Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

De la 1 iulie, gazele pentru consumatorii casnici se scumpesc cu 25%, curentul electric cu încă 7,5%

Nepăsare față de valurile scumpiri care devastează puterea de cumpărare și sărăcesc populația României, în condițiile înghețării veniturilor! Scumpirilor deja produse, de la începutul anului și până acum, li se adaugă noi scumpiri la energie electrică și gaze naturale.
o De la 1 iulie, gazele pentru consumatorii casnici se scumpesc cu 25%, curentul electric cu încă 7,5%.
o Deja pe prețul energiei electrice a spart orice prag, 2021 aducând o scumpire cu 50%, comparativ cu 2020, a tranzacțiilor spot pe bursa de energie (OPCOM).
o Creșterea masivă a prețului energiei dar și a combustibililor (+10%) a determinat majorări în lanț, cu efecte puternice în privința alimentelor de bază și bunurilor de larg consum.
o Această evoluție nefastă, determinată de liberalizarea complet anapoda decisă de guvernele liberale a pieței energiei, provoacă dublarea inflației până la finalul anului, față de nivelul estimat, potrivit Băncii Naționale.
o Încă o dată se face proba habarnismului miniștrilor actuali. Fostul ministru PNL al Economiei, Virgil Popescu, acum ministru al Energiei, declara ritos la momentul deciziei că liberalizarea pieței energiei nu va aduce scumpiri.
Iată declarația lui Virgil Popescu: “Energia electrică şi gazele pentru populaţie nu au niciun motiv să fie scumpite nici de la 1 ianuarie 2020 şi nici în iulie anul viitor, când preţul gazelor la producător va fi liberalizat”.
o Ministrul PNL ori a mințit grav ori s-a înșelat amarnic. Liberalizarea a produs și va produce mari scumpiri și, în aceste condiții, înghețarea veniturilor decisă de guvernul Cîțu este o nenorocire; se dovedește nefastă pentru nivelul de trai a milioane de oameni – salariați ori pensionari.
o Aceasta este România reală, a oamenilor sufocați de prețuri mereu mai mari care le topește sistematic puterea de cumpărare și nu a declarațiilor triumfaliste manipulatoare care preaslăvesc guvernul c-ar fi reușit cea mai mare creștere economică din UE.
Am analizat aceste probleme grave în ședința organizată împreună cu parlamentarii și consilierii social – democrați din București și Ilfov. (Sursa: Facebook Gabriela Firea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *