Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Când te piși pe Winston Churchill

Să ajungi să te piși în miezul zilei, nestingherit de nimeni, pe statuia lui Winston Churchill din mijlocul Londrei, este semn de sinucidere.
Sinuciderea unei civilizații întregi.

Să te piși pe amintirea celui ce a salvat în extremis civilizația occidentală cu tot ceea ce înseamnă aceasta: democrația sa, respectul său indiscutabil pentru separarea puterilor în stat, ocrotirea libertăților individuale cu tot ceea ce înseamnă acestea, respectul față de argument și rațiune, ocrotirea pentru arte și științe, toate celelalte „amănunte” ce ne ajută să nu trăim în frică și nevoi, înseamnă să te piși, și nu mi-e teamă defel că aș exagera, pe Platon și Aristotel, pe Thales și Euclid, pe Cezar și Octavian, pe Dante, pe generația de aur pur a lui Leonardo, Michelangelo și Machiavelli, pe Giordano Bruno, pe Kepler și Galilei, pe Newton, pe Shakespeare și Cervantes, pe Halley, pe Voltaire, pe Mozart și Bethoven, să te piși pe toate științele, descoperirile și artele miraculosului secol al XIX-lea, sute, mii de nume, cu Darwin, Volta, Ampere, Pasteur, Verdi, Hugo, Rodin, apoi pe impresioniștii toți, de fapt, sunt mult prea multe și mult prea mulți ca să fie vreodată pomeniți toți împreună, să te piși pe tot ceea ce suntem, cu bunele și relele noastre, căci Sir Winston Churchill, cu mintea sa sclipitoare și sofisticată, cu curajul și libertatea sa debordantă a fost produsul dublu rafinat și ultimul apărător gigantic a tot ceea ce suntem în esență.

Cine o face?
Nu vreun cretin proaspăt sosit într-o lume pe care nu o înțelege, ci un reprezentant tânăr al celei mai răsfățate și îmbuibate generații din întreaga istorie a lumii, generația gadgeturilor tehnologice inutile, a nimicurilor zise „alternative”, mâncare, medicină, istorie, educație, sexualitate, până și muzica a ajuns alternativă, o generație a sloganurilor fără sens, gata să se ralieze oricărei cauze ce presupune distrugere.
Distrugerea trecutului și, odată cu tăierea rădăcinilor, distrugerea istoriei, a amintirilor, și a valorilor morale ce ne definesc: patriotism, familie, credință, libertăți individuale.

De ce fac asta? Nu-i întrebați. Nu veți căpăta decât lozinci tâmpite și flegme în față.
Exact ca în Piața Victoriei.

(Emanuel Bogdan Bobic pe Facebook)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Când te piși pe Winston Churchill”

  • Domnule Cristoiu, dacă aruncați o privire peste cărțile de istorie – pe cele scrise în afară, nu pe fițuicile propaganditice securistoide făcute sub patronatul SRI – o să vedeți că imaginea lui Churchill nu este atât de grozavă pe cât pare. Și nu, imaginea lui negativă nu are treabă cu înțelegerile inevitabile cu Stalin, înțelegeri care au confirmat intrarea statelor din estul Europei (printre care și România) în sfera de influență a URSS.

    Churchill a fost dovedit un criminal și un rasist în toată regula. A se vedea modul inept în care l-a tratat pe Gandhi în India sau cum a provocat/adâncit foametea din Bengal (1942-1943). A se vedea opoziția lui Churchill cu privire la prăbușirea imperiului colonial britanic.

    Ne place sau nu, trebuie să avem curaj și să realizăm că Europa de Vest și SUA sunt state care s-au ridicat nu doar prin inovație, democrație și piață liberă, ci și prin crime, jaf, genocid, rasism. Chestiuni care, din mare nefericire, subzistă și în zilele noastre!

  • Decădere accentuată a valorilor culturale, morale , religioase, mai ales Educaționale,o generație dependentă de ultra tehnologia numita internet, fără o orientare clară. Sunt oameni prostiti de propaganda difuzată sub toate formele, spălați pe creier, adepții LGBT, pedofili, zoofili, toate nebuniile caracteristice acestei epoci, se apropie venirea lui antihrist, suntem in Apocalipsa.

  • Se pare ca Churchill nu e chiar atat de „mare erou” in ochii celor de acasa ca in cei al domnului care comenteaza pe Facebook fapte de acum zece ani.
    „Noutatea” aceasta e de pe timpul protestelor studentesti din 2010:
    https://forums.wrestlezone.com/threads/people-piss-on-winston-churchill-statue-tear-union-flag-from-war-memorial.144022/
    Dupa zece ani, se gaseste cineva sa o „descopere”?
    Nu a fost nici prima, nici ultima oara. S-a intamplat si anul trecut:
    https://unitynewsnetwork.co.uk/public-outrage-as-man-arrested-for-urinating-on-statue-of-sir-winston-churchill/

  • Ala ne a vandut pe noi lui Stalin,noi Romanii am avea dreptul asta,da cretinii Englezi pe care I a salvat aia chiar ar trebui sa si tina pisatul acasa,chiar sa si faca si o gargara cu el 😆 😆 😆

    • Asa e cum spune autorul articolului despre generatia asta,niste pitecantropi,nu vor decat sa bea,sa se drogheze,sa umble in cluburi,sa aibe bani,dar de unde nu se stie,fetele nu mai vor decat mosi cu bani sa le intretina si ele sa nu faca nimic,astia toti ca au stat in casa doua luni in pandemie turba,nu accepta nici o constrangere,nimic,si cand ma gandesc la bunicii nostri care au trecut prin razboi.Cu astia vrea Occidentul sa se masoare contra Rusiei si Chinei? Sper ca glumiti. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  • Drogații care-s acu la „proteste” în SUA sînt drogații care urinează pe statuia marelui Churchill în Anglia. Niște oamenii peșterii care-s plătiți prin ONGuri soros și alți demenți. Foarte rău că autoritățile au pemis așa ceva șii nu i-au depus pe acești tineri unde le e locu- la răcoare,la marginea societății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *