Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Desființarea SIIJ, o mai mult decât îngrijorătoare avertizare despre ce ne așteaptă

Nu am de unde să știu cum au decurs luni negocierile în cadrul coaliției PNL-UR-PLUS-UDMR, de fapt târguiala pe ciolan a pretinșilor parteneri din fragila încropeală îndelung râvnită de pseduo-președintele Klaus Iohannis, dar sunt convins un lucru. Și anume că, punând, zic ei, la punct modificările pe Legile Justiției și, în primul rând, pecetluind desființarea SIIJ, aceștia nu s-au gândit că, pe 21 decembrie, s-au împlinit 31 de ani de când flacăra Revoluției Române s-a aprins la București și a grăbit prăbușirea regimului politic monopartid. Sau că, tot în ziua de 21 decembrie, s-au împlinit 141 de ani de la nașterea lui Iosif Vissarionovici Stalin. Stranie coincidență, dacă ne gândim că la Revoluție s-a ieșit în stradă și s-a murit pentru un stat cu adevărat democratic, cu o justiție independentă și profesionistă, în fața căreia toți cetățenii să fie egali. Nobile idealuri la antipodul cărora se află sistemul totalitar, represiv și criminal instaurat de despotul de la Kremlin și al cărui dicton a fost proclamat de Beria: „Nu există oameni nevinovați, există numai persoane de care nu ne-am ocupat încă’’.

Și chiar dacă s-ar fi gândit, asta nu cred că ar fi schimbat cu ceva deciziile pe justiție pe care au bătut ei palma, de vreme ce nu au luat aminte la lecțiile și la avertismentele trecutului, că nu au avut vreme și chef. Așa că, să nu ne fie de mare mirare dacă printre primele obiective, nominalizate și asumate în mod public ale așa-zisului program de guvernare, se află desființarea, cu maximă celeritate, a SIIJ. Altminteri, marota politrucilor din formațiunile coaliției de centru dreapta și a comandantului lor suprem, Klaus Werner Iohannis. Măsură abuzivă, arbitrară, care încă de când a fost lansată în spațiul public a fost categoric contrazisă de CSM și ÎCCJ care au decis că nu este bine și corect să fie pusă în aplicare. Dar ce mai contează treaba asta dacă desființarea SIIJ este una dintre arzătoarele dorințe ale pseudo-președintelui Klaus Iohannis? „Această secție este o anomalie și ea nu trebuie să existe!’’, așa impune pretinsul suprem din cabinetul său aflat peste drum de Statuia Leului și cu asta se va duce la el, pe tavă, viitorul guWERN, care numai al României nu mai este!

Știm prea bine că acest ordin pe unitate nu a fost clamat doar o singură dată de către chiriașul de la Cotroceni. Mai mult, acesta este și ordinul la care ministrul de justiție, Claudiu Predoiu, a răspuns în poziție de drepți și cu multă supușenie, recunoscând că desființarea SIIJ este o prioritate, dar nu se poate întâmpla fără aprobarea parlamentului, controlat de PSD. Afirmație făcută undeva, la jumătatea anului în curs, dar care, având în vedere jocurile de culise pentru acapararea posturilor-cheie în noul Legislativ de către oameni de încredere ai coaliției de centru dreapta, ar putea să fie revizuită prin repunerea în discuție, cu maximă celeritate, a subiectului. Câte șanse ca să primească votul noului parlament ar avea această decizie rămâne de văzut, deocamdată doar PSD anunțând că o va respinge în mod categoric.

Am evocat, la începutul acestor notații, două evenimente la care are fi trebuit să se gândească negociatorii coaliției înainte de a decide desființarea cât mai grabnică a SIIJ. Dar, pentru că numai la asta nu le stă gândul domniilor lor, voi face trimitere la un alt subiect despre care este neapărat nevoie să de discute în acest context. Mă refer la condamnarea avocatului Robert Roșu în dosarul „Ferma Băneasa’’, prin decizia ultra-controversatului judecător Ionuț Matei și a colegelor sale. Decizie care a provocat indignarea și protestul energic al avocaților, cu care s-au declarat solidari magistrați de prestigiu. La ora la care scriu aceste rânduri, pe mai multe canale de informații circulă imagini surprinse la protestul avocaților pe scările Palatului de Justiție din Capitală. Avocați care împărtășesc opinia avocatului Costel Gâlcă despre adevărata și, desigur, bine tăinuita, miză a acestei condamnări. „Ionuț Matei – arată avocatul Costel Gâlcă – nu l-a condamnat pe Rober Roșu, a condamnat toți avocații’’. Mai precis, pe acei avocați care au verticalitatea morală și demnitatea profesională de a nu se preta la jocurile murdare ale structurilor de forță, ale mecanismelor și actanților sistemului represiv pe care și-l doresc pseudo-președintele Klaus Iohannis și acoliții săi, politruci de rit globalist.

Intră, așadar, sentința dictată de Ionuț Matei și ceilalți membrii ai completului de judecată împotriva avocatului Robert Roșu în categoria infracțiunilor în justiție de care trebuie să se ocupe exact SIIJ? Fără doar și poate că da! Și cred că tocmai reacția demnă a avocaților și a magistraților față de un asemenea abuz cras și cinic a fost unul dintre factorii care au precipitat luarea deciziei de desființare a SIIJ.

În concluzie, graba cu care coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR a decis desființarea SIIJ este, prin ea însăși, o foarte rău prevestitoare avertizare privind a regimul juridic și politic pe care tinde să îl instaureze Klaus Iohannis cu ajutorul viitorului său guWERN. „WERN’’ de la Klaus Werner Iohannis, bineînțeles!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Desființarea SIIJ, o mai mult decât îngrijorătoare avertizare despre ce ne așteaptă”

  • Poveste: Niste baieti putred de bogati s-au intrebat intr-o zi cum pot conduce lumea. Cine conduce lumea? Pai banul. Aha. Si atunci au creat o pandemie care a pus pe butuci pe cei care nu asteptau banul de la guvern. Acest lucru a slabit incasarile bugetare. Dar atunci si guvernele au ramas fara bani. Cineva s-a hotarat ca guvernele sa se imprumute ca sa poate plati acum si mai multi bani celor si mai multi care asteapta bani de la guverne. Cine asteapta bani de la guvern? Pai bugetarii, pensionarii, armata, politia, justitia, etc.plus aia care pana atunci produceau ei insisi bani, adica micii capitalisti. Da, da, aia pusi pe butuc de pandemie prin blocarea economiei. Acum toata lumea danseaza in aceeasi hora a globalismului. Asisderea si Justitia. Cand cineva ca SIIJ strica jocul, adica ancheteaza niste magistrati care au pus inaintea interesului justitiei, interesele globaliste, adica au condamnat pe unii care nu vroiau sa joace hora globalista, normal ca deranjeaza. Jocul e pe mize enorme iar SIIJ e prea mica pentru a nu fi deja condamnata la disparitie. N-are legatura cu micile si meschinele rafuieli politice din Romania. Stiti cine conduce acum planeta? OMS-ul. Defapt cei care sunt in spatele OMS-ului. Ghici cine sunt aia si care e scopul lor?

    • Ei nu se intreaba cum ar putea conduce lumea,ei o conduc deja de decenii ,secole ,si chiar si astia ,putred de bogatii sunt niste paravane ale altora pe care nu i stie si nu i va sti nimeni,care conduc in realitate,care hotarasc istoria pe decenii inainte,ce va fi prin 2050 eu cred ca este hotarat deja,trebuie doar sa fie pus in aplicare.Ce se pune la punct in Romania ,astea sunt jocurile marunte ale unei tari bananiere,de doi lei,condusa de niste gasti insingnifiante la nivel planetar,care se bat pe ciolan,ca parca noi si contam in jocurile Marilor Baieti.Sa fim seriosi,sunt rafuielile noastre de tip medieval(Ev Mediu de tip indo-islamic),nimic altceva.Romania e o tara de ev mediu,nimic altceva.

      • Daca as fi un guvern smecher nu as desfiinta SIIJ,mi as pune oamenii acolo si as controla institutia in folosul meu.Daca as fi un guvern smecher…De ce sa arunc bata in foc ,cand as putea bate cu ea…Ma gandesc.

      • Citeam undeva ca un mare bogatas, patron de multinationala, se imbraca de la second hand si conducea un cazan de la 1900 toamna. Iti dai seama cam ce carpe-n cur ne hotaresc noua viata? Ala cred ca plangea o zi intreaga daca pierdea un dolar pe strada. Doamne, cu ce ti-am gresit noi Tie?

  • Cot la cot cu votanții și susținătorii lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *