a informat? Lovitura de stat masonica la adresa democratiei a fost data. E doar o problema de timp pana ce restrictiile vor deveni Lege, pana va fi modificata Constitutia astfel incat sa includa o lista lunga de restrictii si tot asa.
    Statul totalitar bate la usa.. Mai conteaza cine pe cine a sunat?

  • Cititi si va cruciti, stimati postaci !!!
    .
    M-me Nikola a reusit sa posteze si ea un comentariu referitor la editorial, dupa ce, timp de vreo luna, nu a facut nimic altceva decât sa se tina ca scaiul de mine, cautând mereu scandal!
    Bravo, fato, uite ca nu esti chiar atât de fara minte, precum tu singura ti-ai construit imaginea pe acest blog! Si, culmea, ai scris destul de bine!

    • MENSIER Limax, nu e scandal ăsta, iti mai trag cate o palmă peste cefoiul de bulgar, să-ti bag mintile in cap. Hai, slide away, creep! 😀

    • Bai.. mai duceti-va in kk cu conflictul vostru de doi bani. Luati-va o camera.. Chiar sunteti patetici.. pe bune.
      N-aveti pic de respect pentru dl. Cristoiu…?

      • Eu îl respect pe Ion Cristoiu, interesantule!
        Nikola si Gabi Serban nu-l respecta, hartuindu-i cititorii care posteaza!
        Daca nu cunosti bine subiectul ca sa tragi de urechi doar pe cine trebuie, abtine-te!

        • De ce intri in clinciul asta ca o baba, daca nu ai treaba cu cei doi? Lasa-i in plata Domnului..
          Conflictul celor doi, pe blog la Cristoiu, nu intereseaza pe nimeni, asta te asigur.

          • Cristian, calmeaza-te pentru ca esti pe lânga subiect! Cei doi sunt prieteni si ma denigreaza pe mine în fiecare zi prin nenumarate postari. Serban a facut la fel si cu altii, pâna acestia au renuntat sa mai posteze. Ultima care a fost alungata de pe acest blog a fost Ada, pe care trebuie sa o stii, virtual, bineînteles.

          • Ia linge-l si p-asta mai cu spor, poate se suie langa Limax pe calul alb.. 🙂

          • Normal că ca o babă , cum voiai să intre , ca un moș ? Că doar Ghio e o babă coclită și acră , intră în orice ca proasta-n gard , și-o ia , apoi mai cere supliment .
            Bă , stai flexat , suportă , acuma e doar baba Ghio , cînd erau pe aici Cernat , Roxi , Baltagele , Ghio , Jită și alții , apăi chiar nu mai știai care e subiectul zilei , că se pierdea în jdemii de comentarii pe lîngă . Și nici nu era „un moment de cumpănă al istoriei” .

  • “ De infracțiuni precum Trădarea în favoarea unei puteri străine se ocupă SRI. Principalul serviciu secret al țării are drept misiune de onoare apărarea unității și indivizibilității țării.“
    Dle Cristoiu…am o singura intrebare: de ce este sri principalul serviciu secret al tarii? Am citit aceasta exprimare la mai multi jurnalisti!!!

    • Poate pt ca SRI are de fo doua ori mai multi angajati decat SIE, STS si SPP la un loc? 🙂

      • L am intrebat pe dl.Cristoiu!!! Si nu am pus intrebarea degeaba. Criteriul numar de angajati nu are relevanta in configurarea unei comunitati de intelligence. In toate statele democratice activitatea intelligence este bine definita. Exista patru categorii principale de intell…dupa criteriul aria de interes: intell de sec nationala (la nivelul comunitatii – la noi nu exista asa cum ar trebui); intell extern, intell apararii si intell de securitate (sau intern). Toate comunitatile de intell in statele democratice sunt conduse de cei din intell extern. Stiu ei de ce! In fapt, asa este si definit intelligence-ul. Intell de sec sau intern este de fapt functia de contraintelligence la nivel statal…compusa din trei elemente: contraintelligence, contraspionaj si securitate. De fapt, denumirea de sri este inadecvata. Toti cei din comunitate stiu asta dar tac malc. Vorbesc numai pe la colturi. Acest serviciu este de fapt Serviciul de Contraintelligence si Securitate (SCS). Ei nu au treaba decat cu aceste trei componente. Sau asa ar trebui sa fie… Astfel, noi avem o anomalie la nivelul acestor servicii… prin care componenta interna este cea mai numeroasa si …se cred primii! Nimeni nu stie la ce sunt primii. Deci, dupa trei decenii tot componenta interna unii o considera cea mai importanta! Este exact modelul secolelor 19 si 20 in special in statele totalitariste. De asemenea, intell si contraintell sunt considerate de specialisti doua profesii diferite. Unii chiar nu invata nimic!!!

        • @
          deci:
          intell de securitate nationala

          intell extern
          intell al apararii
          intel intern

          …pai daca astea patru sint, atunci pilonul principal e intell de securitate nationala. or daca la noi el ‘nu exista asa cum ar trebui’, atunci cel care nu e asa cum ar trebui e fix pilonul principal, fundamental.

          intell de securitate nationala a devenit pilon fundamental fix atunci cind securitatea Civilizatiei a devenit prioritate fundamentala. adica pe vremurile astea.

          intell de securitate nationala ar trebui sa genereze cunoastere pentru securitatea Civilizatiei, asa si doar asa securitatea nationala putind sa se manifeste, odata cu Civilizatia.
          intell de securitate nationala ar trebui sa se manifeste sub forma unei cunoasteri pe care o natiune, oricare, i le disponibilizeaza Civilizatiei pentru ca aceasta sa-si poata defini starea de echilibru.

          la nivelul la care Civilizatia a ajuns, cea care conteaza e echilibrarea cu starea de echilibru a Civilizatiei, nu echilibrarea cu Civilizatia ( care isi cauta permanent starea de echilibru )
          prin urmare cunoasterea care conteaza e cea care se refera la viitoarea stare de echilibru a Civilizatiei.

          taramul intell de securitate nationala e ‘Viitorul care defineste starea de echilibru a Civilizatiei’.

          globalizarea e un proces natural, nu artificial.
          globalizarea intell se securitate nationala e un proces natural, iar el se asambleaza in intell de securitate a Civilizatiei.
          nu numai ca intell de securitate nationala, oricare ar fi natiunea,
          devine fundamentala in asamblarea intell de securitate a Civilizatiei, dar ea devine, prin modul unic de exprimare al fiecarei natiuni, si singura cale prin care poate fi asamblat un curcubeu, fara de care Civilizatia nu se va putea manifesta perpetuu…

          intell de securitate nationala e singura care leaga Natura de Civilizatie, iar Civilizatia e obligata sa se inspire din inteligenta Naturii, din darurile ei,… pina cind inteligenta artificiala va ajunge sa se desavarseasca intr un calculator cuantic.

          cea mai simpla cale, poate singura…, prin care Civilizatia, costructie artificiala, se poate desavarsi e Calea Naturii,
          dasta se prea poate ca cunoasterea de care Civilizatia are nevoie, …o vreme, s-o gaseasca exclusiv in intell de securitate ale natiunilor, intre care Ro se prea poate sa aiba ceva de daruit…, daca intell de securitate nationala devine…din ce nu e, pilonul fundamental pe care se sprijina celelalte trei

          logic vorbind.

        • Bai Ioane! Ion Cristoiu nu raspunde NICIODATA la NICIO interpelare a celor care posteaza. Si sunt destul de sigur ca nici nu citeste segmentul asta. Daca chiar vrei sa-ti raspunda el insale la intrebare, incearca alta varianta de comunicare. Aici, multumeste-te cu o gluma de la mine si o expunere exhaustiva a lui anotherline. Sper ca ai inteles ce ti-a raspuns! 🙂

  • ¨Președintele României nu putea fi atît de iresponsabil încît să denunțe un act de trădare națională…fără temei¨??? Ba putea. A facut-o si Sica Mandolina (instigat de Dulap: ¨cine stie ce intelegeri secrete a facut cu evreii..¨) si nu numai ca nu a patit nimic, dar a ajuns prim-ministru.
    ¨SRI nu va confirma, ca sa nu-i deconspire pe cei care au lucrat la caz¨??? Eu cred ca ar deconspira vreo doi-trei acoperiti (ca au cu miile sau zecile de mii) pentru a da lovitura de gratie pesedeilor.

    • Cititi si va cruciti, stimati postaci !!!
      .
      M-me Nikola a reusit sa posteze si ea un comentariu referitor la editorial, dupa ce, timp de vreo luna, nu a facut nimic altceva decât sa se tina ca scaiul de mine, cautând mereu scandal!
      Bravo, fato, uite ca nu esti chiar atât de fara minte, precum tu singura ti-ai construit imaginea pe acest blog! Si, culmea, ai scris destul de bine!

  • La cate legi trec tacit prin ambele camere ale parlamentului nu mi-asi face atatea probleme, mai degraba sfanta mare neglijenta de care dau dovada alesii neamului decat tradare nationala. Daca parlamentarii PSD nu au observat, restul parlamentarilor din alte formatiuni politice de ce au tacut malc? Fara probe concrete aduse de SIE si SRI ma indoiesc ca momentan se poate afirma asa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *