Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Despre cum îl vor folosi Democrații pe Donald Trump pe post de Liviu Dragnea al Americii

TVR e un post public de televiziune. Era inevitabil ca pînă și emisiunea lui Ionuț Cristache, România 9, remarcabilă prin caracteru-i incomod, să se transmită pe larg, în direct, aspecte de la Ceremonia instalării lui Joe Biden, cel de-al 46-lea președinte al SUA. Prezent în studio, alături de Mircea Dinescu (știați că pe poet îl bate gîndul să preia conducerea PNȚCD?), am fost întrebat de Ionuț Cristache ce impresie îmi lasă atmosfera din capitala Americii:

Am răspuns fără să șovăi și prin urmare fără să țin cont că sînt la TVR, unde, corectitudinea politică reclamă ca înainte de a vorbi despre America să cazi în genunchi și să nu cutezi a ridica privirile decît pentru a murmura cît de netrebnic ești (în sensul dat de Sadoveanu cuvîntului netrebnic, adică umil, sărman, nenorocit) în fața Strălucitoarei măreții a Stăpînului:
— Atmosfera mi s-a părut sinistră.

Și am continuat cam așa. Ceremonia a fost marcată de starea de asediu care și-a pus pecetea pe locurile unde a avut loc spectacolul: mii de membri ai Gărzii republicane înarmați pînă-n dinți, de parcă s-ar afla la Kabul și nu la Washginton, garduri cu țepi de oțel, sîrmă înghimpată, controalele (la sînge) făcute cetățenilor pașnici de către agenți cu priviri suspicioase.

Dacă o asemenea realitate s-ar fi petrecut în orice țară altă de pe Glob, Departamentul de Stat al SUA și-ar fi exprimat uimirea, dacă nu chiar reprobarea, identificînd-o drept nelalocul ei pentru o democrație. Dacă așa s-ar fi inaugurat președinția în Rusia, mai mult ca sigur Presa TeFeListă ar fi avortat (de indignare) că așa ceva s-a fi întîmplat într-o țară din secolul al XXI-lea.

Chiar în emisiune, continuînd să încalc normele corectitudinii politice în varianta moldo-valahă, am susținut că abordarea ceremoniei în presa de la București ține, ca și alte iscodiri ale realităților americane, de babuinismul fără leac al românilor cînd vine vorba de ceea ce se cheamă Partener Strategic, o alintare pentru realitatea unei Puteri Garante sau Tutelare. Două dintre aceste note ale prăbușirii în țărînă, la picioarele Stăpînului, tipice unei țări care a fost condusă din Turnurile de Control ale vremii – Istanbul, Paris, Berlin, Moscova și mai nou Washington – mi-au sărit în ochi:

  • Relatarea ca din mijlocul Raiului, unde crește Pomul Vieții Eterne, a Ceremoniei de la Washington, așa cum la vremea Baltagului, Victoria Lipan ar fi povestit, celor de la stînă care se spălau cu zer, că la Piatra Neamț se folosește apa și săpunul.
  • Credința împărtășită că o dată cu venirea lui Joe Biden la Casa Albă asupra României se vor revărsa cascade de cadouri, deoarece noul președinte cunoaște și chiar iubește (fără să-i fi făcut un copil încă) România.

Dacă am fi avut un Popor lipsit de complexe, convins că, vorba lui Pamfil Șeicaru, nu există simpatie sau antipatie în relațiile internaționale, pe acest teritoriu funcționînd învățătura Frate, frate, dar brînza-i pe bani, cu varianta de maidan, Fiecare cu aia a mă-sii!, în spațiul public de la noi s-ar fi observat că:

  1. Inaugurarea a pus un accent deosebit pe vicepreședintele Americii: Kamala Harris. Pînă la administrația de acum, vicepreședintele nu-i lua fața președintelui, singura vedetă a Casei Albe. Acum, despre Kamala Harris s-a scris și s-a vorbit ca despre o copreședintă a Americii. Mai mult, distinsa face obiectul unui Cult al personalității de tip Tovarășa de la noi. Revista Vogue a trebuit să renunțe la coperta cu Harris în bascheți după s-a protestat că poza e lipsită de respect față de o așa personalitate. În schimb, despre Joe Biden se poate scrie orice, inclusiv că e sclerozat. Știind ce ambiții bat în pieptul vicepreședintei, lui Joe Biden îi va fi destul de greu s-o oblige la un rol secund.
  2. La RRA am auzit, într-o știre, formularea, „după mandatul controversat al lui Donald Trump, toată planeta își exprimă bucuria la instalarea lui Joe Biden”. Nu e singura formulare aiurea din presa noastră, care reduce cei patru ani de mandat la crearea de către Donald Trump a Trumpismului. În realitate, Trumpismul l-a creat pe Donald Trump. Geniul lui Donald Trump a fost de a sesiza în realități trumpismul, întruchipat de cele peste 70 de milioane de americani care l-au votat direct, și nu prin poștă, la scrutinul din noiembrie 2020. Aceste zeci de milioane de americani au găsit în Donald Trump purtătorul lor de cuvînt. Plecarea lui Donald Trump nu diferă, ca efect pe termen lung, de Plecarea lui Nicolae Ceaușescu. La nici o lună de la plecarea Conducătorului, chiar cei care jubilaseră la vederea Procesului de la Tîrgoviște cîntau prin trenuri navetă friguroase și fără lumină:
    Ceaușescu să ne ierți / Că-n decembrie am fost beți.

Ceaușismul nu fusese creația lui Nicolae Ceaușescu. Dimpotrivă, Nicolae Ceaușescu fusese creat de ceaușism.
Ceaușismul a rămas ani întregi în România, producînd mineriadele și ascensiunea partidelor naționaliste.

Acum, în America domină jubilația, o atmosferă falsă, superficială, pentru că e creată și întreținută de Establishment.
Pe măsură ce va trece timpul mecanismul mortal al alegerii unui candidat, pe post de răul cel mai mic, își va spune cuvîntul. Dacă Joe Biden nu e suficient de lucid pentru a conștientiza că trumpismul e un fenomen adînc pătruns în conștiința americanilor și că el nu se înlătură o dată cu Donald Trump, trumpismul, ca și ceaușismul, va ieși la iveală.

Joe Biden și democrații vor supraviețui un timp din invocarea moștenirii dezastruoase a lui Donald Trump, folosit pentru a abate atenția de la neputința noii Administrații, așa cum Guvernarea PNL s-a hrănit un timp din Bau-Baul Liviu Dragnea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „Despre cum îl vor folosi Democrații pe Donald Trump pe post de Liviu Dragnea al Americii”

  • Dle Cristoiu,
    Asta este drumul marxismului cultural asa cum a fost el enuntat de antonio gramshi in voluminoasele sale caiete din inchisoare (4000 de pagini). Scoala de la frankfurt a creat o intreaga retea de marxisti in toate domeniile in SUA dar si in occidentul „mai apropiat”. Cand Vestul a „invins” marxismul leninist simbolizat de uniunea sovietica nu si-au dat seama ca erau deja cuceriti la ei acasa de catre marxismul cultural.

    De la posturi de televiziune si ziare, la scoli de renume (chiar din Ivy league), de la ong-uri si asa zise asociatii apolitice, la institutii ale statului si ale justitiei, de la holliwood si tot ce e legat de cultura, la deraderea si decaderea bisericii, la ceea ce am vazut in ultimii 4 ani in sua pana si in anumite biserici totul a fost „prelucrat” de „lungul mars institutional”. Azi in sua la putere au ajuns marxisti culturali. Nu ma refer la biden care este o paiata ci ma refer la harris si intreaga „echipa” a lui biden, la maharii din partidul democrat precum pelosi sau warren dar si foarte agresivele (pe moda harris) asa zise politiciene democrate mai tinere sau mai batrane: cortez, ilhan, waters, obama, hilary, pelosi. Asta demonstreaza odata in plus ca fenomenul ana pauker nu este tipic romanesc ci international.

    Va puteti inchipui cum astfel de femei, nu vorbesc de barbati care sunt grobiani in esenta, au ajuns sa se exprime in public?

    BLM si antifa – miscari declarat marxiste raman principalii sustinatori ai lui biden si al democratilor, de acolo li se va trage si decaderea. il priveam la „comemorarea” ca nu pot sa-i spun altfel, incoronarii lui biden pe masculul alfa clinton pe cale sa adoarma si pe unicul lor marxist leninist, bernie intr-o plictiseala profunda, altfel presa marxista, fie ea cnn sau nytimes dar si atatea altele au produs declaratii cu care romanii erau obisnuiti din scanteia. Cultul personalitatii este „de bine” mai nou. Moda asta va fi foarte repede importata in europa, deci nu va asteptati la ceva fantastic in Romania urmand exemplul „progresistilor” (nume dupa care se ascund doar marxistii culturali.

    Precedentul insa risca sa duca initial la razboi civil in state care apoi sa cuprinda lumea sub forma unui ultim razboi mondial.

    Pana la urma romanii nu au invatat ceva de la occidentali dar e clar ca occidentalii au invatat o gramada de chestii de la romani.

  • Ma uit ca exista un punnct in care toata „elita” Romaniei (Fortele de Dreapta si cele de Stanga) tot Sistemul si media din Romanica sunt Trumpiste,de la fortele politice de Dreapta la cele de Stanga toti sunt Trumpisti.Asta e singura reusita a lui Trump din punct de vedere al politicii externe,sa faca puterea si opozitia sa ajunga in Romania la un consens,adica la consensul sustinerii neconditionate fata de Trump.In rest nimic.

    • Insa Trump a lasat un dezastru in urma lui,o America schilodita,slabita ,vulnerabila,cu o imagine sifonata,o America care are nevoie de o schimbare profunda,pentru ca sistemul American incepe sa nu mai tina pasul cu Lumea,si trebuie reformat din temelii(adevarul e ca America a cam fost depasita de Germania ,China sau Japonia,si trebuie sa si reformeze sistemul daca vor sa revina in fruntea Lumii).Vedem o america frustrata si divizata,care arata ca dupa un razboi sau un megacataclism natural.Evident noul presedinte,batranul JOE are o misiune extrem de grea,are de depus un efort titanic in mandatul sau pentru a gestiona dezastrul lasat in urma de Administratia Trump.

      • Daca insa va face greseli,eu cel putin nu voi ezita sa l critic si pe batranul JOE ,tot pe aici pe forum,nu voi fi partinitor.Vom vedea cum evolueaza Joe Biden ca si presedinte,daca va fi ceva de criticat,trebuie si el criticat.Dar eu sper sa poata sa si faca treaba bine.

        • Mincinos,demagog, zurliu,excroc,las(si a instigat sustinatorii sa atace Capitoliul,sustinatorii sai sperand,aiurea in naivitatea lor, ca Trump va da „insurrection act” si va decreta legea Martiala,asa cum li s a spus si de catre reteaua Quanon ca va face Trump,insa Trump nu a facut nimic in acest sens,si nici nu intentiona sa faca ceva in acest sens,doar si a manipulat sustinatorii naivi in acest sens,dupa care tot Trump s a dezis de proprii sustinatori,care vor ramane ca sa „plateasca oalele sparte”) ,astfel s a dus Trump ,si epoca sa,o epoca care va ramane in veci ca si o rusine pentru SUA.Cat despre ceremonia de inaugurare a lui Joe Biden,(pe care am urmarit o integral pe tot parcursul zilei,pe CNN) ,desi parea grandioasa,mie personal mi a lasat o impresie de tristete(nu era nici o bucurie,pe chipul participantilor,ci mai degraba preocupare,ingrijorare,fata de ceea ce urmeaza,de munca ce trebuie depusa).Practic e o America care arata ca si dupa un razboi,incercand sa si planifice efortul de reconstructie,iar invingatorii democrati pareau constienti ca totul pare a fi o victorie a la Pirus,si ca greul de abia incepe(si asa este).Incercau organizatorii ceremoniei de inaugurare sa dea un ton de optimism evenimentului,dar in spatele bucuriei afisate se putea citi ingrijorarea,si o usoara tristete amestecata cu retinere.Oricum mie ceremonia de inaugurare a lui Joe Biden mi a dat impresia de o solemnitate trista,de o grandoare si de o bucurie afisata,care ascundea insa multa,multa tristete.

          • In schimb am observat imaginile cu palatul de maharajah a lui Putin din Caucaz,(un domeniu enorm care ocupa suprafata unui munte intreg,muntele lui Putin ,evaluat la un miliard de Euro,care arata opulenta si puterea marelui Imparat Rus).Si acum se explica de ce Putin vrea sa l mierlesca pe Navalnii(omul a facut publice imaginile cu palatul Imperial al marelui Imparat si Despot Rus).Ce nu inteleg eu ,de ce Navalnii s a intors in Rusia,ca sa se arunce in gura lupului,practic s a dus la moarte sigura.

          • Insa si Putin s a dezis de Trump(asa cum Iohanita s a folosit de Dragnea ca sa scape de oamenii incomozi dupa care l a aruncat pe Dragnea la WC ul istoriei,dupa cum a sugerat si faza cu hartia igienica de pe masina care il ducea pe Dragnea la puscarie,prin care Sistemul a transmis mesajul cum ca Dragnea a fost de fapt hartia cu care Sistemul s a sters la fund si apoi hartia a fost aruncata in toaleta,asta era mesajul subliminal transmis la faza cu hartia igienica pusa pe masina lui Dragnea,care il ducea pe asta la puscarie),dupa ce s a folosit de el ca sa faca praf SUA din interior(ca si o paranteza,miscarea de la Capitoliu a fost fost facuta pana la urma,probabil nu ca sa se dea o lovitura de stat,poate si Trump stia ca treaba nu va iesi,ci,ca imaginile revoltei sa se transmita in toata lumea,ca sa se arate ca SUA este divizata,instabila si impredictibila,ca SUA sa fie facuta de ras pe plan mondial,prin insurectia ratata de la 6 Ianuarie,probabil).

          • Da ,Trump a fost un fel de Dragnea,maestrul are dreptate aici,cu mentiunea ca au fost folositi amandoi si mai apoi aruncati la WC ul istoriei,de catre proprii lor papusari,dupa ce acestia din urma si au facut treburile cu ei.

    • Un punct 🙄 🙄 🙄

  • Organizatia paramilitara platita de Soros (Antifa) a spart azi noapte prin Portland (Oregon) si Seattle (Washington). Video la https://twitter.com/MrAndyNgo

    Piata Victoriei, august 2018, acelasi sponsor, aceleasi maniere. „Un nou miting al diasporei va avea loc pe 10 august 2019, la un an de la manifestatia pasnica…” (ziare.com)

  • Romania a fost laboratorul de incercare( unii ar zice „cobaiul „) pt varii solutii , scenarii , ce urmau a fi aplicate dupa evaluare si pe alte meridiane . Iaca , experimentul a fost pus in practica in Uniunea Sovietica Ailalta. „Toate-s vechi si noua toate „

  • Trump a invitat un conclav de istorici sa se pronunte, printre altele, daca Politica Identitara si intentia fondatorilor SUA din Constitutie (Declaratia de Indep.1776) sunt compatibile. Rezultatul este unul dintre cele mai importante documente ale Presedintiei Trump:
    https://trumpwhitehouse.archives.gov/briefings-statements/1776-commission-takes-historic-scholarly-step-restore-understanding-greatness-american-founding/

    https://trumpwhitehouse.archives.gov/wp-content/uploads/2021/01/The-Presidents-Advisory-1776-Commission-Final-Report.pdf

    Pg.12 defineste instalarea deep state: „progresivistii… au instalat un nou sist. prin care functiile guv.sunt independente de lege si chiar de Constitutie;… au creat o a patra ramura a guv. numita „birocratia” sau „statul adm-trativ”, un guv.din umbra care nu este supus votului si opereaza inca fara a fi tras la raspundere”.

    Pg.29: „Creati egali sau politica identitara? (…)
    Adeptii politicii identitare re-categorisesc cetatenii dupa cata opresiune au suferit din partea culturii majoritare, ii divizeaza si re-ierarhizeaza la fel de nedrept, conform unei scari schimbatoare a privilegiilor bazate pe identitatea sexuala sau de rasa. Ideea egalitatii in fata legii nu mai e posibila, conform acestui argument, si nici dezirabila.
    Cetatenii si mai ales formatorii de opinie, tb.sa vada ce e cu adev. politica identitara – o respingere a principiului egalitatii proclamat de Constitutie. Ca natiune trebuie sa ne opunem acestor eforturi de a ne diviza si sa ne reafirmam credinta impartasita in egalitatea dreptului fiecaruia la viata, libertate si cautarea fericirii.”

    Documentul acesta defineste Trumpismul (ca anti-sorosism, anti-globalism).

    • Pe vremea aia a parintilor fondatori ai SUA ,sclavia si sclavagismul era o practica curenta,drepturile erau destinate barbatilor albi anglo saxoni si protestanti,nu si a altor categorii sociale,in fine.

  • Trump e un efect, cauza fiind trumpismul.
    Trumpismul e un efect, cauza fiind manifestarea celeilalte superpozitii a ‘distributiei gaussiene’.
    Nou-nouta superpozitie, care se refera la o distributie Antinormala, e un efect, cauza fiind suprapunerea Balantelor Creatiei peste Desavarsiri.
    Aceasta suprapunere e un efect, cauza fiind manifestarea Armoniei in Univers.

    Mai simplu spus, toate dinamicile care se manifesta ibtr un Intreg, mai devreme sau mai tarziu, insa intotdeauna la soroc, intra in Armonie.

    Asa se intampla si cu Civilizatia asta, care a devenit o manifestare globala, deci unica pe planeta. Dinamicile ei se suprapun peste cele ale Universului, prin urmare Teza devine insasi Natura, cu cea umana cu tot, Antiteza devine Civilizatia, manifestarea ei tinzand sa fie Artificiala, Sinteza fiind chiar Teza, ca Iubirea nu pica niciodata, indiferent cine si cum o pune la indoiala.

    Insa….manifestarea ‘Anti’ e o Desavarsire, asa ca povestea numita Anti e chiar deosebita, si..nu e una a oamenilor, ca ei sint produse naturale, ci a antioamenilor, acestia fiind produse eminamente artificiale, adica Seci!

    prin urmare esenta trumpismului sta intr una din extremele definite de catre distributia Antinormala,
    Omul si Antiomul. Care dintre ele o fi…decide fiecare…dupa cum E!

    Insa esential nu e ca Omul ramane om, ci ca omul devine Antiom, inteligenta lui fiind una fundamental Artificiala.
    prin urmare asistam la metamorfoza unor oameni in…Antioameni. peste o vreme acestia vor fi exclusiv produse ale Inteligentei Artificiale.

    prezenta Revolutie Mondiala nu e o optiune, ci singura varianta prin care se mai poate face…inca un pas.
    prezenta Revolutie Mondiala e un Efect, Cauza e Armonia cu Dinamicile Creatiei. Prin urmare prezenta Revolutie Mondiala acopera, ca o Umbrela, toate dinamicile Lumii Mari.

    esenta Revolutie Mondiale e metamorfoza care are ca efect manifestarea Nemuririi. Nemurirea e Dorinta Suprema. Cam toti oamenii au stat un picut la indoiala, mai nainte sa imbratiseze Moartea. Cam toti si au dorit…sa mai traiasca, barim oleaca!
    Si…se stie!, in Creatie orice dorinta se implineste.
    Prin urmare si Nemurirea. Deci Antioamenii sint o manifestare implacabila.
    Poate ca e cam greu de priceput ca cel de linga tine, poate, care azi seamana cu un om,…maine va fi om-nou, fiu al Civilizatiei, om-artificial, nemuritor, Antiom!

    Nemurirea are potentualul de a limpezii Apele, clarificind in mod absolut prezenta Binelui si prezenta Raului.
    Raul este Raiul pe Pamant, iar Raiul pe Pamant…e pe aproape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *