România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Diversiunea Monstrul cu butoiul. Azi: Un moment crucial care lipsește în mod dubios din Raportul MAI

În America, într-un asemenea caz precum cel de la Caracal, presa, marea presă de peste Ocean, ar porni anchete pe cont propriu, paralele cu cele ale autorităților. Și prin aceste anchete ar afla pentru opinia publică toate faptele ascunse de autorități mai ales cînd e vorba și la americani, ca și la noi, de Rațiunea de stat.

În cazul Caracal, presa noastră, din lene sau din interes, preferă anchetei pe cont propriu difuzarea informațiilor manipulatoare oferite de așa zise surse din cadrul anchetei. La această uriașă intoxicare a opiniei publice o mînă de ajutor dau și conservele scoase din cămară ale Sistemului: așa ziși criminaliști, avocații din oficiu ai lui Gheorghe Dincă, ziariști pînă acum uitați pe sub mesele de bodegă.

Așa cum am mai scris și cum am mai zis, nimic n-ar fi mai ușor pentru a constrînge autoritățile să nu mai mintă cu ochii larg deschiși decît păstrarea presei în hotarele informațiilor exacte. Pe baza acestor informații autoritățile ar trebui pisate zilnic cu întrebări, cu solicitări pentru a le face să desecretizeze documente, să-și asume și alte piste de investigație decît cea a asasinului singuratic, a Monstrului scris și rescris de Scenariști și ei dovedind aceeași lipsă de profesionalism ca toți funcționarii de stat din ultimii ani.

Dacă aș conduce o publicație, aș face din investigarea faptelor precise un obiectiv definitoriu al activității redacționale. Aș conduce însă un grup din redacție pentru investigarea paralelă a Cazului. În nici un caz nu m-aș abate de la lucrurile precise, pe care ar trebui să ni le spună autoritățile, dar pe care acestea le preferă intoxicării din surse a opiniei publice.

Un moment care n-a fost investigat de presă e cel dezvăluit de Raportul prezentat de Alexandru Cumpănașu. Înainte de a-l cita, să remarc, nu fără amărăciune, că Alexandru Cumpănașu a abandonat descoperirea de documente în favoarea unor opinii violente susținute în presă. Meritul excepțional al lui Alexandru Cumpănașu a constat în smulgerea de la autorități a unor documente păstrate în seifuri de tip securistic. Deși – sînt convins- și lui i se închid ușile încetul cu încetul, n-ar trebui să abandoneze campania de aducere de documente și de informații oficiale secrete în fața opiniei publice.

Raportul face o dezvăluire senzațională:

„Întrucît lucrătorii de poliţie, ce au verificat locuinţa numitului Dincă Gheorghe, nu au identificat indicii de săvîrşire a unei infracţiuni flagrante în derulare, au prezentat speţa procurorului Popescu Cristian Ovidiu şi prim procurorului Zăvoianu Cătălin Alexandru din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Caracal, procurorului Vasilescu Liviu din cadrul DIICOT – ST Craiova, precum şi conducerii Poliţiei Municipiului Caracal şi reprezentanţilor IPJ OLT, care, de comun acord, au decis ca percheziţia domiciliară să fie realizată potrivit procedurii prev. de art.159 alin. 3 CPPÎ începînd cu ora 06.00.”

Despre ce verificare e vorba?
Cel care a condus întreaga operațiune de depistare a răpitorului și operațiunea de pătrundere în locuința lui Gheorghe Dincă e procurorul de pe lîngă Parchetul Judecătoriei Caracal, Ovidiu Cristian Popescu.
Potrivit site-ului www.stiripesurse.ro, în seara zilei de 26 iulie 2019, procurorul cu pricina a postat pe WhatsApp un mesaj distribuit de procurorii colegi din România. Citez din mesaj:

„Am căutat pe imagini o mașină, care să corespundă și, cu greutate, am aflat la ora 2,00, proprietarul acelei mașini.
Din momentul identificării proprietarului mașinii, au fost trimise echipe în zonă, pentru verificări și nu a fost identificată nici o activitate, cu atît mai puțin suspectă.”

Deși o suspectăm c-a fost luată din mesajul colegului, o aserțiune din Comunicatul Asociației Mișcarea pentru Apărarea Statatului Procurorilor, publicat sîmbătă, 27 iulie 2019, confirmă existența verificărilor:

„Vineri, ora 02,00- se identifică proprietarul autoturismului
Vineri , ora 02,00- sunt trimise echipaje de poliție în zona de domiciliu a proprietarului, unde se constată că nu există nicio activitate. ”

Așadar, procurorul și Comunicatul întăresc ceea ce ce ne dezvăluie Raportul:
După ora 2, 00, o dată identificată locația unde e ținută fata, echipe de Polițiști au mers la casa lui Gheorghe Dincă pentru a verifica dacă nu e ceva suspect.

Repet, pentru fi înțeleasă enormitatea:
Procurorii și polițiștii erau siguri că Gheorghe Dincă ținea fata ostatică în casa din strada Craiovei. Polițiștii merg să verifice și se întorc la sediu spunînd că n-au văzut nimic suspect. Cum adică „au verificat locuinţa numitului Dincă Gheorghe” și „nu au identificat indicii de săvîrşire a unei infracţiuni flagrante în derulare”? Ce-au făcut? Au trecut pe prin fața porții și, neauzind dinăuntru vocea fetei, au mers mai departe zicînd că nu e nici o activitate suspectă? Ce înseamnă activitate suspectă? Violarea în țipetele fetei?

Potrivit Raportului polițiștii s-au întors la Comandament și „au prezentat speţa procurorului Popescu Cristian Ovidiu şi prim procurorului Zăvoianu Cătălin Alexandru din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Caracal, procurorului Vasilescu Liviu din cadrul DIICOT – ST Craiova, precum şi conducerii Poliţiei Municipiului Caracal şi reprezentanţilor IPJ OLT”.
Dumnezeule, cîți șefi și șefuleți pe metru pătrat!

Cum reacționează toți șefii și șefuleții ăștia din Parchet și din Poliție, unii de la județ și chiar de la Craiova?
Le spun polițiștilor să se întoarcă la casa lui Gheorghe Dincă și să mai verifice o dată?
Nu.
Potrivit documentului, șefii și șefuleții „de comun acord, au decis ca percheziţia domiciliară să fie realizată potrivit procedurii prev. de art.159 alin. 3 CPPÎ începînd cu ora 06.00.”

Corpul de control al MAI a efectuat o verificare a activităților derulate de polițiști în noaptea de 25 spre 26 iulie 2019.
Documentul nu suflă un cuvînt despre momentul verificării Casei lui Gheorghe Dincă, un moment crucial pentru Cazul Caracal, deoarece în urma liniștirii de către polițiștii din oraș, șefii și șefuleții au decis să intre doar la ora șase dimineața.

I-a luat la întrebări pe polițiștii care au fost la casa lui Dincă șefii de la București? A anchetat vreo instituție precum Secția Specială pe procurorii care au decis că nu e nimic grav în casa lui Dincă, deși de acolo o fată sunase disperată la 112 că e ținută răpită?
Acestea sînt întrebările cu care o presă serioasă ar trebui să piseze autoritățile, să-i bată la cap pe șefii procurorilor și polițiștilor din Comandament care au decis, doar pe baza spuselor unor polițiști, dacă nu complici, atunci tălîmbi, că în casă nu se petrece nimic grav.
Dacă am avea o presă serioasă…

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Diversiunea Monstrul cu butoiul. Azi: Un moment crucial care lipsește în mod dubios din Raportul MAI”

 • Cine … Pacea Liniștii Mele, este acest cump(ula)nashu, care ne ia drept proști, manipulând atât presa cât și populimea ???
  Cum vrea … pacea lui, se întâlnește ba cu sefu’ STS, sau cu Mme P(lăc)intra ?!?
  Hai, iepurașilor, … hai, … zice-ti-o p’aia … DREAPTĂ !!!

 • Pentru prima data am inteles clar modul in care functioneaza sistemul! Care dintre voi a constatat abordarea STRANIE in cazul Caracal a Presei arondate SRI?? Este pentru prima oara cand aceasta divizie de presa nu ataca grupul politic PSD apartenent zonei Olt si eventuale conexiuni cu aceste retele… !In schimb il ataca pe Alex Cumpanasu , tocmai pe acela care a fost o portavoce a SRI! – CA sa mai domoleasca din evidente o parte din aceste oficine sau fituici – de ex. Aktual24(numai articole anti-PSD) sau Ziare.com au schimbat tactica si omit subiectul… Cum va explicati asemenea Anomalii??

 • Sunt convins ca daca nu exista presa libera, fetele ar fi fost declarate decedate din cauze naturale pana azi… Nu s-ar fi gandit nimeni sa caute inregistrari video de la camerele de pe traseu. Sau sa caute telefoanele. Chiar mai mult, apelul la 112 ar fi fost sters sau trecut la secret si cazul clasat inainte de mascarada asta de investigatie oficiala #rezistenta. Chiar nu observa nimeni ca nu se investigheaza niciun aspect pana cand acesta nu apare in presa?

  Nu a fostidentificata activitate suspecta pentru ca nu era nicio activitate: cel mai probabil cenusa si oasele alea nu fusesera preparate si plantate inca in butoiul respectiv pe poarta din spate…

  In alta ordine de idei, am banuiala ca acest gen de cazuri se vor inmulti, o data cu intoarcerea vanzatorului de copii chemat la ordine, probabil ca sa i se inmaneze o norma de lucru crescuta pt livrat minore in „interes national”, plus ce a mai ramas nedemolat din avutia nationala…

  Noapte a mintii buna, romani

 • Habar n-aveti, voi, ce se ascunde sub această VIZITĂ ! Dixit !!!

  • Asa este. Asemenea vizite se planifica de obicei cu del putin 6 luni inainte. Donald pare a avea o problema urgenta de rezolvat care nu-l lasa sa doarma. Una de o anvergura la care noi nu ne gandim.

  • @Cristina
   Intr-adevar si mie mi s-a parut o vizita pe nepusa masa … Cand a fost anuntata prima data in mod oficial aceasta vizita?

  • Cred că-i vorba despre Incîrlîk !

 • Felicitari

 • Maestre va felicit pentru ca ati lasat in plan secundar vizita lui Ranjet Senila in SUA .
  Un spectacol crispat si oparit pe la tembelizoare de zici ca s-a intamplat nu’s ce fenomen cosmic… Sa-l vedeti pe proaspatul consilier Coita ce scremeri impanate recita in fata natiunii…

 • Halucinant ! Toti nenorocitii trebuiau arestati pana acum! In frunte cu procurorii! In schimb ei au primit timp berechet sa-si schimbe declaratiile in vazul a milioane de cetateni si sa cada la intelegere … Pai cu atat mai mult NEinterventia de comun acord a incalcat cam TOATE legile pe speta! Au asteptat ca Alexandra sa FIE VILOATA si OMORATA sau TRAFICATA!
  Oare nu este CLAR ca TOTUL A FOST FACUT IN MOD INTENTIONAT?? !!Acolo trebuie intrat cu Buldozerele care sapa aiurea la Dinca!

  • Ești copil dacă ai crezut așa ceva ! Cazul Caracal are un cu totul alt „ROL”, iar, din câte „știu” eu, fetele sunt în viață, ba chiar mai mult decât atât, … IN BRAȚELE UNOR BOSSI !

   • @Mihai Gorun

    Haidi bre’ ca m-ai facut curios ! Daca tot „stii” cate ceva , nu mai lăsa misterul sa zacă preste noi … Io ma bucur ca fete sunt in viată , dar poate ne spui si ce limbă vorbesc „BOSS”-ii lu’matale – rromarlaneasca sa americaneasca ?
    Si daca este vorba despre o operatiune de Santaj cu filmulete pedofile in care apar functionari si grade din sistem??Oare nu e clar ca o astfel de retea isi va asigura protectia prin astfel de metode? Si daca ne gandim ca reteaua nu este de capul ei ci Supervizata si Supravegheata de ALTCINEVA – Unde ajungem de fapt??

    • Hai, bre, ce nu ți-e clar ???
     Păi ce limbă sa vorbească, decât … MÂRLĂNEASCA aia, pe care o „pricepi” tu !?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *