România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Descoperitorul de talente / Flora Florons: ,,Pictura e refugiul meu”

Suntem 3 iunie când scriu aceste rânduri. Tot trei sunt și calitățile descoperite la invitata noastră specială de astăzi. Cea care poartă un nume înmiresmat: Flora Florons.
În primul rând, ușurința de a trece de la un registru tematic la altul.
În al doilea rând, realismul care atrage foarte mult pe iubitorii armoniilor cromatice. Așa se și explică faptul că tablourile sale au ajuns în multe state din continentul european. Amintesc aici Spania, Italia, Germania, Austria și România.
În sfârșit, în al treilea rând, bucuria de a cunoaște mereu noi și noi locuri și oameni, care în mod sigur urmează să fie alte motive de inspirație pentru lucrările sale viitoare.

Iată un scurt dialog introductiv:

– Vă rugăm să vă prezentați.
– Sunt cunoscută pe site-uri de socializare cu numele de Flora Florons. În acte, numele meu este Iancau Floare, născută într-o zi de sâmbătă , 08.02.1958, pe meleaguri sălăjene, mai precis în satul Dersida comuna Bobota, județul Sălaj, unde am copilărit până la vârsta de 7 ani, crescută pe meleaguri arădene, adică în Arad, și stabilită de peste 3 decenii la Viena.

Ca artist, m-am format în România, cam prin anii 1983 1984, sub bagheta Maestrului George Mitin Variesescu, dirijor al Filarmonici de Stat Arad, ca solist vocal.
În turneele mele prin țară am avut ocazia de a cunoaște cei mai mari artiști ai României (mulți nu mai sunt printre noi). Cu toții am participat la multe evenimente din țară, precum Cântarea României. În primăvara anului 1988 am părăsit România. Acum sunt o pensionară fericită cu multe realizări pe toate planurile.

– Felicitări. Vă urmărim cu plăcere mai departe.
– M-a fascinat din totdeauna natura, îmi place să petrec cel mai mult timp în natură de unde mă inspir foarte mult.
Am început cursuri de pictură în anul 2013 cu doamna Herlinde Lindner, un mare pictor, am urmat și alte cursuri cu domnul pictor Herdin Radke, cu Gary Jenkins și chiar din România am luat cursuri de la doamna Laurenția Mateescu. Sunt foarte mulțumită de evoluția mea în pictură, nu am timp să mă plictisesc deloc. Lucrările mele au plecat prin Europa: Spania, Italia, Germania, Austria și România.

– Cum a fost anul 2021?
– După cum știm, din cauza pandemiei a fost așa și așa, mai puține expoziții, dar nu mă pot plânge că a fost rău.

– Ce vă doriți pentru acest an?
– Pentru anul 2022, îmi doresc în primul rând sănătate, liniște și să fie pace. Să fiu sănătoasă să pot să lucrez în continuare să mă pot bucura de familia mea, nepoți și îmi doresc să vizitez cât mai multe locuri frumoase, să mă bucur de viață atât cât mai am dat de la bunul Dumnezeu. Pictura este refugiul meu.
– Foarte frumos spus. Acum să vedem și niște tablouri minunate.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *