Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Despre trădări și lichele

Nu pot să nu observ că se lucrează ca la carte după manuale de manipulare. Asta mă bucură, înseamnă că se mai citește în țara asta. Păcat că nu citesc și masele, că s-ar prinde lesne de manevre. Mai jos, două exemple, ambele legate de bani.

*

În urmă cu vreo zece ani, la rugămintea unor prieteni, am ajutat-o pe o jurnalistă a postului public din Danemarca să facă o documentare în județul Mureș. M-am apucat să-i fac o listă cu locuri și clădiri de care trebuie să se știe în lume. De exemplu, Biblioteca Teleki, Palatul Culturii, Sighișoara și multe altele. Mă și gândeam că, la câte locuri minunate avem, nu scap de ea o săptămână. Și vine asta, era și cameraman și reporter. Îi povestesc eu cam ce i-aș recomanda și strâmbă din nas. Și-mi spune că vrea țigani și săraci. Să cad de pe scaun. Încerc o cale de mijloc, îi spun că avem și așa ceva, dar bijuteriile arhitectonice și averea pe care ne-o dă multiculturalismul sunt cele care ne reprezintă. Zice bine cu o jumătate de gură. În prima zi, nu a ratat niciun boschetar, ziceai că-i filmează pentru Oscar. Am tăcut și am înghițit. A doua zi de dimineață îi propun iar bijuteriile. Zice că nu, că vrea la țigani. Îi spun că o duc într-o comunitate de țigani bogați, care păstrează tradițiile, la Crăciunești. „Want dirt and lice, as you are, what do not understand?”, mi-a spus ea. Am simțit-o că țipă, deși mi-a spus-o cu zâmbetul pe buze. Am plecat și i-am spus să se descurce.

A găsit un depravat care, pentru 50 de euro, a dus-o unde a vrut ea. Nu am fost niciodată curioasă cum a ieșit acel reportaj, era o minciună.
Așa este și acum, doar că ne-o facem noi. Nu aud, la tv și la radiouri, decât voxuri de la cei mai prăpădiți și bătuți în cap români și imagini cu cei mai nereprezentativi. Ăla a vândut imaginea României pe 50 de euro. Ăștia pentru cât și, mai ales, de ce o fac?

*

Tupeu de borfași. De câte ori liberalii o dau în bară (de la petrecerea din cabinetul lui Orban la „servit” cognac în timpul ședinței de la senat) vin spășiți și spun: „Iertați-ne, suntem oameni, A greși e omenește”. Da, ei care nu au tolerat nicio greșeală nimănui, ei care spuneau „cu pardonu omori omul”. Evident, sunt susținuți de toate colivăresele, de cei plătiți pe față sau la bucată, fără niciun act. Ăstora, dictatorilor demenți, nu le găsesc niciun cusur, însă atunci când greșeala este evidentă spun: „Uite ce drăguț, a greșit, dar și-a cerut iertare”.
Fix așa se va întâmpla și după criza asta, când vom fi, dacă vom mai fi, niște epave. Nici în conturi nu le vor încăpea banii furați și vor veni să spună: „Sunteți niște distruși, noi am făcut asta, dar, ce să-i faci, suntem oameni și a greși e omenește”.

Vă amintiți de Mohamed, ăla din cauza căruia au făcut americanii harcea-parcea Irakul, care a recunoscut cu seninătate că povestea cu bomba nucleară a fost o fantezie? Așa sunt și ăștia. Sunt exact ca ăia care-și ucid părinții (în acest caz, țara), apoi cer clemență pe motiv că sunt orfani.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Despre trădări și lichele”

  • Toate actiunile, vorbele, deciziile pe care le fac, le spun, le iau astia, sunt pietre de moara peste pietre de moara pe care si le leaga de gat lor si celor care-i sustin din electorat si din spatele cortinei. Cand se va atinge masa critica de „pietre de moara de gat” brusc vor purcede la o cadere in hau cu acceleratia de 9.8 m/s**2 – de la sir Isaak Newton stim exact valoarea – pe care nici dracu’ n-o va putea opri, doar Dumnezeu…

  • Dacă ascundeți articolul în Siberia blogului îl citește doar cine vrea neapărat să vadă ce a mai scris Cora Muntean. O fi bine?

  • Am avut si eu niste experiente similare cu varii delegatii straine in intreprinderea noastra dupa ’90. Occidentul trebuia sa vada ce mizerie a lasat regretatul odios , sa ne convinga pe noi ca o ducem rau si sa-i lasam pe ei sa ne conduca pt ca santem incapabili si ca santem ultimii oameni . Lovitura de maestru a fost data cu „romizarea” tiganilor. Azi , multora dintre ai nostri li s-a implantat convingerea ca santem „ultimii oameni „, „asa-i romanul „, „Asta-i Rou !”, „Frumoasa tara , pacat ca-i locuita „, etc. Iar cireasa de pe tort : asumarea multor indivizi a faptului ca romanul e vinovat de raspanduirea pandemiei , nu gestionarea necorespunzatoare a guvernului.
    Deci : „esti prost , taci si executa ca te ia mama dracului !

  • In curand, „reportera” va cauta la ea acasa ceva mai „spalat” dar ii va fi greu, greu de tot. Si va filma locul in care a stat Mica Sirena. Ghinion!

  • Danemarca are ceva mai puțini spălați pe creeri decît Suedia.Nu cu mulți. Și presă de căcat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *