Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Despre cîini şi mîţe: Dulăul cu osul

La vreo doi metri de aleea proaspăt spălată cu furtunul, pe pajiştea Părculeţului stă un dulău alb cu pete negre pe burtă şi pe o jumătate de nas.
Şi-a pus botul pe labe, pentru a corespunde pînă la cele mai mici amănunte imaginii publice a cîinilor din toate timpurile, chiar şi din cele în care P.R.-ul nu era recunoscut, deşi funcţiona din plin.

Un ins în trecere pe-acolo şi, neîndoielnic, fără căpătîi, pentru că la ora asta a zilei – 11 dimineaţa – cînd tot omul îşi cîştigă existenţa cu sudoarea frunţii, el are timp să-l piardă şi-a pus în gînd să-l ademenească cu un os.
Dulăul nici măcar nu tresare.
Stă mai departe cu botul pe labe şi priveşte lumea şi viaţa pe sub sprîncene.
Insul renunţă pînă la urmă, deopotrivă intrigat şi supărat că dulăul nu corespunde Teoriei pavloviene.
Lasă, totuşi, osul pe iarbă, pentru că nu vrea să apară pe Marele Bulevard cu un os în mînă.

După ce-l vede ieşit pe portiţă, deşi sînt larg deschise şi porţile mari, pentru vehicule şi autovehicule, cîinile se ridică alene, se apropie de os, fără grabă, ca şi cum ar face asta, deoarece n-are treabă şi se străduie să omoare timpul, îl miroase temeinic, ca şi cum ar ţine să se convingă că insul a lăst chiar un os şi nu l-a tras pe sfoară, lăsîndu-i unul din lemn.
Nu-l înşfacă însă.
Se întoarce de unde a plecat mai înainte şi se aşează din nou cu botul pe labe.
Din această poziţie, aruncă osului priviri de Proprietar.

Da, acum e al lui, poate face ce vrea cu el.
Deodată, se ridică (din nou alene), o ia drept spre os şi-l înşfacă.
Îl aduce la locul statului cu botul pe labe şi-l plasează la cîţiva centimetri distanţă de bot.
Acum chiar că osul e al lui, numai al lui.
Cine să îndrăznească să i-l ia chiar de sub nas?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *