Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Descoperitorul de talente: Floarea Flory a impresionat pe toți cu pictura sa

Mă grăbesc să vă prezint una dintre marile mele descoperiri, din ultima vreme, în materie de pictură. De mult nu am văzut așa tablouri expresive, am fost uimit de precizia fiecărui detaliu, dar și de viziunea de ansamblu.
Autoarea lucrărilor este distinsa doamnă Florea Flory. Cea care ne-a impresionat pe toți cu pictura sa.

Înainte de a vedea măcar o parte din tezaurul său de armonii cromatice, să o cunoaștem în cadrul unui dialog.

– Vă rugăm să vă prezentați.
– Mă numesc Floarea Faur (cu pseudonimul Floarea Flory pe Facebook) și m-am născut în data de 6 februarie 1959, într-o familie de moți din Munții Apuseni. Vremurile grele de bejenie au făcut ca părinții mei să se stabilească în zona Bistriței, unde mi-am întemeiat propria familie, în liniștitul cartier Sigmir al municipiului Bistrița, reședința județului Bistrița-Năsăud.
Cele trei fiice și cei cinci nepoței mă încarcă cu energie bună, energie care se revarsă pe pânzele multicolore.

Drag pentru pictură, artă și frumos port în suflet dintotdeauna, însă numai de câțiva ani încoace, dintr-un imbold interior – pot spune – de nestăpânit, îmi transpun gândurile și emoția prin culoare: culoare intensă, pasteluri care încântă privirea și inima, potriviri de nuanțe ca rimele unor poezii, căci toți cei din jur îmi spun că picturile mele le aduc o imensă bucurie.
Și acesta este motivul pentru care nu trece nici măcar o zi în care să nu am în față șevaletul.

– Trei fiice și cei cinci nepoței…Sunteți un om extrem de bogat. Felicitări! Pentru cine pictați efectiv?
– Am pictat pentru familie și prieteni, mi-am prezentat proiectele în social media, unde am primit multe aprecieri, fapt care m-a îndemnat să pictez mai mult, mai divers.

– Cum a fost în 2021?
– Anul 2021, an al pandemiei, greoi și restrictiv pentru mulți, a fost unul prolific pentru mine, a fost o „buclă temporală” în care am recuperat ceea ce trebuia să fac de mult: să ofer în dar culorile sufletului.

– Ce tematică preferați?
– Mă regăsesc în tematica florală atât de bogată cromatic, abordez însă și peisaje, cochetez cu schițe în creion, transpun pe pânză sau pe hârtie avalanșa de trăiri.
De curând, lucrările mele dau o notă plăcută unora dintre casele vechi din Centrul istoric al orașului Bistrița. Absolvenți mai mari sau mai mici au oferit în acest an cadouri inedite dascălilor iubiți: pânze înflorate. Admiratori și apropiați stabiliți în Marea Britanie, Italia sau Malta și-au dorit tablourile mele și firește că nu i-am dezamăgit.
Astfel s-a conturat anul 2021 și prima parte a anului 2022, în care s-a înfiripat și gândul de a organiza primul meu vernisaj.
Iată că astrele se aliniază, așa încât în această vară voi avea expoziția de debut și voi aduce în fața publicului larg culoarea, mireasma și emoția artei. Abia aștept!

– Felicitări! Venim și noi? Să ne anunțați vă rog frumos…Ce doriți pentru viitor?
– Pentru următorii ani, îmi doresc să fiu sănătoasă și să îmi expun lucrările mai mult publicului larg, pentru că frumosul vindecă sufletele, la propriu. Iar această lume, în toată învălmășeala și goana ei, are infinită nevoie de frumos.
Mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest har, în care voi stărui și pe care îl voi împărtăși cu inima deschisă!
Vă mulțumesc dumneavoastră pentru șansa de a-mi face cunoscute picturile!

– Noi vă mulțumim. Sănătate și succes la expoziția dumneavoastră!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Descoperitorul de talente: Floarea Flory a impresionat pe toți cu pictura sa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *