Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Descoperitorul de talente. Mariana Frum vă invită în rai

Aducem în lumina reflectoarelor un artist deosebit de talentat. O familie aparte, o viață de vis. Pictorul este Mariana Frum, familia este a sa, iar viața este cea trăită în Ardeal.
– Vă rugăm să vă prezentați.
– Mă numesc Mariana Frum, sunt născută în anul 1964, 6 februarie. În zodia Vărsătorului. Am 57 de ani. Sunt căsătorită, am doi băieți, unul căsătorit și sunt de 4 ani bunicuță. Avem un nepoțel minunat. Profesia mea de baza este de tehnician, dar în ultimii ani am profesat ca secretară.

– Pentru ce ați ales culorile și nu muzica ?
– Culorile au făcut parte din viața mea. Primele mele amintiri în satul bunicilor, un sat mirific, înconjurat de păduri unde diminețile erau superbe. Soarele îmi mângâia fața încă de la ieșirea din pridvor dând, prin strălucirea lui, o multitudine de nuanțe acelei zile. Razele lui se îngemănau cu frunzele copacilor, cu iarba mătăsoasă, cu pietrele din curtea bunicilor, care de multe ori erau pricina loviturilor noastre.
Toate aceste jocuri cromatice care mă fascinau, cu timpul, în anii adolescenței, le transpuneam în accesoriile mele vestimentare. Mai târziu s-au transformat în pasiune prinzând contur pe pânza. Timid la început, pe parcurs a făcut parte zilnic din viața mea. Pot spune că mă împlinește și–mi dă o bucurie aparte.
Cât despre muzică… ea a fost și va rămâne un pansament al sufletului meu.

– Care este tehnica preferată?
– Tehnica mea preferată este cea cu cuțitul. Lucrez, deocamdată, doar cu culori acrilice, iar picturile abstracte mă fascinează, e locul unde imaginația-mi prinde aripi.

– Vă simțiți mai bine pe suprafețe mari ori mici?
– Absolut mici, deoarece îmi place să migălesc, așa am impresia că pot controla mai bine pictura pe ansamblu.

– Cum este viața dumneavoastră dincolo de pictură ?
– Viața mea dincolo de pictură este una plină de farmec. Pentru mine, fiecare zi este o minune pe care o trăiesc la maxim. Mă înconjor de tot ce e frumos. Îmi place natura, florile fac parte din viața mea. Familia, de care îmi place să am grijă, se bucură de savoarea rețetelor lăsate de bunicile noastre. Iubesc, în continuare, lumea satului, unde chiar am o căsuța de vis în satul copilăriei mele, un sat mic odinioară locuit preponderent de sași, aproape de Săliștea Sibiului. Acolo este raiul meu, de acolo îmi trag energia de fiecare dată când viața mă obosește. Uneori, când nu suntem în sătuc, la sfârșit de săptămână facem călătorii prin țară. Ne place să vedem locuri noi, oameni noi. Nepoțelul meu, care nu este nicidecum pe ultimul loc, este rațiunea mea de a fi. Dincolo de toate aceste frumuseți, seara în liniște, mai am puterea și fericirea maximă să pot picta. Poate fi o viață mai frumoasă ca aceasta?

– Nu, evident, Unde vă vedeți peste 10 ani ?
– Peste 10 ani? Sper să fiu la fel de sănătoasă și voioasă. Mi- aș dori să am mai mulți nepoți care să se bucure cât mai curând de mine, până mai sunt tânără. Nu?
– Desigur. Vă mulțumesc.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *