Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Despre cum să-ți cumperi o casă în plină criză economică și să mori de foame

Am dat peste acest articol și mă gândeam să-l împărtășesc cu voi -> INTERVIU Piața imobiliară din România, văzută din interior: ce a fost, ce urmează, ce trebuie să știi

Stau și mă întreb… Ce zice băiatul ăsta aici?! Totul e roz, prețurile sunt normale, nicidecum prea mari, că este foarte bine să cumpărăm apartament/casă în acest an, că nu se va repeta scenariul din 2008, că economia e bună etc.

Înțeleg, el lucrează în vânzări, și vinde chiar și acum când mănâncă rahat. Deși intervievatorul îi pune întrebări realiste, bazate pe realitate, pe ceea ce vedem zi de zi și ceea ce spun toți experții, omulețul nostru ne invită să cumpărăm casă, deși, conform unui articol de pe wall-street.ro, Alina Ștefan, CEO al Salarium ne spune ca 70% dintre români nu se ajung cu banii de la un salariu la altul. Sau, așa, la nivel macro, aflăm de la un băiat pe nume “Richard Quest, redactor la CNN Business, cel mai bun corespondent pe economic din lume” cum că… e, pe scurt, e nasol. E foarte nasol. Mă rog, ce spune el despre America, că “prosperă datorită cheltuielilor consumatorilor” este contrazis nițel de băiatul ăsta de la Fox News, pe nume Tucker Carlson, care ne spune că “prețurile la benzină sunt deja la cel mai ridicat preț din istorie și urmează să crească [în America], la fel și prețurile la gazul natural, energie, mâncare.” În fine, spune mai multe, dar acum nu vorbim despre ce-i în America, ci despre ce este și ce va fi la noi. Pentru mai multe info despre ce spune nenea Tucker, vezi aici -> https://www.youtube.com/watch?v=5r26dUDdNQo

Ideea este că marii economiști ne spun din 2019 că va urma o mare criză economică. Îmi amintesc că și atunci, citind aceste avertismente, le spuneam și multor prieteni (mai ții minte, George?) despre asta și spuneau că nu-i posibil.

Îmi place să fiu un om informat, echilibrat, conștient. Și din această cauză nu doar că nu-mi voi cumpăra casă, dar voi începe să fac economii serioase pentru vremuri grele, ceea ce vă sfătuiesc și pe voi să faceți. Cumpărați-vă de acum ce aveți neapărat nevoie și știți că nu se va strica, fiindcă prețurile vor crește la tot. Par exemple, dacă ești fumător ca și mine, fă-ți o rezervă de tutun/țigări de acum, pentru că dacă alimentele de bază s-au scumpit și se vor scumpi enorm, țigările vor fi un mare lux. Sau, mă rog, te lași de fumat.

Grijă mare ce faceți în această perioadă cu banii. Te-ai căsătorit și vrei să te muți cu partenerul/partenera la casa voastră. Amânați. Nu vă luați după maimuțoi cum este agentul imobiliar citat mai sus, fiindcă riscați să vă cumpărați o casă pe care ulterior va trebui să o vindeți pentru a putea supraviețui. Pentru că, despre asta se pare că va fi vorba. Supraviețuire. Un articol foarte interesant de pe avocatnet.ro ne spune că “față de 2019, suma totală a taxelor și impozitelor plătite de o familie pe parcursul vieții a crescut cu 25%.” Vezi aici -> https://www.avocatnet.ro/articol_61370/KPMG-Fa%C8%9B%C4%83-de-2019-suma-total%C4%83-a-taxelor-%C8%99i-impozitelor-pl%C4%83tite-de-o-familie-pe-parcursul-vie%C8%9Bii-a-crescut-cu-25.html

Cu gânduri bune,
Pruncu


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Despre cum să-ți cumperi o casă în plină criză economică și să mori de foame”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *