Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Detectorul de talente: Lucia Ciuraru, regina florilor finlandeze

— Cum este pictura in Finlanda?
— Finlanda este țară care pune accent pe cultură, aici copii din clasele primare au în programa școlară ore de desen, lucru manual și arte plastice fiind încurajați de mici să fie creativi . Cât despre pictură, în Finlanda am vizitat câteva galerii de artă, dar dintre toți artiști finlandezi îmi place mult Marku Makkela și graficiana Hanna Varis.

— O scurta prezentare.
— Mă numesc Lucia Ciuraru, sunt născută la Bacău (dar stabilită de 7ani în Finlanda), provin dintr-o familie numeroasă, de 6 copii, din părinți simpli și modești din comuna Nicolae Bălcescu.

— Pentru ce pictura și nu muzica ?
— Pentru ce am ales pictura….? Cunoașteți „pilda talanților” cu asta te naști, eu consider că Dumnezeu este cel care ne dăruiește la naștere un număr de talanți și depinde de fiecare ce face cu ei. Eu, la a doua tinerețe, mi-am luat „talanții” mai în serios și am început să studiez de pe internet pictura.

— Ce tehnici preferați?
— Am început cu acrilice, dar acum prefer uleiurile pentru timpul de uscare mai lent și textura lucioasă.

— Preferați să lucrați pe de dimensiuni mici sau mari?
— Prefer lucrări mici și medii, pentru că așa pot transmite toate emoțiile mele întipărite în minte și parcă atunci când pictez pe pânză mai mare, până la terminarea lucrării nu mai am aceea stare de spirit ca la început.

— Ce ne puteți spune despre dumneavoastră dincolo de pictură?
— Sunt o femeie modestă, simplă, pe lângă pictură mai am și o pasiune pentru plantele de apartament și chiar am peste 50 de plante care-mi sunt foarte dragi. Îmi place să călătoresc să mă plimb în natură să admir păsările, florile, copacii, marea, răsăritul și apusul, să mă bucur de cei dragi care-mi sunt alături. Asta e sursa fericiri mele, puținul pe care-l am și tot ce e frumos creat de natură.

— Unde vă vedeți peste 10 ani?
— E greu de răspuns, acum 10 ani nu visam că voi trăi în Finlanda. Viața m-a surprins mereu și mă las pe mâna destinului . Știe Dumnezeu ce mi-a pregătit și am încredere că mă va ajuta și în continuare, dar în primul rând vreau să învăț să pictez mai bine și da…sigur mă văd pictând și peste 10 ani.

— Ce mai doriți să se cunoască despre dumneavoastră?
— Pasiunea mea pentru pictură vine oarecum din familie, fratele meu mai mare a făcut liceul de arte, secția pictură și picta foarte frumos, dar nici el nu a făcut o meserie din asta. Eu, în schimb, nu am avut acest privilegiu și am făcut un liceu industrial.

— Ce transmiteți cititorilor ?
— În primul rând, vreau să le mulțumesc celor care m-au susținut de la început. Fiecare apreciere m-a ajutat să merg înainte. M-am bucurat ca un copil la orice reacție a celor care mi-au văzut lucrările și încă am emoții când știu că vine cineva acasă și vede picturile mele. Mă bucur nespus că reușesc să transmit emoție, bucurie, liniște și chiar un zâmbet. Un sfat de final pentru cititori. Urmează-ți visul la orice vârstă. Pentru mine, anii sunt doar un număr și niciodată nu e târziu să înveți să faci ceea ce-ti place. Pictura pentru mine este terapie pentru suflet.
— Vă mulțumesc frumos.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *