Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

De ce vrea USRPLUS hipersexualizarea tinerilor

Insistența cu care USRPLUS cere materia „educație sexuală” în şcoală, împotriva tuturor argumentelor logice şi de bun-simț, nu poate însemna decât două lucruri:
1) prostie şi/sau
2) dorință de hipersexualizare a tinerilor.
Cum USRPLUS are cei mai educați politicieni, din punct de vedere al studiilor, mai stă în picioare numai ipoteza 2, aşa că îi rog frumos să nu o mai dea după copac şi să o spună franc, nu să vină cu minciuni, cum au făcut la referendum. Nu e nimic rău în a dori ceva anume, suntem în democrație, dar să nu umble cu cioara vopsită.
De ce e ilogic şi mincinos?
Argumentul lor principal e „avem prea multe mame foarte tinere”, deci trebuie să facem educație sexuală pentru a evita asta.
Or:
1) fetițele de 12-13 ani care devin mame nu mai frecventează de ani buni şcoala (sau nu au frecventat-o niciodată), deci orice faci în şcoală nu ajunge la destinatarii care au nevoie. Altele sunt politicile pentru a evita acest flagel, şi ele țin de Ministerul de Interne, nu de cel al educației.
2) În prezent există suficiente prevederi care fac obligatorie predarea educației pentru sănătate, inclusiv sexuală. Poate nu se aplică, deci soluția e să se urmărească aplicarea, nu să se dea o lege nouă, care iar nu va fi aplicată…
3) În România căsătoria e legală (în circumstanțe bine reglementate) la 16 ani. Şi atunci care e problema dacă o tânără îşi doreşte să devină mămică la 17 sau 18 ani? Nu toate tinerele doresc să lucreze 70 de ore pe săptămână în corporații, să bea latte macchiato şi să meargă în WE în Malta. Fiecare cu opțiunile sale, statul trebuie să împiedice abuzurile.
4) Bineînțeles că orice constrângere asupra femeilor (şi bărbaților) trebuie pedepsită aspru, cu atât mai aspru cu cât vârsta e mai mică, dar asta se predă băieților la dirigenție, iar ceea ce e prevăzut în programa actuală despre educația sexuală e suficient (dacă s-ar face!).
5) Matematica, fizica, chimia, gramatica sunt aceleaşi pentru toți. Viața emoțională, deci implicit cea sexuală, e proprie fiecăruia şi aşa trebuie să rămână, cred eu. De aceea şcoala trebuie să trateze subiectul cu maximă delicatețe, din punctul meu de vedere programa actuală, dacă e parcursă, e foarte bună.
6) Având în vedere fauna din Parlament, nu trebuie să surprindă pe nimeni dacă, în contrapartidă, alți mirobolanți aleşi ai poporului vor propune aberații în sens invers. Rezultatul? Scandal fără rezultate pentru copii.
7) Dacă obiectivul nespus al insistenților e legat de toleranță față de diversitatea orientărilor sexuale, foarte bine, asta se poate foarte bine face la dirigenție de exemplu, nu e nevoie de nicio materie în plus.
8 ) Azi ceea ce trebuie să se predea nu prevede niciun acord al părinților. Pur și simplu este obligatoriu să se predea, la fel ca matematica. Presupunând că vor da o lege, o să vedeți cum va apărea „acordul părinților”. Și exact acolo se va rupe filmul…
Am scris un articol lung şi complet pe tema asta, îl găsiți aici 
În concluzie: asigurați-vă că ceea ce e în programă azi despre educație sexuală se predă bine și complet la clasă, protecția copilului să se asigure că nu se fac abuzuri asupra copiilor, aduceți copiii la școală și, dacă veți face astea trei lucruri veți constata că nu e nevoie de nicio lege. Știți… hârtia suportă orice. Puteți scrie nșpe legi, dacă nu se aplică obțineți zero efecte.
Dacă vreți să vă amuzați, citiți comentariile, sigur vor da iama toți ciudații şi haterii. O să fiu acuzat şi de unii, şi de alții :)))
PS: tu, cititor care te pregătești să bagi un comentariu gen ”hate”, recitește textul și numără de câte ori am spus aici că trebuie educație sexuală în școli? Dacă ați ajuns la patru, aveți dreptate. Pentru că am vrut să mă asigur că și cei mai proști, ajunși accidental pe aici, înțeleg. Dacă ați numărat trei, tot e bine, dar nu prea înțelegeți subtilitățile textuale. Dacă doar două, aveți probleme să înțelegeți un text simplu. Dacă una, tot e bine, ați prins ceva. Dacă zero… atunci ori sunteți taliban USRPLUS, ori intrați în categoria analfabeților funcțional. (Sursa: Facebook Daniel Funeriu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „De ce vrea USRPLUS hipersexualizarea tinerilor”

  • Am citit articolul cel lung. Este un adevarat manual, foarte , foarte bun. Se vede ca esti tata de fete, ai scaun la cap!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *