Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Despre infracțiunea de a fi liber

Da, probabil că până astăzi n-am realizat ce se întâmplă cu adevărat în cazul celor izolați la domiciliu pentru că au venit dintr-o altă țară, cum n-am realizat nici ce înseamnă să fii tânăr în minunata lume nouă.

Ieri m-au sunat cei de la poliție în legătură cu izolarea la domiciliu, întrucât am fost în Suedia, iar fix cu o zi înainte de a mă întoarce, deștepții s-au gândit să pună și Suedia pe lista țărilor din care te întorci direct în casă și stai ca prostul 14 zile (cea mai lungă perioadă de izolare din Europa) izolat chiar dacă nu ai nimic. Cei de la poliție au fost amabili, deși nu știau nici adresa la care locuiesc, nici termenul când expiră perioada de izolare, și a fost nevoie să mă sune de trei ori ca să verifice. Repet, au fost civilizați, au fost amabili, doar își făceau datoria, îndeplineau ordinele deștepților (chiar fac un efort să nu insult direct). Eram acasă, da. Dar atunci m-am gândit, “trăim vremurile în care a ieși din casă reprezintă o infracțiune”. Da, o infracțiune taxată dur, cu amenzi de mii de lei.

Astăzi, după luni de zile de când nu am mai deschis televizorul, m-am gândit să fac o excepție și să-l deschid. Primul canal la care s-a deschis, Realitatea, fix la știrile de la ora 12.
Ei bine, primul meu „contact” cu televizorul a fost legat de o intervenție a MASCAȚILOR peste niște TINERI DE 19-21 DE ANI, pe motiv că aceștia dădeau petreceri private (în condițiile în care mâine se deschid restaurantele). Am fost literalmente șocat, înfuriat. Voi realizați în ce lume trăim?! Să intre mascații peste niște copii pentru că dau o petrecere! Și să împartă amenzi imense și să deschidă DOSAR PENAL!

Oameni buni, este ireal ce se întâmplă, este revoltător și de neiertat, chiar și cu o pandemie în cârcă. Drepturile omului nu pot fi călcate în picioare nici în acest caz, cu atât mai mult natura omului de a fi social, iar copiii noștri NU merită să fie tratați precum niște infractori.

Cu această ocazie vreau să fac apel la Poliția Română, la Jandarmerie, la Justiție, la oricine își mai amintește că este om și că are sau poate avea și el un copil acasă, copil care vrea și merită să fie copil, să fie adolescent, care s-a săturat de tirania autorităților și a DSU-ului după un an de chin! Opriți această distopie! Opriți această dictatură!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Despre infracțiunea de a fi liber”

  • … circul nu e complet daca nu e si cu mascați !. Macar niste adolescenți sa mai sperie si ei…
    E minunat sa credeti ca cineva chiar va protejeaza…mascatii, masca. Cum sa crezi ca esti al nimănui pe acest pământ?.
    Important este sa avem incredere si sa nu ne punem întrebări multe !
    Statul veghează !.

  • Asta-i ca la circ… Depinde cum ti-e norocul: „…magaru’ nostru o zi zboara, o zi nu zboara. Azi nu zboara. Incercati maine…!…”

  • În chirurgie mască are dublu rol. Protejează plaga pacientului de contactul cu secretiile oro-nazale ale medicului chirurg, dar asigură și protectia chirurgului față de improscarea cu sange sau alte lichide ale pacientului operat.
    Ce mască omologată utilizați? Cine a omologat-o? Poate ne-o recomandați și nouă!

  • Dacă mai sunt ținuți mult timp izolați adolescenții vor ajunge să sufere de boli mintale, care îi vor face mai vulnerabili și la infectia COVID-19.

  • Domnule Pruncu’, eu îmi amintesc în fiecare clipă ca sunt om și am doi copii acasă, un preșcolar si un adolescent. Te rog să mă lămurești. Dacă adolescentul meu se duce la un chef, la care nu sunt respectate cu siguranță regulile de protecție sanitară, dacă la întoarcere ne infectează pe noi, părinții, care putem avea neșansa să murim, chiar și numai unul dintre noi, care ar fi avantajul acelei libertăți de care s-a bucurat câteva ore copilul meu?!
    Și, te rog, să nu-ți închipui că nu știu cât le este de greu copiilor și tinerilor să nu aibă ocazia să se întâlnească și să se distreze.

    • Daca copilul dumneavoastra pleaca fara acordul dumneavoastra la acea petrecere este una, inseamna ca este o problema de comunicare in familie. Dar inteleg ce vreti sa spuneti. Totusi, putea foarte bine sa vina politia si sa-i amendeze, nu sa vina mascatii peste niste adolescenti! Care este rolul mascatilor in aceasta poveste, de fapt? Isi acopereau fetele ca sa… ce? Ca sa nu-i recunoasca un copil pe strada? Masca este folosita atunci cand se intra peste niste infractori periculosi, fie un cartel de droguri, fie de proxenetism etc. unde este crima organizata si risc mare de a fi recunosc de un infractor si de a-ti pune viata in pericol dupa interventie. NU si in cazul unor adolescenti! Nu vii cu masca si cu arma la niste adolescenti care petrec. Punct.
      Revenind la regulile de protectie sanitara. Masca s-a dovedit a fi foarte putin utila, iar distantarea sociala oricum este rar respectata, cel putin la noi. Adolescentul dumneavoastra poate calatori frumos si cu autobuzul si se poate infecta, si voi sa aveti nesansa sa muriti (foarte rar).

      • Ne înțelegem destul de greu, o să vă răspund punctual.
        1. Din cele spuse de mine nu rezultă că adolescentul meu pleacă la chefuri fără acordul meu. Ați divagat pe această temă degeaba.
        2. Din articol nu reiese ca supărarea dv. cea mai mare este că polițiștii erau mascați. Îndrăznesc totuși să vă întreb: de unde ar fi trebuit să știe mascații că persoanele care încălcau legea în spatele unei uși închise, erau niște adoloscenți? Sau, dacă erau niște „copii” de 21 de ani, de unde ar fi trebuit să știe că „micuții” cheflii nu sunt si niște răufăcători?
        3. „Revenind la regulile de protecție sanitară.” Stiți foarte bine ca parerile despre utilitatea maștii sunt împărțite chiar și în lumea medicală, dar ce spuneți, dv., v-ați lăsa operat de un chirurg care nu poartă mască?
        4. Adolescentul meu, când călătorește cu autobuzul, respecta regulile de distanță sociala și poarta o mască omologată, nu are cum să se infecteze si nici cum să ne infecteze pe noi. Lucru dovedit pâna acum.
        Punct.

        • 1. Dumneavoastră ați dat exemplul adolescentului dumneavoastră, iar eu am vorbit numai teoretic, nu am spus că adolescentul dumneavoastră face sau, ci DACĂ ar face asta. Ați început discuția în acest context.
          2. Dacă nu reiese că aceea este supărarea mea cea mai mare, atunci este o problemă cu articolul, fiindcă asta m-a scos din minți. Dacă erau polițiști, înțelegeam. Dar mascații v-am spus în ce situații intervin, și vă asigur că nu este deloc o plăcere să te trezești cu ei la ușă, chiar și adult fiind. Mi se pare că a fost o exagerare și un abuz grosolan. De unde ar fi trebuit să știe că nu sunt niște răufăcători? Serios, asta este întrebarea dumneavoastră? Va să zică, atunci când au primit apel telefonic și li s-a spus că este o PETRECERE, ce credeau polițiștii că vor găsi, un clan mafiot? Cand este vorba de intervenții în situații periculoase, deja se știe, se face un plan de intrare/intervenție, de procedură etc., nu se duc să bată la ușă. Așa, dacă mă reclamă vecina că ascult muzică prea tare, mă trezesc și eu cu mascații la ușă?
          3. Nu m-aș lăsa operat de un chirurg care nu poartă mască, dar aceea este o situație diferită. Una se întâmplă în operație, într-un cu totul alt mediu și cu totul altă situație, și alta se întâmplă pe stradă.
          4. Foarte bine că poartă mască omologată, eu port doar mască chirurgicală (că tot vorbeați de chirurgi) dar o port în orice spațiu închis fără să mi se impună, o fac pentru că sunt conștient. Și pe stradă o port, deși nu aș face asta dacă nu ar fi obligatoriu.

          • Bine, ne-am lămurit. Eu cred ca o să vă mai treacă din supărare după ce o să iesiți din izolare, pentru că în această perioadă, o sa aveți timp destul să vă informați cât de prost stau lucrurile în Europa și în întreaga lume, și nu o să mai scrieți articole cu titluri nepotrivite în vremuri de restriște. Vă recomand să citiți ce s-a întâmplat cu orașul Melbourne din iunie încoace și să faceți niște comparații într-un alt articol, poate cu același titlu.

    • @profu

      Ce nu spun „specialistii” in virusi, e faptul ca depresia prelungita creaza victime. Sinucideri mai ales in randul tinerilor. Cand se ajunge la numarat ca la COVID, atunci sa vezi nebunie generala…

      • Depresia,problemele nervoase in randul copiilor si adolescenților nu alarmeaza pe nimeni!. Încă nu sunt la cote pandemice, încă nu se moare de tristețe pe capete.
        Murim de grija altora, am devenit sustinători ai lucrurilor recomandate dar neînțelese nici macar de medici.
        Solidaritate fanatică pt încă o lună, două, nouă de viață seacă si stearpa !.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *