România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Din compartiment

O tînără bruneţică, scurtă şi îndesată, cu umbra unei mustăcioare; picioare groase şi grăsuţe, fustă neagră, dezvelită, de i se văd pulpele tari şi rotunjite, ca trecute prin strung. S-a descălţat şi îşi ţine picioarele înfipte în marginea banchetei din faţă, între genunchii soţului, un tînăr ospătar, într-o bluză roşie de nylon. La un moment dat, tînărul, trădînd mişcări dulcege, de îndrăgostit, scoate termosul şi, aruncîndu-i nevestei priviri languroase, îşi toarnă apă în păhărelul de plastic. Bea puţin, ţocăind din buze, ca la ceva foarte bun.

— Nu vrei şi tu? zice el, îmbiind-o, o să-ţi pară rău, nici nu-ţi dai seama ce bună e. Ea însă se ţine cu mîna de nas, pentru că trecem, cu tren cu tot, prin bătaia mirosului,venind în valuri, dinspre o fermă de porci.

O ceferistă (sînt de 18 ani la CFR, zicea ea triumfătoare, să nu creadă că mă duce, cînd controlorul o găseşte cu permisul în neregulă) masivă, cu sînii ridicaţi în sus, ca doi umeri, şi fetiţa ei, liceancă într-a IX-a, pe care controlorul o crede mai mare. Fetiţa îi seamănă leit. Acelaşi nas mare, borcănat, deasupra unor buze groase, aceeaşi privire cenuşie, aceeaşi frunte împinsă parcă în cap. Are însă picioare frumoase, pe care le ghiceşti zvelte, cu pulpa lungă, sub fusta de pînză groasă şi moale. Mironosiţă, abia zîmbind, plecîndu-şi privirile sub sprîncenele lungi, tulburătoare, cu acel aer de cuminţenie şi supuşenie faţă de mamă al tuturor fetelor care n-au cunoscut încă bărbatul, dar ar vrea să-l cunoască.

În spatele meu, pe bancheta de la cealaltă fereastră, o domnişoară zveltă, într-o rochie vişinie, ca un cardinal simpatic, citeşte capitolul introductiv al lucrării:
Semantică şi semiotică.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *