Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De Ziua Internațională a Fetei de pe Șoseaua de Centură, ce-ar face Klaus Iohannis în direct la tv?

1. Joi, 3 iunie, a fost Ziua Internațională a Bicicletei. Cu două zile în urmă a fost Ziua Internațională a Copilului.
Klaus Iohannis pare a fi decis să nu rateze ocazia oferită de aceste zile pentru a se da huța în scrînciobul mediatic. De Ziua Copilului și-a pus pe Facebook o poză de cînd avea 17 ani sub titlul Amintiri din copilărie. Toată lumea a remarcat scrîșnetul din măsele care definește personalitatea prezidențială de azi. Mulți s-au întrebat la cine se uită atît de Ginghis Han adolescentul Klaus Iohannis. Unii au spus că la PSD. Nu cred că la PSD se mai uită așa de crunt acum, cînd partidul lui Marcel Ciolacu a devenit Partidul Meu Doi al lui Klaus Iohannis. Eu cred că se uită la Ludovic Orban. Cel care a cutezat să-și anunțe de pe acum candidatura la Președinție, sugerînd astfel că președintele în exercițiu, Klaus Iohannis, e cum se spune în popor, Pa și pusi!

De Ziua Internațională a Bicicletei Klaus Iohannis s-a dat pe bicicletă ca USRPLUS-iștii pe trotinetă prin București.
N-a mers pur și simplu cum fac mii de oameni simpli. A mers gardat de SPP-iști (tot pe bicicletă) și publicitat de toate televiziunile de știri cum dădea din picioare. Ce înseamnă să fii demnitar în Moldo-Valahia! Gesturile omenești, cele pe care demnitarul le făcea de unul singur cînd era un nimeni, sînt acum publicitate pe larg de presă. Pe vremuri, cînd sforăia doar nevasta știa asta. Acum, cînd e demnitar, îl știe o țară întreagă!

Marea plăcere a lui Klaus Iohannis e să dea sfaturi națiunii. Un volum de texte citite la radio de Nicolae Iorga se numește Sfaturi pe întuneric. Klaus Iohannis ar putea publica Sfaturi pe lumină. Cu prilejul Zilei Internaționale a Bicicletei, ne-a sfătuit să mergem pe bicicletă. Cu prilejul Pandemiei ne-a sfătuit să ne spălăm pe mîini.

Calendarul Zilelor Internaționale ale cuiva sau ale ceva cuprind și zile mai aparte. Avem astfel Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor, Ziua Internațională a Moașelor, dar și Ziua Internațională a Prosopului și Ziua Internațională a Soțului. Există o Zi Internațională a Fetei. Nu există însă (încă!) o Zi Internațională a Fetei de pe Șoseaua de Centură. Cu prilejul Zilei Internaționale a Bicicletei Klaus Iohannis ne-a sfătuit să mergem pe bicicletă. Ce ne-ar putea sfătui cu prilejul Zilei Internaționale a Fetei de pe Șoseaua de Centură? Ca să marcheze Ziua Bicicletei, Klaus Iohannis a mers pe bicicletă în direct la tv. De Ziua Internațională a Fetei de pe Șoseaua de Centură, ce-ar face Klaus Iohannis în direct la tv?

2. Cronică dramatică de I. L. Caragiale la spectacolul cu Urîta satului, vodevil în 2 acte, prelucrat de d. E. Carada, muzica d. A. Flechtenmacher, spectacol despre care Caragiale scrie că se joacă la Teatrul cel Mare, azi Teatrul Național. Cronica a apărut în România liberă, 27 decembrie 1877. Mă conving încă o dată de adevărul că pentru marii publiciști spectacolele de teatru cele proaste, desigur) sînt zăcămîntul din care extrag, destul de ușor, aur pur în materie de pamflet. Decupez din cronică aceste pasaje de proză genială inspirată de neghiobiile expuse pe scena Teatrului cel mare sub directoratul de scenă al lui M. Pascali:

„Schilozii, beţivii, pungaşii, desfrînaţii, spînzuraţii, nemernicii, prostituatele, tuberculoşii şi toate spurcăciunile şi lăturile parisiane, înscenate de industria teatrală franceză, apoi traduse ori localizate în româneşte de oameni ce nu se pricep nici la românească, nici la franţuzească, ce nu ştiu nici ce e românul, nici ce e franţuzul, ni se dă ca producţii literare şi artistice pe scena întîiului teatru din ţară, menit, cum se zice, a fi «înaltă şcoală naţională de estetică şi morală» pentru publicul român.
Afară de asta, răul tot n-ar fi aşa de grozav dacă chiar aceste ticăloşenii exotice s-ar juca cumsecade. Dar…

Un Don Juan despre care basmul povesteşte că era un ştrengar atît de nostim şi de gingaş încît se prăpădeau fetele şi nevestele dupe el, iese pe scena noastră ca un destrăbălat pletos, se boceşte, zbiară ca un capiu la urechea drăguţei sale, pretinzînd că-i vorbeşte de dragoste, o smunceşte şi o zgîlţîie, pretinzînd că o mîngîie şi o dezmiardă, şi, după atîta zel dramatic, sfîrşeşte prin a se duce în iad aşa de răguşit, că nu-şi mai poate da seama prin grai de ştrengăriile lui de pe pămînt. Un rege, pe care istoria îl dă ca ghebos, urît, bătrîn, şiret, buhav, roşu şi creţ la păr, spîn la mustăţi şi barbă, iese pe scenă ca un băieţandru înalt, frumuşel, spiţelat, cam prostănac şi peltic, cu barba mică neagră şi cu chica soioasă atîrnîndu-i pe ceafă; şi altele, şi altele: exemplele se pot înmulţi la nesfârşit. (…)

Părinţii sînt mai tineri ca copiii şi copiii mai bătrâni ca părinţii; stăpânii sunt îmbrăcaţi prost şi slugile poartă haine strălucite; oamenii din veacul de mijloc se poartă şi se îmbracă ca cei din ziua de azi, iar anticii poartă mănuşi, umbrelă şi galoşi.

Apoi scena înfăţişează un palat bizantin din veacul XV, iar acţiunea piesei se petrece, dupe închipuirea autorului, într-un sat din Elveţia în zilele noastre; o dramă orientală se joacă într-un vestibul de catedrală gotică – şi altele şi altele: exemplele se pot înmulţi la nesfârşit. (… )

Coristele, ca ţărance de la munte, după calapodul dramatic al direcţiei de scenă, au ieşit, şi joia trecută ca întotdauna, împanglicate, înmalacovate[vii] , înfoiate cu fuste scrobite ca hîrtia şi încălţate cu poloneze, spre a face publicului iluzia desăvârşită a unui bal la «Pomul Verde» sau «Tomis». Ar fi bine ca Direcţia generală a teatrelor să nu mai îngăduie barem coristelor de a-şi bate joc de un public ce se zice a fi cel mai inteligent din ţară.”

3. Campania de vaccinare e pe ducă. Lucru normal. De ce să te ostenești să mergi să te vaccinezi cînd de la Președinte pînă la popa din altar toți îți spun că Pandemia s-a terminat? Coordonatorul Campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a făcut un apel la vedete ale momentului să-i convingă pe români să se vaccineze. Printre aceste vedete distinsul a menționat-o și pe distinsa Andreea Esca, prezentatoarea știrilor la ProTv de pe vremea primului război daco-roman, celebră și pentru că ne-a dezvăluit în exclusivitate că și a dat seama că are Covid în timp ce-i pregătea soțului în bucătărie o mîncare cu usturoi. N-am nimic cu Andreea Esca fie și pentru că eu nu sînt cititor de prompter, ca să mă simt concurat de domnia sa. Am însă o întrebare pentru Valeriu Gheorghiță. Un om ia un algocalmin cînd îl doare capul. N-am auzit pînă acum om care să ia un algocalmin, doar pentru că așa i-a zis Andreea Esca.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „De Ziua Internațională a Fetei de pe Șoseaua de Centură, ce-ar face Klaus Iohannis în direct la tv?”

  • „Ministerul de Interne și Parchetul General au fost sesizate după ce la o biserică din Vaslui a avut loc o slujbă de comemorare a mareșalului Ion Antonescu, a anunțat Alexandru Muraru” .
    Nu mai pot cu cretinii astia care acum incearca sa impuna regulile lor cultului ortodox . E un atentat la libertatea cultului .
    Cateva episoade mediatice recente ca “antisemitismul “ morgensternesc , apoi afirmatii neadevarate diseminate in presa a mai multor trepadusi a caror pomenire le-ar face un serviciu nemeritat , in legatura cu evenimentele in care a fost implicate Romania in perioada 1940-1944 , m-au decis sa intervin . A remarcat si dl Unteanu : se modelează şi de cele mai multe ori se şi transmite pe mai departe, pe toate canalele (şi nu numai din media) o anume imagine care mai apoi se impune şi se instalează drept adevăr absolut în memoriile collective
    Am intentia de a posta o serie “telegrafica “ , scurta si ca numar si ca volum/postare a unor informatii care sa reflecte si alte puncte de vedere decat cele ce se incearca a fi oficializate. Toti acuzatorii romanilor isi insusesc punctul de vedere al propagandei URSS din timpul si imediat de dupa razboi , punct de vedere aplicat de procesele care au judecat personalitatile romanesti din prim-planul politicii romanesti ale perioadei mentionate .
    Voi folosi cu precadere o carte bazata pe documente , scrisa cu onestitate si acribie : Armata Maresalul si evreii de Alex Mihai Stoenescu Ed RAO , 2018 (edII)
    Deci :
    Contest veridicitatea afirmatiei : 13.000 de evrei omorâţi la Iaşi din responsabilitatea exclusivă a lui Ion Antonescu şi instituţiilor de putere din teritoriu .
    Afirm :
    -Nu exista nici un document oficial al conducerii statului sau esaloanelor inferioare ale armatei , jandarmeriei si administratiei in general in care sa se ordone lichidarea evreilor din Iasi .
    -Zona Iasi era zona de razboi sub autoritate militara germana .
    Dealtfel , autoritatile germane au recunoscut responsabilitatea asupra ev din Iasi.

    Voi dezvolta in postari ulterioare .

  • https://www.amazon.com/COVID-19-Great-Reset-Klaus-Schwab/dp/2940631123/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=great+reset&qid=1622797945&sr=8-1

    O carte de citit cu creionul in mina de catre D-l Cristoiu si in nici un caz prostiile scrise de Voiculescu, despre o teorie numita umanista, al carui scop nu l-a priceput. Sint 24 de tari care sustin aceasta teorie neo bolsevica, printre care si Romania!!

  • sa te manifesti dupa cum esti…e nonactiune. si balaur de ai fi, sa te manifesti cu masura balaurului ce esti e nonactiune.

    prin urmare problema nu e ca exista ‘oameni politici’ sau ca exista ‘oameni’, ci ca unii vor sa fie altfel decat sant, spre ex ‘oamenii politici’ care vor sa fie ‘oameni’.

    Oamenii, intr o vreme, aveau dorinte. Viitorul era definit de dorintele acestora.
    Acum, oamenilor, li s au facut cadou dorinte, iar acestia, marea lor majoritate, doresc dorintele primite n dar, care devin dorinte infiate. Astfel, Viitorul nu mai e un produs natural, ci unul artificial.( care isi are temelia in Natural, insa se manifesta in stil Anti! )
    Aceste dorinte..externe, din afara omului, artificiale, infiate, incep sa se manifeste ca un..aspirator, aspirindu l pe om din el insusi,
    Viitorul fiind, astfel, …’extern omului’,
    ..adica pe masura dorintelor sale, care sint primite n dar, nu dorite de sinele omului.

    De unde rezulta ca Omul Nou e un om artificial, care poate dori exclusiv dorinte primite n dar.

    Prin urmare avem Omul si dorintele lui, exprimate in stil pur, adica…dupa cum il trece capul si/sau inima,
    si Omul Nou, ale carui dorinte predefibite ii definesc si mintea si inima!

    Viitorul poate fi mapat, pentru ca el e definit de dorintele oamenilor, prin urmare punind frâie dorintelor oamenilor ii pui frâie Viitorului:)))

    Candva…omenirii i s a parut interesanta manipularea. Acela a fost si momentul in care insusi Viitorul… omenirii a fost definit in stil artificial!:))
    Practic se poate spune ca, permitind manipularea, omenirea a pus temelie..Omului Nou ( care e un Antiom!)

    Intotdeauna manipularea poate fi legata de o ecuatie matematica, pentru ca pe cand Iubirea ii daruieste Omului un Viitor…dupa dorinta!( asta fiind chiar definitia Libertatii ), Viitorul Omului Nou poa sa fie definit exclusiv Matematic!:))), pentru ca doar Matematic poti sa i…daruiesti omului, in exclusivitate, dorintele pe care le poate dori:)

    Astfel, omul politic, artificialul, cel care joaca teatru dupa i se arata rolurile, ( insa care e si cel care scrie piesa:)) ) e fix cel care pune caramida peste caramida la constructia numita politicianul-artificial:)

    Dorinta…mititică…nu sxista asa ceva!:)) Orice dorinta mititica se va Desavarsi!, chit ca pentru asta e necesar tot timpul din Creatie!

    Matematica e AntiIubirea.
    Matematica e..Amprenta oe care Cerul o lasa pe Pamant atunci cind ‘miscarea’ e chiar Viata.

    Viata e…Perpetuum Mobile…din Cer
    Insa numa si numa Matematic se poate construi un Perpetuum Mobile…pe Pamant.
    Prin urmare…si Perpetuum Mobile se exprima prin superpozitii, una e Iubirea iar cealalta e Matematica.

    Cu toate ca pare a suna cam ciudat, azi,
    Oamenii i se vor inchina Iubirii,
    Iar Antioamenii i se vor inchina Matematicii.

    Cea mai seaca chestie din Creatie e Matematica.
    Matematica e Secatura Creatiei.

    Ceve Matematica, cu m mare? Pai ce sa fie, matematica in stare sa se desavarseasca avand la dispozitie tot timpul din Creatie, deci e desavarsirea matematicii.
    Cine i ofera acces la tot timpul din Creatie? Cum cine, Computerul Cuantic!:)), ba mai are tendinta s o faca si in timpul lui Planck!:))

    Prin urmare cei care indragesc manipularea, construind, chiar!, un viitor dupa dorintele lor, sint nu doar cei care conduc lumea, ci si cei care ii definesc Matematicii..tronul! E Tronul Conducatorului,..adica fix tronul pe care stau ei azi!:))

    cei care manipuleaza lucreaza cu dorinte, iar cei care modifica dorinte dupa bunul plac, modificand Viitorul, in Viitor vor fi fix cei care vor fi modificati plenar!:))), deci sint fix cei care construiesc Imperiul Artificialului.

    • Omul Nemuritor e Omul Matematic. Omul Matematic se naste din Oul Matematic, iar Oul Matematic e Computerul Cuantic. Doar un Computer Cuantic ii poate genera, omului, o ecuatie de miscare perpetua.

      spre absoluta deosebire, Omul se oglindeste in Oul Absolut.

  • Dar Ziua Internationala a Mafiotului,si a Lucratorului din Cadrul Crimei Organizate? Pe cand? La 1 Decembrie,sau de ziua Mexicului,sa vedem care sunt mai tari „Baietii” nostri sau Cartelurile Mexicane,ca in chestiunea asta Crimei Organizate Romania joaca finala mondiala cu Mexicul.A ,mai e si finala mica intre rusi si columbieni. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

    • Eu cred ca Romania este campioana Eurasiatica la Crima Organizata,iar Mexicul campioana Panamericana la Crima Organizata.Astfel ca vom juca Finala Mondiala. 😆 😆 😆 😈 😈 😈

      • Pentru ca in Romania ,ca si in Mexic ,Statul este complet controlat de Mafie.(Statul este Mafia).De asta fug mexicanii in State si noi ne ducem toti in Europa la fel ca si mexicanii in State.Asta i realitatea,multora nu le va placea,dar asta e.Difera insa metodele,Mexicanii sunt mai violenti,noi avem metode ceva mai subtile de executie,dar realitatea e aceeasi.Desi cazul din Arad sugereaza o apropiere a metodelor autohtone de cele ale latino americanilor.

        • Cazul de la Arad este o executie tipica ,in cel mai pur stil Latino American,un „sicario” plaseaza o bomba intr o masina care sare in aer cu cel vizat de asasinat,iar”sicario”dispare nefiind prins nici pana acum.

          • Iar Aradul devine un nou Medellin,astfel.Scena din Arad este tipica Medellinului de pe vremea lui Escobar.

  • Pana la urma ,cu ce se remarca Romania ,cu mafioti si prestatoare,astea sunt „bunurile”nationale de pret ale tarii noastre.Ma uitam si la cazul aluia din Arad ,aruncat cu masina in aer,patron cica,pai,precum defunctul Crisan,patronul aruncat in aer cu Mercedesul sau, asa sunt majoritatea covarsitoare a patronilor autohtoni,asa zisul capital autohton,patroni de mucava creati cu banii „Baietilor” de la Lovilutie incoace,pentru care patronii de mucava,fosti smecherasi,fasnetei si ciripitori fac bani cu asa zisele firme,primind si toate comenzile si contractele de la „Baieti” urmand sa decarteze grosul de profit inapoi la „Baieti”(fac bani pentru Baieti,Baietii fiind cu banii dar ei inventeaza patroni scosi la inaintare care le inmultesc banii la Baietii,Baietii neaparand niciodata in fata ca si proprietari de firme,ci doar interpusii asa zisi patroni apar in fata cu firmele pe nume,cam asta e capitalismul Made in Romania).Doar ca unii uita sa decarteze tot,mai ales acum dupa Pandemie,si isi pun mai mult deoparte,intrand in banii cuveniti „Baietilor”.Si atunci „Baietii” dau un exemplu,aruncand un patronas in aer,ca exemplu.Aruncarea in aer a lui nea Crisan poate fi tradus ca un mesaj al”Baietilor” catre toti patronii de mucava ,reprezentantii „capitalului autohton” a lui Peste prajit,care ar suna cam asa,ma gandesc eu,”Bai patronii beliti ai lui Peste prajit,patronii de carton ,platiti va in mortii vostrii datoriile catre Baieti,ca va ia mama 👿 pe toti,ia nu mai dositi banii si platiti tot la Baieti,in mortii vostri”.Asta ar fi mesajul transmis la Arad,cred.Asta asa, ca o parere personala. 👿 👿 👿

  • Ce ar face Iohannis? Simplu,ar chema la Cotroceni cele mai bune”prestatoare”,cu cele mai bune recenzii de la clienti(virtuoaze in meserie),si le ar decora cu „Steaua Romaniei”in grad de Cavalerese,intr o ceremonie solemna,in aplauzele tuturor,ce sa faca.Se va zice ca eu glumesc acum.Glumesc eu oare??? 😆 😆 😆 Nu m as mira sa vad si faza asta,chiar nu m as mira deloc,pe bune nu as face o ,zau,in ce lume traim,un asemenea lucru nu mi se pare imposibil,ma astept in urmatorii ani la asa ceva.Cum e showul „Chef la Cutite”,cu meseriasi bucatari,putem vedea si gama premiilor”Cea mai buna prestatoare”,unde sa fie premiate cele mai bune Meseriase.De ce nu??? E liberalism,fiecare isi vinde talentele,si unii apreciaza.Traiasca prestatoarele !!! 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  • Va veni si o astfel de zi ,cred eu,in curand,fara suparare dar e o”meserie”tot mai raspandita,iar liberalismul de dreapta e un mediu propice pentru ca aceasta”ocupatie”sa fie tot mai raspandita.E o gluma ce spune maestru,dar o gluma amara.Dar cine stie,unele glume devin adevar.Nu m as mira ,la directia in care se indreapta lumea ,ca aceasta zi de care vorbeste maestrul sa devina realitate.

    • Stimate domn,
      Churcill a spus că democrația este cea ma proastă orânduire dintre cele prezente. Dar nu avem alternativă. Aveți una? Succes!

      • Nimeni nu a zis nimic de democratie,evident ca nimeni nu vrea inlocuirea Democratiei,nici nu ai cu ce o inlocui,evident,doar ca liberalismul nu mai e de mult o democratie,este un sistem oligarhic cleptocratico mafiot,cu iz de neofeudalism.Dimpotriva,eu militez pentru revenirea la Democratie,iar Democratia inseamna puterea legii si egalitatea tuturor in fata legii indiferent de avere si pozitie sociala,ori in neoliberalism bogatii nu mai raspund in fata legii,iar cei cu bani detin imunitati si privilegii interzise altora(pot face ceea ce vor,chiar daca este profund ilegal si imoral pentru ca banii lor cumpara imunitatea in fata legii,asa cum faceau pe timpuri seniorii feudali,desi astia aveau temere fata de Rege si Biserica,noii seniori feudali plutocrati contemporani insa nu mai raspund in fata nimanui).

        • Asta nu mai e democratie,asta e oligarhie plutocratica,ceea ce traim noi,adica trebuie sa obtii bani prin orice mijloace,chiar si prin mijloacele cele mai detestabile,iar daca ai bani si devii oligarh nu mai raspunzi in fata nici unei legi.Este asta Democratie? Cu siguranta nu.Iar eu sustin Democratia,dar Democratie sa fie,nu Oligarhie mafioto-plutocratica cu iz de neofeudalism cum este acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *