Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

„Domnule Cristoiu, în timp ce dvs ați luat testul auto, un tânăr a murit ”

Întrucât va urmăresc constant, am aflat ieri despre pățania dvs de la testul de la Poliția Permise Auto. Am savurat momentele în care un tip competitiv ca dvs, care a finalizat după numai 5 minute in loc de 20, nu se împaca ușor cu gândul că nu a reușit să răspundă corect la toate întrebările.

Astăzi am aflat că un tânăr de 18 ani s-a sinucis după ce a ieșit ieri de la examenul teoretic pentru permis. Fiind „respins” pentru a doua oara. Marius Cristinel Andone fiind un puști competitiv care se pregătea chiar să meargă la Academia de Poliție după liceu. (Detalii aici. n.red)
De ce nu a putut accepta Marius înfrângerea, m-am întrebat aproape retoric? Aproape retoric pentru că am luptat 3 ani la rându-mi cu sistemul mafiot de la Poliția Permise.

Marius, un tip perfecționist care, după două înfrângeri consecutive într-un domeniu în care toți îl considerau bun – „cartea”, el se află subit în imposibilitatea de a-și explica cum de a ratat pentru a doua oară un banal examen de cunoștințe. Și cum să explice, eventual, un astfel de eșec celor din jur.

El nu are bagajul de cunoștințe și experiențe de viață ale lui Ion Cristoiu. Astfel, Marius nu reușește să se detașeze ușor de eșec băgându-i pur și simplu în mă-sa pe milițieni cu întrebările loc clocite încâlcit cu tot.

Deloc malițios, as remarca faptul că nici măcar Ion Cristoiu nu sesizează discrepantele majore la care este expus atunci când merge la banalul examen teoretic, discrepanțe care generează subtil sau mai puțin subtil o presiune psihică asupra candidatului:

  • nu sesizează că milițienii îl trag înapoi într-o experiență de zeci de ani întrucât nu sunt digitalizați (la Iași examenul teoretic se da pe computere, care se defectează numai când băieții au de „rezolvat” vreun caz)… pe când domnia sa zburdă deja în lumea digitală;
  • durata mare a perioadei de așteptare;
  • atmosfera din sala de examen;
  • milițieni mai mult sau mai prost educați
  • întrebări la test de multe ori imbecil formulate etc.

Am dorit doar sa deschid subiectul despre uriașa presiune psihică din jurul examenului auto, atent planificată și executată de către întreg sistemul de la Poliția Permise Auto / DRPCIV. Ea are ca obiect frăgezirea candidaților și orientarea lor spre canalele (școlile de șoferi corupte) prin care milițienii încasează șpaga / mita. Victimă a acestor netrebnici, am pornit mai multe acțiuni pe cale legală, în lucru fiind și un dosar pentru grup infracțional la care am avut acces chiar ieri, preluând date foarte interesante despre cum se acoperă milițienii din Iași și București… chiar și înregistrările audio-video ale examenelor soldate cu execuții.

Am creat o pagina Facebook după abuzurile încasate personal, exasperat de acest sistem corupt până în măduva. După care milițienii din Iași au solicitat în instanță închiderea paginii și plata de daune pentru știrbirea reputatiei. De râsul curcilor! Dincolo de lupta mea cu sistemul, încerc prin aceasta pagina să îi fac și pe alții conștienți că nu trebuie sa meargă la examenul auto considerând că milițienii sunt oameni corecți… adică, să nu mai fie „Curcani” (să pape cu bucurie tot până în ziua în care vine stăpânul și îl hăcuie).

(Gabriel Turicianu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *