Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Dorina Ocoliceanu semnează tablouri făcute din coajă de ou

Pentru a realiza un tablou se pot folosi numeroase tehnici despre care am scris cu ocazia prezentării diverșilor pictori. Foarte rar, personal cunosc doar două cazuri, creatorii apelează la coaja de ou.
Astăzi vă prezentăm, cu plăcere, câteva tablouri semnate DO, adică Dora Ocoliceanu.
Dar, prima dată iată un scurt interviu.

-Care sunt pictorii romani care va plac mai mult ?
-Îmi plac pictorii români în general, dar, în mod special, Nicolae Grigorescu, pentru prezentarea vieții într-un mod liric și uman, Theodor Aman, pentru lucrările cu teme mitologice, istorice și religioase, apoi Țuculescu pentru cromatica puternică și stilizarea formelor.

-Dar dintre coloriștii străini de care va simțiți mai aproape?
– În mod special îmi place Leonardo Da Vinci pentru geniul său creator și mesajele ascunse din operele lui. Apoi Pablo Picasso pentru originalitatea creațiilor. Alt pictor ce m-a inspirat este Vincent van Gogh pentru forma, culoarea și emoțiile din opera lui. Pot aminti aici pe Michelangelo, alt clasic genial, Salvador Dali pentru scurgerea timpului în mod suprarealist și mulți alții pentru culorile și gândurile puse în operele lor.

-Ce rol au avut muzeele, expozițiile, galeriile de artă în educarea simțului dumneavoastră artistic?
-A fost o perioada când frecventam galeriile de artă, expozițiile și muzeele foarte des, îmi plăcea să stau într-o galerie de artă să admir ce era expus, chiar dacă nu înțelegeam uneori mesajul trimis de autor. Acum fac mai rar acest lucru. Acum și eu încerc să pictez ideile mele, chiar dacă nu toate vor fi înțelese de toată lumea, dar mă bucur că există totuși și cei cărora le place ceea ce fac.

-Dintre toate tehnicile folosite cu care va simțiți mai confortabil, ulei, acuarele care anume?
-În perioada școlii iubeam acuarela, îmi plăcea felul în care pe pânza udă se îmbinau culorile, cum curgeau una prin alta și creau valuri, unde multicolore, irizații și la final crearea unui lucru real din aceste combinații. Acum, planșele mele, pe care creez diferite texturi de coaja de ou, de nisip, chiar și grâu, frunze, nu–mi permit să folosesc acuarele și prefer acrilicele care au stabilitate și susțin textura.

-În afara de postările pe internet în ce loc vor mai putea admiratorii dumneavoastră să întâlnească tablourile semnate de dumneavoastră?
–Deocamdată pe internet, unde am foarte mulți admiratori. Am participat la expoziții internaționale pe net, de unde am primit recunoaștere internațională, unde au fost expuse lucrări personale și de unde am primit pe lângă diploma de participare chiar și diploma de excelență artistică.
Anul trecut, am participat la o expoziție la Sibiu și mi-a plăcut curiozitatea participanților pentru stilul meu. În pandemie galeriile au fost închise.
Am fost invitată, în acest an, pentru o expoziție la Mall Timisoara, dar care s-a anulat, am cerut să fiu primită la Timișoara Culturală, dar nu am primit nici un răspuns.

Acum am o invitație de a participa la o expoziție la Castelul Huniazilor la Hunedoara, de la doamna Mariana Frum, o doamnă ce iubește arta și este un om deosebit, pe care am acceptat-o cu mare drag și care va avea loc intre 5 și 30 iunie 2023. Voi participa acolo cu 4 lucrări și sper ca arta mea să fie admirată.

Dumneavoastră vă mulțumesc pentru tot ce faceți, sunteți omul care ne arată lumii și pe noi ăștia amatori care iubim culoarea, astfel se află că existăm și lucrăm ceea ce avem în suflet pentru oameni. Cu stimă, Dora Ocoliceanu. DO este nota cu care îmi semnez picturile.

-Mulțumim frumos. Să vedem acum niște lucrări, dar și diplome primite.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *