Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Descoperitorul de talente. Veronica Ispas înaintează rapid spre notorietate în pictură

De multe ori am întâlnit de-a lungul a peste patru decenii, artiști plastici care fie au eșuat în lucrări pur comerciale, ori au fost copleșiți de greutățile din jurul lor. Au fost și alții, mai puțini, adevărat, care au înaintat cu mare viteză, au ars etapele cum se spune și s-au impus, cu autoritate,

Din această a doua categorie face parte, cu onoare, invitata noastră de astăzi, distinsa doamnă Veronica Ispas.|
Am rămas plăcut surprins că observ că într-o perioadă scurtă de timp talentul său real s-a impus, iar determinarea sa este decisivă în procesul dificil al afirmării.
Veți avea ocazia și dumneavoastră, onorabili cititori, ca după un dialog introductiv, să admirați câteva din tablourile sale minunate.

-Vă rog să vă prezentați.
-Mă numesc Veronica Ispas și locuiesc în București. Am fost atrasă de pictură încă din copilărie. Gustul pentru această nobilă artă mi-a fost deschis de fratele meu, care picta din pasiune. Am fost atrasă în special de portrete, pe care le creionam fără să le pun culoare. Apoi, am reluat vechea pasiune în anul 2020, când m-am înscris la cursurile pictorului Laurențiu Popa. Aici am făcut primii pași în pictură, fascinată de magia culorilor.

-Cum a fost anul 2021 pentru dvs ?
– Anul 2021 mi-a adus multe satisfacții, un an în care am acumulat multe cunoștințe în domeniul picturii. Atunci am învățat tehnicile sfumato, clarobscur, strat în strat, stiluri diferite de la clasic la abstract. Mulțumesc maestrului Laurențiu Popa pentru tot ceea ce ne-a învățat. În acest an am participat la expozițiile de grup, în scop caritabil, organizate de doamna Ingrid Stegaru, la Palatul Bragadiru, Muzeul Țăranului Român, Muzeul Literaturii Române, în foaierul Teatrului Național. La finele anului am participat, de asemenea la expoziția Școala de Pictură Laurențiu Popa și Discipolii la hotelul Pullman.

–Cum a fost până acum 2022?
– Și anul 2022 a fost un an prodigios, având oportunitatea de a-mi expune lucrările la Muzeul Literaturii Române, Muzeul Cotroceni, în Argentina la Galeria de Arta Sophie, la Lions Club.

-Ce ne puteți spune despre pictură ?
– Pictura este un domeniu vast, presupune multă muncă. Este fascinant cum o tușă pusă într-un anumit fel, o umbră minusculă pot schimba fizionomia unui chip pe care-l poți face îngândurat, atent, uimit, vesel, trist. Printr-o atentă observare, poți transpune diverse stări și emoții. Îmi place să pictez portrete dar și peisaje. Redate într-un mod subtil, în care să urmărești și să redai luminile și umbrele în diverse momente ale zilei. Impresionismul m-a fascinat și îmi doresc să învăț acest stil.

-Cum doriți să fie lumea artei în general?
– Cum aș vrea să se desfășoare lumea artei? Așa cum faceți dumneavoastră, încercând să o promovați, să deschideți orizonturi frumoase, făcând-o cunoscută. Va mulțumesc mult!
– La rândul nostru vă mulțumim foarte mult!

A fost o încântare să port acest dialog, dar mai bucuros am fost când am văzut tablourile. Iată câteva dintre ele. Pentru final, numai bine și frumos invitatei noastre, familiei sale, tuturor cititorilor!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *