Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Discursul lui Vladimir Putin. „Scopul acestui Occident este de a slăbi, de a diviza și, în cele din urmă, de a distruge țara noastră”

Dragi prieteni!
Tema discursului meu este situația din Donbas și mersul operațiunii militare speciale pentru eliberarea acestui teritoriu de regimul neo-nazist, care a preluat puterea în Ucraina în 2014, ca urmare a unei lovituri de stat armate.
Mă adresez astăzi vouă: tuturor cetățenilor țării noastre, oamenilor de diferite generații, vârste și naționalități, oamenilor din marea noastră Patrie, tuturor celor care sunt uniți de marea Rusie istorică, soldaților și ofițerilor, voluntarilor care luptă acum pe linia frontului şi se află pe postul de luptă, fraților și surorilor noastre – locuitorilor republicilor populare Donețk și Lugansk, ai regiunilor Herson și Zaporojjie și din alte zone eliberate de regimul neo-nazist.
Este vorba despre pașii necesari, urgenţi pentru apărarea suveranităţii, securităţii și a integrităţii teritoriale a Rusiei, despre susținerea dorinței și a voinței compatrioților noștri de a-și determina singuri propriul viitor și despre politica agresivă a unei părți din elitele occidentale, care se străduiesc cu toată puterea lor să-și mențină dominația, iar pentru aceasta încearcă să blocheze, să suprime orice centre suverane independente de dezvoltare pentru a continua să-și impună grosolan propria voință altor țări și popoare, să-şi planteze pseudo-valorile.
Scopul acestui Occident este de a slăbi, de a diviza și, în cele din urmă, de a distruge țara noastră. Ei spun deja direct că în 1991 au reușit să destrame Uniunea Sovietică, iar acum a sosit momentul pentru Rusia însăși ca ea să se dezintegreze în multe teritorii și regiuni ostile de moarte între ele.
Și planifică astfel de planuri de mult timp. Au încurajat bandele de teroriști internaționali din Caucaz, au avansat infrastructura ofensivă a NATO aproape de granițele noastre. Ei au făcut din rusofobie totală arma lor şi timp de decenii au alimentat intenționat ura față de Rusia, în primul rând în Ucraina, pe care au pregătit-o pentru soarta unui cap de pod antirusesc, iar poporul ucrainean însuși a fost transformat în carne de tun și împins la război cu țara noastră, dezlănțuindu-l – acest război – încă din 2014, folosind forțele armate împotriva populației civile, organizând un genocid, blocade, teroare împotriva oamenilor, care au refuzat să recunoască puterea apărută în Ucraina ca urmare a unei lovituri de stat.
Și după ce actualul regim de la Kiev a refuzat, în mod public, o soluție pașnică a problemei Donbasului și, în plus, și-a anunțat pretențiile asupra armelor nucleare, a devenit absolut clar că un nou atac, așa cum s-a mai întâmplat de două ori înainte, la scară largă asupra Donbasului era inevitabil. Iar apoi, la fel de inevitabil, ar fi avut loc un atac asupra Crimeii Ruse – asupra Rusiei.
În acest sens, decizia privind desfăşurarea operațiunii militare preventive era absolut necesară și singura posibilă. Principalele sale scopuri – eliberarea întregului teritoriu al Donbasului – au fost și rămân neschimbate.
Republica Populară Lugansk (LNR) a fost deja aproape complet curăţată de neonazişti. Luptele în Republica Populară Donețk însă continuă. Aici, timp de opt ani, regimul de ocupație de la Kiev a creat o linie profund eșalonată de fortificații pe termen lung. Atacul lor frontal ar fi dus la pierderi grele, așa că unitățile noastre, precum și subunitățile militare ale republicilor Donbas, acționează sistematic, competent, folosesc tehnica, protejează personalul și eliberează pas cu pas pământul Donețkului, curăță orașele și localităţile de neo-naziști, acordă asistență oamenilor pe care regimul de la Kiev i-a transformat în ostatici, în scuturi umane.
După cum știți, la operațiunea militară specială participă militari profesioniști care servesc pe bază de contract. Formațiunile de voluntari se luptă și ele umăr la umăr cu ei: oameni de diferite naționalități, profesii, vârste – adevărați patrioți. La chemarea inimii lor, au venit în apărarea Rusiei și a Donbasului.

În acest sens, am dat deja dispoziţii Guvernului și Ministerului Apărării în întregime și în cel mai scurt timp posibil de a stabili statutul juridic al voluntarilor, precum și al luptătorilor subunităților din republicile populare Donețk și Lugansk. Acesta ar trebui să fie același cu cel al militarilor obișnuiți din Armata rusă, inclusiv la capitolul material, al sprijinului medical și al garanțiilor sociale. O atenție deosebită trebuie acordată organizării aprovizionării formațiunilor și detașamentelor de voluntari ale miliției populare din Donbas cu tehnică și echipamente.
În cursul îndeplinirii principalelor sarcini de apărare a Donbasului, trupele noastre, pe baza planurilor și a deciziilor Ministerului Apărării și ale Statului Major General privind strategia generală de acțiune, au eliberat de neonaziști teritorii importante din regiunile Herson și Zaporojjie și o serie de alte raioane. Ca urmare a acestui lucru, s-a format o linie extinsă de contact de luptă, care este de peste o mie de kilometri.
Ce vreau să spun public astăzi pentru prima dată. Deja după începerea operațiunii militare speciale, inclusiv a negocierilor de la Istanbul, reprezentanții Kievului au reacționat foarte pozitiv la propunerile noastre, iar aceste propuneri au vizat în primul rând asigurarea securității Rusiei și a intereselor noastre. Dar evident că soluția pașnică nu a fost pe placul Occidentului, prin urmare, după ce s-a ajuns la anumite compromisuri, Kievului i s-a dat de fapt ordin direct de a rupe toate acordurile.
Ucraina a început să fie dotată cu arme și mai mult. Regimul de la Kiev a lansat noi bande de mercenari și naționaliști străini, unități militare antrenate la standardele NATO și sub comanda de facto a consilierilor occidentali.
Concomitent, în cel mai dur mod, a fost întărit pe întreg teritoriul Ucrainei regimul de represiune împotriva propriilor cetățeni, care a fost instituit imediat după lovitura de stat armată din 2014. Politica de intimidare, teroare și violență capătă din ce în ce mai multe forme de masă, teribile şi barbare.
Vreau să subliniez: știm că majoritatea oamenilor care trăiesc în teritoriile eliberate de neonazişti, iar acestea sunt, în primul rând, ținuturile istorice ale Novorossiei, nu vor să ajungă sub jugul regimului neonazist. La Zaporojjie, în regiunea Herson, în republicile Lugansk și Donețk, ei au văzut și văd atrocitățile pe care neonaziștii le fac în zonele ocupate din regiunea Harkov. Urmaşii lui Bandera și ucigaşii naziști omoară oameni, îi torturează, îi aruncă în închisoare, reglează conturi, reprimă, chinuiesc civili.
În republicile populare Donețk și Lugansk, în regiunile Zaporojjie și Herson trăiau înainte de izbucnirea luptelor peste șapte milioane și jumătate de oameni. Mulți dintre aceştia au fost nevoiți să devină refugiați, să-și părăsească casele. Iar cei care au rămas – aproximativ cinci milioane de oameni – astăzi sunt supuși la foc constant de artilerie și rachete de către militanții neonazişti. Aceştia bombardează spitale și școli, organizează atacuri teroriste împotriva civililor.
Nu putem, nu avem niciun drept moral de a lăsa oamenii apropiați noi să fie sfâșiați de călăi, nu putem decât să răspundem dorinței lor sincere de a-și determina propria soartă.

Parlamentele republicilor populare din Donbas, precum și administrațiile militaro-civile ale regiunilor Herson și Zaporojie, au luat decizia desfăşurării referendumurilor privind viitorul acestor teritorii și ni s-au adresat nouă, Rusiei, cu cererea de a sprijini un astfel de pas.
Permiteți-mi să subliniez: vom face totul pentru a asigura condiții sigure pentru organizarea referendumurilor, astfel încât oamenii să își poată exprima voința. Și vom sprijini decizia privind viitorul lor, care va fi luată de majoritatea locuitorilor din republicile populare Donețk și Lugansk şi din regiunile Zaporojie și Herson.
Dragi prieteni!
Astăzi, Forțele noastre armate, așa cum am spus deja, operează pe linia de contact de luptă, care depășește mia de kilometri, opun rezistenţă nu numai formațiunilor neonaziste, ci de fapt întreagii mașinării militară a Occidentului colectiv.
În această situație, consider necesar să luăm următoarea decizie – şi aceasta este pe deplin adecvată amenințărilor cu care ne confruntăm -, și anume: pentru apărarea Patriei Mamă, a suveranităţii și integrităţii teritoriale a acesteia, pentru asigurarea securităţii poporului și a oamenilor din teritoriile eliberate, consider necesară susținerea propunerii Ministerului rus al Apărării și a Statului Major General al Rusiei de a efectua mobilizări parțiale în Federația Rusă.
Repet, vorbim în mod concret de mobilizare parțială, adică doar cetățenii care se află în prezent în rezervă, mai ales cei care au servit în cadrul Forțele Armate, au anumite specialități militare și experiență relevantă, vor fi supuși conscripției.
Cei chemați în serviciul militar vor urma în mod obligatoriu o pregătire militară suplimentară, ținând cont de experiența unei operațiuni militare speciale, înainte de a fi trimiși în unități.
Decretul de mobilizare parțială a fost semnat.
În conformitate cu legea, cele două camere ale Adunării Federale – Consiliul Federației și Duma de Stat – vor fi informate, oficial, despre acest lucru astăzi prin scrisori.
Activitățile de mobilizare vor începe de astăzi, 21 septembrie. Dispun șefilor de regiuni să acorde toată asistența necesară activității comisariatelor militare.
În mod special aș dori să subliniez că cetățenii Rusiei chemați la serviciul militar prin mobilizare vor primi statutul, plățile și toate garanțiile sociale ale personalului militar, care servește în baza unui contract.
Voi adăuga că decretul de mobilizare parțială prevede și măsuri suplimentare pentru îndeplinirea ordinului de apărare a statului. Șefii întreprinderilor din industria de apărare sunt direct responsabili pentru rezolvarea sarcinilor de creștere a producției de arme și echipamente militare și de desfășurare a capacităților de producție suplimentare. La rândul lor, toate problemele legate de asigurarea sprijinului material și financiar pentru întreprinderile de apărare trebuie soluționate imediat de către guvern.
Dragi prieteni!
În politica sa agresivă antirusă, Occidentul a depășit toate limitele. Auzim constant amenințări la adresa țării noastre, a poporului nostru. Unii politicieni iresponsabili din Occident nu vorbesc doar despre planuri de organizare a livrărilor de arme ofensive cu rază lungă de acțiune către Ucraina – sisteme care vor permite să aplice lovituri asupra Crimeii și a altor regiuni ale Rusiei.
Astfel de lovituri teroriste, inclusiv cu utilizarea armelor occidentale, sunt deja efectuate asupra localităţilor de graniță din regiunile Belgorod și Kursk. În timp real, folosind sisteme moderne, avioane, nave, sateliți, drone strategice, NATO efectuează acţiuni de recunoaștere în tot sudul Rusiei.
Washington, Londra, Bruxelles împing direct Kievul spre mutarea operațiunii militare pe teritoriul nostru. Fără să se mai ascundă, ei spun că Rusia ar trebui învinsă prin toate mijloacele pe câmpul de luptă, urmată de privarea de orice suveranitate politică, economică, culturală, în general, cu jefuirea completă a țării noastre.
A fost lansat și șantajul nuclear. Este vorba nu numai despre bombardarea centralei nucleare Zaporojie, încurajată de Occident, care amenință cu o catastrofă nucleară, ci și despre declarațiile unor reprezentanți de rang înalt ai principalelor state NATO despre posibilitatea și permisiunea folosirii armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei – a armelor nucleare.
Celor care își permit să facă astfel de declaraţii despre Rusia, aș vrea să le reamintesc că țara noastră dispune şi ea de diverse mijloace de distrugere, iar în privinţa unor componente – chiar mai moderne decât cele ale țărilor NATO. Și dacă integritatea teritorială a țării noastre va fi amenințată, cu siguranță vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a apăra Rusia și poporul nostru. Aceasta nu este o cacealma.
Cetăţenii Rusiei pot fi siguri că integritatea teritorială a Patriei noastre, independenţa şi libertatea noastră vor fi asigurate – subliniez din nou acest lucru – cu toate mijloacele de care dispunem. Și cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare ar trebui să știe că roza vânturilor se poate întoarce în direcția lor.
Este în tradiția noastră istorică, în destinul poporului nostru, să-i oprim pe cei care luptă pentru dominația lumii, pe cei care amenință cu dezmembrarea și înrobirea ţării noastre, a Patriei noastre. O face şi acum – și așa va fi şi în viitor. Cred în sprijinul vostru!

(Preluare RADOR)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Discursul lui Vladimir Putin. „Scopul acestui Occident este de a slăbi, de a diviza și, în cele din urmă, de a distruge țara noastră””

  • Mulțumesc pentru efortul de a aduce aici aceasta traducere a discursului șefului statului Rus
    Versiunile in engleză franceza și germana diferă intre ele chiar dacă nu semnificativ

  • În intențiile sale – de alipire a teritoriilor cucerite la ‘”Mama Rusia „și expansioniste -neoimperialiste ale Rusiei – Putin folosește metoda Maschirovsca pentru a distrage atenția Occidentului de la referendumurile din aceste zone ,apelând la mobilizarea parțială a populației din aceste teritorii !

  • Nu sunt pro-rus, ba din contra, dar ma consider ca pot aprecia ce se intimpla pe mapamon.In primul rind se pare ca Andrei Marga are dreptate, in sensul ca ucraina nu se afla in granitile ei natrale. Mai mult sunt pareri ca denumirea de ucraina este o inventie a germaniei la sfirsitul primului razboi mondial pentru a denumii o zona cedata de bolsevici gemaniei la iesirea rusiei din razboi. Ce ma ingrijoreaza este o ucraina super nationalista. Super inarmata si vecina cu noi. Din acest motiv ma intreb ce rost are ca NOI sa finantam o tara si un regim supernationanist , care nu respecta nationalitatile conlucoitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *