Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De ce trebuia ca șeful Grupului de Comunicare Strategică, fostul jurnalist Eduard Manciu, să nu se implice în „evaluarea” articolelor publicate de „Justițiarul” – revista blocată de „Ministerul Minții” al guvernului Ludovic Orban

Foaie verde măr domnesc, blocare-blocaj-blochez

Deontologia și onoarea de funcționar public l-ar fi îndemnat pe liderul fantomaticului Grup de Comunicare Strategică (GCS) al guvernului, Andi Eduard Manciu, să se abțină de la „evaluarea” sau formularea de propuneri pentru „sancționarea” publicației „Justițiarul” din Sibiu (nota bene, cu blocarea accesului la website), odată ce el, Manciu, a fost „perfecționat” în 2019 (culmea, în „comunicare strategică”) printr-o fundație (o extensie a partidului CDU al Angelei Merkel) numită Konrad Adenauer Stiftung (KAS) care a fost criticată în trecut de jurnaliștii sibieni.

Simplul fapt că ONG-ul KAS este un partener

… al FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România) ar fi trebuit să îl excludă pe Manciu sau pe oricine altcineva din Grupul condus de el, de la „evaluarea” articolelor din „Justițiarul”: de bun-simț și de legalitate, acest lucru (dacă el s-ar fi impus cu adevărat chiar în contextul crizei generate de pandemia Corona!) ar fi trebuit încredințat unui organism imparțial și total independent politic, care să conțină oameni de știință și jurnaliști din Sănătate. Lipsa acestui organism subliniază caracterul profund represiv, primitiv, demn de Ministerul Minții, pe care și l-a arogat GCS încă de la înființare- cu sprijin direct de la fondatorii Klaus Iohannis – Ludovic Orban.

Reamintim că pe data de

… 23 aprilie 2020, website-ul revistei „Justițiarul” (alături de site-urile altor 14 e-publicații), era blocat de ANCOM (Agenția Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații), la o solicitare a Grupului de Comunicare, transmisă „din mână-n mână” prin Ministerul Afacerilor Interne: motivul oficial invocat de Grup era prezumtiva preluare de către jurnaliști a unor „știri false” despre pandemia COVID-19, bazate eventual pe „teorii ale conspirației”. Neoficial, a fost însă, vorba doar de un act brutal de cenzură, în condițiile în care nu există la acest moment un adevăr științific unic acceptat pe Teoria Noul Coronavirus, respectiv nu există o decizie de Parlament cu privire la astfel de limitări, ajungându-se astfel că libertăți fundamentale, protejate de Constituție (libertatea presei, libertatea de a avea opinii și de a le împărtăși public, libertatea de a fi „divers” adică de a putea gândi diferit față de unii din jurul tău, libertatea de a fi „inclus”, adică de a fi acceptat în rândul celor ce gândesc diferit cu tine) au fost încălcate flagrant, fără explicații.

După bâlbe caracteristice, de „înalt profesionalism”

… ale pionilor din Sistemul GCS-MAI-ANCOM (în urma protestelor, site-ul „Justițiarul” fusese deblocat pentru scurt timp pe 30 aprilie 2020 și din nou închis accesului), jurnaliștii au fost nevoiți să-și „mute” revista pe un domeniu web din străinătate. Ceea ce frapează, însă, la Eduard Manciu nu este neapărat cariera lui „fulgurantă” din presă (descris de profesioniști media ca „mediocru”), sau faptul că este un studios format-oferit lui Iohannis prin SNSPA – universitatea de stat care se dorește „fabrică” de roboței globaliști printr-o alianță „anti-naționalism” cu fundații sorosiste, ci faptul că el are „perfecționări” pe comunicare la un ONG (Konrad Adenauer Stiftung, KAS) care este activ politic și care este un asociat apropiat al partidului cancelarului german Angela Merkel (Uniunea Creștin Democrată din Germania – CDU). Pe românește, KAS este un exportator îmbrăcat scump al toxinei „political correctness” (corectitudine politică), eventual și un protector-dezvoltator pentru toți cei care, în Balcani, s-au manifestat ca obedienți ai lui Merkel, cum este cazul președintelui României, Klaus Iohannis.

Așadar, în 2019, Manciu a participat

… la un training de „planificarea strategică a comunicării” organizat de ONG-ul german. Rămâne, desigur, o enigmă pentru mulți, ce conținut au avut acele training-uri „strategice” și ce a aplicat în viața reală fostul cursant, odată ce azi conduce, într-o lipsă de transparență demnă de un regim despotic, un misterios Grup „calificat” să cenzureze „adevărul” sau „minciuna” din articole de presă, respectiv să ceară dictatorial blocarea unor site-uri de informare- cu invocarea unor articole care apar „suspecte”: totul, pe dublu standard, slugarnic și discriminatoriu, cu un web-site al Președinției României neafectat de vreo blocare a Grupului lui Manciu, după ce Klaus Iohannis livrase opiniei publice un „fake news” de zile mari, despre o prezumtivă „deschidere experimentală a unor școli” din Franța (29 aprilie 2020).

Pe web-site-ul său, fundația germană KAS enumeră

… printre partenerii săi și organizația politică Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), care l-a avut preşedinte pe Klaus Iohannis între 2002-2013. Presa română, începând cu „Justițiarul”, a cerut de mulți ani implicarea instituțiilor statului în re-investigarea (penală) a uriașelor retrocedări decise în favoarea organizației germane după Revoluție, respectiv reanalizarea unor decizii judecătorești de la Sibiu, care au dat unui Forum German din zilele noastre, statutul incredibil de „moștenitor” al Grupului Etnic German (Deutsche Volksgruppe), declarat „nazist” în 1944!

În prezent, simplul fapt că „Justițiarul” a publicat

… articole critice despre FDGR sau despre o entitate-portavoce a Angelei Merkel cum este ONG-ul Konrad Adenauer Stiftung, ar fi impus fostului cursant de la Konrad Adenauer Stiftung, Eduard Manciu și misteriosului (pe bani publici) Grup de Comunicare, dintr-o minimală deontologie și o evidentă nevoie de independență și de imparțialitate a afacerilor publice, să nu se implice în „evaluarea” articolelor din revista „Justițiarul”: indiferent că ele se refereau la „teorii conspiraționiste” sau la alte subiecte.

Ce-i drept, o publicație nu înseamnă

… doar „teorii”: cine răsfoiește „Justițiarul” dincolo de „conspiraționism”, poate afla că două judecătoare de la Sibiu (cele care au dat sentințele în dosarul „Retrocedările Grupul Etnic German- FDG”) au plângere penală la Secția Specială de Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), iar dosarul este în lucru. Este o revelație: în acest nou context, publicul poate face conexiuni directe cu zelul (inadmisibil pentru un președinte) de care a dat dovadă Klaus Werner Iohannis atunci când a sugerat în public (în 2019), desființarea acestei Secții.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „De ce trebuia ca șeful Grupului de Comunicare Strategică, fostul jurnalist Eduard Manciu, să nu se implice în „evaluarea” articolelor publicate de „Justițiarul” – revista blocată de „Ministerul Minții” al guvernului Ludovic Orban”

  • Hai ca asta de care vorbiti a fost „pregatit” la „scoala germana”. Dar ceilalti din presa sau invitati de catre presa unde? Ii auzi toata ziua: „Ce trebuie sa stie cetatenii”, „sa vorbiti ca sa inteleaga toti cetatenii”, sau se taie brusc „gura” acelora care se abat de la „comunicarea strategica” de a spune nimic dar de a vorbi mult. Ce comunicare este „tacuta”, secretomania, minciuna si productiile prostiei sau ticalosiei? Este intr-un fel, dar cu conditia sa te preocupe. Fiindca destepti sunt toti, chiar si analfabetul, fiecare om are desteptaciunea lui si intelege chiar si un limbaj considerat prea academic sau de specialitate. Va amintesc de maimuta care spala banana inainte de a o decoji si manca despartita fiind de suratele inovatoare aflate pe alt continent la mii de km. distanta, si nu numai. La inceput am fost furios ca pe de o parte nu aflam nimic dintr-o „comunicare de nimic despre nimic” si pe de alta ca eram considerati eliptici de creiere, apoi mi-am dat seama ca se urmaresc doua aspecte: unul ar fi pentru a se ascunde prostia si ticalosia celor care comunica si in al doilea rand frica sa nu cumva poporul sa se destepte, fiind considerat prost. Prostul striga prostii, nu numai hotul striga hotii. Stiti zicala „cheia succesului este de a avea curajul prostiei proprii”. Cam asa. Presa a acceptat de buna voie autocenzura si rolul de a prosti si manipula, a renuntat de bunavoie la rolul educativ, de informare corecta si l-a adoptat pe cel de manipulare si minciuna, de prostire, de a vorbi mult si de a nu spune nimic, dar de a incasa multe miliarde. Si tot ea se vaicareste neincetat ce rau era pe timpul „impuscatului” si ca nu era lasata sa se produca la adevarata valoare. Pai de aceea nu era lasata, fiindca cineva de atunci a vazut ca presa vrea sa fie ticaloasa si a restrictionat-o sa nu strice pe nimeni. Sa vorbim despre autocenzura stirilor externe? Sa vorbim despre stirile banale sau despre violente explicate cu lux de amanunte ca sa fie scoala pentru multi? Sa vorbim despre promovarea dezmatului, aberatiilor sexuale, drogatilor si „valorilor subumane”? Sa vorbim despre (in)justitie, parnai pentru nevinovati, „inginerii” financiare sau lichidatori si criminali economici ridicate la rand de mari realizari si succese? Sa vorbim ca sa nu vorbim. Seamana asta cu ceva ce s-ar putea numi „noul Babilon”. Toate sunt „noi” si pe ambalajele produselor pe care le cumparam apare scris „new”, dar pana si covidul este „noul coronavirus”. Si ma intreb oare literele acestea sunt prescurtarea a ceva cu un alt inteles? Toate-s noi, si vechi sunt toate. Cam da… Daca deschid tv-ul o fac pentru a fi la curent cu ce nu trebuie sa stie cetatenii, deoarece stiu cum sa vad si sa ascult. Asta fiindca ma preocupa. Cine nu este interesat ia comunicarea bruta ca pe ceva la si altele, dar in timp chiar si fara sa vrea constata minciuna, manipularea si ticalosia. Eu prefer sa fiu cu un pas inainte si numai prin simplu fapt ca asta este natura mea si mereu imi tin in activitate creierul, dar si fiindca de cele mai multe ori ma amuz copios, caci zilnic vizionez „comicii vestiti ai ecranului” care se cred destepti si pe noi prosti si rad, rad, rad…aaa ha ha haaaaa…..Si daca poporul este prost si nu pricepe nimic cum de se are pretentie de la el sa respecte legile? Si sa vedeti ticalosie in „democratie”: se pedepseste si nestiinta, adica prostia, in „codul penal”. Si cand nu rad strig HHHHHUUUUUUUOOOOOOOO!

  • hic iacet lepus !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *