Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Descoperitorul de talente. La 16 ani, Jasmine Ana Iordache pictează cu maturitate

Mergând prin expoziții, ateliere, galerii, dar și în spațiul infinit al internetului, descoperitorul de talente face investigații, caută, urmărește permanent o nouă  ,,pepită de aur”. Intru, de fapt, în rolul lui Jules Verne. Unul din cele 62 de romane ale sale se intitulează  ,,Vulcanul de aur”. Este relatarea călătoriilor unor căutători de aur. Ca și ei, eu la rândul meu am descoperit ce căutam. O elevă din București, pe nume Jasmine Ana Iordache. După un scurt dialog, veți putea vedea câteva din valoroasele sale lucrări de desen și pictură.

-Te rog să te prezinți.

-Mă numesc Jasmine Ana Iordache, am 16 ani și sunt o elevă pasionată de artă din Colegiul Național „Cantemir Vodă” din București.

Încerc să introduc cât  mai mult realism, dar și abstractul în desenele, picturile și sculpturile mele și de asemenea caut să îmi găsesc propria perspectivă asupra artei și lumii creației.

-Cum a fost anul 2023 pana acum pentru arta ta ?

-În anul 2023, arta pentru mine a însemnat o încântare ca întotdeauna, dar fost și ca o pauza extinsă în timpul școlii, pe lângă pasiunea mea de a scrie.

Câteodată mă simt cea mai inspirată și dornică să creez chiar în gălăgia clasei.

Am descoperit și experimentat noi tehnici de îmbunătățire și redare a realismului. În acest an mi-am realizat o dorință, să îmi expun sentimentele prin lucrări poate neînțelese, câteodată nici chiar de mine.

De obicei, nu îmi doresc doar să aștern o simplă imagine, ci să spun și o poveste, odată cu aceasta. Alteori povestea este creată după desen.

De-a lungul acestui an am evoluat în mai multe abordări și tehnici specifice, adeseori chiar în timpul orelor în care prefer să nu iau notițe.

-Ce visezi pentru 2024, dar și pentru următorii ani?

-Pentru anul 2024 îmi doresc să explorez în continuare, să experimentez noi stiluri, să descopăr noi tehnici și să mă axez pe anatomia umană, dar și să studiez diferite obiecte și peisaje de referință din mai multe domenii realiste, însăși perspective abstracte.

În acest an, îmi doresc să aprofundez modalitatea de redare a expresivității, să îmi perfecționez capacitatea de concentrare și să îmi îmbunătățesc răbdarea, atenția și timpul pe care îl aloc unei lucrări.

De asemenea pentru anii următorii doresc să îmi extind orizonturile artistice, călătorind, explorând, vizitând și admirând noi locații, obiective, galerii, frumuseții ale lumii, sperând să ies cât mai mult din zona de confort, cu privire la ce înseamnă inspirația și mesajul unei lucrări.

-Cum vrei să se desfășoare lumea în general?

-Îmi doresc ca lumea artei să nu semnifice doar imagini pentru privitor, ci să trezească  în inima acestuia o înțelegere a sufletului reflectat, a sentimentelor de admirație sau repulsie prezentate, a emoțiilor diverse exprimate, a trăirilor și aventurilor nespuse și a mesajului și profunzimii lucrării.

Consider că arta și imaginația care o concepe sau o proiectează nu are limite, de aceea aș vrea ca arta să ne apropie și prin aceasta lumea să admire și să înțeleagă mai profund minunățiile naturii și splendoarea oamenilor de a fi oameni.

Astfel aș vrea ca lumea artei să reprezinte modalitatea oamenilor de a găsi frumusețea în lucruri simple, poate aparent neînsemnate.

-Mulțumim frumos. După atâtea cuvinte, să aruncăm o privire printre desenele și tablourile tale.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *