Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De luni dimineața se schimbă totul. Pentru PNL, USR este cel mai mare pericol

Joi, 21 noiembrie 2019, a avut loc o nouă ediție a emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”. Înregistrarea video integrală a emisiunii  a fost deja postată în dreapta paginii. Reproduc mai jos cele două știri făcute de Mediafax în urma emisiunii.


Gândurile lui Cristoiu: De luni dimineața se schimbă totul. Pentru PNL, USR este cel mai mare pericol. Nu văd logodna cu Dacian Cioloș

Analistul politic Ion Cristoiu a afirmat joi că dacă liberalii nu vor coopta USR la guvernare sunt terminați, susținând că, din informațiile sale, după alegeri, partidul lui Dan Barna va trece la atac, deoarece noii guvernanți sunt puși pe jaf, lucru de care Klaus Iohannis ar trebui să-și dea seama.

Ion Cristoiu a declarat că Guvernul Orban va supraviețui până la alegerile parlamentare și a criticat planurile acestuia de a transforma într-o afacere redenumirea unor instituții, precum Poliția Română.

„El supraviețuiește din nenorocire pentru el. Dacă nu reușesc să coopteze la guvernare USR-ul sunt terminați, nu de către PSD, ci de USR (…) Dar este limpede că de luni dimineața, și știu și din mai multe surse, ei vor trece la atac și îi vor mânca pe cei de la PNL care, alt lucru foarte grav și Klaus Iohannis ar trebui să-și dea seama, sunt puși pe jaf. Acea idee a ministrului de Interne că să schimbe numele, păi ca să schimbi numele Poliției și pui Poliție Națională, înseamnă o afacere pentru că trebuie să schimbi mașini, echipamente, adică… ei nu trebuie să creadă că nu se vede”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu a subliniat că reconfirmarea lui Dan Barna la șefia USR arată că electoratul său nu a văzut la prezidențiale un eșec al acestuia.
„Aveți o confirmare a faptului că electoratul USR știe că Barna n-a pierdut, atenție, deci faptul că l-a confirmat.., dar, repet, din faptul că nu spune… PNL și Klaus Iohannis cred că știu că ei știu. Părerea mea este că a judeca acum ce se întâmplă acum până duminică seara este total greșit pentru că luni dimineața se schimbă totul”, a susținut analistul politic.

Pe de altă parte, Ion Cristoiu a spus că PLUS nu are ce căuta lângă USR și că nu crede într-o fuziune a celor două formațiuni.
„Eu, dacă vreți o părere a mea, este că PLUS nu are ce căuta. PLUS este un partid făcut de Dacian Cioloș, un partid la fel de vechi ca și PNL, pe aceeași structură. Nu văd logodna cu Dacian Cioloș. USR-ul da, USR-ul poate să câștige cu acest altfel de politică care reprezintă un electorat… Altfel e o povară, cum să preia Cioloș, că Cioloș e și el vechi. A fost șef peste tot, a fost ministru, subsecretar stat…”, a explicat jurnalistul.

În opinia sa, cel mai mare pericol pentru PNL este USR care îi va ataca pe liberali la propriul electorat prin devoalarea neregulilor guvernării.
Pentru PNL, USR este cel mai mare pericol. Nu PSD-ul pentru că USR-ul e riscul pentru PNL să fie lampa aia de veghe, nu-i așa? PNL-ul în această săptămână e un fel de PSD, nu-i nicio diferență, da? Uită că e USR-ul. PSD-ul nu poate critica PNL-ul că își ia ibovnicele, că vrea să privatizeze, că vrea să schimbe uniforme pentru că și el PSD-ul face la fel. Dar dacă ai un al treilea partid care nu face la fel? Va scoate în evidență tot ce faci tu și nu a făcut el, că ăla nu păcătuiește, ăla îi mănâncă”, a susținut analistul politic.

Ion Cristoiu a mai spus că au apărut deja semnale că useriștii îi percep pe liberali tot un fel de PSD, dar nu exclude posibilitatea ca PNL să remanieze guvernul și să-i elimine pe cei care i-ar putea afecta imaginea.
„Ori PNL-iștii, poate la indicația lui Klaus Iohannis, se schimbă în sensul că fac acum o remaniere și încep și elimină și sunt sub control, poate a lui Klaus Iohannis că așa a zis, să nu facă cumva afaceri. Dacă vă uitați deja în presa USR-istă apar semnale că ei seamănă tot mai mult cu PSD. Adică toată această așa numită depesedizare ca să-și aducă… PSD-ul nu va spune nimic că și ei fac la fel. Adică e un fel de rotativă. Dar dincolo, USR-ul este foarte primejdios că îi atacă la electoratul lor”, a mai spus jurnalistul.

Dan Barna a fost reconfirmat miercuri în funcția de președinte al USR, în urma unui vot online dat de peste 9.000 de membri ai partidului. El a declarant că, pe termen scurt, o fuziune a partidului cu PLUS este puţin probabilă, obiectivul fiind întărirea Alianţei USR PLUS în perspectiva alegerilor locale.

La rândul său, liderul PLUS, Dacian Cioloș, a afirmat că nu urmărește „să înhațe” vreun partid sau vreo Alianță și dorește să continue colaborarea cu USR.


Gândurile lui Cristoiu. Topul politicienilor. Raluca Turcan, pusă de Klaus Iohannis să-i arate pisica lui Ludovic Orban. În orice moment, ea poate să-i ia locul

În Top 5 politicienii săptămânii se regăsesc atât miniștri ai Cabinetului Orban, criticați de analistul politic Ion Cristoiu pentru unele declarații controversate, dar și cei doi finaliști ai alegerilor prezidențiale de duminică: Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Topul politicienilor

Locul 5 – Monica Anisie, ministrul Educației

„Pe locul cinci acea Monica Anisie, ministrul Educației, v-am zis, este autoarea unei perle celebre și anume evaluările, știți că sunt evaluările anuale, să fie prietenoase cu elevii. N-am auzit până acum. Evaluarea e evaluare, adică ai fost bun sau ai fost… prietenos nu există, poate după”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 4 – Raluca Turcan, vicepremier

„Pe locul patru este Raluca Turcan din mai multe motive, unu, n-am înțeles cu ce se ocupă ea, dumneavoastră sunteți mai tânără și mai… Ce e ăla vicepremier fără portofoliu? Adică ea a luat o parte din… cum are loc un guvern, adică ministru… sectorul de care răspunde… un ministru îi răspunde ei prima dată? Ăla de la Educație și apoi se duc la domnul… Păi și nu putea să-i dea și ei un portofoliu să aibă și ea o treabă? Deci, după părerea mea doamna Raluca Turcan a fost pusă acolo de domnul Klaus Iohannis ca să-i arate pisica lui Ludovic Orban. Adică în orice moment ea poate să-i ia locul, am rămas uluit că eu chiar am stimat-o pentru că a făcut Pușkin la Moscova și acum a declarat că a fost dusă cu forța să învețe limba rusă. Cum să înveți limba rusă… care e problema? Adică… imediat a devenit acel oportunism”, a susținut Ion Cristoiu.

Locul 3- Victor Ponta, președintele Pro România

„Cineva despre care nu mai știu nimic, Victor Ponta. Dumneavoastră ați mai auzit ceva de el? Nu știu, e chiar un mister, dar a dispărut. Putem spune dispărut. Dacă dumneavoastră știți… hai să-i facem un apel, domnul Ponta, domnule dați un semn de viață, poate că e răpit, poate că a plecat în cosmos. Nu, vorbesc serios, nu țineți minte ce vocal era. Are momente din astea de rupturi, mai țineți minte când a plecat în Turcia în care a dispărut și nu știam unde e. Când a demisionat de pe Facebook, dar totuși ceva e în neregulă, chiar dacă ar fi în vacanță… poate o fi pe o insulă pustie și nu o fi internet. Dar și acolo dacă n-ai internet, trimiți un pește cu mesajul”, a comentat Ion Cristoiu.

Locul 2 – Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale

„Pe locul doi este Viorica Dăncilă care de fapt se bate acum ca să rămână președinte, nu va rămâne (…) Și dacă ia 40%. Dacă ia 40% și încearcă să rămână e un dezastru. Încă o dată, PSD-ul are nevoie de o revoluție, ea nu poate fi făcută cu Viorica Dăncilă, punct. Nu poate fi făcută. Toată stima, n-are cum. Trebuie să vină unul nou, un lider cum e studentul ăsta, cineva care să… cu carismă, cu forță și să scoată PSD-ul de pe șinele astea clasice, iar face moțiune, cutare, cutare și rămânem în continuare PSD-ul din 90”, a argumentat Ion Cristoiu.

Locul 1- Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidențiale

„Domnul Klaus Iohannis pentru modul genial în care a reușit să umilească presa română. Mare lucru. Nu, e dreptul lui. După părerea mea politicianul poate să facă orice. Problema este presa. Și, în același timp, vreau să vă spun, dacă eu aș fi fost acolo eu sunt mai lejer, așa, mai bătrân, în primul rând că eu nu aș fi respectat nicio regulă. Ce e aia? Adică…ce era o dezbatere cu Iisus Cristos? Era o dezbatere, un președinte e om și el, nu, nu e om, nu merge cu mașina, vorba lui Radu Tudor, e căsătorit, mănâncă, iertați-mă. Și dacă ar fi Iulius Cezar tot aș face… tot i-aș pune o întrebare de ce s-a dus când… nu știu. Deși ăia i-au zis să nu se ducă el s-a dus acolo, la teatrul lui Pompei și i-au dat ăia cu pumnalele și ce-a vrut să spun, uite, cu Brutus. Că nici acum nu se știe nici dacă a zis. Bun. Indiferent că eram pe locul doi sau trei la tragerea la sorți spuneam <domnule președinte bine ați venit în lumea noastră a televiziunilor, dacă pierdeți alegerile aveți un post în televiziune mai mult ca sigur, sunteți pe un drum bun>. Nu e chiar așa de bun moderator, nu-i așa? Știe și cu publicitatea, ați văzut că e chiar bun. Eu cred că vrea să fie moderator, vrea să vă ia locul”, a mai spus Ion Cristoiu.

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

69 comentarii pentru articolul „De luni dimineața se schimbă totul. Pentru PNL, USR este cel mai mare pericol”

  • a venit toamna, paici?:) …ca vad ca pica frunze:)

  • Borfasii scriu carti ca sa fie iertati. Eu am scris 1000 de cuvinte ca sa-mi castig viata. Vi le dedic. Scriitorul cu degete scurte
    Eram la Saint Moritz. Nu stiu daca stiti dar este o statiune de schii. Eu insa nu stiu sa schiez, asa ca stateam la o masa, pe o terasa. Era frig si nu aveam blana, si nici mocasini, si nici ochelari fumurii de soare. Aveam doar un ceai fierbinte in fata mea.
    Atras probabil de mirosul de iasomie al ceaiului meu, un domn inalt, placut la infatisare, elegant, cu blana si ochelari m-a intrebat daca se poate aseza la masa mea. Numai la masa mea se servea ceai, la celelalte, cafea sau apa plata, provenita din cuburile de gheata destelenite din ghetarii din imprejurimi.
    S-a asezat si am simtit cum ma priveste cu coada ochiului, prin fanta ochelarilor, caci daca m-ar fi privit drect, in fata, prin lentile, nu ar fi vazut nimic, intr-atat erau ele de negre.
    Si-a scos tabachera si, politicos, m-a intrebat :” Pot sa va ofer un paduche?”. M-am simtit flatata, si pentru prima oara in viata mea mi-a parut rau ca nu sunt o militanta pentru dreptul la viata si la a fi purtate cu eleganta blanurile de animale naturale. L-am refuzat din lipsa de blana. Mi-a facut cu ochiul si din buzunarul interior al invelisului blanos, a scos o cutie cu monogram. A continuat : “ Am aici o surpriza pentru dumneavoatra, pe vremea asta friguroasa, o capusa fondanta sau o pereche de plosnite ciocolatii v-ar face sa uitati pe ce lume sunteti…” . “Stiti ce m-ar amuza?” i-am raspuns, “Un puric jucaus!”. A ras, si si-a intors torsul spre mine explicandu-mi ca problema torsului si intorsului este ca si cea a gainii si a oului, cine de la cine provine, intorsul de la tors sau torsul de la intors. Probabil lezat de refuzul meu pentru delicatesele oferite, a amintit ca a fost invitat la o conferinta a tesatorilor si blanarilor de lana de oaie, el acceptand invitatia in virtutea credintei ca I se cere parerea in probleme de etimologie si istoria evolutiei limbilor romanice. Nu a regretat insa deplasarea, pentru ca s-a ales cu cateva pulovere Shetland, ca sa nu mentionam friptura de berbecut si berea, cazarea si in general sejurul pe insula. Conferinta era in jurul inventiei unui nou fus, care putea sa torca, prin intoarcere, la o viteza egala cu viteza de deplasare a protonului, care in manualele de fizica din vremea lui nu era mentionat, pentru ca nu era inca descoperit, si care nu se intoarce ci se onduleaza.
    “Ce va aduce la Saint Moritz?”, am intrebat. “Sunt scriitor si colind lumea in cautare de subiecte bune pentru un roman sau doar o muza care sa-mi inspire un roman, chiar sa mi-l scrie, sau o punga de bani care sa ma faca sa cred ca am scris si publicat un roman de succes.”
    M-am uitat mai atent la el. Nu mai era atat de inalt ca atunci cand statea neintors spre mine. M-am oferit sa-i dau perna pe care stateam eu, ca sa se inalte. A acceptat-o. Reasesandu-ma pe scaunul din fier forjat fara perna am avut senzatia cea mai fierbinte a vietii mele, ca atunci cand te frige inghetata, cand te pisca pe limba, cand ti-o arde. Ce fior! Am crezut ca m-am indragostit. L-am privit din nou. O frunte usor tesita, un ochi obosit, un obraz flasc. “De ce sa ma pierd in amanunte?”, mi-am zis, “am sansa unica sa cunosc un scriitor si eu ma impiedic in amanunte?!”.
    “Si ce fel de romane scrieti?” am intrebat. “Romane fara subiect si fara cuvinte.” mi-a raspuns el prompt. Romane facute din cuprins. Am un cuprins cu toate literele alfabetului iar cuprinsul este format din cifra aferenta capitolului din cuprins.” ; “ Nu inteleg” am inceput eu sa disper, crezand ca nu pot intelege un scriitor de atat de mare talent, un scriitor renumit, a carei notorietate mondiala era cunoscuta de toata lumea.
    Crezand ca amanunte despre obiceiurile lui, despre felul cum scrie, cand scrie, cu ce scrie si unde scrie, imi vor veni in ajutor, l-am intrebat : “Cum scrieti?”
    Doua lacrimi mari i-au alunecat pe obraji, lasand o dara stralucitoare, ca dara lasata de sina patinelor pe luciul ghetii. “ Aici este problema domnisoara. Scriu cu mare greutate.” “De ce? Nu va gasiti literele?” “Nu domnisoara, am degetele prea scurte!” “Bine dar cititorii nu stiu acest lucru, de obicei pe coperta este imprimata poza cu capul scriitorului si nu cu degetele lui.” Am inceput sa dau din maini, agitandu-ma, gandindu-ma ca am facut o gafa, mai bine arati mainile unui scriitor, fie ea cu degete scurte, decat un cap cu frunte tesita. Vroiam din tot sufletul, chiar daca nu-i citisem romanele, nici articolele, nici notele, nici cuprinsul, nu citisem, nu citisem, dar vroiam, vroiam din tot sufletul meu sa-i dau degetele mele si fruntea mea. I-am oferit ceaiul meu de iasomie. M-am ridicat si am plecat. Cand m-am intors l-am vazut ud tot pe invelisul lui blanos. Dand sa apuce paharul cu ceai, din cauza degetelor scurte si l-a varsat pe piept

    • Pretty dumb if you ask me..

    • Multumesc pentru dedicatie, dar…
      Textul nu este prea reusit, parc-ar fi „darea de seama” a unei sedinte lipsite de importanta. Ideile trasnite enuntate pâna catre final nu ar fi fost asa de rele, dar sa sfârsesti prin a-i scurta degetele scriitorului a fost chiar oribil si asta nu s-a potrivit deloc cu aiurelile pe care le-ai enuntat înainte în delirul tau.
      PS
      SCHI, niciodata SCHII, Rodico!

      • Seamănă cu un reportaj de Geo Bogza!
        O să visez urât, la noapte și parcă văd că nu merg la vot, deși voiam să fac un desen din ștampile, pe buletin!

        • Nu-mi adu aminte, ca eu chiar nu am niciun chef sa votez. Mi se pare totusi ca este aiurea sa-l votez pe Iohannis, doar ca sa nu câstige Viorica. Asta, da, cosmar! :mrgreen:

  • Da, domnule, ce înseamna sa fii coleg de breasla cu Ion Cristoiu! Maestrul a rezervat etajul pentru poeti si scriitori. Ceilalti, spre marea lor nemultumire, au fost mutati la subsol. 😆

  • @ Adriana si Gabriela 🙂

    Fetelor, stiti de ce nu mai puteti posta sus ❓
    Maestrul Cristoiu s-a gândit sa-i adune pe pesedisti la un loc cu opozitia si cu apoliticii, pentru a se ajunge la pacea necesara… 😎
    Sus au fost lasati sa posteze doar poetul si un scriitor, geniu-neînteles, saracul! 😥

    Fetelor, daca vreti sa reveniti la locurile voastre, reveniti-va, nu votati „o bucatareasa”, nu fiti pesediste înraite etc si etc.! 😛 😛 😆 😆

    • Sa te duci draguta sa votezi pe cine vrei de 3 ori si pentru tine si pentru noi, dar folosind cartea ta de identitate ca să fii sigura de rezultat.

      • Vai, tu, Gabriela, ce tare te-ai suparat! 😳
        Daca este atât de important pentru tine ca România sa fie condusa de o proasta, du-te draga la vot, este un drept pe care nu ti-l poate lua nimeni! :mrgreen: Eu ma voi duce sa votez doar ca sa feresc tara de prostii care nu-si cunosc lungul nasului, dar voi vota fara prea mare tragere de inima pentru ca nu-mi place Iohannis.

    • Fetelor, v-ați supărat,
      că Maestrul v-a „lucrat”?
      N-a fost decât un „miraj”,
      sau un blog fără … „etaj”!
      Să fiți convinse că, zău
      Poa’ să fie și mai … rău!

    • Chiar ea a recunoscut că este „Chef of PSD”! Dacă tot nu cunoaște limba engleză, CHEF, sau CHIEF, era totuna !

    • Bre, trei zile comentariile din prima secțiune sunt doar ptr. diaspora. Așa a hotărât Maestrul.
      După cele trei zile mai vedem dacă mai vrem noi.

      • Las-o moarta, tu nu o sa renunti sa postezi nici moarta! :mrgreen: 😛

        • Eu am glumit cu Gabriela, dar acum îmi dau seama ca am avut dreptate. De când nu mai posteaza Geo, erati acolo sus doar un cuib de pesedisti si opozitie, ioc! Maestrul Cristoiu v-a coborât si pe voi la subsol pentru o oarecare egalitate de forte si pentru ca nu vrea cu siguranta sa lase impresia ca, daca trag pesedistii la el ca ursul la miere, el însusi este pesedist. 😆

  • Omul citeste din bibliotecile lumii. Iata ‘omul destept’.
    Omul citeste din bibliotecile Creatiei. Iata Omul. Inteligent.
    Inteligenta e Vie. Ce e Artificial e AntiNatural.
    Desteptaciunea, manifestindu-se plenar, tinde sa se maniefeste ca Inteligenta.
    Bibliotecile Creatiei VS Bibliotecile Lumii Mari.
    AntiNatural-ul, tinzind sa se manifeste plenar, tinde catre Natural,…dar in sens invers, suprapunindu-se peste ‘ ‘celalalt mar’ din pom’ ‘,
    tot asa cum Infinit tinde sa fie Zero, Zero fiind Totul, nu Nimicul, fiind, de fapt, Oul Absolut.
    Creatia e o Gestatie Perpetua, neputind ‘sa fie’, masura Gestatiei Creatiei fiind PI. Creatia e o manifestare, o Miscare a Oului Absolut in El Insusi, …nu un alt Ou. Miscarea se naste din Nemiscare, Nemurirea e o Gestatie, Vesnicia e cea capabila sa suprapuna Cauza peste Efect, Alfa peste Omega. ‘Eu sint Alfa si Omega’ e Vesnicia, adica starea de Bun-Simt a Oului Absolut.

    • Cred că ai nimerit pe DEADLINE, boy!
      Dar, las’ că nu-i nimic una dintre șine e BINELE, cealaltă RĂUL!!!
      CALE LIBERĂ!!!

  • Ohmagaaad, ce PROFUND ❗ Asta-i de la ILUMINATTI, n’așa?

  • Romania va fi a Bunului-Simt sau nu va fi deloc
    ,
    al 7-lea simt e… Bunul-Simt.
    ,
    omul, pe linga cele 5 simturi, mai are unul, ca are si Inima si…simte si Inima, …e cam clara treaba, asa-i?:)))
    ,
    cel care echilibreaza cele 6 simturi, cu Inima cu tot, e Bunul-Simt, acesta fiind al 7-lea simt, treaba lui fiind sa echilibreze cele 6 simturi, acesta avind putinta de a le echilibra inclusiv la modul absolut.
    ,
    prin urmare sa asezam si Inima linga celelalte simturi si sa folosim Bunul-Simt pentru a face alegeri… e ceva de bun-simt.

  • La prima vedere doar inconstienta, dar nu miroase a bine! Impreuna cu un scor apocaliptic de 110% in favoarea cuiva, ne intoarcem in anii ’50, nici macar in ’89. Nu se invata nimic din greselile trecutului si se vor repeta la infinit pana cand neamul asta cu tot cu alesi si diaspora va invata.

  • Orban, care se „trezește mort” intr-o păsărească de engleză spune in clar că a dat jos impreună cu Iohannis guvernul României in favoarea unei interes politic extern.
    Oare cum se numește asta?
    https://www.cotidianul.ro/iohannis-si-orban-au-darimat-guvernul-romaniei-pentru-ppe/

    • Spune asta in fața unei săli intregi la congresului PPE de la Zagreb, unde este și aplaudat.

    • Am vazut si eu, Adriana. Intr-adevar, parca era un maidanez jigarit ce tocmai executase un aport si acum asteapta sa fie gratulat de stapani. Absolut penibil.

      • Romania va deveni Muttiland! ???

        • Facerea de bine f*tere de mama, asa ca mai bine spune-i Vögelnland. Deocamdata este Knechtland…si cei mai multi romani par sa fie foarte incantati cu acest statut de sluga.
          Concluzia zilei: nu incerca sa treci orbul strada daca orbul e fericit pe trotuarul pe care este.

          • Dar poți să-i faci vânt, n’așa ❗
            Nu sunt sadic, dar cam așa s-a-ntâmplat, cu noi ❗

    • Adica nu-si da nimeni seama ca asta este o lovitura de stat?! Nu va pasa ca voturile voastre nu fac doi bani? Nu va intereseaza ca altii decid totul in ceea ce va priveste?
      Daca nu, atunci asteptati consecintele si numarati „succesurile”, dupa cum a spus chiar Barna, un super intelectual cu tv „Panasony”.

  • Domnule Cristoiu, nu știu dacă citiți aceste comentarii dar în caz că le citiți, v-as ruga ceva:
    Când erau alte alegeri prezidențiale și PSD-ul era la guvernare, se făcea mare tam-tam ca nu are trebui sa fie ales președintele care face parte din același partid care formează guvernul ptr că vor avea toată puterea în mână și vor face ce vor ei.
    De ce la aceste alegeri nimeni nu a deschis acest subiect? PNL-ul guvernează acum, daca maine Johanis va fi reales, nu este tot același lucru cum ar fi fost cu PSD? Credeți că PNL-ul sunt mai sfinți? M-aș fi așteptat că dv. sa abordați acest subiect de mult timp. Mulțumesc.

    • Maestrul Cristoiu a lasat sa se înteleaga într-un interviu ca are idee despre ceea ce se scrie pe aici. Acum, însa, în timpul alegerilor, nu cred ca are timp si rabdare sa se coboare la subsolul „gândurilor” sale nocturne si sa-si ia notite. 😆

      • Eu cred ca Ion Cristoiu ti-ar fi raspuns asa:
        „Lasa Tetea, nu fi trist, ca alegerea lui Iohannis si schimbarea pentru scurta vreme a Guvernului pesedisto-aldist face un mare bine PSD-ului. Si anume, îi da ragazul necesar ca sa-si spele pacatele si sa-si revina dupa decaderea din epoca DD (Dragnea-Dancila), ca apoi sa intre la parlamentarele din 2020, sanatos si curat ca o fecioara reesapata, demna de a fi votata din nou.
        Uite asa, visul tau va putea fi posibil iarasi: Iohannis cu presedintia, PSD cu guvernarea, alt circ, aceeasi distractie! :mrgreen:

        • … resapata… 😛

          • A, si am uitat: nu, penelistii nu sunt mai sfinti, toti o apa si-un pamânt, niste draci cu masca de politicieni care lucreaza pentru tara.

          • O criză existențială poate să se înscrie adesea într-o dezintegrare pozitivă și poate fi utilă reconstrucției personaliății, dar nu cred că este valabil și în cazul PSD.
            Din cauza lui Liviu Dragnea și a Vioricăi Dăncila, este puțin probabil ca PSD să câștige algerile parlamentare viitoare.

          • profu, pariu?
            Iohannis, facând pe dracu-n patru ca sa ajunga înca o data presedinte prin dorinta-i indeplinita de preluare a guvernarii de catre penelisti, si-a semnat cu propria mânuta condamnarea de a coabita înca vreo patru ani cu PSD la guvernare. Sa-i fie de bine! :mrgreen:
            Pacat ca nu ne va fi bine si noua când ne vom afla din nou în mijlocul furtunii provocate din nou si din nou de certurile nesfârsite dintre cele doua palate! 😥 :mrgreen:

          • Pe-o carte buna?

          • Si-un parfum. Pentru mine un Goutal Paris. 😎 😛

          • Se face! Parfum d’Empire pentru mine. Discuătm dupa alegerile parlamentare.

          • 😎

    • Veorico, tu ești? Bată-te să te bată! ?

      • George, vorbesti cu Tetea, cu profu sau cu mine? 😆

        • Evident că cu (!) Tetra, na c-am comis-o! Am vrut să spun Tetra!
          Dacă urmăreai „alinierea” răspunsului, poate era mai clar! ?

          • Tetea, nah, în sfârșit! ???

          • Scuze, prea lung cârnatu’ de postari … pe verticala! 😛 😆

          • Sau cu țețe(a), musca țețe – Vio, ce-l ciupeste pe Iohannis. 😆

          • Aglomeratie mare, ce se-ntâmpla, s-au mutat toti postacii la subsol?

          • Ada, dar de un Lancôme Trésor, ce zici ?

          • Sa stii ca mie nu-mi place Lancôme, de niciun fel. Mai degraba, Paco Rabanne, care nu-i asa puternic si are preturi rezonabile. Lui profu i-am zis de Goutal Paris ca sa-l pun la o plata mai mare, dar nici asta nu ma-ncânta. 😆

          • In schimb, în ceea ce priveste „Lancôme”, îmi place foarte mult reclama, Julia Roberts este actrita mea preferata.

  • usr e mai mult decit un partid, e si un catalizator.
    foarte capabil.
    poate cataliza procesul de innoire nu doar a celorlalte partide politice, invechite, expirate, care lasa senzatia ca se misca strict din inertie, ci si a felului cum se misca insasi politica.

    usr se da pe un val nou-nout, e singurul care o face, iar valul are un potential extrem de special, ca valul e al Noii Lumi, aduce noul, schimba paradigma.

    usr s-a trezit in postura asta si…ramane de vazut daca va fi capabil se se ridice la masura propriului potential, care e fix masura propriului electorat, foarte special si el.
    si ramane de vazut exact in masura in care ramane de vazut daca usr va fi capabil sa ramana pe val. adica sa nu aiba intersectie cu vechile partide.
    ce se cere, in chiar toata Lumea Mare, e nevoie de o altfel de politica iar ea se face cu un alt fel de a fi politician.

    daca usr va continua sa imbratiseze vechiul, expiratul, intersectindu-se cu miscarile invechite si expirate ale batrinelor partide, nu doar ca isi va pierde valenta de catalizator al procesului de innoire a politicii nationale, dar isi va inhiba chiar propria dezvoltare.

  • Trebuie să vină unul nou, un lider cum e studentul ăsta, cineva care să… cu carismă”..la cine va referiți?

  • Domnule Cristoiu, eu zic de cativa ani (de la formarea noului, marelui PNL, dupa unirea vechiului PNL cu PDL-ul) ca numele real al PNL-ul trebuie sa fie PSD junior. Nici un defect al PSD-ului nu lipseste din zestrea noului PNL. Este drept, nu le intruchipeaza ei asa bine si nici nu sunt atat de merituosi, dar se perfectioneaza…

    Dle Cristoiu, daca imi permiteti, as schimba registrul si v-as adresa o intrebare ori, mai corect, o provocare, la care v-as ruga sa va ganditi dupa ce trece ziua de luni. Ce ar fi sa scrieti un articol in care sa aveti ca pretext o problema personala, a mea. (Problema despre care simt ca v-ar putea privi si pe dumneavoastra, personal.) Cum se face ca eu, care, prin educatie, prin cunostintele mele teoretice, prin istoria personala si sociala, sunt aproape condamnat sa fiu un adept al ideologiilor si doctrinelor de stanga, nu am niciodata parte de sansa de a vota un candidat al stangii???

  • Sa-ti ajunga doi poli si pentru aripi si pentru zbor, …e ceva.

  • Tare pesimist sunteti. Eu ași fi ceva mai rezervată. Candidatii au sanse egale.Prea vedeți in orice cel putin o teorie a conspirației. In parlament va fi razboi total indiferent cine va iesi presedinte. Momentan guvernul pare a fi o adunătură de sinecuristi care emană zilnic aberatii…macar Etna știi că e vulcan activ și emană in permanență jeturi de fum sulfuros…

  • ministrul monica amnistie pe 5?

    păi amnistie e nume predestinat nu doar pentru educatie, la justitie sigur nu merge că e prea pe față dar la relatia cu parlamentul n-ar fi chiar rău

    • după aia pe 4 vine raluca. La prezidentiale in romania avem tur unu tur doi si tur can. tur can ar fi un tur fara candidati, un tur imaginar cam a portofoliul lipsă, fără, al ralucăi. propaghează. adică se culcă fără portofoliu și se trezește dimineața fără portofel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *