Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Detectorul de talente: Ioana Suzana Tăutu (Bucătaru) debutează, cu mare succes, în pictură

Pe 12 august 2021 are loc la Buhuși, în județul Bacău, un mare eveniment cultural. Se deschide oficial prima expoziție de pictură semnată Ioana Suzana Tăutu (Bucătaru).
Deși este un debut, pictura sa demonstrează, cu mare claritate, faptul că ne aflăm nu numai în fața unui artist matur, dar și a un om care a parcurs deja multe faze spre perfecționare, spre notorietate.

Iată informația inițială:
Primăria Buhuși, prin Biblioteca Orășenească „George Bacovia” alături de Asociația ,,Renașterea” vă invită să vizitați expoziția de pictură intitulată ,,Debut”. Autor – Ioana Suzana Tăutu (Bucătaru).

Vernisajul va avea loc joi, 12 august, la Biblioteca Orășenească „George Bacovia”, cu începere de la ora 12,00. Tablourile vor rămâne pe simezele bibliotecii până pe 27 august 2021.
Printre invitații vernisajului se numără doamna Carmen Mihalache, director al Revistei de cultură „Ateneu”, domnul Iulian Bucur, critic de artă.

Ioana Suzana Tăutu a terminat Facultatea de Inginerie, deși pictura și desenul au „urmărit-o” încă din copilărie. În jurul vârstei de cincisprezece ani, a cochetat, pentru început, cu desenul în creion, jucându-se cu portretele lui Mihai Eminescu și Napoleon. A ales, însă, alt drum în viață, „mai serios”, pe cel al științelor exacte, iar astăzi a redescoperit, prin prisma omului adult, terapia culorii, universul exprimării fără cuvinte, descompunerea și reconstrucția de sine prin pictură. După cum ne mărturisește, acrilicele și pânza sunt materia primă, iar cuțitul și pensula sunt uneltele.

Să cunoaștem azi omul descoperit cu ajutorul detectorului de talente.
– Vă rog să vă prezentați.
– Numele meu este Tăutu Ioana Suzana, m-am născut pe meleaguri moldovenești, în județul Bacău, în primăvara anului 1986. Tânără și neliniștită, s-ar putea spune. Sunt un inginer cu studii universitare de masterat, nepracticant, un om dintr-o generație confuză, ce cu greu își găsește echilibrul. Cu toate acestea, părinții mi-au format principii strașnice, rezistente, ce-mi vor călăuzi mereu pașii vieții, iar omul de astăzi este investiția lor. Sunt fiică, soție, mamă, soră, fină, nașă, pentru puțini prietenă, și spunându-vă acestea, vă trasez exact delimitarea mea spațio-temporală și spirituală. În rest, mă consider un om simplu, care a realizat bucuria răsăritului și a ciripitului păsărilor din această lume a goanei, oprindu-mă astfel, din fuga mea.

– Cum arată viața dumneavoastră dincolo de pictură?
– Viața mea, dincolo de pictură, este familia mea, astfel că profit de toate clipele în care îi am alături. Iubesc să râd, să mă plimb pe „coclauri”, să cochetez cu rimele și să descrețesc frunțile prin diferite desene în creion, cu descrieri în tentă umoristică (inspirate din viața de zi cu zi), pe care le postez pe pagina mea de FB, Suzzerˈs art.

– Ce vă doriți până în anul 2022 ?
– „Ce-mi doresc eu mie până-n anuˈ viitor?!
Păi… nimic teluric sau amăgitor.
Doar când Dumnezeu va spune clar și grăitor,
Că sunt pregătită psihic, și la vorbitor,
Mi-aș dori o oază, cu un scop major,
Unde eu cu bâlbe, ea cu spațiu-i primitor,
Vom sădi un zâmbet larg și orbitor
Unor domni și doamne binevoitori,
Pe care-i numi-voi simplu: primii privitori!”
– Vă mulțumesc foarte mult. Vă doresc din inimă succesele pe care le meritați, în pictură, în poezie, în viață în general.

Mărturisesc faptul că, în aflară de tablouri, mie îmi plac mult rimele doamnei. Vă mai dau câteva mostre pentru bucuria de a le descoperi:
Rime

„S-a vărsat ulcica-n drum!
Auleu, ce-om face-acum?!
Au scăpat din frâu talazul,
Și grotescul, și obrazul.
Nu era, oare, mai bine
Să curgă din oale pline,
Flori ochiose, parfumate,
Minți dibace, luminate?!”
(T. I. S)

„Când te ia cu brațe-adânci,
Și te strânge, și te plimbă,
Stai și stoarce tot ce-ndrugă,
Stai în pace, stai și-ascultă.
Marea-i forfotă de stânci,
Și de vânt, și de nalucă,
Ce c-un har ascuns de voci,
Te desface, te subjugă.
Caută cu mintea scoici,
Caută și te cufundă.
La final o să o rogi:
Mai încântă! Mai descântă!”
(T. I. S)

„Mi-e dor de oamenii frumoși,
Mi-e dor de tot ce nu mai este.
Mi-e dor de-adidașii mei roși,
Umblați pe drumuri de poveste.
Ne-am sărăcit în suflet și în grai,
Ne-am pustiit tot viitorul.
Ne-am făcut răi și potlogari,
Și vom muri cu tot cu dorul.”
(T. I. S)

„M-aș pierde-n ochii tăi frunzoși,
M-aș rătăci și prin adâncuri,
Ca în final să-ți scriu câteva rânduri,
Să-ți spun cât sunt ei de frumoși,
Și cât mă pun pe gânduri.”
(T. I. S)

„Tot mă-nvârt, tot mă sucesc,
Tot prin pânze mă trezesc.”
(T.I.S.)

Succes imens la vernisaj!

*

Cititorii acestor rânduri sunt și ei invitați să sugereze nume care pot să fie promovate aici. Din toate domeniile de activitate. Evident, creatorii se propun singuri dacă vor.
Așteptăm sugestiile dumneavoastră pe email la această adresă: aristotel.bunescu1@gmail.com sau pe contul de Facebook Aristo Bunescu.
Vă dorim o vară nu prea călduroasă și vești bune de pretutindeni.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *