Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Detaliu important legat de vaccin, ignorat sau necunoscut

În această goană după vaccin, mulți deja s-au programat sau vor să se programeze pentru vaccinul anti-Covid-19. Îmi pare bine că vor să se protejeze, însă un detaliu important pare că scapă publicului, pentru că este „prost informat”, după cum a spus și Prof. Dr. Dorel Săndesc: „Oamenii nu trebuie mințiți, informațiile trebuie transmise în mod onest”. Doctorul Dorel Săndel consideră că o campanie de vaccinare bazată doar pe informații pozitive despre vaccin nu este o campanie sinceră, ci mai degrabă una electorală, care nu trebuie să existe.”[1].

Detaliul la care mă refer este legat de transmiterea bolii în urma vaccinării. Încă nu se știe dacă oamenii vaccinați îi pot infecta pe cei care nu s-au vaccinat, iar dacă așa ar sta lucrurile, ar însemna că nu îi mai protejăm pe ceilalți cum s-a tot “strigat” până acum, ci doar ne protejăm pe noi înșine. Vaccinul este făcut pentru a te proteja pe tine, dezvoltând imunitate, însă nu se știe dacă după ce te-ai vaccinat îi poți infecta pe ceilalți. Asta schimbă, după părerea mea, foarte mult situația, fiindcă în loc să se diminueze răspândirea virusului, mai degrabă ar amplifica-o, cel puțin teoretic (practic, nefiind încă dovedit).

Am considerat că este important să fac această precizare întrucât în urma discuțiilor cu mai multe persoane care voiau să se vaccineze, aceștia nu cunoșteau și acest aspect important, dar ascuns în campania de vaccinare.

Pentru a vă convinge, există destule surse oficiale care preciează acest lucru. Pe website-ul oficial al Comisiei Europene, ni se comunică:

„Putem răspândi totuși boala dacă am fost vaccinați?
Nu se știe încă. Pentru a se aprecia efectul vaccinului în ceea ce privește prevenirea infectării asimptomatice, vor fi necesare evaluări suplimentare, inclusiv date rezultate din studii clinice și din utilizarea vaccinului după autorizare.

Prin urmare, deocamdată, chiar și persoanele vaccinate vor trebui să poarte măști, să evite aglomerările din spațiile închise și să respecte distanțarea socială, etc. Alți factori, inclusiv numărul de persoane vaccinate și modul în care se răspândește virusul în comunități, pot de asemenea determina revizuirea acestor orientări.”[2]

Pe website-ul vaccinare-covid.gov.ro, ni se comunică astfel:

„Persoanele vaccinate le pot infecta pe cele nevaccinate?
Obiectivul principal al studiului de faza 3 pentru vaccinul Pfizer/BioNTech, aprobat condiționat în Uniunea Europeană, nu a presupus măsurarea transmisibilității SARS-CoV-2 după vaccinare, ci demonstrarea eficacității pentru prevenirea bolii Covid-19. Date despre măsura în care o persoană vaccinată mai poate transmite virusul urmează a fi generate, colectate și analizate în perioada următoare. Experiența cu alte vaccinuri arată că în general o persoană vaccinată transmite într-o mai mică măsură agentul patogen, dar această ipoteză trebuie validată și pentru SARS-CoV-2.”[3]

Acestea sunt surse oficiale, însă aceeași problemă a mai fost semnalată și de alte website-uri.[4] [5]
Intențiile bune, dacă nu sunt manifestate în mod corect, pot face mai mult rău decât bine, așadar cred că oamenii ar trebui să fie informați mai corect prin această campanie și să se gândească bine înainte de a face vaccinul. Dacă până acum era vorba de a-i proteja pe ceilalți, cred că ar trebui să o aplicăm în continuare.

Acum o oră am urmărit (întâmplător, fiindcă nu mă uit la televizor) o emisiune cu mai mulți medici invitați. Se pare că ceea ce era valabil până acum s-a schimbat, așadar conform experților (nu știu câți dintre ei), persoana vaccinată nu transmite virusul. Mă întreb dacă toate link-urile către sursele oficiale pe care le-am oferit în acest articol vor fi de asemenea modificate.

Să mai înțeleagă cineva ceva, după aproape un an de bâlbe medicale, din știința care ar trebui să se bazeze pe dovezi și nu pe părerile împărțite ale milioanelor de medici. Oare dacă pui la microscop același virus și se uită trei experți, văd trei lucruri diferite? N-ar trebui să fie o știință exactă? Sau este una bazată pe teorii, precum cea a somității Streinu-Cercel care spune încă de pe acum ce vom face și cum va fi în 2023, omul care nu doar prezice viitorul, dar parcă îl și dictează (deși cam orice a ieșit pe gura acestui expert a fost contrazis).
Multă sănătate tuturor, vaccinați sau nevaccinați, să trecem cu bine peste această perioadă!


[1] https://playtech.ro/stiri/medic-celebru-avertisment-alarmant-despre-vaccinare-oamenii-nu-mai-pot-fi-mintiti-263771

[2] https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/ro/QANDA_20_2467

[3] https://vaccinare-covid.gov.ro/resurse/intrebari-si-raspunsuri/

[4] https://www.mediafax.ro/externe/pfizer-nu-stie-inca-daca-cineva-care-a-primit-vaccinul-anti-covid-19-mai-poate-transmite-virusul-19768707

[5] https://alephnews.ro/sanatate/specialistii-avertizeaza-ca-virusul-poate-fi-transmis-si-dupa-vaccinare-care-este-explicatia/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „Detaliu important legat de vaccin, ignorat sau necunoscut”

  • Dl. Profesor Strainu Cercel fiind pe Luna a vazut cometa cu coada numita covid. A aflat de la parinti, mama Cana Lia si tatal Nemer Nicu ca virusul este ca puricele, intra in gura si apoi sare in alta gura. Deci trebuie purtata masca pana in 2023. Sau a studiat, cercetat ca virusul are organe sexuale, se inmulteste in gura si nas. Pacat ca se numeste profesor.

  • Cib, expertule, eu nu am spus niciodata ca sunt pro-vaccinarea cu pricina sau pro-nu stiu care tratamente, ci am relatat mereu niste pareri, niste fapte. Dar, te rog, citeste atent si tine minte ce-ti spun: avem de-a face cu o forma agresiva de Covid-19 atunci când boala este facuta de persoane fragile cu comorbiditati sau de persoane în vârsta, si nu invers. Cu vaccinul, în Finlanda, desi nu se spune, lucrurile se prezinta cam asa: orice organism, în momentul în care începe sa produca anticorpi devine mai putin rezistent, mai fragil si atunci ce faci? Te apuci sa-l vaccinezi pe tataia de 90 de ani care este foarte bolnav, foarte slabit? Nu-l vaccinezi, frate, pentru ca nu faci altceva decât ca-l ajuti sa moara vaccinat si asta mai repede decât i-ar fi sunat ceasul. Ïn cazul lui, niciun vaccin nu ar fi vinovat, ci cel care a luat hotarârea sa-l vaccineze.
    Oricând, pentru persoanele cele mai fragile, chiar si efectele secundare cele mai lejereale vaccinului pot sa aiba consecinte grave, sa fii convins ca, de acum încolo, asemenea persoane nu vor mai fi vaccinate.
    De ce o dau finlandezii la întors? Pentru ca acolo au existat niste cazuri evidente de malpraxis.

  • Nu se știe nici măcar ce numar de autorizație de punere pe piață (A.P.P.) au primit vaccinurile „Comirnaty” și cel de la „Moderna”? Chiar au fost autorizate cu acte în regulă de către A.N.M.D.M. în România? Dacă da, de ce nu se pot cumpara din farmacii la liber sau pe rețeta, ca orice medicament? De ce se distribuie doar de către stat, gratuit, dacă sunt medicamente obișnuite, uzuale? Ce medicamente gratuite mai distribuie statul?

    • Pai crezi ca s-a muncit atat ca sa panicheze lumea si guvernele, ca sa vanda smecherii vaccinurile pe piata libera? Cate ar fi vandut? Nu atatea cate vand guvernelor. Care guverne sunt compuse din politicieni. Adevaratii savanti s-au dat la o parte. Daca ar spune aia ce stiu, ar fi razboi mondial si unii ar fugi in orice gaura ca sa se ascunda, stiind bine ce au provocat. Dar Dumnezeu e mare si vom afla intr-o buna zi adevarul. Atunci sa te tii!

  • Trebuie sa ne vaccinam pentru a ne bucura (de data asta pe bani grei) de lock-down. Prea era la liber. Deci vaccinul nu se stie daca imunizeaza, daca ne face mai putin sau mai mult purtatori si transmitatori de virus, daca produce sau nu, in viitor, sechele sau boli autoimune, in general nu se stie nimic. Ce se stie sigur e ca trebuie facut ca sa fim „responsabili”. Deci, sa ne intepam cu ceva despre care in general nu se stie mai nimic dar e trendy. Viitorul suna bine. Sa fim responsabili, vaccinati si ecologisti. Iata sfanta treime moderna!
    PS Vorbesc despre noua minune necunoscuta si adulata, numita vaccinul ARN mesager. Ala vechi si retrograd care a salvat milioane de oameni, va trebui interzis. Prea era eficace si verificat prin rezultate obtinute de-a lungul timpului. Amin!

    • Cib,poti sa il faci pe Sputnik daca vrei,ala este in stilul vechi si retrograd cum iti place tie.Daca nu ti place asta nou tip ARN.

      • Oricum la ritmul de vaccinare de la noi,dureaza vre o zece ani,cred ca ne prinde urmatoarea pandemie pana terminam vaccinarea la asta,asa ca antivaccinistilor stati linistiti,o sa dureze pana ne vaccinam toti in Romania…pana la sfantul Asteapta si la Calendele Grecesti.

        • Oricum informatiile despre vaccinuri sunt putine,comunicarea este proasta,lumea nu este informata,nimeni nu stie riscurile,totu i facut pe genunchi,si nu numai la noi.

          • Ce ma intreb eu,este de ce nu au inventat un tratament sau un medicament „minune”contra acestui virus,daca tot au obtinut vaccinul intr un timp asa de scurt??? Ma intreb si eu ,retoric.

          • Spune-i si lu’ geo, poate pricepe ca nu tot ce e nou si pare cool, e si bun. Plus ca aici e clar vorba de interese geo-politice si economice. Lupii au rotit turma si oile behaie fericite!

          • Tudy
            De ce n-au inventat un medicament sau un tratament „minune”? Pai daca-l inventau, cum mai lungeau pelteaua? Nu e clar ca se face totul pentru a lungi povestea? Vezi vrajeala cu noile tulpini, una mai a dreaq a aparut tocmai in UK cand astia o dadura cu Brexitu’. Mama ei de tulpina! Vezi cum sar toti smecherii pe aia care fac sau au facut vaccinuri clasice. De ce oare? Pentru ca ala clasic chiar ar putea opri mascarada. Dar e periculos pentru marii pandemisti ca pierd controlul asupra economiei mondiale, care acum e fix in cap. Daca Doamne fereste isi revine? Aia cui mai dau imprumuturi cu dobanzi astronomice? E, ce zici?

          • Eu sunt convins ca pandemia va fi impinsa pe cel putin zece ani, asa pour la bonne bouche. Pana se vor plictisi de jucarie Bill si compania. Daca ne ajuta Dumnezeu, mai vorbim peste 2-3 ani. Dar sigur tot cu masca pe mecla!

      • Pe ala l-as face. Tu fa-l p-asta cool. Da daca faci vreo boala autoimuna sa nu te superi. Nu de alta dar informatia lu’ baiatu („lu ARN mes) poate sa aiba vreo hiba si atunci sa te tii distractie. Ca si un PC care primeste instructiuni proaste o ia razna. Simplu si verificabil. Doar ca PC daca da coltul, nu e nici o pierdere. Pe cand un om… OK?

        • Stai linistit Cib nu am zis ca ala rusesc ar fi prost,si rusii au specialisti buni in toate domeniile,ca nu degeaba e Rusia o superputere,zic ca e si asta o optiune,iar cu bolile autoimune,indiferent de vaccin(ca sunt alea vechi,clasice,ca este asta de tip nou inventate acum cu Covidul),toate au un procent de risc,nici un vaccin nu este lipsit de risc,riscul a existat,exista si va exista.Si la vechile vaccinuri,cele care functioneaza de zeci de ani exista un procent,mic ce i drept de risc de boli autoimune.

  • În Franta, persoana care doreste sa fie vaccinata beneficiaza de o consultatie pre-vaccinare, în timpul careia i se evalueaza situatia clinica. Aceasta trebuie sa fie informata despre beneficiile si riscurile vaccinului si mai trebuie sa i se raspunda unor întrebari si temeri pe care ea le exprima.
    Medicul completeaza un Chestionar de Pre-Vaccinare pentru fiecare pacient în parte si, atentie, la baza acestui chestionar sunt trecute trei întrebari la care nu exista înca raspunsuri. Iata-le:

    „1. Ces vaccins, s’ils protègent contre l’infection par le SARS-COV-2, sont-ils capables de réduire/supprimer le risque de portage viral, et donc le risque de transmission du virus d’une personne vaccinée à une personne non vaccinée ? Il faudra donc continuer à respecter les gestes barrières après votre vaccination.
    2. Quel est le profil de tolérance à long terme de ces vaccins ? D’après les premiers résultats la tolérance est bonne, mais elle devra faire l’objet d’une pharmacovigilance particulière dans le cadre d’une vaccination de masse.
    3. Quelle est la durée de l’immunité conférée par ces vaccins et faudra-t-il des rappels ultérieurs ?”
    .
    Deci, pacientul este informat ca NU se cunoaste înca daca aceste vaccinuri sunt capabile sa reduca/suprime riscul de transmitere a virusului de la o persoana vaccinata la una nevaccinata si i se recomanda sa respecte gesturile-bariera si dupa vaccinare.
    Pacientul mai este informat si ca NU se cunoaste durata imunitatii conferite de aceste vaccinuri etc.

    • file:///C:/Users/Moi/Downloads/Questionnaire-pre-vaccinal.pdf

    • Bravo Franta. Nu conteaza ca habar n-are nimeni ce si cum cu noua jucarie dar chestionarul e cel mai important. Mandra si vestita birocratie franceza nu se dezminte si nu se da batuta. Vive la France! Allez les Bleus!

      • Asa-i… nu se dezminte si nu se va schimba vreodata. Mitterrand, cred, s-a stins cu parerea de rau ca, timp de 14 ani de zile, nu a reusit sa schimbe absolut nimic în privinta mentalitatilor gresite si a proastelor obiceiuri ale dragilor lui compatrioti.
        Dar aici, ideea era alta:
        NU SE ASCUND pacientului nejunsurile vaccinurilor contra Covid-19.

        • … neajunsurile…

          • Care neajunsuri? Ca nu stie nimeni nimic exact, nici de bune nici de rele. Sau poate cineva chiar stie si …

          • Pardon… „daca vei face boala”… nu „înca o data”… graba…

          • Pardon… “daca vei face boala”… nu “înca o data”… graba…

          • Nu este vina mea ca replica nu se aseaza acolo unde trebuie!

          • … ptiu… asaza…

        • De bune ar fi ca, odata imunizat, daca vei face înca o data boala, aceasta nu va mai putea sa se manifeste în mod agresiv si vei avea sanse mai mari de supravietuire.

          • Vezi geo, nici calculatorului nu-i place cand cand vrei tu sa explici savant ceva ce nici aia care l-au inventat ( vaccinul), nu stiu sa explice. Apropos, oficialii norvegieni au spus ca batranii aia din camine care au dat coltul, au patit-o fiindca erau batrani si bolnavi si firavi, etc. Deci nu are legatura moartea lor cu vaccinul. Cum ma-sa, tot aia batrani, bolnavi si firavi, pana la aparitia vaccinului, mureau fix de covid, nici decum datorita varstei, bolilor si fragilitatii? Ia zi maestre, nu ti se pare cam cu doua fete judecata asta progresista?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *