Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Depănând amintiri din pandemie

Depănând amintiri din pandemie!
Cora Muntean și Bucureștiul sub dictatura Coronavirus
După lupte seculare, care au durat aproape doi ani și jumătate, iată că i-am smuls Corei Muntean, un autograf și o dedicație pe cartea sa, cea a „Bucureștiului sub dictatura Coronavirus”, cea mai bună scriitură și cronică a perioadei prin care am trecut.
Ne-am revăzut cu prilejul lansării la Biblioteca Academiei Române a lucrării unice și inedite în publicistica românească –Istoria și catalogul stilourilor românești- apărută sub semnătura scriitorului Petre Crăciun.
Pot spune că am fost prezent, indirect, la toate aventurile jurnalistice ale Corei Muntean, publicate în plină nebunie a pandemiei pe www.cristoiublog.ro. Am trăit alături de ea, indirect, repet, ca tot bucureșteanul cumsecade, pitit în spatele perdelei și speriat de sirenele ambulanțelor cu izoletele lor cu tot, istoria clipei.
Cora a fost mereu pe teren, în prima linie.
„A ieși din casă a fost o aventură pentru omul obișnuit. Ba chiar și pentru mulți ziariști. Cora Muntean (…) știe să observe. Acolo unde privirea cititorului lunecă fără să se oprească, reporterul Cora Muntean descoperă amănunte semnificative pentru halucinanta atmosferă dată de un oraș care trăiește sucit, mai ceva ca acel Cănuță al lui Caragiale”, scrie maestrul Ion Cristoiu în prefața cărții.
Nu știu dacă peste ani ne vom mai aminti prin ce am trecut, dar ne vom aminti cu siguranță că cineva a avut tupeul să înfrunte prostia, absurdul și ridicolul stării de fapt, să le consemneze și să le adune într-o carte care va rămâne. Cronică (unica, de fapt) a unor zile nebune, nebune, nebune!

(Ionuț Crivăț-Invitat cristoiublog)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Depănând amintiri din pandemie”

  • S-o tina Dumnezeu! Ca ce e mai „interesant” abia acum urmeaza. Doamna Cora, pregatiti-va, la toamna aveti iar treaba! Pe mine deja ma pufneste rasul. Astia care ne mana sunt atat de previzibili, ca mi se face si mila, zau asa. Cat se zbat ei sa minta si sa manipuleze, parca ar fi copii de gradinita. Din pacate gasesc multi porumbei care sa le manance din palma.

  • Felicitari Doamna Cora Muntean
    As dori sa mai fac un compliment dar nu stiu cui sa-l adresez.
    Acest blog,acest webpage e de departe din punct de vedere tehnic vizual intuitiv….nici nu stiu cum sa spun….cea mai buna pagina din Romania cel putin
    Nu ma pricep la prea multe dar masini,istorie si alte cateva hobby-uri….
    In ceea ce privesc pagini web….sunt „consumator” de presa scrisa online din 2000 adica de vreo 22 ani….adica poate pot sa-mi dau un pic cu parerea…
    Toata Stima!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *