Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Descoperitorul de talente: Szabó Enikő alină suferințele, apoi face pictură de calitate

Mereu am avut un respect deosebit pentru oamenii care activează în domeniul cel mai nobil: alinarea și diminuarea suferințelor umane.
Aici se înscrie și invitata noastră de astăzi, Szabó Enikő. Zi de zi este lângă semenii săi care suferă, iar pentru a se liniști caută un refugiu în lumea armoniilor cromatice.

– Vă rugăm să vă prezentați.
– Numele meu e Szabó Enikő. Sunt din Târgu Mureș. Din fragedă copilărie, am fost fascinată de lumea culorilor, părinții mi-au insuflat întotdeauna dragostea pentru artă, și frumos în general, dar doar la vârsta adultă am ajuns să mă dedic, în mod consecvent, acestui hobby care este pictura. Meseria mea e ca o vocație pentru mine, cea de asistentă medicală într-o specialitate grea: chirurgia cardiovasculară. Dar acest domeniu poartă cu el și mult stres, de care am încercat să mă debarasez prin intermediul picturii. Inițial, totul a pornit, doar ca un hobby apoi s-a transformat în pasiune. În 2015, m-am înscris la Școala Populară de Arte din Târgu Mureș, unde am absolvit cursurile de pictură în 2018 și cele de grafică în 2021. I-am avut profesori coordonatori pe d-na Gliga Maria și în ultimii 5 ani pe d-na profesoară Lucia Călinescu, cea care m-a determinat, prin sfaturile și susținerea ei, să devin artista care sunt astăzi.

– Cum a fost 2021 pentru dumneavoastră ?
– În 2021 am participat la mai multe expoziții colective în Târgu Mureș, Cluj-Napoca, București și am avut și o expoziție personală virtuală în cadrul Cluj Art, în decembrie 2021. De asemenea, particip cu 30 de miniaturi in cadrul expoziției beepART de la Roma. Am participat și la câteva concursuri de pictură. La concursul internațional Dali’s Mustache am câștigat premiul 3 cu lucrarea „Dragoste II” și la Festivalul de Arte de la Câmpina , ediția I, premiul 2 cu lucrarea „Printre sinapse”.

– Cum a început anul 2022? Ce vă doriți în anii următori?
– În martie 2022, am avut o expoziție personală (cea de-a doua) în cadrul AAP Mureș, în cadrul căreia activez din 2019. Am participat la mai multe tabere de creație din Târgu Mureș, Sighișoara, Sf. Gheorghe (Zăbala). În ultimul an am început să explorez și lumea misterioasă a acuarelei, o lume fascinantă, ale cărei taine sper să le descopăr în viitor. În mod curent lucrez în acril, dar am și lucrări grafice de asemenea. Sper ca anul 2022 și anii care vin să mă ajute să devin o artistă plastică și mai împlinită, care să-și poată transmite gândurile și dragostea pentru frumos celor din jur prin intermediul artei sale. De asemenea, sper ca oamenii să ajungă să se poată bucura de artă în pace și liniște. Pe lângă pictură, tot ca o cale de relaxare, mă dedic și artei dansului (latino). În încheiere, aș dori să vă mulțumesc pentru această onoare de a fi subiectul unui articol în cadrul Antologiei Pictorilor. Cum spunea Picasso : Arta șterge praful lumii cotidiene. Sper ca prin arta mea să ating cândva acest scop măreț.

– Vă mulțumim frumos!
Acum vă invităm să vedeți câteva lucrări semnate de invitata noastră.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *