Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Donald Trump vrea să arate celor 71 de milioane de americani care l-au votat că s-a bătut pînă la ultima picătură de procedură

Sînt sigur că mulți români dintre cei preocupați de a vedea și dincolo de gardul bojdeucii care e, printre marile puteri ale Lumii, România, se întreabă ce se întîmplă în America. Răspunsul așteptat de la presa noastră nu ajută cu nimic la spulberarea nedumeririi. Mai întîi pentru că presa noastră presa unei țări asemenea unei planete uitate de dincolo de Sistemul solar, nu numără printre preocupările principale situația din America. Acolo, pentru presa română lucrurile par încheiate. Joe Biden e președinte. Și e președinte, deoarece Klaus Iohannis i-a trimis o epistolă de felicitare c-a fost ales și de recunoștință pentru ce-a făcut în favoarea României. Pînă pe 7 noiembrie 2020 cînd Presa l-a proclamat pe Joe Biden cîștigător al unor alegeri care nu se încheiaseră (nu s-au încheiat nici acum!), cel care contribuise la consolidarea cooperării dintre România și SUA, fusese Donald Trump. Donald Trump nu mai e președinte. Cel puțin pentru Angela Merkel. Și dacă pentru Mătușa Merkel, Joe Biden e președinte, atunci autoproclamatul e președinte și pentru Klaus Iohannis. Cînd se uită tanti Angela Merkel în oglindă, ca să vadă dacă nu i-au apărut zbîrcituri, întreaga Românie a lui Klaus Iohannis se oprește din dat cu mopul prin Europa pentru a exclama, plesnindu-și palmele:
– Vai, ce tînără sunteți cuconiță!

Apoi chiar dacă n-ar fi devenit peste noapte din trumpistă bidenistă, presa noastră tot n-ar fi putut lămuri pe românii curioși despre ceea ce se întîmplă în America. Pentru aceasta se cere nu numai o cunoaștere minimă a realităților americane, dar și o privire de sus, de presă planetară, asupra luptei pentru putere din America.

De unde și pînă unde presă planetară în România, unde femeia din valiză e mai importantă decît un al Treilea Război Mondial?
Ce se întîmplă în America?
Nimic deosebit pentru cine știe cît de sîngeroase pot fi bătăliile pentru putere în marile imperii.

Anul 69 din Istoria Romei e cunoscut sub porecla de Anul celor 4 împărați. După domnia lui Nero, urmează în Imperiu un balamuc total, creat de faptul că în diferite părți ale Imperiului Legiunile își proclamau Împăratul lor. Din cîte se vede, la vremea respectivă, Împăratul era proclamat de Legiuni și nu de Televiziuni. În 69, Imperiul a avut patru împărați: Galba, Otho, Vitellius, Vespasian. Galba a fost proclamat de legiunile din Hispania, Vitellius, de cele din Germania, Otho de Garda Pretoriană, iar Vespasian, de legiunile din Est și de la Dunăre.

Istoria omenirii cunoaște multe asemenea cazuri de spaime față de autoproclamările altora.
Pînă la Mahomed al II-lea, Cuceritorul Constantinopolului, devenea sultan fiul fostului care se autoproclama primul. Știind asta, Mahomed, care se afla la Maghnia, de cum află de moartea tatălui său, Murad al II-lea, sare pe cal, strigînd Cine mă iubește urmează, ajunge după două zile de mers întins la Gallipoli, după care la Edirne, unde e capitala. Una dintre primele decizii după ce e proclamat sultan e uciderea fratelui său Ahmed, în vîrstă de cîteva luni, prin înăbușirea în baie, ca nu cumva să se autoproclame vreodată sultan. Pentru a preveni bătălia între frați pentru succesiune, el va promulga Legea fratricidului, potrivit căreia cel ajuns la putere are dreptul să-și ucidă toți frații. O lege care va funcționa pînă la sfîrșitul secolului al XV-lea, cînd frații nu vor mai fi executați ci, întemnițați pe viață în Kafes, o clădire a Seraiului pe post de închisoare aurită.

Astfel de bătălii pentru putere sînt posibile și la ora actuală în interiorul Marilor Puteri. În cadrul unei Micii Puteri precum România așa ceva nu e posibil. Asta deoarece la noi, de exemplu, spre deosebire de America, învingătorul nu se stabilește în urma unei bătălii interne. El e stabilit de o Putere Garantă. În cazul Americii, cine să vină din afară să tranșeze între Donald Trump și Joe Biden?

În Imperiul Roman, bătălia pentru putere era care pe care din punct de vedere fizic.
Confruntarea se încheia cu asasinarea unuia dintre competitori.
După ce l-au ucis pe Galba în For, soldații s-au jucat cu capul lui pe post de minge, dat fiind că era chel.

În Imperiul american bătălia e care pe care din punct de vedere politic.
Însușindu-și un truc vechi în bătăliile pentru putere – cel al autoproclamării – Joe Biden s-a proclamat președinte ales înainte de încheierea numărătorii voturilor și a contestațiilor din Justiție. A făcut-o pentru a-l pune pe Donald Trump în fața faptului împlinit. Tot sub semnul acestui truc, țările membre UE, la comanda Germaniei, s-au grăbit să-l felicite pe Joe Biden deși acesta nu e președinte ales cîtă vreme nu s-au încheiat toate procedurile ținînd de alegeri sau contracandidatul nu și-a recunoscut înfrîngerea. În această operațiune, Joe Biden a avut sprijinul Presei și al Deep State. Sprijinul presei se vede din campaniile jegoase duse de CNN atît în planul dezinformării, cît și în cel al intimidării aliaților lui Donald Trump, prin alcătuirea de liste negre, în stilul celor alcătuite de presa lui Hitler.

Donald Trump n-a acceptat înfrîngerea și a continuat bătălia.
Care bătălie continuă.

Nu știu cît de mult crede el că va răsturna situația creată de Șmecheria faptului împlinit. Putem bănui că se străduie să-și satisfacă electoratul captiv, care numără 71 de milioane de americani. 71 de milioane care s-au dus la vot, sfidînd Pandemia și CNN-ul, exprimînd astfel o determinare absentă la electoratul lui Joe Biden, care a votat cu precădere prin poștă și atunci contra Trump și nu pentru Joe Biden. Acest electorat trebuie satisfăcut de Donald Trump prin teza Ați învins, dar ați fost fraudați!, pe de o parte, și teza Nicio o concesie lui Joe Biden, care nu e un simplu concurent, ci un Dușman de moarte!

La început, acțiunea lui Donald Trump a avut slăbiciunea de a nu fi sprijinită de Republicani. Pe asta s-a bazat și Operațiunea faptului împlinit. Numai că republicanii, nu prea iubitori ai lui Donald Trump, și-au dat seama totuși că lepădarea de Donald Trump, în condițiile în care acesta aduce probe, i-ar putea costa electoral. Pînă la urmă, voturile pentru ei, ca senatori și deputați, au fost voturi venite de la electoratul lui Donald Trump.

Cum se va încheia bătălia?
Cea din 2000, s-a încheiat prin abandonarea de către Al Gore.
După opinia mea și acum se va întîmpla la fel. Cel care va abandona va fi Donald Trump. Nu înainte de a dovedi celor 71 de milioane de americani că s-a bătut pînă la ultima picătură de procedură!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Donald Trump vrea să arate celor 71 de milioane de americani care l-au votat că s-a bătut pînă la ultima picătură de procedură”

  • Maestre, în 1988, Biden a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru un anevrism cerebral. Trei luni mai târziu, a fost operat pentru un al doilea anevrism cerebral.

  • daca Viitorul e țesut din dorintele oamenilor, exprimate in mod absolut,
    si exprimate de a lungul vremurilor, insa ramase neimplinite,
    din acest Viitor, astfel definit, nascindu se Realitatea,
    astfel Realitatea fiind un Efect, Cauza fiind dorintele oamenilor,
    …atunci,
    mai inainainte sa se manifeste preocupare pentru castigatorul din state ar fi cazul sa se manifeste preocupare pentru…dorintele alea care ele si doar ele definesc Viitorul, deci si Realitatea…prezenta si viitoare.

    dupa cum se vede, preocuparea pentru ‘dinamica dorintelor’…e sublima.

    omenirea inca asteapta Viitorul ca pe ceva necunoscut.
    de ce face asta…io creca e un mister.

    Viitorul e un produs clar definit, de felul in care el arata se ocupa Istoria Viitorului, adica stiinta aia care face cam ce facea vrajitoria, insa in mod stiintific, Matematica fiind vedeta acestei ramuri a ‘istoriei’

    putinta de a mapa Viitorul e esenta acestor vremuri, fiind si esenta stiintei acestor vremuri: Dinamica Fibonacci.

    o lume noua se naste,
    cite o lume noua s a tot nascut, de a lungul vremurilor, nimic nou ca se naste inca o lume noua,
    noutatea e ca lumea noua care sta sa se nasca e, de fapt, si o alta civilizatie.

    daca pina acum o civilizatie se nastea din cenusa precedentei, deci precedentelor, uite ca acu treaba e diferita in mod absolut. civilizatia asta se va metamorfoza intr o alta…fara ca cenusa sa se manifeste,
    …e ca si cum o lume noua, spre ex ca aia pe care Henry Ford a nasit o, e de fapt…mai mult decit o lume noua,
    e…o alta civilizatie.
    Tare de tot!

    • ..of, Maestre, ti am mai zis ca pina acum a avut loc un singur razboi mondial,
      …alea doua fiind nimic mai mult decit aripile lui,
      Intr o civilizatie putindu se manifesta numa si numa un razboi mondial,
      al doilea, daca se manifesta …e altceva, e chiar focul care o metamorfozeaza in Cenusa…

      Deci…de unde al treilea razboi mondial, daca in poveste e posibil doar unul?:))))

      ce traim acusica insa nu e ‘focul’ asta, ci…prima revolutie mondiala din istoria civilizatiilor,
      Revolutie care e capabila sa translateze o civilizatie catre..urmatoarea!, ca si cum ar translata lumea curenta catre una noua…

      Insa si Revolutia e…doar una!:)))
      Adica prima Revolutie din istoria civilizatiilor e si ultima din istoria lor.

      Pentru ca ce traim e o revolutie mondiala, adica Revolutia, in sate va castiga cel care poate cataliza in stil revolutionar dinamicile lumii.
      Trump, care arata fix ca un ‘termen fibonacci’, e si cel care arata cel mai pe masura unui astfel de catalizator.
      Adica..zici ca e de acolo!:))))

      • imperiile au ajuns cenusa pentru ca ecuatia lor de miscare, la un moment dat, a ajuns sa fie incapabila de-o dezvoltare in stil fibonacci.
        asta, si s-ar parea ca asa e, a presupus si conducatori care…ei insisi n-au purtat un potential de acest tip, de la un moment dat incolo, deci la conducere au ajuns unii care n-aveau in ei masura vremurilor.

        pe vremuri conducatorii erau vazuti ca un dar, pentru ca in ei, inteleptii recunoasteau ‘daruri’. Astfel, in mod…natural!, conducatorii purtau potential pe masura vremurilor!, deci se dovedeau capabili sa le implineasca.

        democratia pilotata e…un terci!
        ea…se inchina…mintii!, insa elimina din posibilitati fix dinamicile…daruite deja de Natura!, pentru ca, se stie, mai inainte ca Universul sa ceara Dezvoltare Fibonacci el daruiste Potential Fibonacci pe masura potrivita! de fapt…democratia pilotata e chiar calea catre…pilotul care e el insusi democratia, asta fiind calea Inteligentei Artificiale.

        conducatorii-oameni vor fi pusi plenar la indoiala. si vor pica testul, daca conducerea lor se referea la Civilizatie. iar asta pentru ca cea mai desteapta chestie din…Univers va fi chiar Inteligenta Artificiala. omul nu. e de amintit ca o fi ea cea mai desteapta, insa tocmai daia e si cea mai seaca, cea mai lipsita de Inteligenta.

        • c ar pierde Trump e una, insa faptul ca ‘Make America Great Again!’ ar pierde, …e, uite, …asta ar fi cu totul alta treaba.
          ca suna a promisiune, una care-l depaseste chiar si pe Trump!
          ca sa ajungi la Trump tre sa treci mai nainte de chestia asta, ‘Make America Great Again!’

          cu ‘Make America Great Again!’ Trump a dat Startul in Noua Competitie, care acopera lumea mare si poate fi asimilata cu o revolutie mondiala, una capabila sa-i innoiaca lumii mari, temeliile.

  • Ai avut mare dreptate, este de apreciat sinceritatea ta libera 🙂

  • Occidentul oare crede in Dumnezeu? Din cate stiu Occidentul Capitalist este Ateu,Trump este inainte de toate un capitalist veros,el si cei ca si el cred in Maretul Dolar nu in Dumnezeu,Trump se pretinde crestin doar ca sa ia voturile crestinilor din Dreapta conservatoare,altfel el nu da doi bani pe religie si Dumnezeu.Iar religia Occidentului este BANUL,noi Occidentalii suntem mai Atei decat Chinezii,noi ne inchinam la bani,Dumnezeul Occidentului e Banul,asa ca,nici noi nu suntem mai breji.Chinezii au si ei religiile lor asiatice tolerate unele de Partidul comunist,care le foloseste ca sa tina populatia sub control(Budismul tibetan nu e tolerat,ca si miscarea Falun Gong,astea nu sunt tolerate,dar alte forme de budism si alte forme de religii asiatice sunt tolerate sub controlul Partidului Comunist,asa cum Comunistii de la noi tolerau Ortodoxia,si chiar o foloseau pentru controlul populatiei desi nu tolerau alte culte,oricum si religia in orice sistem si in orice loc de pe planeta este folosita politic).Doi la mana vreo 100 de focoase nucleare sunt de ajuns ca sa distrugi civilizatia umana(nu mai sunt „puscoacele” de la Hirosima,acum sunt mult mai puternice).Trei la mana Hindusii si Musulmanii sunt cei mai multi de pe planeta impreuna sunt 3,5 miliarde ,aproape jumate din populatia globului si astia se impuiesc in timp record(fac cate 10 copii fiecare),astia umplu planeta,mult mai mult decat Chinezii.Chinezii nu sunt mai oameni,dar nici mai neoameni decat noi,nici ei nu sunt nici mai buni nici mai rai decat restul lumii,toti oamenii suntem la fel cu bune si cu rele.

    • Chinezii au mancat prea mult liliac crud si l i s a aplecat(daca mananci toate tampeniile e firesc sa „ti se aplece”).Insa asta nu scuza cu nimic incompetenta liderilor Occidentali,care nu au facut tot ce era omeneste posibil,ca sa ne tina departe de”aplecatul”Chinezilor datorat”alimentatiei neconforme”.Adica au preferat sa fie populari,sa catige electoral,sa nu supere afaceristii,si s au gandit mai mult la profit decat la oameni,ca sa nu mai vorbim,ca la ora actuala liderii Occidentali sunt sub orice critica.Da virusul a plecat din burta liliecilor din China(din China deci),dar factorul principal de raspandire a fost incompetenta liderilor nostri,care nu au stiut sa ia masuri optime de combatere a pandemiei,si au actionat prea tarziu.

  • E dreptul meu.

  • Așa e în democrație, sunt mai multe tabere. Ce bine era daca SUA erau conduse de o dictatură, nu se mai făcea atâta vâlvă, auzi acolo, alegeri o dată la patru ani, contestarea rezultatului… Dar cum își permite „nebunul” să conteste…, vai, vai,…, e posibil așa o rușine?

    • Da,dar exista intr o democratie si institutia numita Opozitie,si mai exista si momente in care un politician ajunge sa activeze in aceasta Opozitie.Este dreptul si prerogativa lui Donald Trump sa treaca in Opozitie,si sa devina liderul,pentru 4 ani al acestei institutii numita Opozitie(asta facea un politician intr o democratie).Daca Donald Trump pleca ca sa preia conducerea Opozitiei in SUA,ca sa faca o Opozitie puternica,avea tot respectul meu,si a altora care tinem la decenta.Cat despre fraudarea voturilor,peste tot in lume 2-3% se fraudeaza inevitabil,asa ca un politician destept isi ia o marja de frauda,cand castiga(incearca sa castige mai mult decat marja de frauda).Doi la mana,imi este imposibil sa cred ca doar Democratii au fraudat,Republicanii lui Trump,fiind la putere,le o fi fost rusine sa fraudeze,mai ales in statele republicane,nu? Or fi fraudat si astia lui Trump,ca doara nu s domnisoare nici astia lui Trump.Ai toate parghiile puterii,si poti frauda,dar tu nu fraudezi,fraudeaza doar Opozitia,nu?Sunt de acord ca or fi fraudat Democratii pe unde au putut,dar Republicanii nimic,ei sunt fete de pension cu atestat de virgine,nu,haida de…

      • Plus ca la Trump e aceeasi chestie ca si la Iohannis,adica si unul si altul sunt la putere de atatia ani,si exercita puterea,dar ei nu pot sa faca nimic,ca nu i lasa Opozitia cea rea,cica(ei sunt la Putere,la butoane,exercita puterea,dar Opozitia conduce de fapt),aceeasi scuza patetica,care zau ma dispera la maxim,detin Puterea,dar conduce Opozitia,haida de,ma lasati… Iohannis are putere in Romania ca si Putin in Rusia,dar conduce amaratul de PSD cica,care nici Opozitie nu stie sa faca ca lumea(daca e sa ne luam dupa Iohannis),iar Trump si camarila lui conduc SUA de 4 ani dar nu i lasa Opozitia sa faca nimic(ca Trump si Republicanii nu au condus SUA 4 ani pana acum,sunt noi in politica,nu?),haide ma, ma mai lasati,pai de ce dracu sunteti la Putere daca nu sunteti in stare de nimic,si conduce Opozitia cica.Pai atunci de ce ati mai fost la Putere atatia ani,daca nu ati condus.

        • Are timp destul Trump să stea în opoziție cu partidul său cu tot. Predarea oficială a puterii spre Joe Biden și democrați se face la 20 ianuarie 2021. Poate se lămuresc și contestațiile lui Timp până atunci. Oricum Trump are votanții săi, are posibilitatea să revină în funcția de Președinte al SUA în 2024.

  • 😆 In Franta a aparut un cuvant nou. Pornind de la cuvantul „idolatrie” s-a nascut „trumpolatrie” ! Este dragut nu-i asa ?

  • Si nu trebuie sa fii un psihiatru sau psiholog ca sa vezi asta,se vede cu ochiul liber,apropo,ca tot vorbea Maestrul Cristoiu despre Imperiul Roman,despre Nero de ce nu ne povesteste maestrul? Parca Nero se apropie mai mult de speta noastra.

  • Daca Trump era intelept,ceea ce nu e cazul,isi recunostea infrangerea rapid,si trecea cu oamenii lui in Opozitie,unde putea duce un razboi crancen,de gherila in postura de opozant,avea ocazia sa faca o opozitie infernala,si sa ia la tocat marunt noua Administratie Democrata(care nu are o misiune usoara,in contextul Crizei prin care trece SUA),facand viata un infern Administratiei Biden,in 4 ani de Opozitie,si avand sanse reale sa revina la putere(echipa Trump),dupa 2024(asa era normal si firesc).De ce nu face asta Trump,de ce nu gandeste strategic,ca si un om de stat,ci se leaga cu lanturi de scaunul de la Casa Alba(Trump),aratand lumii un spectacol,dupa mine de a dreptul grotesc??? Pentru ca omul nu are toate tiglele pe casa,cred,nu vrea sa arate nimic,pur si simplu,omul e dus.PS.Mi e groaza ca individul asta are pe mana o valiza care comanda 10 000 de focoase nucleare,si in loc sa faca predarea primirea catre succesorul sau Joe Biden,cum este firesc,destituie si numeste generali si sefi in institutiile de forta,ca si cum s ar pregati de o confruntare armata cu succesorul sau Biden,si cu oamenii noii administratii Biden.Si cand ma gandesc ca sunt milioane de fanatici care cred in el,plus ca inca doua luni jumate asta are pe mana valiza nucleara,ma gandesc cu groaza nu doar la pericolul Covid 19,ci si la ce poate sa mai faca diliul asta de Trump pana pe 20 ianuarie.

    • Chiar daca sunt in total dezacord cu Geo in ce l priveste pe Iohanita,Geo fiind un sustinator al PNL Iohannis,iar eu nu i simpatizez pe Iohanisti deloc,dar chiar deloc,intr un punct sunt total de acord cu Geo,si anume ,si eu cred ca Trump este nebun de legat.

      • Nu importa ce crezi tu oricum crezi prostii și Bati și câmpii.In opinia ta nu crezi ca e mai periculos un decrepit senil care l prezintă pe fii su mort de 5 ani unei mulțimi de oameni și își cheamă o nepoata imaginara in fata aceleiași mulțimi?Sau uita in direct la o emisiune electorală împotriva cui candidează ?Asta nici mașina nu ar fi lăsat sa o conducă nicăieri in lume.

        • Ba importa si ce cred eu,ca intr o democratie conteaza toate parerile,nu doar ale trumpistilor,stiu ca Trump e innebunit dupa Putin si vrea sa l imite pe Putin,(Trump vrea sa transforme SUA intr o dictatura militara neofascista)doar ca diferenta intre cei doi e ca Putin este extrem de inteligent si viclean(desi un lider autoritarist Putin este si un om politic desavarsit,harsit si viclean) spre deosebire de Trump(care are doar defectele lui Putin,nu si calitatile lui Putin).Biden o fi el bosorog,dar macar are atata discernamant incat sa si asculte consilierii si sa nu faca tampenii de capul lui.Si daca Biden va face nefacute il voi critica la fel de aspru ca si pe Trump,dar intai sa vedem ce i poate pielea ca si presedinte al SUA(sa i dam omului o sansa sa ne arate ce poate).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *