Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Decizia cu tancurile Leopard este o recunoaștere a eșecului Occidentului în războiul din Ucraina

Comentarii

32 comentarii pentru articolul „Decizia cu tancurile Leopard este o recunoaștere a eșecului Occidentului în războiul din Ucraina”

  • Maestre cateva observatii. Intai au fost dronele turcesti. Prapad?! Ati mai auzit ceva de ele? Javelin. Prapad! Mii de tancuri rusesti distruse. Le mai lauda cineva? Himars. Mega prapad. Alte mii de tancuri distruse. Hai ca turcul e parsiv dar de ce nu ai continuat cu Javelin si Himars? Terminai toata armata de tancuri a Rusiei si ieftin. Stiti care este problema mare? De ce nici Patriotul nu ajunge la destinatie? Luati exemplul Israelului care intai s-a dotat cu patriot pana cand aia cu basmale pe cap i-au facut tandari iar patrioatele au facut pe ele. Asa s-a nascut Iron Dom. Leopardul? N-a vazut campul de lupta si e normal sa existe temeri. In plus cele 14 daca vor ajunge vreodata sunt ca sa inchida gura lumii. 14. Ce dracu sa faca cu 14 mai ales ca vor ajunge 2-3 doar daca nu le livreaza prin Ikea pe bucati. Nu neaga nimeni ca americanii nu au arme super sofisticate dar acum au sansa sa se masoare cu alte arme sofisticate. Dacs F35 -ul mai cade si fara sa-i faci nimic s-ar putea sa cam pierzi psihologic chiar in fata aliatilor. Cred ca e o cacialma menita sa acopere prostia sanctiunilor numai ca rusii nu joaca poker ci ruleta ruseasca.

    • @Generalul Paton a scris pe 26/01/2023 la 22:55
      Stiti cum a scapat Israelul ca prin „urechile acului” de rachete arabesti…mi-a povestit un ofiter superior…occidentalii care au vandut arabetzilor rachetele au activat codurile de dezactivare a lor in zbor…repet…Stiu De la Un Ofiter Superior din sna.
      Toate Bune!!!
      Vali Constantinescu
      ps.f35 sta pe pista cu paratraznetul langa el,e capabil sa zboare doar subsonic,e vizibil radar,mai nou au inceput sa rugineasca:CATASTROFA.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Putin a facut fix ce a spus de la bun inceput. Doar indoctrinatii nu vad realitatea…

    Mie-mi pare rau de toti oamenii aia de pe front. Si de-o parte si de alta. Pana mai ieri au putut convietui fara probleme. Acum, nu. Au ajuns sa se ucida intre ei fiindca asa vor americanii. La fel a fost si in fosta Iugoslavia. Istoria se repeta fiindca e „creatia” acelorasi smecheri. Divide et impera. Cica americanii s-au bagat in Ucraina ca sa faca „ordine” si „pace” in zona. Evident, in stil american. Si de-atunci e vai si-amar.

    PS. Macar Putin a dat dovada de inteligenta cand a „atacat” Crimeea si nu s-a tras nici macar un singur foc de arma.

  • Radu Tudor este un analist mancator de cacao cu polonicul.

  • Dle.Cristoiu,cu o mare amaraciune in suflet va spun ca presedintele Olaf Scholz nici nu avea si nici nu are ce sa faca in relatia cu americanii.In Europa sunt multe baze militare.Turcia,Italia,Spania,Olanda,Germania si altele.Baza de la Kogalniceanu e un mizilic pe linga baza de la Ramstein-Germania,care are 55.000 de oameni.Au demult arme nucleare in Turcia,Italia,Spania si cine mai stie.In 1966 s-a prabusit in Spania (Palomares) un B-52 cu 4 bombe termonucleare la bord.Doi ani si jumatate mai tirziu pe un aeroport din Thule (Danemarca) a luat foc un alt B-52 cu bombe atomice la bord,deci Europa e in miinile lor,nimeni nu misca,nimeni nu comenteaza.Cum poate Scholz sa faca politica aia care-i place,ca in mod sigur asta nu-i place.Eu cred ca toata Europa e tinuta ostateca de acesti adevarati setosi de singe,oridecare ar fi el.

    • ostateca?:)
      ..pai daca tot ea e peste tot, de la conduceri de state la servicii de informati…pe cine sa ia ostatec,…pe ea insasi?:))

      poate popoarele europene, asta se poate.insa ele nu se iau ostatece, ele se pun cu botul pe labe, ..deja au fost puse 🙂

  • In privinta protejarii comunitatii romanesti din ucraina de atacurile bandelor de nazisti,guvernul Romaniei ar trebui sa fie ceva mai dur.Adica CIuca durul care da cu curul.

  • Si cand te gandesti ca al treilea razboi mondial, poate ultimul, va izbucni, printre altele si datorita unui biet laptop…!

  • stirile cu mitropolitul Jar sint …fake news-uri. nu e nimic adevarat in ele.
    pentru ca daca ar fi adevarate, atunci ‘conducerea ucr’ ar fi ‘rea’, nu ‘buna’.
    or ‘conducerea ucr’ e ‘buna’!, …se stie!
    se stie pe plan mondial ca ‘conducerea ucr’ e ‘buna’, face numai ‘bine’, daia si e sustinuta plenar, ca face numa ‘bine’.
    ca doar n-o sa credem ca ar fi fost sustinuta asa, adica pina in panzele albe, daca facea ceva ‘rau’.

    daca stirile cu mitropolitul Jar ar fi adevarate, atunci ar fi neadevarate zicerile coalitiei’ care sustine ‘conducerea ucr’, or…io nu pot sa spun ca tarile care sustin ‘conducerea ucr’ si au mintit cetatenii…, pentru ca in acest caz cei care au spus adevarul ar fi…chiar rusii. or asta, in acest moment, pare ceva SF.

    deci:
    daca ceea ce zice mitropolitul cu pricina e adevarat, atunci rusii spun adevarul despre faptul ca minoritatea rusa din ucr a fost storcita,…si la propriu si la figurat, in ucr existind, prin urmare, si neonazisti, ca rusii asa sustin.
    or …daca rusii au dreptate si in ucr minoritatile, in frunte cu cea rusa, au fost persecutate cu brutalitate, atunci cei care sustin neconditionat ‘conducerea ucr’ isi cam mint cetatenii…
    prin urmare, pina una alta, stirile despre faptul ca minoritatea romana din ucr e persecutata pe motiv de apartenenta religioasa e un fake news.
    doamne fereste sa fie adevarat! ( asta ar insemna ca, de fapt, prin ucr misuna neonazisti, caz n care, pentru ca dinamica e de tip ‘dinamica intregului’, Lumea Mare va fi la cheremul neonazistilor din ucr, deci…doamne fereste ca in ucr sa existe neonazisti!
    deci…eu zic sa i credem pe cei care ii sustin pe ucrainieni pina in pinzele albe si sa declaram ca fake stirile despre priginirea minoritatii ortodoxe din ucr.

    atunci cind opinia despre ‘conducerea ucr’ s-a mondializat, cel mai periculos moment,
    la nivel mondial,
    e cel in care se doveste ca ea, ‘conducerea’, a fost Neagra, nu Alba,…sau invers.
    totul se intoarce, brusc!, impotriva celor care au sustinut definitia culorii, in chip fals. ei vor fi cei care vor pierde ‘razboiul mondial pe tema respectiva’

    • insa, pe motiv de existenta, fara dubii, a celor doua universuri,
      ‘universul politicienilor’ si ‘universul cetatenilor’,
      e de la sine inteles ca se prea poate ca ‘universul politicienilor’ sa aiba propriile interese in ‘dinamica din ucr’,
      prin urmare se prea poate ca mitropolitul Jar, care pare a fi din ‘universul cetatenilor’, chiar sa zica ceva ce exista in realitate, adica faptul ca minoritatea romana din ucr …chiar sufera.

      prin urmare o institutie care are tangente cu dinamica proprie ‘universului cetatenilor’,…cum e BOR, ar putea sustine, ea stie cum anume, suferinta minoritatii romane din ucr, oricare ar fi pretul, pentru ca facand asta isi intareste propria definitie. poate ca e intelept ca nu mitropolitul Jar sa fie sustinut, insa ortodoxul Jar ar trebui sustinut cu orice pret, alaturi de toti ceilalti ortodocsi care sufera, azi, in ucr,…indiferent de nationalitate.

      aceste doua universuri, daca tot exista!, tre sa se manifeste.
      universul politicienilor cu adevarul lor, universul cetatenilor cu adevarul lui, in final ramanand de vazut care se suprapune peste Antiadevar,…ca oricum aceasta suprapunere se va manifesta in mod absolut, fara vreo indoiala.

      • asa, de departe, se vede ca cele doua superpozitii care se arata ca fiind …superpozitiile sint Statul si BOR.
        pozitia BOR ar trebui sa fie aceasta: n avem nimic impotriva felului in care se misca Statul, s-o faca dupa cum doreste!, insa vom ramane de partea Cerului in orice circumstanta, oricare ar fi pretul.
        BOR ar trebui sa renunte la a mai privi prin prisma raduielilor Lumii, punindu si ochelari mai degraba …ceresti:)))
        poate ca asta face deja!, poate ca BOR e deja implicat cu totul in ajutorarea celor care sufera in ucr,
        indiferent ce rang poarta aceia,
        daca ajutorul e cerut.
        pentru ca nu despre ce rang are Jar e vorba, mai intai, ci despre faptul ca in ucr sint multi ca el, printre minoritatile din ucr…

        ( mai altfel: atunci cind Statul da semne ca imbratiseaza cu toate mainile Artificializarea, BOR tre sa echilibreze dinamica, imbratisind plenar ‘Dinamicile Naturii’.
        intre Stat si Biserica s-a cascat un hau, atunci cind Statul a dat semne ca a apucat o pe calea Artificializarii,…si nici n avea pe ce alta cale sa apuce.
        insa tocmai daia exista BOR, fix pentru Vremurile astea, cind Statul, neavand incotro, se suprapune peste Cezar. oricum statul era sec!, deci si-a ocupat Locul, doar )

        • tot asa cum Civilizatia, neavand incotro, s-a polarizat pe sine insasi, activand ‘polarizarea sinelui’,
          si noi, ca natie, ar fi cazul sa trecem rapid pe o astfel de dinamica, a ‘polarizarii sinelui’,
          si…dupa cum intre cele doua Lumi, Estul si Vestul, parti ale Sinelui Civilizatiei, nu exista intersectie,
          nici intre cele doua Lumi, ale Neamului, n ar trebui sa existe intersectie,

          ceea ce suna fix pe masura zicerii: dati i Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu.

          insa…mai ramane de rezolvat ceva: a treia componenenta a Unicului Foton, are se suprapune peste una dintre Persoanele Sfintei Treimi, mai exact peste Pace, peste Pacea dintre Cer si Pamant, peste Pacea dintre Unda si Corpuscul.

          va mai trebuie Reazemul. care sa faca Pace intre BOR si STAT, intre Cerul Neamului si Pamantul Natiei.

          or …avand in vedere ca nici oamenii de stiinta n au gasit, inca , a treia componenta a fotonului:))))),…ramane de vazut care va fi succesul celor care cauta…Reazemul.
          insa… ce sa zic, deja s-a spus ca …cei care cauta vor gasi:))), asa ca …Succes!:))))

  • nu Zelensky a declansat batalia, ci …cineva care, incaierindu i paia din ucr, vrea sa scape si de unii si de altii. astfel incat in ucr, sa nu mai existe, in final, clanuri:))

  • cu tancurile
    14.
    …pe bune? ce sa faci cu …chiar si cu o suta, doua, de tancuri, daca cei cu care te lupti sint rusii?!
    cu astea 14 sau cite or fi, pina termini tu de numarat…ele nu ti mai ies la numar, ca rusii le vor bombarda mai repede decit poti tu numara :))))

    de ce nu sint ucrainienii in ofensiva, de ce au pierdut chiar si o palma de pamant?
    pai…tinta a fost alta:
    reactiunile plenar disproportionate!:))))),
    deci nu razboiul, nenica, ca de el se ocupa rusii, ceilalti se ocupa cu …treaba lor, care e redefinirea lumii mari din temelii. chestie care incepe intotdeauna cu ‘reactiunile plenar disproportionate manifestate in fata unui stimul exclusiv cu manifestare locala.

    din acest punct de vedere…treaba cam balteste, si nu e bine chiar deloc…
    lumea mare poate fi redefinita daca definitiile actuale se duc pe compca, le matura valurile,…deci e nevoie de valuri, nu de baltire.
    asa ca…atunci cind situatia balteste tre sa ne asteptam ca un ‘cutremur’ sa declanseze…valuri, reactiile disproportionate manifestate in fata ‘cutremurului’ ducind la manifestarea unor valuri…mondiale, demolatoare de temelii.

    • peste Nipru inca sint poduri, deci inca poti spera ca poti trece cu tancurile peste Nipru. insa…nu le vad prea bine pe podurile alea:)))

      • intre Est si Vest nu va mai exista intersectie.
        pentru ca Civilizatia a umplut ca o pleasca toaaata planeta, ea nu se mai poate dezvolta…decit prin ‘polarizarea sinelui’, adica tre sa se despleteasca ea insasi in ;doua Lumi’, deci Lumi!, intre care sa nu existe intersectie.
        acu’ daca altfel nu se poate, aia e. civilizatia se va …imparti in doua, in ‘doua Lumi’, iar asta e ceva de negociat cu tot atata succes cu care negociezi manifestarea Iarnii :)))

        deci …faza cu ‘doua Lumi’ e clara, …insa cam clara incepe sa fie si granita dintre Lumi, pentru ca …tot tinde s semene cu Niprul:)))
        prin urmare intre Lumea de la Est de Nipru s ailalta,Lumea din Vestul Niprului, nu va mai exista intersectie.

        e un nonsens sa speri ca Lumea din Vest va fi altfel dcit unipolara. indiferent care e pretul ea va fi unipolara si cu asta basta. unicul pol fiind SUA. prin urmare …n ar fi nicio mirare daca vom auzi ca UE vrea sa intre intr o uniune si mai mare, gen statele unite ale Amricii si Europei,…trecind la dolar. adica renuntind la euro si trecind la dolar.
        aici…nu e de joaca, Noua Lume nu e o jucarie, ceva, nu nu, ea e o chestie extrm de bine definita, mai altfel spus daca Lumea din Vest e unipolara, atunci asa va fi, indiferent care e pretul. daca vre un stat din Vest viseaza frumos cum ca ar putea sa ramana sau sa devina un pol, …va afla…mai degraba brusc!:)), ca asa ceva e …chiar imposibil:))))

        concentrarea pe ‘razboiul din ucr’ nu te lasa sa vezi imaginea de ansamblu, care e despre Noua Lume, despre nasterea Noii Lumi. ‘pandemiile de efecte ale reactiunilor plenar disproportionate’ sint cele care conteaza, ca ele sint singurele care, prin felul in care sint definite, pot demola actualele sisteme sociale, bazate pe ‘conducerea asigurate de oameni’

        rezumat: despletirea Lumii in Est si Vest …cam balteste. nu e bine.
        ce urmeaza? valuri! care vor matura iar lumea mare, calapodul fiind ala clasic: reactiuni disproportionate manifestate in fata unui stimul cu influenta mai degraba locala.or …unde, daca nu undeva ‘pe granita’, care pare a fi Niprul, sa fie el asteptat?!

        • problema fundamentala e…alta. in fata ‘ecuatiei de miscare a ucr’ s-a mondializat o ‘reactie’
          mai altfel: o lume intreaga e polarizata in fata ‘ecuatiei de miscare a ucr’

          pai da, dar ‘mondializarea’ vine la pachet cu ‘dinamica intregului’, caz in care daca culoarea ‘ecuatiei de miscare a ucr’ e alta decit cea despre care se vorbeste in mod oficial, atunci toti cei care au sustinut culoarea mincinoasa or fi perdantii.

          poti face multe ca stat, insa atunci cind povestea se ‘mondializeaza’…sti din start ca …Gata!, trecem pe alte reguli, care tin de ‘dinamica intregului’. daca nu faci asta …se prea ppate sa te trezesti intr un mare offside, devenind perdant prin definitie

  • Circul este pentru noi
    Germania a trimis deja tancurile aflate in Mali singurele care erau operaționale in afara celor de antrenament
    Și cele americane sau poloneze sunt deja pe teren
    Incursiunea rusa in Zaparoje de zilele trecute a avut ca scop extragerea din armata ucraineana a unor ofițeri ruși de informații
    Ce nu se spune și scrie este ca in inconstienta lor ucrainieni depozitează întregul arsenal militar primit nu in scoli și Grădinițe ca pina acum ci in centralele nucleare
    O inconstienta fără marginii a lumii civilizate care știe și ii lasă sa facă asta
    In aceste condiții chiar pot sa mascheze o agresiune nucleară pe care chiar ei o provoacă

    Cele 300 de tancuri primite nu au cum sa schimbe situația războiului dincolo de faptul ca au și rușii T14 ei mai au un număr copleșitor de tancuri mai vechi dar au zeci sute de echipaje antrenate in Siria echipaje care clar au sa facă diferența

    Pentru cei interesați va rog sa rememorări datele bătăliei de la Kursk
    https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Kursk

    Cumpărați cit se mai găsesc măști de gaze cu cartuș filtrant pentru particole rezultate din explozia unei centrale nucleare
    Zelenski nu are sa evite sa își arunce in aer una
    Și eu și absolut toți prietenii și vecinii mei avem deja fără sa fi vorbit unii cu alții

    • istoricul pe care rusii il au in ‘operatiunea speciala’ ii plaseza pe pozitia celui care nu ataca centrale nucleare, ci a celui care mai degraba le protejeaza.

      ingramadirea rmamentului uncrainean linga centrale nucleare …are doua fete.
      una e ca, intr adevar, nu va fi bombardat de rusi,…s-au pozitionat bine ucrainenii din acest punct de vedere, insa …povestea are doua taisuri, pentru ca atunci cind te ai apucat sa declansezi lupta pe viata si pe moarte intre clanurle din ucr…s-ar putea ca, la un moment dat, unul din clanuri sa zica: pai daca eu mor, atunci…duceti v dracului si voi!, luati de aici!,…dupa care vor arunca in aer propriile depozite de arme si munitii lipite de vreo centrala nucleara. nu e nimic in neregula c un neonazist, daca o exista prinarmata ucraineana, sa gandeasca si sa procedeze astfel.
      daca mai adaugi si faptul ca un accident nuclear e cel mai potent catalizator al Artificializarii,…povestile se pupa atat de armonios incat intrebarea devine alta: pai…pare de-a dreptul imposibil ca in ucr sa nu se manifeste un accident nuclear!

      • culmea e ca cu cit lupta impotriva coruptiei e mai feroce, cu atat probabilitatea unui accident nuclear creste,…in stil fibonacci!

      • Jignim naziștii dacă- i comparam cu ucrainienii
        Aici este vina consiliului de securitate ONU care nu a trimis trupe de paza și protecție in fiecare centrala

    • @Tiberiu Tatulescu a scris pe 26/01/2023 la 08:54
      Domnule Tatulescu
      Si domnitorii acum sute de ani aveau „sfestnici”…
      Pacat ca oameni ca Dvs nu suntetzi Consilieri ai acestor gigei,pacalici,caricaturi,limbrici de politruci.
      Toate Bune!!!
      Valentin Constantinescu

  • @Valentin-Ionut Constantinescu
    Multumesc pt informatii !

  • 😛 Acum dupa ce rusii au intrat in posesia multor javelinuri plus ce au ei ca arme antitanc va fi o joaca scurta distrugerea acestor jucarii din fier . Cred cs nu apuca nici sa fie date jos de pe platforma de transport. Oricum luptele principale au fost in zonele urbane unde n-au ce face cu tancul .

  • 26 ianuarie.Ziua de nastere a Presedintelui Republicii Socialiste Romania , cel asasinat la Zidul Targovistei.
    Peste timp, cand ne vom veni in fire si Dumnezeu va intoarce Axa Lumii ,locul lui va reveni pe prima pagina a cartilor ( de istorie), asa cum i-a fost destinat.Poate il va primi si Sinaxarul , muceniceste .

    • @Virginia Popescu a scris pe 26/01/2023 la 06:16
      Iti Dau Cuvantul Meu ca am fost prin 2016 si am spus de 3 ori Tatal Nostru la ei,inclusiv pentru Nicu Ceausescu si le-am pus si lumanari mi se pare…
      La Ghencea Civil e Strabunicu,Strabunica,Bunicul,Tataie,Bunica,Mama si Doi Unchi…
      Dimineatza Frumoasa!!!
      Vali Constantinescu

  • Domnule Ion Cristoiu
    Leopard e extrem de complicat tehnic.
    Abrams e pe turbina de gaz si consuma enorm.
    Lecrerc a avut niste probleme in utilizarea in Razboiul Civil din Yemen.
    MILITAR.Ca sa ai un tanc pe front ai o companie logistica dupa el,adica vreo 10 camioane,doua cara combustibil,unul are senile de rezerva,altul proiectile etc…
    Astea rusesti…t72 si t90 sunt adaptate pentru relieful de acolo…noroi…senile late…echipaj 3 oameni cu incarcarea automata a proiectilelor…
    Referitor la teritoriul cucerit…e exact „scenariul lui Dughin” si exact acolo unde etnic sunt multi Rusi in Ucraina…”intreruperea drumului matasii”…poate se „trezeste” si „Dragonul Chinez”…
    Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
    Valentin-Ionut Constantinescu

    • Tancul M1 (Abrams) necesită cel mai îndelungat antrenament al echipajului în turelă, spun specialiștii. La fel e și în cazul motorului. Acesta se strică atunci când șoferul/mecanicul nu este antrenat corespunzător. Transmisia și motorul sunt scumpe, costă în jur de 1,5 milioane de dolari.
      Leopardul 2 este mai avansat decât multe dintre tancurile din epoca sovietică aflate în dotarea forțelor rusești și ucrainene.
      Tancurile sunt construite pentru a se deplasa rapid, cu o viteză maximă de aproximativ 70 km pe oră, în ciuda greutății lor de 55 de tone, potrivit producătorului.
      Leopard are 62 tone in realitate-120 mm tun.
      M1 Abrams are 68 tone-120 mm tun.
      T72 are sub 50 tone-125 mm tun iar rushii au fabricat peste 25.000…
      https://adevarul.ro/stiri-externe/sua/de-ce-sunt-speciale-tancurile-americane-m1-abrams-2237275.html
      Va spun shi asta…cele mai vulnerabile puncte ale tancurilor sunt in spate la motor(exceptie cel israelian cu motor in fatza pentru gherile urbana) shi galetzii(shenilele)…
      Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
      Valentin-Ionut Constantinescu

      • Stii de ce are in spate tancul M1A cirlig de remorcare
        Ca sa poată sa tragă după el o cisterna cu combustibil
        Consuma 30l kerosen la km
        In Irak și Kuveit in Libia aveau de unde sa vedem dacă au și in Ucraina
        Bine pot sa cumpere kerosen de la ruși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *